Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Κάποτε ....

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

Κάποτε ....

Κάποτε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ο κόσμος κάτω από τα πόδια του είχε κάτι θηρία ανήμερα.
    Άνοιγε το γκάζι και το αποτέλεσμα δεν ήταν πότε συγκεκριμένο. Απρόβλεπτα όλα.

Τα λάστιχα ήταν τουλάχιστον 2ετίας ή και 3ετίας με ανύπαρκτη τεχνολογία και υλικά που το πρώτο μέλημα τους δεν ήταν η πρόσφυση στο έδαφος. Είχαν λιώσει κάτω από διάφορες συνθήκες και η έννοια του «ξεραμένου» απλά δεν υπήρχε.

Ο κινητήρας έκανε ότι ήθελε πολλές φορές ενώ εσύ προσπαθούσες να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν έκανες κάτι διαφορετικό.
    Εκείνες της εποχές ο Γιώργος ο Μελές, ανέβοκατέβαινε με τον boldora από τη στάση διαβολάκου μέχρι τη πλατεία της Πετρούπολης με συνεχόμενα κολωπάντηλα όπου σε κάθε τιμονιά άκουγες το «γκούπ» από το stop του τιμονιού.

Ποτέ πρόσφυση λέμε.

Εκείνες τις εποχές όμως, σχεδόν όλοι (κάγκουρες και μη) είχαν πάντα το φόβο με τα νερά. Όπου έβλεπαν νερά έκοβαν τελείως και πέρναγαν σα παναγίες. Ο λόγος του κοψίματος δε είχε να κάνει τόσο πολύ με τη πιθανότητα φρεναρίσματος πάνω τους αλλά με τον φόβο για το πώς θα αντιδρούσε το μηχανάκι έστω και με μικρό γκάζι όταν πάταγες σε αυτά. Εδώ δεν είχες πρόσφυση στο στεγνό φαντάσου στο βρεγμένο.

Έ πέρασαν τόσα χρόνια ρε παιδιά. Και μετά από εκατομμύρια των εκατομμυρίων απο χρήματα για εξελίξεις σε λάστιχα, καρμπυρατέρ, ψεκασμούς, συστήματα πέδησης, ABS, CABS, αναρτήσεις κτλ κτλ φτάσαμε στο σημείο να συνεχίζουμε να περνάμε σα κότες πάνω από τα νερά χωρίς κανέναν λόγο.

Μέρα παρα μέρα βλέπω στο δρόμο και απο έναν από τους πρόσφατους «μηχανόβιους» με κατι μηχανές ολοκαίνουργιες, με abs, cabs, xlmss, xrtsslmn xp, με λάστιχα του προηγούμενου μήνα, που όταν τα αγόραζαν ρώτησαν 7 χιλιάδες φόρουμ για το πώς συμπεριφέρονταν στο βρεγμένο, τα οποία είναι και τρίγωμα με αυλακώσεις, ελεγμένες σε ανεξάρτητη πίστα της Ιταλίας, τεσταρισμένα να κρατάνε σχεδόν την ίδια απόδοση για 10χλδ χλμ… κτλ κτλ …

… να κόβουν το ρυθμό του δρόμου σχεδόν τελείως (μαζί και όσους κακόμοιρους κουτάκιδες έχει από πίσω) μόνο και μόνο γιατι είδαν λίγα νερά στην άκρη του δρόμου. Δώρο και η απότομη συμπεριφορά του «τώρα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. STOP όλοι.

Έλεος ρε εξωγήινοι

Τον εμβόλισες τελικά ή πρόλαβες και έκοψες;
    Όλα τα 'χουμε.. δρόμο για να βρούμε την πρόσφυση δεν έχουμε..
    Είναι οι ίδιοι με εκείνους του μακρινού παρελθόντος, με έξτρα γυαλισματάκι από τα χρόνια που πέρασαν..
    safety doesn't happen by accident

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Kαι να λερώσει το φρεσκοπλυμμένο μηχανάκι ρε φίλε επειδή εσυ βιάζεσαι ναουμ?

