Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: Νεός Οδηγός

Cool Νεός Οδηγός

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μπεί στο τριπάκι έδω και αρκετό καιρό να πάρω μηχανή... Η αλήθεια είναι ότι είμαι σχεδόν άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας...

1. Δίπλωμα οδήγησης
    Θα ήθελα να πάω σε κάποια σχολή όπου πραγματικά μπορώ να μάθω να οδηγώ και όχι απλά τα βασικά για το δίπλωμα μηχανής. Το μόνο που έχω οδηγήσει στη ζωή μου είναι κάποια 50cc scooters και παπί μέχρι 125cc. Απο μεγάλη μηχανή δεν έχω εμπειρία και προτιμώ να μάθω πριν πάρω καθώς θέλω και τη ζωή μου. Οπότε αν έχετε κάποια σχολή να προτείνετε βάση εμπειρίας όπου να γίνεται καλή δουλειά, θα ήθελα πολύ να μάθω, ή αν προτείνετε να κάνω επιπλέον μαθήματα με κάποιον φίλο μου που οδηγεί μηχανή γιατί δεν αξίζει τον κόπο σε σχολή λόγω χρέωσης και πρέπουσας προσοχής. Μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι λίγο σχολαστικός αλλά επειδή είμαι 30 χρονών πλέον και έχω οδηγική εμπειρία και παιδεία 12 χρόνια (με αυτοκίνητό) και ξέρω τι καρναβάλι είναι οι δρόμοι της Αθήνας προτιμώ να είμαι πλήρως έτοιμος ΕΙΔΙΚΑ για να βγώ με μηχανή έξω όπου οι νόμοι είναι διαφορετικοι..

2. Επιλογή μηχανής
    Θα ήθελα μια μηχανή για αρχάριους μέχρι 250cc δεν με ενδιαφέρει να επεκταθώ για αρχή(ίσως ούτε και για μέλλον). Θέλω να είναι ευέλικτη για την πόλη μιας και αυτή θα είναι η κύρια χρήση της, αλλά να μπορεί να με πάει και με αξιοπρέπεια ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι 150χλμ π.χ. Δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας όσο θέλω να είμαι και safe rider, λίγο η φοβία που μου μετέδωσαν και οι γονείς απο μικρός ότι αν πάρω μηχανή θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και λίγο ότι δεν με ενδιαφέρει να φτάσω γρήγορα αλλά να φτάσω (κάλλιο αργά παρά ποτέ)... Και όσν αφορά την τιμή αυτής μέχρι 3,500 σκέφτομαι ότι μπορώ να ανοιχτώ προς το παρόν. Κατα προτίμηση καινούργια αλλά είμαι ανοιχτός και σε μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση.

3. Υψος
    Εδώ είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο ή αν είναι θέμα συνήθειας στην οδήγηση αλλά επειδή είμαι 1,93 θα ήθελα να το επισημάνω μήπως είναι εμπόδιο στην επιλογή κάποιας συγκεκριμένης μηχανής. Μην γίνομαι και τελικό σίγμα για να οδηγήσω και τελικά να θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο και να την παρατήσω στην άκρη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
    Themistoklis

με 3,5κ σε καινουργιο δεν παιρνεις σχεδον τιποτα, αν το ψαξεις το θεμα με τις τιμες, θα καταλαβεις οτι τα δικυκλα χανουν τεραστιο μερος της τιμης τους οταν πωλουνται μεταχειρισμενα, ακομα κ αν ειναι σε αριστη κατασταση.

Συμπερασμα: σε συμφερει σιγουρα να αγορασεις μεταχειρισμενο, ειδικα τωρα που πουλιουνται πολλα -κυριολεκτικα- μισοτιμης.
    Σε αυτην την περιπτωση λοιπον, θα κοιταξεις στα 600cc και ον-οφ, αν σου αρεσει η κατηγορια.. στα λεφτα που διαθετεις παιρνεις το κλασσικο v-strom abs σε νορμαλ κατασταση.
    Απο εκει και περα υπαρχουν αρκετες επιλογες μιας κ οπως ειπαμε, ρευστο εχουν λιγοι & 3,5κ ειναι πολλα λεφτα

