Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: Προβληματισμοί ενός πρωτάρη..

Νέωψ Το avatar του/της Verde

Προβληματισμοί ενός πρωτάρη..

Καλημέρα σε όλο το forum
    Μπαίνοντας στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, και παίρνοντας το πρώτο κανονικό δίπλωμα τον ιούνιο έχω μερικές ερωτήσεις..
    Καταρχήν να σας πω ότι ξεκίνησα με μία 4χρονη 50άρα vespa (καινούρια) τον Δεκέμβρη.έγραψα με αυτή σύνολο 3.000χλμ μέχρι και τον ιούνιο που την πούλησα.
    Όπως είναι φυσικό νωρίς την βαρέθηκα (αν και έκανα με αυτή ακόμα και ταξίδι Πάτρα-Ζάκυνθο) και θέλησα να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, εφόσον πλέον είχα και το κανονικό δίπλωμα!
    Επέλεξα ένα beverly 300ie tourer του 2009 μεταχειρισμένο..Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μηχανάκι και από πλευράς κατανάλωσης, ταχύτητας, ευελιξίας στην κίνηση κλπ.ΟΜΩΣ!Έχω την αίσθηση ότι με την οδήγησή μου δεν εκμεταλλεύομαι πλήρως τις ικανοτητές του.Και τι εννοώ: Παρότι πλέον έχω γύρω στα 6.000χλμ σύνολο στους 2 τροχούς, ακόμα δε νιώθω σιγουρά όταν στρίβω!Δεν έχει τύχει να πέσω ποτέ (πέρα από μία ημι-πτώση σε κάτι χαλίκια με τη βέσπα, στην οποία έβαλα πόδι και το σωσα) αλλά η κατάσταση των ελληνικών δρόμων με έχει κάνει υπερφοβικό με το θέμα πρόσφυση..Φοβάμαι να δώσω πολύ κλίση στο μηχανάκι, μη τυχόν και ξαπλώσω πάνω στη στροφή..
    Σκέφτομαι να πάω σε κάποιο riding school για να μου φύγει το κόμπλεξ με το πέσιμο..
    Και το σκέφτομαι και ακόμα περισσότερο τώρα που μου έχουν μπει κάτι φυτιλιές να αλλάξω μηχανάκι..
    Εδώ μάλιστα είναι και ο 2ος προβληματισμός μου..
    Σαν στυλ μηχανής, προτιμάω On-Off και Naked..Μου αρέσουν μηχανές σαν το Duke, το Dorsoduro, το tdm και το v-strom.Αν είχα το μεγάλο δίπλωμα μία από τις πιο σίγουρες επιλογές μου θα ήταν ένα TDM..
    Όμως επειδή δεν έχω ψάχνω να βρω τι επιλογές έχω μέσα στα όρια του διπλώματός μου..
    Έχω καταλήξει στο Duke 200 μέχρι στιγμής..Εμφανισιακά είναι για μένα άψογο.Το θέμα είναι όμως αν θα με βολεύει περισσότερο από το Beverly που ήδη έχω..Όπως και να το κάνουμε είναι αυτόματο, έχει ξεκούραστη θέση και μπορείς να βάλεις και 5 πράγματα κάτω από τη σέλα η μπροστά!Από την άλλη μιλάει η κ@$λα (συγχωρέστε μου την έκφραση) και θέλω κάτι..κάτι πιο..καταλαβαίνετε
    Τι μηχανές θα μου προτείνατε που να καλύπτονται από το δίπλωμά μου;
    Τι θα κάνατε στη θέση μου;
    Επίσης (για να δικαιολογήσω και το άνοιγμα του thread στο subforum αυτό), τι πρέπει να κάνω για να του πάρω τον αέρα στις στροφές;Πιστεύετε ότι αν δεν πέσω δε θα μάθω;

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Μιας και η ώρα είναι δύσκολη θα στα πω τηλεγραφικά...
    -ΔΕΝ μαθαίνεις πέφτοντας...μαθαίνοντας όμως, καμιά φορά πέφτεις...
    -Μείνε νόμιμος...και υπομονετικός
    -Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος...
    -Η κ@υλες πλερώνονται...αλλά συχνά το αξίζουν κιόλας...