Πλάκα πλάκα αυτός ειναι ο λόγος που σχεδόν σταματάνε αρκετοί στα νερα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος

+ 1

Αρχικά συμφωνώ, αλλά μαζί με τα νερά μπορεί να έχει σαπουνάδες, λάδια, πετρέλαιο κλπ.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

Και τα παπούτσια και τα παπούτσια που κάνουν πια μια περιουσία, έναν ολάκερο μισθό σας λέω.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Και τα παπούτσια και τα παπούτσια που κάνουν πια μια περιουσία, έναν ολάκερο μισθό σας λέω.
    ολάκερο μισθό κάνουν τα παπούτσια σου; χμ.....

θα ενδιαφέρει πολύ την εφορία σου αυτό...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    ....

Έλεος ρε εξωγήινοι
    Ανάψανε τα βεντιλατέρ κι αγχώθηκες ή ζεστάθηκες;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Ρε Σπύρο μην ξεχνάς πως ένας ακόμα λόγος που κόβαμε
    παλιά στά νερά ήταν μην λερωθή και η κουρελού της μάνας μας,
    που είχαμε γιά σέλα, καθότι φτερά δεν, και οι σκούπες τότε
    ήταν χορταρένιες με κοντάρι ξύλινο..........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Επίσης αν θές το κόβεις το σενάριο από μακρυά και αν προλαβαίνεις περνάς πρώτος τα νερά σε 1 μέτρο και κάτι απόσταση από το προπορευόμενο........
    Run, rabbit run

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Αν με δείτε στον δρόμο μην με αρχίσετε στα καντήλια για τα νερά. Με τα λάστιχα που έχω η μηχανή πέφτει κι απ' το stand αν έχω παρκάρει σε βρεγμένο...

Επειδή δεν μπορείς να ξέρεις τις ικανότητες του άλλου ή την κατάσταση των ελαστικών του, καλύτερα να σου την σπάει που κόβει την ροή και σε φρενάρει παρά να τον περάσεις από πάνω όταν σέρνεται μπροστά σου.
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ανάψανε τα βεντιλατέρ κι αγχώθηκες ή ζεστάθηκες;

η αλήθεια είναι οτι αυτές τις μέρες έχει παραζεστάνει ο καιρός

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Ρε Σπύρο μην ξεχνάς πως ένας ακόμα λόγος που κόβαμε
    παλιά στά νερά ήταν μην λερωθή και η κουρελού της μάνας μας,
    που είχαμε γιά σέλα, καθότι φτερά δεν, και οι σκούπες τότε
    ήταν χορταρένιες με κοντάρι ξύλινο..........
    είμαι λίγο παλιός αλλά όχι τόσο τόσο παλιός ρε Βαγγέλη

Τέσπα προς λοιπούς φίλους:

Δε διαφωνώ ρε παιδες ότι είναι και αυτός ο λόγος (λέρωμα) . Αλλά νομίζω ότι δεν είναι μόνο αυτός.

Ποτέ στην ιστορία της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα οι δικυκλιστές δε παρήγαγαν τόσο συμπεριφοριακή «φασαρια» στους δρόμους.

Πλέον το μηχανάκι δεν είναι εργαλείο ταξιδιού, περιπέτειας, μετακίνησης, καγκουριάς, αλητείας, ή ακόμα και εργαλείο πέσιματος σε γυναίκες στις καφετέριες. Δέκτα και σεβαστά όλα τα άνωθεν.

Το μηχανάκι είναι εργαλείο επιβολής και προς στιγμήν διεκδίκησης αναγνώρισης σε ένα κόσμο που απλά δε δίνει σημασία στη ανυπαρξία τους. Και ενώ παλιά στο μικρό κοσμό τους το παιζαν νταήδες στο σπίτι και στα γυναικόπαιδα, πλέον ούτε αυτοί δεν δίνουν σημασία.

"Δε δίνουν αυτοί σημασία σε μένα? Σε μένα το κουλό, αγχωμένο, φοβισμένο, καρπαζοεισπράκτορα? Γιατί ρε με πήρανε χαμπάρι?

Ε? εγώ επειδή μπορώ και επειδη δεν αντέχω άλλο με αυτούς τους κωλο Έλληνες, που έφαγαν τα λεφτά και μας χρεοκόπησαν, όπου με παίρνει θα «παρουσιάζομαι»". Έχουν ταξιδέψει και στο εξωτερικό και έχουν δει τι κάνουν οι «πολιτισμένοι».