Θα συμφωνήσω για τις τιμές ότι καλύτερα είναι να πάρω κάτι μεταχειρισμένο είδικά αυτή την εποχή... προσανατολίζομαι στο καινούργιο περισσότερο λόγω εγγύησης αλλά δεν αποκλείω τα μεταχειρισμένα σε καμία περίπτωση. Παρόλο που το v-strom που μου προτείνεις εμφανισιακά (γιατί απο μηχανικά χαρακτηριστικά δεν ξέρω και τόσο καλά να κρίνω) μου αρέσει πολύ αλλά φοβάμαι ότι είναι too much για μένα κάτι τόσο μεγάλο, δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή και προτιμώ να σου πώ να πάρω ένα CBF 125 ας πούμε για 1-2 χρόνια να συνηθίσω και μετά σκεφτόμουνα για κανα 250cc... Ποιό οικονομικό απο την 600cc και σε βενζίνη και σε service φαντάζομαι... η μήπως δεν με σηκώνει το 250cc 1.93 ύψος και 100 κιλά ??? Μήπως όντως πρέπει να πάω σε ON-OFF και V-Strom ??
    Themistoklis

Στα 250 κυβικα και για χρηση στην πολη,απο street μηχανες μαλλον για CBR 250 R θα πας.Καλο και το Ninja της Kawasaki,αλλα το Honda καιει λιγοτερο,εχει πιο πολυ ροπη χαμηλα και αμα θες,υπαρχει και εκδοση με ABS.Βεβαια στην τιμη θα δωσεις 1300-1400 παραπανω για το απλο και 2000 για το ABS.Οποτε αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα,καλυτερα ενα ελαφρως μεταχειρισμενο!!!
    Στο υψος με μια αναζητηση στο google βλεπω και αναβατες στο υψος σου που λενε οτι δεν εχουν προβλημα.Αλλα για να σιγουρευτεις οτι σου κανει,επιβαλλεται test ride!

Aφραγκο Μελος Το avatar του/της Gms
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    Στα 250 κυβικα και για χρηση στην πολη,απο street μηχανες μαλλον για CBR 250 R θα πας.Καλο και το Ninja της Kawasaki,αλλα το Honda καιει λιγοτερο,εχει πιο πολυ ροπη χαμηλα και αμα θες,υπαρχει και εκδοση με ABS.Βεβαια στην τιμη θα δωσεις 1300-1400 παραπανω για το απλο και 2000 για το ABS.Οποτε αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα,καλυτερα ενα ελαφρως μεταχειρισμενο!!!

Το cbr 250 ειναι καινουργιο τωρα βγηκε που θα το βρει το μεταχειρισμενο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gms
    Το cbr 250 ειναι καινουργιο τωρα βγηκε που θα το βρει το μεταχειρισμενο?
    Για Ninja εννοω μεταχειρισμενο....

οχι, το v-strom δεν ειναι too much για οποιονδηποτε.
    Την οικονομια βγαλτην απ το μυαλο σου, πανω κατω το ιδιο καινε

Aφραγκο Μελος Το avatar του/της Gms
    QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    Για Ninja εννοω μεταχειρισμενο.... [/QUOTE]

Α συγγνωμη τοτε λαθος μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    οχι, το v-strom δεν ειναι too much για οποιονδηποτε.
    Την οικονομια βγαλτην απ το μυαλο σου, πανω κατω το ιδιο καινε
    Εχει την ιδια συντηριση το 125-250 με το v-strom?
    Eγω βασικα φιλε μου θα σου ελεγα να δεις και το cbf 250
    αρκετα ευκολοδηγητο και και με αρκετα μικρο κοστος συντηρισης

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    με 1,93 δεν νομιζω να σε βολεψει 125-250....

στο στρομα ισως σε δυσκολεψει το βαρος της,κοιταξε το fmx 650 της honda
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Ευχαριστώ όπως και να έχει για την άμεση ανταπόκριση... Σκέφτομαι μήπως πάω για κάποιο παλιότερο μοντέλο 2007-08 CBF 250 (Hornet)... Απο ότι διαβάζω έχει καλές κριτικές για την κατηγορία του.. Πάντως τα 600cc με τρομάζουν... Δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή. Το σκέφτομαι λάθος? Θα το μετανιώσω αν πάω στα 250 ??
    Themistoklis

