Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: επιλογή μηχανής

Νέο μέλος

επιλογή μηχανής

Παίδες καλησπέρα

Για βοηθήστε λίγο

Θέλω να πάρω μια μηχανή, για μετακίνηση στην πόλη, κυρίως για μετακίνηση από/προς δουλειά και βόλτα (όχι ταξίδια).

(δουλεύω πλέον κέντρο αθήνας με το αυτοκίνητο αφενός υπάρχει το θέμα δακτυλίου/parking, αφετέρου λόγω κρίσης θέλω να μειώσω την χρήση του αυτοκινήτου γενικότερα)

Κανονικά θα έπαιρνα κάνα σκούτερ, αλλά λέω μια και θα πάρω κάτι, να πάρω μηχανή που μου αρέσει περισσότερο ως ιδέα.

Δεν έχω εμπειρία από μηχανές, και θα ήθελα μια ήρεμη μηχανή entry level γύρω στα 250-500cc. Κάτι εύκολο στο χειρισμό, με όχι υπερβολική δύναμη, που να επιτρέπει κάποια λάθη (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), κατά προτίμηση naked.

Παλιότερα είχα ξανακοιτάξει για μηχανή (αλλά τελικά δεν πήρα), και σκεφτόμουν το Suzuki GS500.

Τώρα που κοιτάω στο σάιτ της Suzuki δεν βλέπω να το διαθέτει πλέον. Το μικρότερο σε street είναι το SVF 650 Gladious.

Γενικά απ’ ότι βλέπω, μηχανές στα 300cc-500cc δεν υπάρχουν (όπως π.χ. ένα CB400 που είχε η σχολή οδηγών που είχα πάει), παίζουν είτε 250cc και μετά στα 600cc.

Στο σάιτ της Honda βλέπω υπάρχει το CBR 250 R ABS στα € 5.230. Και μετά στα 600cc το CBF 600 S ABS, η τιμή όμως ανεβαίνει αρκετά, € 8.560

Στην Kawasaki έχει το Ninja 250R στα €5.290 και το ER-6n στα €7.790 (με ABS).

Στο site της Yamaha βλέπω την YBR250 (τιμή €5070) και την FZ6 S2 (€ 7.740)

Προς τα πού να προσανατολιστώ? Τι θα προτείνατε?

Επίσης, αν αποφασίσω να κοιτάξω σε μεταχειρισμένη, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω καθόλου για να αξιολογήσω την κατάσταση μιας μηχανής, να κοιτάξω σε κάνα dealer που να δίνει και κάποια εγγύηση?

Αφου δεν εχεις εμπειρία απο μηχανες, προτιμησε μεταχειρισμενο. Θα σου έρθει πιο φτηνα γενικα (αγορά και επισκευή απο χαζοπτώσεις που όλοι κανουν στην αρχη).

Ενα CB400 ή ενα Bros ειναι οτι πρεπει.

υ.γ. Ωραίο nickname
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    +1 για μεταχειρισμενο κι απο μενα.

τα μηχανακια που κοιτας ειναι ολα πολυ αξιολογια για πρωτες μηχανες.

Θα σου προτεινα cbf 250 που ειναι πολυ οικονομικο, βρισκεις στα 2500 μοντελο 3 χρονων.

Για κατι πιο μεγαλο και οικονομικο πας στο gs500 , οχι τοσο οικονομικο οσο το cbf. Προσωπικα το προτιμω διοτι οσο να ναι εχει αρκετα παραπανω αλογα και θα σε ικανοποιησει περισσοτερο ακομα κι αν δεν εισαι ανθρωπος που αναζητα την επιταχυνση

Και τα υπολοιπα καλα ειναι αλλα για πρωτες μηχανες ανεβαινει πολυ το μαλλι
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Suzuki Bandit 400 φιλε μου!Το μεγαλυτερο σχολειο!Υπεροχο μηχανακι.
    Λέμε αυτόν που έχασε τον πατέρα του ορφανό . Και χήρο , εκείνον που έχασε τη γυναίκα του . Αλλά εκείνον που γνώρισε την τεράστια δυστυχία του να χάσει ένα φίλο , πως τον λέμε ; Εδώ κάθε γλώσσα είναι σιωπηλή και ανίκανη να εκφραστεί .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anubis Προβολή μηνύματος
    Suzuki Bandit 400 φιλε μου!Το μεγαλυτερο σχολειο!Υπεροχο μηχανακι.
    και τραγικα αναξιοπιστο... η χειριστη επιλογη στα 400αρια 4κυλ. Ολα τα χαριζουν γιατι εχουν θεμα ειτε με τα ηλεκτρικα ειτε με τα καρμπς.

Καλυτερα το cb400
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    μεταχειρο χοντα 400αρι και καθαρισες.
    αν θες καποιο απο αυτα που εγραψες πας η στο γιαμαχα το 250αρακι η στο er6n.

υπολογισε και τα χρηματα που θα δωσεις για εξοπλισμο.

