Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: το δικό μου κομπιουτερίστικο πρόβλημα

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

το δικό μου κομπιουτερίστικο πρόβλημα

έχω το hp της σειράς pavilion 6500
    και ήταν πολύ ζεστό, πολύ φασαρία το ανεμιστηράκι κλπ (το χω από τον αύγουστο το 07)
    κάποια στιγμή άρχισε να μου κάνει κάτι κόλπα με την οθόνη, κόλλαγε για μισό με ένα λεπτό η εικόνα μετά μαύριζε και μετά επανερχόταν και είχα το μήνυμα
    Display driver stopped responding and has recovered
    αρχικά έκανα update στο driver από το σαιτ της ΗΡ
    το μόνο που άλλαξε είναι ότι έγινε πιο "τρομακτικό" το θέμα γιατί αυτή τη φορά αντί να κολλάει πριν μαυρίσει πρώτα τρεμόπαιζε η εικόνα.
    Τελικά την Πέμπτη το πρωί έκατσα και έλυσα ολόκληρο το μηχάνημα άλλαξα πάστες σε cpu και gpu (δεν είχε μείνει τίποτα και ό,τι υπήρχε ήταν μια ξεραΐλα καθάρισα και το ανεμιστηράκι (πολύύύύ σκόνη) το ξανάδεσα και λέω πάει το έλυσα το πρόβλημα.
    ο υπολογιστής εκεί που έψηνες αυγά πάνω στα πλήκτρα τώρα είναι απλά χλιαρός, δεν ακούς τον ανεμιστήρα και λες πάει θα απογειωθεί μια χαρά. Μόνο που χθες το βράδυ σε ανύποπτο χρόνο μου το ξανάκανε, ήταν ήδη σε λειτουργία αρκετές ώρες αλλά δεν έβραζε
    εχεί κανείς καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω;
    το λύσιμο και το δέσιμο έγιναν σωστά δεν μου περίσεψε καμιά βίδα να μην ξέρω τι να την κάνω

να προσθέσω ότι αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι ότι κατεβάζω τον πιο πρόσφατο οδηγό από το σάιτ της nvidia και θα τον εγκαταστήσω

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Υποθέτω ότι τον χρησιμοποιείς πάνω σε σταθερή επιφάνεια (γραφείο κλπ.). Θα βοηθούσε αν τον ανασήκωνες λίγο, ώστε να περνάει αέρας από κάτω. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα αλουμινένια στάντ που υπάρχουν γι' αυτό το σκοπό π.χ. http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tab...-215-NCP33.htm ή πιό απλά να βάλεις το laptop να πατήσει σε δύο γόμες στις πίσω γωνίες ως "ποδαράκια".

Αρχικά δημιουργήθηκε από KostasV2
    Υποθέτω ότι τον χρησιμοποιείς πάνω σε σταθερή επιφάνεια (γραφείο κλπ.). Θα βοηθούσε αν τον ανασήκωνες λίγο, ώστε να περνάει αέρας από κάτω. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα αλουμινένια στάντ που υπάρχουν γι' αυτό το σκοπό π.χ. http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tab...-215-NCP33.htm ή πιό απλά να βάλεις το laptop να πατήσει σε δύο γόμες στις πίσω γωνίες ως "ποδαράκια".
    είναι πάνω στο γραφείο σε τέσσερα "ποδαράκια" από φελό (φελοί μπουκαλιών κομμένοι στη μέση)
    δε ζεσταίνεται πολύ πια αλλού πρέπει να είναι το πρόβλημα

αυτός ο οδηγός που βάζω τώρα έχει λέει κι ένα physx system software

θα το βάλω πάντως για να το δίνει κακό δε θα ναι

Aφραγκο Μελος Το avatar του/της Gms
    Απο το 2007 που το εχεις ποτε ειναι το τελευταιο φορματ που του εκανες?Αυτο το κολιμα στο κανει οταν ζοριζεται δηλαδη οταν παιζει ενα παιχνιδι η βλεπεις καποιο βιντεο η οποτε του κατεβει?Παντος εμενα για ιος μου φαινετε.