Αρχικά δημιουργήθηκε από Themoukos
    Ευχαριστώ όπως και να έχει για την άμεση ανταπόκριση... Σκέφτομαι μήπως πάω για κάποιο παλιότερο μοντέλο 2007-08 CBF 250 (Hornet)... Απο ότι διαβάζω έχει καλές κριτικές για την κατηγορία του.. Πάντως τα 600cc με τρομάζουν... Δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή. Το σκέφτομαι λάθος? Θα το μετανιώσω αν πάω στα 250 ??
    Απλά θα βαρεθείς γρήγορα μωρέ. Αλλά καλά κάνεις και φοβάσαι, να μη σταματήσεις ΠΟΤΕ να φοβάσαι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός

Σε αυτην την περιπτωση λοιπον, θα κοιταξεις στα 600cc και ον-οφ, αν σου αρεσει η κατηγορια.. στα λεφτα που διαθετεις παιρνεις το κλασσικο v-strom abs σε νορμαλ κατασταση.
    Που ρε ρεμάλι; Αφού όλοι οι κάτοχοι έχουν βαλθεί να βγάλουν και κέρδος!!!

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    θα μετανιωσω αν παω στο 250?
    οχι...απλα αναλογα τι τυπος εισαι θα θελεις να ανεβεις λιγο παραπανω...
    το νιντζακι κανει 0-100 αρκετα γρηγορα.(σε σχεση με τον μεσο ορο αμαξιων)
    δεν το λες αδυναμο.
    απλα αν σου μπει το μικροβιο συντομα(απο μερικους μηνες με το πολυ 1-3 χρονια) θα θελεις κατι μεγαλυτερο (ειναι αρρωστια βλεπεις) και τοτε απλα θα χασεις χρημματα και θα τρεχεις να αγορασεις μεγαλυτερη.ενω αν παρεις κατι ας πουμε πιο "σοβαρο" (σε δυναμη) τοτε θα γλυτωσεις την διαδικασια αυτην αργοτερα.με την προυποθεση οτι εχεις μυαλο και θα το σεβαστεις αρκετα.
    ακομα και το vstrom ειναι αρκετα πιο δυνατο απο ενα μεσο αμαξι και μπορει να ερθεις προ απροουπτου στο τσακ μπαμ με ασχημες συνεπειες.
    αυτα!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Νεός Οδηγός

Αρχικά δημιουργήθηκε από Themoukos
    Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μπεί στο τριπάκι έδω και αρκετό καιρό να πάρω μηχανή... Η αλήθεια είναι ότι είμαι σχεδόν άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας...

1. Δίπλωμα οδήγησης
    Θα ήθελα να πάω σε κάποια σχολή όπου πραγματικά μπορώ να μάθω να οδηγώ και όχι απλά τα βασικά για το δίπλωμα μηχανής. Το μόνο που έχω οδηγήσει στη ζωή μου είναι κάποια 50cc scooters και παπί μέχρι 125cc. Απο μεγάλη μηχανή δεν έχω εμπειρία και προτιμώ να μάθω πριν πάρω καθώς θέλω και τη ζωή μου. Οπότε αν έχετε κάποια σχολή να προτείνετε βάση εμπειρίας όπου να γίνεται καλή δουλειά, θα ήθελα πολύ να μάθω, ή αν προτείνετε να κάνω επιπλέον μαθήματα με κάποιον φίλο μου που οδηγεί μηχανή γιατί δεν αξίζει τον κόπο σε σχολή λόγω χρέωσης και πρέπουσας προσοχής. Μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι λίγο σχολαστικός αλλά επειδή είμαι 30 χρονών πλέον και έχω οδηγική εμπειρία και παιδεία 12 χρόνια (με αυτοκίνητό) και ξέρω τι καρναβάλι είναι οι δρόμοι της Αθήνας προτιμώ να είμαι πλήρως έτοιμος ΕΙΔΙΚΑ για να βγώ με μηχανή έξω όπου οι νόμοι είναι διαφορετικοι..

