Καλημέρα σε όλο το forum
Μπαίνοντας στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, και παίρνοντας το πρώτο κανονικό δίπλωμα τον ιούνιο έχω μερικές ερωτήσεις..
Καταρχήν να σας πω ότι ξεκίνησα με μία 4χρονη 50άρα vespa (καινούρια) τον Δεκέμβρη.έγραψα με αυτή σύνολο 3.000χλμ μέχρι και τον ιούνιο που την πούλησα.
Όπως είναι φυσικό νωρίς την βαρέθηκα (αν και έκανα με αυτή ακόμα και ταξίδι Πάτρα-Ζάκυνθο) και θέλησα να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, εφόσον πλέον είχα και το κανονικό δίπλωμα!
Επέλεξα ένα beverly 300ie tourer του 2009 μεταχειρισμένο..Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μηχανάκι και από πλευράς κατανάλωσης, ταχύτητας, ευελιξίας στην κίνηση κλπ.ΟΜΩΣ!Έχω την αίσθηση ότι με την οδήγησή μου δεν εκμεταλλεύομαι πλήρως τις ικανοτητές του.Και τι εννοώ: Παρότι πλέον έχω γύρω στα 6.000χλμ σύνολο στους 2 τροχούς, ακόμα δε νιώθω σιγουρά όταν στρίβω!Δεν έχει τύχει να πέσω ποτέ (πέρα από μία ημι-πτώση σε κάτι χαλίκια με τη βέσπα, στην οποία έβαλα πόδι και το σωσα) αλλά η κατάσταση των ελληνικών δρόμων με έχει κάνει υπερφοβικό με το θέμα πρόσφυση..Φοβάμαι να δώσω πολύ κλίση στο μηχανάκι, μη τυχόν και ξαπλώσω πάνω στη στροφή..
Σκέφτομαι να πάω σε κάποιο riding school για να μου φύγει το κόμπλεξ με το πέσιμο..
Και το σκέφτομαι και ακόμα περισσότερο τώρα που μου έχουν μπει κάτι φυτιλιές να αλλάξω μηχανάκι..
Εδώ μάλιστα είναι και ο 2ος προβληματισμός μου..
Σαν στυλ μηχανής, προτιμάω On-Off και Naked..Μου αρέσουν μηχανές σαν το Duke, το Dorsoduro, το tdm και το v-strom.Αν είχα το μεγάλο δίπλωμα μία από τις πιο σίγουρες επιλογές μου θα ήταν ένα TDM..
Όμως επειδή δεν έχω ψάχνω να βρω τι επιλογές έχω μέσα στα όρια του διπλώματός μου..
Έχω καταλήξει στο Duke 200 μέχρι στιγμής..Εμφανισιακά είναι για μένα άψογο.Το θέμα είναι όμως αν θα με βολεύει περισσότερο από το Beverly που ήδη έχω..Όπως και να το κάνουμε είναι αυτόματο, έχει ξεκούραστη θέση και μπορείς να βάλεις και 5 πράγματα κάτω από τη σέλα η μπροστά!Από την άλλη μιλάει η κ@$λα (συγχωρέστε μου την έκφραση) και θέλω κάτι..κάτι πιο..καταλαβαίνετε
Τι μηχανές θα μου προτείνατε που να καλύπτονται από το δίπλωμά μου;
Τι θα κάνατε στη θέση μου;
Επίσης (για να δικαιολογήσω και το άνοιγμα του thread στο subforum αυτό), τι πρέπει να κάνω για να του πάρω τον αέρα στις στροφές;Πιστεύετε ότι αν δεν πέσω δε θα μάθω;