Παίδες καλησπέρα
Για βοηθήστε λίγο
Θέλω να πάρω μια μηχανή, για μετακίνηση στην πόλη, κυρίως για μετακίνηση από/προς δουλειά και βόλτα (όχι ταξίδια).
(δουλεύω πλέον κέντρο αθήνας με το αυτοκίνητο αφενός υπάρχει το θέμα δακτυλίου/parking, αφετέρου λόγω κρίσης θέλω να μειώσω την χρήση του αυτοκινήτου γενικότερα)
Κανονικά θα έπαιρνα κάνα σκούτερ, αλλά λέω μια και θα πάρω κάτι, να πάρω μηχανή που μου αρέσει περισσότερο ως ιδέα.
Δεν έχω εμπειρία από μηχανές, και θα ήθελα μια ήρεμη μηχανή entry level γύρω στα 250-500cc. Κάτι εύκολο στο χειρισμό, με όχι υπερβολική δύναμη, που να επιτρέπει κάποια λάθη (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), κατά προτίμηση naked.
Παλιότερα είχα ξανακοιτάξει για μηχανή (αλλά τελικά δεν πήρα), και σκεφτόμουν το Suzuki GS500.
Τώρα που κοιτάω στο σάιτ της Suzuki δεν βλέπω να το διαθέτει πλέον. Το μικρότερο σε street είναι το SVF 650 Gladious.
Γενικά απ’ ότι βλέπω, μηχανές στα 300cc-500cc δεν υπάρχουν (όπως π.χ. ένα CB400 που είχε η σχολή οδηγών που είχα πάει), παίζουν είτε 250cc και μετά στα 600cc.
Στο σάιτ της Honda βλέπω υπάρχει το CBR 250 R ABS στα € 5.230. Και μετά στα 600cc το CBF 600 S ABS, η τιμή όμως ανεβαίνει αρκετά, € 8.560
Στην Kawasaki έχει το Ninja 250R στα €5.290 και το ER-6n στα €7.790 (με ABS).
Στο site της Yamaha βλέπω την YBR250 (τιμή €5070) και την FZ6 S2 (€ 7.740)
Προς τα πού να προσανατολιστώ? Τι θα προτείνατε?
Επίσης, αν αποφασίσω να κοιτάξω σε μεταχειρισμένη, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω καθόλου για να αξιολογήσω την κατάσταση μιας μηχανής, να κοιτάξω σε κάνα dealer που να δίνει και κάποια εγγύηση?