2. Επιλογή μηχανής
    Θα ήθελα μια μηχανή για αρχάριους μέχρι 250cc δεν με ενδιαφέρει να επεκταθώ για αρχή(ίσως ούτε και για μέλλον). Θέλω να είναι ευέλικτη για την πόλη μιας και αυτή θα είναι η κύρια χρήση της, αλλά να μπορεί να με πάει και με αξιοπρέπεια ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι 150χλμ π.χ. Δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας όσο θέλω να είμαι και safe rider, λίγο η φοβία που μου μετέδωσαν και οι γονείς απο μικρός ότι αν πάρω μηχανή θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και λίγο ότι δεν με ενδιαφέρει να φτάσω γρήγορα αλλά να φτάσω (κάλλιο αργά παρά ποτέ)... Και όσν αφορά την τιμή αυτής μέχρι 3,500 σκέφτομαι ότι μπορώ να ανοιχτώ προς το παρόν. Κατα προτίμηση καινούργια αλλά είμαι ανοιχτός και σε μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση.

3. Υψος
    Εδώ είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο ή αν είναι θέμα συνήθειας στην οδήγηση αλλά επειδή είμαι 1,93 θα ήθελα να το επισημάνω μήπως είναι εμπόδιο στην επιλογή κάποιας συγκεκριμένης μηχανής. Μην γίνομαι και τελικό σίγμα για να οδηγήσω και τελικά να θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο και να την παρατήσω στην άκρη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
    1.καμια σχολη οδηγων δεν θα σου μαθει να οδηγεις.απλα με αυτον τον τροπο θα παρεις το διπλωμα.αν θελεις να μαθεις να οδηγεις τα σχολεια ειναι μονοδρομος.και επειδη εσενα σε ενδιαφερει σε πρωτη (και ισως και σε τελευταια) φαση η ασφαλεια θα προτεινα να κανεις το riding school.

2 και 3.ναι το υψος παιζει ρολο.ειναι λιγοι και εμπειροι οι ψηλοι που βολευοντε σε ολα τα μηχανακια.οποτε εσυ καλα κανεις και θετεις το θεμα υψος στα κριτηρια σου για την επιλογη μοτο.
    το τι μηχανη θα σου ταιριαζε δεν θα σου το πω τωρα.πρωτα θα σου πω οτι ενω εχεις τα μυαλα μεσα στο κεφαλι σου,κανεις μια προσεγγιση φοβισμενη στο θεμα και αυτο ειναι λαθος για καποιον πανω σε 2 τροχους.προσεξε!!δεν λεω να πας αψηφιστα αλλα ετσι οπως το βλεπεις θεωρω οτι ειναι λιγο επικινδυνο...για παραδειγμα τα κυβικα δεν σκοτωνουν.ουτε η ταχυτητα απαραιτητα.οταν θα πας μια βολτα στην εθνικη ας πουμε,θα προτιμας να πηγαινεις γρηγοροτερα απο τις νταλικες που πανε με 100.και αυτο θα θες να το κανει το μηχανακι σου με ανεση και αερα και οχι με μπουκωμα.επισης ειναι καλο να εχεις γκαζι και να μην το χρησιμοποιεις παρα να μην εχεις και οταν το χρειαστεις να εχεις ξεμεινει.και τελος θα σου πω κατι γνωστο σε ολους.οι μοτοσυκλετιστες χωριζονται σε αυτους που εχουν πεσει και σε αυτους που θα πεσουν.οι στατιστικες ειναι εναντιον μας.

σκεψου τα αυτα και το ξανασυζηταμε.καλως ηρθες
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    1) Σχολή οδηγών στην Ελλάδα = μέσο απόκτησης διπλώματος και τίποτα περισσότερο. Όπως έγραψε και ο Trooper παραπάνω, μόλις εξοικειωθείς με τα βασικά της μοτοσικλέτας πας για Riding School.

2 & 3) Μην πάρεις κάτι μέχρι 250 κυβικά όπως λες, δεν έχει νόημα εφ' όσον το μυαλό είναι μέσα στο κεφάλι σου. Μην φοβηθείς τα παραπάνω κυβικά, απλά σεβάσου τα.
    Πάρε ένα Transalp 650, βρίσκεις καλά κομμάτια στα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις. Για το ύψος σου θα είναι μια χαρά.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Sos Νέος Οδηγός Cbf 250
    από tsofras στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2006, 08:41
  2. Νέος οδηγός: Transalp ή BMW 650
    από perastikos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2006, 09:22
  3. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  4. Νέος οδηγος - ερωτήσεις
    από cbr125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2005, 18:30
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