καλες αγορες.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    και τραγικα αναξιοπιστο... η χειριστη επιλογη στα 400αρια 4κυλ. Ολα τα χαριζουν γιατι εχουν θεμα ειτε με τα ηλεκτρικα ειτε με τα καρμπς.

Καλυτερα το cb400
    Το Bandit αναξιοπιστο και τραγικα μαλιστα?Sorry αλλα θα διαφωνισω φιλε μου.Εγω που το ειχα 3 χρονια και 40.000χλμ δεν ειχα ποτε θεμα εκτος μιας ντιζας συμπλεκτη.Το CB400 δεν το γνωριζω οποτε δεν μπορω να πω κατι.Παντως το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να παει σε μεταχειρο ο φιλος!
    Λέμε αυτόν που έχασε τον πατέρα του ορφανό . Και χήρο , εκείνον που έχασε τη γυναίκα του . Αλλά εκείνον που γνώρισε την τεράστια δυστυχία του να χάσει ένα φίλο , πως τον λέμε ; Εδώ κάθε γλώσσα είναι σιωπηλή και ανίκανη να εκφραστεί .

Μπορει να ετυχε. Οπου και να ψαξεις στο νετ ολοι το ιδιο λενε: προβλημα με τα καρμπυρατερ. 3 ατομα που εχω γνωρισει με bandit 400 ειχαν το ιδιο προβλημα. Δες στις αγγελιες ποσο τα δινουν και γιατι

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    1 ψηφο κι από μενα στο superfour της HONDA! Aν το βρεις σε καλή κατάσταση βέβαια...
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anubis Προβολή μηνύματος
    Το Bandit αναξιοπιστο και τραγικα μαλιστα?Sorry αλλα θα διαφωνισω φιλε μου.Εγω που το ειχα 3 χρονια και 40.000χλμ δεν ειχα ποτε θεμα εκτος μιας ντιζας συμπλεκτη.Το CB400 δεν το γνωριζω οποτε δεν μπορω να πω κατι.Παντως το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να παει σε μεταχειρο ο φιλος!
    Παιζει να εισαι και ο μοναδικος χωρις προβλημα με Bandit 400.
    Το δικο μου ειχε θεμα με ηλεκτρικα και καρμπυρατερ, μεχρι που βαρεσε μπιελα και ησυχασε και αυτο και εγω
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    cbf600 υπάρχει γυμνό σε καλή τιμή χωρίς πολύ δύναμη και θεωρώ πως με λίγη προσοχή είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cbf.jpg 
Προβολές:	326 
Μέγεθος:	73,4 KB 
ID:	255553

το cb400 αν και ιδανικό, είναι αρκετά παλαιό

edit: επιπλέον μπορείς να το βρεις και με ABS το οποίο στην πόλη είναι πολύ καλό να το έχεις

Τι να πω ρε παιδια!Μπορει!Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα με τα οχηματα μου.Παντοτε κατοχος Αλφα Ρομεο και δεν ειχα ποτε προβλημα να φανταστειτε και ας ακουγονται διαφορα για τις Αλφα!Μηπως παιζει ρολο το μοντελο στα Bandit?Εχω ειχα το τελευταιο με το τεποζιτο "σαλαχι" και την μονοκοματη σελα(και καποιες αλλες διαφορες)Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι εχετε δικιο.Αρκετοι ειχανε θεματα.Παντως ακομη πιστευω οτι εαν το μηχανακι ειναι καλα συντηρημενο και δουλεμενο μετραει περρισοτερο απο την μαρκα κτλπ!Α μια πολυ καλη και οικονομικη λυση για πρωτο μηχανακι θεωρω πως ειναι και το Aprilia Pegaso.Με 1.200 ευρω βρισκεις ανετα καλο μηχανακι και αλλο ενα 500αρικο λαστιχα αλυσιδες κτλπ συν εξοπλισμο.Με 2.000 περιπου νομιζω πως ειναι ετοιμος ο φιλος.Απο γκαζι ειναι λιγο ψοφιο βεβαια αλλα για entry level ειναι ενα ευκολο μηχανακι!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Suzuki Freewind ή καποιο KLE 500.... ( υπαρχει και το Angelo 250)....για κατι λιγο πιο μεγαλο ενα Transalp 600....
    φτηνα, αξιοπιστα, και ευκολοδηγητα.......

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις

Μάλλον θα κοιτάξω για το CB400 ή το CBF250

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από algernon Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις

Μάλλον θα κοιτάξω για το CB400 ή το CBF250
    τσεκαρε και το ybr 250
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια στην επιλογή μηχανής 50cc
    από DUKEMNUKEMgr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 07:26
  2. επιλογή μηχανής
    από airam9797 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 15:33
  3. επιλογή μηχανής
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2006, 19:37
  4. επιλογη μηχανης?
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 15:19
  5. Βαγγέληη,τα φωώτα...σου(επιλογη μηχανης)
    από iagos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2004, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