Αυτά που θα ακούσεις ακόμα από τους υπόλοιπους είναι τα εξής...
    -πάρε εντουράκι/ονοφ 250άρι, ή γυμνό αντίστοιχο, μεταχείρο...κατά προτίμηση γιαπωνέζικα...(Πρώτο σε σταυρούς προτίμησης το ΣεΜπε400...)
    -μακρυά από τα ΚΤΜ...σπανε, χαλάνε, τρέχουν λάδια, ΚάθεΤρίτη(και Τετάρτη)Μάστορα...
    -άλλο τα σκούτερ, άλλο οι μηχανές...
    -τα σκούτερ δεν στρίβουν, τα ευρωπαικά μένουν (συγκεκριμένα μάλιστα, τα Απρίλια λαμπαδιάδουν και ας μην είναι Πάσχα), τα ΤΔΜ είναι για κάγκουρες κουλούς με ακράπες, τα στρώματα είναι για αυτούς που ήθελαν 1000άρι αλλά στα φράγκα του 650...οι μπέμπες για φλώρους γιάπηδες καφετεριάκηδες...
    -Κάνε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης
    -φόρα κράνος και εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ
    -Οποιος φοβάτε πέφτει και κοιμάτε
    -καλός ήρθες στην παρέα μας
    και τέλος μιας και μάλλον είσαι πατρινός σε βλέπω να σε αναλαμβάνει το πατρινό κλιμάκιο με φυσικό αρχηγό και ηγέτη τον Vaska που μάλλον έχει και γενέθλια σήμερα...(Χρόνια πολλά )

Καλή συνέχεια και σιδεροκέφαλος...

υ.γ. Μετά τα 4 πρώτα σημεία που έθιξα, τα υπόλοιπα είναι "κλασσικά εικονογραφημένα"...με άλλα συμφωνώ με κάποια γελάω και με τα υπόλοιπα το κουβεντιάζω..διάλεξε και πάρε...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    ........
    να κλειδωθει το θρεντ.τα ειπε ολα ο καουμποις.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    να κλειδωθει το θρεντ.τα ειπε ολα ο καουμποις.

Έμα έλα ντε, από το 2008 που διαβάζω ακριβώς τα ίδια λέμε σε όοοοολα.

μία ακόμα ερώτηση..
    επειδή σε 1 χρόνο από τώρα θα έχω το κανονικό δίπλωμα (μεγάλο), έστω ότι δε με νοιάζει αν με σταματήσουν και δουν ότι έχω μικρό δίπλωμα..
    με την ασφάλεια τι παίζει;με καλύπτει αν συμβεί ο,τιδήποτε;

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    οχι.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

άκυρο δηλαδή.
    βρήκα επίσης αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2760105/ που μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση..
    το έχει κάποιος;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Θα έλεγα να καβαλήσεις μερικά μηχανάκια που σου κάνουν κλίκ και μετά να πάρεις την απόφαση. Από το σταντ και τις φωτό δεν μπορείς να καταλάβεις τπτ.

Από την άλλη οδηγείς σκούτερ πάνω στα οποία έχω από καθόλου έως πολύ μικρή εμπειρία. Ο αδερφός μου έχει ένα sym και ακόμα απορώ πως σκατά το στρίβει όμως στον αντίποδα υπάρχουν πολλοί που τα σκουτεράκια τα πάνε τάπα - τέζα (ένας μάλιστα το έχει κάνει διαβήτη και στρίβει με μαθηματική ακρίβεια) οπότε πιθανότατα τα μηχανάκια έχουν όρια πιο πολλά από τα δικά μου.

Τώρα που αρχίζουν και τα μαθήματα και θα πέσουν και οι ζέστες όλο και κάποια μάζωξη θα κάνουμε, οπότε αν έρθεις θα μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θα γράψουμε.

Για την αγορά μη βιαστείς, από το λινκ που έβαλες βλέπω ότι έχεις αρκετά υψηλό μπάτζετ, οπότε σε αυτά τα λεφτά όλο και κάποια καλύτερη πρόταση θα παίξει.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Θα έλεγα να καβαλήσεις μερικά μηχανάκια που σου κάνουν κλίκ και μετά να πάρεις την απόφαση. Από το σταντ και τις φωτό δεν μπορείς να καταλάβεις τπτ.

Από την άλλη οδηγείς σκούτερ πάνω στα οποία έχω από καθόλου έως πολύ μικρή εμπειρία. Ο αδερφός μου έχει ένα sym και ακόμα απορώ πως σκατά το στρίβει όμως στον αντίποδα υπάρχουν πολλοί που τα σκουτεράκια τα πάνε τάπα - τέζα (ένας μάλιστα το έχει κάνει διαβήτη και στρίβει με μαθηματική ακρίβεια) οπότε πιθανότατα τα μηχανάκια έχουν όρια πιο πολλά από τα δικά μου.