φορμάτ ποτέ
    παιχνίδια που να απαιτούν ισχύ δεν παίζω, στο ίντερνετ που το έψαξα έλεγαν για πρόβλημα με οδηγό και θερμοκρασία κυρίως, και όντως εμένα έβραζε, καλό του έκανε το καθάρισμα έτσι κι αλλιώς.
    σε ταινίες το κανε κυρίως είτε youtube είτε divx

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    τι κάνεις τη στιγμή που μαυρίζει η οθόνη?
    "Qu ils mangent de la brioche"

Aφραγκο Μελος Το avatar του/της Gms
    Ωραια περνα τα Drivers της nvidia να δεις,αλλα δεν νομιζω να δεις αλλαγη.Κανε και κανα καλο σκαναρισμα για απο το 2007 κατι μου λεει οτι θα εχεις αρκετο πραμα μεσα.Και αμα δεν δεις αλλαγη τραβα του και ενα ξεγυρισμενο φορματ και βλεπουμε.Τι αντιβαιρους χρησημοποιας?

έχω το avg και κατά καιρούς το τσεκάρω πρόσφατα έβαλα και το spybot και έκανα ένα καθάρισμα και με αυτό

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ούτε ιός , ούτε τίποτα.. είναι ενα laptop 4 ετών που σίγουρα θα έχει καταπονημένο σκληρό δίσκο αφού δεν έχει γίνει ποτέ format ή έστω ενα defragment.

Για την θερμοκρασία , πάρε μια βασούλα με ανεμιστηράκι. Το κλείσιμο της οθόνης είναι 99% πρόβλημα κάρτας γραφικών ή 1% και πολύ χειρότερο πρόβλημα motherboard. Οι οδηγοί δεν θα βοηθήσουν. Ίσως ενα πιο ισχυρό ανεμιστηράκι καθώς μάλλον το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κακη διάταξη του υλικού μέσα στο motherboard με αποτέλεσμα να έχει κακή απαγωγή θερμότητας απο εκεί που είναι κάρτες και δίσκοι.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Υπαρχει παντως και μια σειρα απο προβληματα θερμοκρασιας και καψιματων που εχουν οι καρτες γραφικων της Nvidia σειρας 8ΧΧΧ Μ.Οποτε πιθανα και η καρτα γραφικων ειναι στα τελευταια της.Δοκιμασε ΑΝ την ωρα που σου μαυριζει η οθονη,να παιξεις συνδεοντας μια εξωτερικη οθονη αν παιζει.Αν παιζει στην εξωτερικη,πιθανα θα εχεις μια παραταση ζωης του μηχανηματος
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

λοιπόν το update από την nvidia δεν το κάνει για κάποιο λόγο, έκανε όμως κανονικά το τελευταίο update για την nvidia από το σάιτ του κατασκευαστή
    στο σκληρό φορμάτ δεν έχει γίνει ποτέ αλλά defragment είναι ρυθμισμένο στο run on a schedule και τελευταία φορά δείχνει 23/11, επίσης κάνω disk clean up κατά διαστήματα.
    όταν μαυρίζει μετά από 1-2 δευτερόλεπτα επανέρχεται, απλά περίμενα μετά το καθάρισμα να μην το ξανακάνει και το ξανάκανε χθες το βράδυ, θα δούμε και σήμερα τι θα γίνει, δε θα κάνω κάτι άλλο για την ώρα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
    τι κάνεις τη στιγμή που μαυρίζει η οθόνη?

ξυνει τη μυτη του

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μανωλη, κι εμενα το ΗΡ 6000 τα ιδια εκανε και... τα φτυσε!
    VGA MODULE μΕ ειπανε

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    ξυνει τη μυτη του

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μανωλη, κι εμενα το ΗΡ 6000 τα ιδια εκανε και... τα φτυσε!
    VGA MODULE μΕ ειπανε

και το κεφάλι μου

ίσως με το καθάρισμα να του δωσα λίγο παράταση

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και το δικο μου
    από ermhc στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2009, 17:07
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2008, 19:25
  3. Το δικό μου Cbr600f4