Από το 2007 που απέκτησα το «θηρίο», μου έχει μείνει το μαράζι ότι δεν έχω καταφέρει να το βγάλω έξω από τα σύνορα καθώς ταξίδια εντός της Ελλάδας έχει κάνει αρκετά και μερικά από αυτά «σιδερόκωλα». Και ενώ ο ερχομός των δυο κοριτσιών μετέθεσαν προς τα πίσω τα σχέδια μου για την μεγάλη έξοδο, το καλοκαίρι του 2010 είχα μια καλή πρόταση με καλή παρέα αλλά έπρεπε να το αποφασίσω και να ετοιμαστώ μέσα σε 4-5 μέρες. Τελικά δεν δέχτηκα και μου μείνε το απωθημένο. Είχα αποφασίσει τον χειμώνα ότι αν δεν καταφέρω να ταξιδέψω και το καλοκαίρι του 2011, θα το πουλήσω και θα πάρω βέσπα. Όλα αυτά δεν τα γράφω σαν πρόλογο για αυτό το ταξιδιωτικό αλλά ούτε και σαν προσπάθεια να δικαιολογηθώ (στον εαυτό μου) για την όλο και πιο έμμονη ιδέα μου να κολλήσω πάνω στην (κόκκινη) GS μου αυτοκόλλητα του ΟΣΦΠ με την επιγραφή «Μένουμε Ελλάδα». Όλα αυτά τα γράφω για να κατανοήσετε και εσείς, αγαπητοί συμφορουμίτες, τις συνθήκες που με οδήγησαν να ταξιδέψω δέκα μέρες με το εκλεκτό μέλος του φόρουμ, γνωστό αντι-BMWδακια, μανιακό καπνιστή και αμετανόητο εργένη, Anty12 γνωστό και ως «ο πρόεδρας». Με τον Νίκο υπήρξαμε συνάδελφοι για πολλά χρόνια σε ένα γραφείο 2 ατόμων και γνωρίζαμε αρκετά πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ο πρόεδρας αν ήταν στρουμφάκι θα ήταν ο γκρινιάρης, αλλά έχει ένα σπάνιο χάρισμα ολιγάρκειας. Με καφέ, μπύρα και τσιγάρα μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο μαζί του. Εγώ από την άλλη, από τότε που απέκτησα παιδιά, έχω προσθέσει ακόμα περισσότερα αποθέματα υπομονής μιας και με τρεις γυναίκες στο σπίτι σύντομα θα κοντοκουρευτώ και θα φοράω μόνο πορτοκαλί χλαμύδες.
Η ιδέα του ταξιδιού ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρόεδρα. Εγώ θα συμφωνούσα σε οτιδήποτε θα είχε οδήγηση στο εξωτερικό με μοτοσικλέτα. Ακόμα και σε εκδρομές του στυλ «Πανόραμα ΠΓΔΜ – Γνωρίστε τα μυστικά της πραγματικής Μακεδονίας». Ο στόχος του ταξιδιού ήταν να επισκεφτούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Oswiecim στην Πολωνία (Auschwitz στα γερμανικά) καθώς και ένα τοπικό αλατωρυχείο. Αυτά τα δύο μέρη είναι κοντά στην πόλη της Κρακοβίας, οπότε θεωρήσαμε ότι εκεί θα ήταν και η βάση μας. Για να φτάσουμε ως εκεί βάλαμε κάτω χιλιόμετρα και κατάσταση οδικού δικτύου και ορίσαμε ημερήσια χιλιόμετρα που θα βγάζαμε και πόλεις που θα γουστάραμε να δούμε. Η λογική έλεγε για μια διανυκτέρευση στην Σερβία και λίγο από τουρισμό στην Βουδαπέστη. Ο Νίκος είχε πάει Βελιγράδι το Πάσχα του 2011 αλλά σχεδιάζαμε μόνο μια διανυκτέρευση στην Σερβία και για αυτό αποφασίσαμε αυτή να γίνει στο Novi Sad που είναι και μικρότερη σε έκταση (άρα και πιο επισκέψιμη σε περιορισμένο χρόνο). Η Βουδαπέστη απαιτεί τουλάχιστον δυο διανυκτερεύσεις για να την γυρίσεις αξιοπρεπώς και το ίδιο υπολογίσαμε και για την Κρακοβία. Ο γυρισμός από την Πολωνία θέλαμε να γίνει από διαφορετικό δρόμο (και δη Βαλκάνιο) έτσι η Ρουμανία και η Βουλγαρία μπήκαν στο πλάνο. Η επιλογή διανυκτέρευσης στην Ρουμανία ήταν λίγο μπλέξιμο ενώ για την Βουλγαρία τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, Σόφια. Για να μην σας πρήζω, επιλέξαμε την Τιμισοάρα που αποδείχθηκε τίμια επιλογή. Εγώ τον μόνο περιορισμό που είχα αφορούσε την διάρκεια του ταξιδιού. Η χειρόγραφη άδεια εγκατάλειψης συζυγικής στέγης έγραφε ρητά: «Διάρκεια 10 ημέρες».
Η εβδομάδα πριν το ταξίδι ήταν γεμάτη ένταση. Το πρωί δουλεία και το απόγευμα προσπάθεια να κλείσει όποια εκκρεμότητα είχα και θα μπορούσε να προκύψει στο διάστημα που θα έλειπα. Να μην μπω σε λεπτομέρειες αλλά έφαγα μπόλικη πίεση που δεν μου επέτρεψαν καθόλου να χαλαρώσω και να διασκεδάσω την προσμονή του ταξιδιού. Ιδίως μέχρι να μαζέψω και όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι (tank bag, βαλίτσες, αδιάβροχα, μπότες κλπ κλπ) αλλά και να οργανώσω την λίστα (http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=74646) μπορώ να πω ότι δεν κοιμόμουν ήσυχος τα βράδια. Ιδίως για τις βαλίτσες που αγόρασα από ένα παλικάρι στην Αθήνα (και του κατέθεσα τα λεφτά για να μου τις στείλει) έβλεπα στον ύπνο μου ότι πήγα στα ΕΛΤΑ και αντί για βαλίτσες, έφταναν κουτί με λουκούμια (βαλε στον ονειροκρίτη να δεις τι βγάζει για τα λουκούμια).
![]()