Τώρα που αρχίζουν και τα μαθήματα και θα πέσουν και οι ζέστες όλο και κάποια μάζωξη θα κάνουμε, οπότε αν έρθεις θα μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θα γράψουμε.

Για την αγορά μη βιαστείς, από το λινκ που έβαλες βλέπω ότι έχεις αρκετά υψηλό μπάτζετ, οπότε σε αυτά τα λεφτά όλο και κάποια καλύτερη πρόταση θα παίξει.
    σίγουρα θα βοηθούσε μια κουβέντα από κοντά!
    το μπάτζετ είναι περίπου όσο πουλήσω το beverly +1.500e max..δεδομένου ότι το πήρα με 20.000χλμ στην πένα 2.900ε, πιστεύω ότι πουλιέται 2.600..γενικά τα beverly κρατάνε τιμή..
    σκοπεύω να πάρω για test drive 2-3 για να τα δοκιμάσω

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Verde Προβολή μηνύματος
    σίγουρα θα βοηθούσε μια κουβέντα από κοντά!
    το μπάτζετ είναι περίπου όσο πουλήσω το beverly +1.500e max..δεδομένου ότι το πήρα με 20.000χλμ στην πένα 2.900ε, πιστεύω ότι πουλιέται 2.600..γενικά τα beverly κρατάνε τιμή..
    σκοπεύω να πάρω για test drive 2-3 για να τα δοκιμάσω

Όπως βλέπω μέσα έπεσα...γενικά το πατρινό κλιμάκιο είναι δύναμη..., και ο Θωμάς και ο Δημήτρης, αλλά και άλλα παιδιά που είχα την τύχη να γνωρίσω θα σε βοηθήσουν να ξεδιαλύνεις το τοπίο...
    Μην ξεχνάς αυτό που είπες περι κ@υλας και προσπάθησε να μην προσεγγίσεις το θέμα "μοτοσυκλέτα" μόνο με οικονομοτεχνικούς όρους...γνώμη μου...ακόμα και στις ζόρικες εποχές που ζούμε...
    Το VTR όμορφο και σπάνιο μάλλον...ακριβό δε...Δες τι άλλες επιλογές έχεις και σου αρέσουν, καβάλα και διάλεξε...
    Κατά τα άλλα το Φόρουμ είναι μεγάλη πηγή μοτοσυκλετιστικής έμπνευσης και γνώσης αλλά μην νομίζεις ότι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων, όπως η κατοχή μοτοσυκλέτας/δικύκλου, σημαίνει και κάτι σπουδαίο.

υ.γ. Στα χρήματα να υπολογίζεις πάντα και αξιοπρεπή εξοπλισμό και πλέον και τις βενζίνες για κανα ταξιδάκι...όλο και σε κανά ορεινό στροφιλίκι με τελικό προορισμό καμιά χασαποταβέρνα θα σε παρασύρουν οι υπόλοιποι μηνάρ...σόρρυ σύντροφοι μοτοσυκλετιστές εννοούσα...

υ.γ.2 Αν τα έλεγα όλα ρε συ Τρούπη ακόμα θα έγραφα και το παλικάρι θα λάκιζε ανεπιστρεπτί...χιχιχιχιχ
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

αναμένω συνάντηση πατρινου κλιμακίου λοιπόν
    το VTR μου αρέσει πολύ και με ψήνει πολύ, ένας φίλος όμως μου είπε ότι δε κάνει για το σωματότυπό μου..
    Σημείωση: είμαι 1,94...

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Λόγω του ότι το θέμα δεν αφορά οδήγηση, μεταφερόμαστε στα “Γενικά περί μοτοσικλέτας”.

βλέπω ότι το versys βγαίνει και περιορισμένο στα 33-34 άλογα..
    με αυτό είμαι νόμιμος;σε περίπτωση που με στουκάρει κανένας καλύπτομαι από την ασφάλεια;
    επίσης ο περιορισμός βγαίνει εύκολα;στην άδεια τι έχει δηλωμένο ως ιπποδύναμη;

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Verde Προβολή μηνύματος
    βλέπω ότι το versys βγαίνει και περιορισμένο στα 33-34 άλογα..
    ε;;;;;;;;
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    ε;;;;;;;;
    http://www.kawasaki.gr/Versys/Specifications
    δες εδώ

Μέγιστη ιπποδύναμη

47 kW {64 PS} / 8,000 rpm. 25 kW {34 PS} / 6,500 rpm (25 kW kit)

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF