ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ!ΕΧΩ ΕΝΑ SUZUKI VAN VAN 125 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΣΕ 200 ΓΙΑΤΙ Η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΗ..ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ!ΕΧΩ ΕΝΑ SUZUKI VAN VAN 125 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΣΕ 200 ΓΙΑΤΙ Η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΗ..ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
Κυβισμος=Διαμετρος επι διαδρομη
Πρεπει να μεγαλωσεις κατι απο τα δυο.Αν η διαμετρος ειναι μεγαλυτερη της διαδρομης,τοτε ο κινητηρας ειναι υπερτετραγωνος και αν η διαδρομη ειναι μεγαλυτερη της διαμετρου τοτε υποτετραγωνος.Να ξερεις μονο οτι με το να μεγαλωσεις τη διαμετρο θα κανεις τον κινητηρα πιο ευστροφο αλλα θα χασεις σε ροπη χαμηλα.Αν κανεις το αντιθετο,ο κινητηρας θα γινει πιο ελαστικος στις χαμηλομεσαιες αλλα ψηλα θα λαχανιαζει ελαφρως.
Ή θα τοποθετησεις μεγαλυτερο εμβολοχιτώνιο ή θα τοποθετήσεις στροφαλοφόρο με μεγαλύτερη διαδρομή.Μπορεις βεβαια να συνδυασεις και τα δυο αν θες.
Να σου πω βεβαια οτι μηχανικος δεν ειμαι και δεν ξερω πρακτικα τι πρεπει να κανεις ακριβως.Νομιζω για να τοποθετησεις μεγαλυτερο εμβολοχιτωνιο πρεπει να κανεις ενα πλαναρισμα στην κεφαλη.Καποιος αλλος θα ξερει να σου πει καλυτερα!![]()
Το van van.. όχι όμως στην ελληνική αγορά βγαίνει ΚΑΙ σε 200.. για ψάξου προς αυτή την κατεύθυνση...![]()
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook