Καλησπέρα σε όλους,
κάτοχος και εγώ Tenere εδώ και ενάμιση χρόνο.
Σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος και ο έρωτας καλά κρατεί!
Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας, ελπίζω το θέμα να μην
έχει ήδη καλυφθεί παλιότερα.
Το μηχανάκι έχει 8000 χλμ και μόλις προχθές ένιωσα μια περίεργη αντίσταση
στο τιμόνι, στην αρχή σκέφτηκα οτι μπορεί να έχω χάσει πίεση απο το μπροστά
λάστιχο αλλα το τσέκαρα και ήταν οκ (σημείωση, τι πίεση προτείνετε για τα μαμα λάστιχα το καλοκαίρι?)
Οδηγώντας λίγο ακόμα θυμήθηκα ένα φίλο που μου έλεγε οτι τα τενερέ έχουν τρία βασικά προβλήματα
-φιλτροκούτι (δεν έχει συμβεί τίποτα ακόμη)
-πλεξούδα (χρειάστηκε να την αλλάξω εντός εγγύησης στα 2.000 χλμ)
-ρουλεμάν τιμονιού (μπίνγκο!)
Έτσι λοιπόν πήγα στο συνεργείο μου και ο μάστορας εκεί επιβεβαίωσε την ζημιά και μου είπε οτι παρόλο που δεν
έχει ληξει η εγγύηση η συγκεκριμένη δεν καλύπτετε καθώς είναι προιόν λάθος συντήρησης. Κατά την γνώμη του
η ζημιά έχει γίνει στο πλύσιμο απο την υψηλή πίεση του νερού στα ρουλεμάν. Διαφώνησα μαζί του λέγοντας του
οτι το μηχανάκι το πλένω αποκλειστικά σε μοτο-wash ακριβώς για να αποφεύγω τέτοια πράγματα (πληρώντας και έξτρα φυσικά)
και των χαιρέτισα.
Μετά πήγα στο μαγαζί που αγόρασα το μηχανάκι όπου πάλι επιβεβαίωσαν την ίδια ζημιά αλλά εκεί μου είπαν πως με λίγο
γρασάρισμα και 'μάζεμα' θα λυνόταν το πρόβλημα. Απάντηση που πάλι δεν με κάλυψε. Φεύγοντας απο εκεί, πέρασα και
απο το μέρος που πλένω και μου επιβεβαίωσαν πως α) δεν χρησιμοποιούν πίεση στα συγκεκριμένα σημεία και β) πως είναι
δυσκολο το συγκεκριμένο πρόβλημα να προκύψει απο πλύσιμο.
Μπαφιασμένος με το όλο σκηνικό αποφάσισα να πάρω στην yamaha και να μιλήσω με τον τεχνικό εκεί ο οποίος μου είπε
ρητά και κατηγορηματικά οτι τα ρουλεμάν πρέπει να αλλαχτούν εντός της εγγύησης, οτι καμμία σχέση δεν έχει το πλύσιμο
με την ζημιά και να πάω το μηχανάκι πίσω στο πρώτο συνεργείο, να τους πω να μιλήσουν μαζί τους για να προχωρήσει το
θέμα. Πράγμα που έκανα, χαρούμενος που θα γλυτώσω, μάλλον, τα 140 γιούρια που δεν έχω και με ελαφρές τύψεις για το
συνεργείο που ένιωσα λες και γύρισα με τον δάσκαλο να τους μαλώσει..
Γνώμες?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.