"Τώρα θα σας δείξω εγώ. Ήρθα. Κάντε στη άκρη. Εχω δίκυκλο και χωράω, φρενάρω, γκαζώνω περισσότερο από εσάς. Δε μετράω πουθενά είμαι ένας τίποτας αλλά τουλάχιστον το μηχανάκι μου δίνει την ευκαιρία να επιβάλω τη μικρο-τάξη για μια στιγμή."

Για μια στιγμή όπως, στο να κωλύσω στο RX7, στη Μ3, ή στο Χ5, και να τους παίξω τα φώτα να κάνουν στην άκρη, από την αριστερή λωρίδα της Εθνικής Οδού όταν πηγαίνουν με 130 ενώ εγώ χωρίς να με πάρει χαμπάρι κανείς μπορώ να το ανοίξω και μέχρι 134. Να ξεκινάω από την αριστερη λωρίδα να ανάβω φλάς και να παίζω τα φώτα σε ότι 4κίνητο στέκεται μπροστά μου, γιατί πάει με 16 χλμ πιο αργά από μένα.

Να σταματάω τη κυκλοφορία τελείως γιατι χωράω να περάσω μπροστά και να επιβάλω το ρυθμό όπως θέλω εγώ, να βρίζω όποιο αμάξι πάει να κάνει προσπέραση γιατι δεν με έχει δει που έρχομαι εδώ και μια ώρα από πίσω του (και ας έχω αλλάξει 2-3 φορές λωρίδες χωρίς ουσιαστικό λόγο), να βρίζω και να μουντζώνω ότι κινείται με 4 ρόδες γιατι είναι δύσκολο να πιάσει και να με σφαλιαρίσει, να σας περνάω όλους στην ευθεία που τολμήσατε ρε κουτάκιδες να μου κωλύσατε στη στροφή που δε το χω, Να κορνάρω σε όποιο κίτρινο όχημα βλέπω γιατί έχω διαβάσει στο φόρουμ πολλές ιστορίες με ταξιτζίδες. κτλ κτλ

Ουστ ρε εξωγήινοι, μου θέλετε και συναδερφικό μοτοσυκλετιστικό χαιρετισμό κιόλας τρομάρα σας…

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    τι να σε πω ρε φιλε.. εγω με το cbr περναω αερα τα νερα.. τωρα με το διιχρονακι που θαπαρω το οποιο θα ειναι "παλιο" ισως και να κοβω.. η αληθεια ειναι οτι τον χειμωνα πηγαινα λιγο "κυρια" στο βρεγμενο διοτι με τα λιωμενα χιονια γλιστραγε κατιτις το ρημαδι.. να φανταστω οι "μοτοσυκλετιστες" που λες καβαλανε συνηθως βστρωματεξ η βαρκαντερο η τζιεσεξαρρρρρρρρ... (κακιουλες)

ελαμην ντρεπεσαι πες οτι γεμισε ο κοσμος φλωρους και κοτες διτροχες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    εγω κοβω στα νερα γιατι το πισω δεν εχει γραμμωση σε μεγαλο βαθμο απο το λιωσιμο. Κι ας εχω abs.

Δεν ειναι να σου φυγει στα νερα, το χω παθει σε λειο δρομο με νερα να δωσω λιγο γκαζι με 6η και να ντριφταρει λες κι εχω 300αλογα. Σε καλο δρομο με νερα δεν εχω θεμα αλλα οκ σιγουρα κοβω

καλυτερα αργα κι ορθιος παρα γρηγορα και με ρισκο. η κολονα ειναι πιο σκληρη απ το κεφαλι αλλωστε

ΥΓ εμενα πιο πολυ μου τη σπανε οι μοτοσυκλετιστες και τα παπακια χωρις καθρεπτες αλλα ακομα κρατιεμαι και δεν εχω ανοιξει θεμα...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Εγώ, πάντως, γι'αυτό κόβω.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2006, 09:14
  2. Δείτε πως πλήρωναν κάποτε...
    από powerphot στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2005, 18:14
  3. ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ Ο Zoropatra
    από MPIELA στο forum Off topic