Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Μου ηρθε αυτο..........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madtank

Μου ηρθε αυτο..........

"καθώς περνάω 1-2 ώρες κάθε μέρα διαβάζοντας για νέα-καινοτομίες στον τομεα της πληροφορικής, ποτέ μα ποτέ δεν πίστευα μέχρι ένα σημείο τις θεωρίες συνωμοσίας περί παρακολουθήσεων από υπηρεσίες ασφάλειας.
    τον τελευταίο μήνα, όμως, έχουν συμβεί μια σειρά γεγονότων τα οποία καθόλου τυχαία δεν είναι.

Πριν κάτι μέρες λοιπόν, διαβάζω ένα άρθρο για ένα exploit στην τελευταία έκδοση της java που δημιουργούσε μιά τεράστια τρύπα στον υπολογιστή κάποιου και μπορούσε να προκαλέσει πολλές ζημιές(για όσους δεν ξέρουν η java είναι γλώσσα η οποία τρέχει σε οποιοδήποτε μηχάνημα, το οποίο βεβαίως έχει το jre/jdk, άρα μιλάμε για μαύρη τρύπα που θα τα καταπιεί όλα)
    http://www.eweek.com/c/a/Security/Sy...xploit-584776/

Στο άρθρο αυτό αλλά και σε πολλά άλλα άρθρα γίνεται αναφορά στην δυνατότητα να βγει κάποιο patch για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά επειδή η oracle σαν oracle δρομολογεί ανάλογα με τις ασχολίες της τις αναβαθμίσεις των προιόντων της, όπως έιναι και η java.

Το patch δεν θυμάμαι αν βγήκε ή όχι, έχει πολύ μικρή σημασία πλέον γιατί....

Κάποιες μέρες μετά από αυτή την ανακοίνωση βγαίνει στη φόρα το εξής άρθρο http://www.bgr.com/2012/09/04/apple-udid-hack-antisec/ που απλά λέει κάποιος μπόρεσε και απέκτησε πρόσβαση σε ένα laptop ενός υπαλλήλου του fbi και έκλεψε μερικά, πολύ λίγα, γύρω στο μύριο UDID, ή αλλιώς αφμ των τηλεφώνων της apple.

Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί προφυλάσσω τον εαυτό μου ειδικά όταν ξέρω ότι κάτι τέτοια συμβαίνουν http://www.theregister.co.uk/2012/05...ack_microsoft/ , οπότε και οι αγορές μου αλλά και οι γενικότερες κινήσεις μου είναι προσεκτικές, και καθώς το έχω αναφέρει και εδώ αυτό το άρθρο παλιότερα δεν πιστεύω ότι κανένας του έδωσε σημασία.

Πάμε στο διαταύτα. το τελευταίο γεγονός που έλαβε χώρα πριν κάτι ώρες και περιγράφεται εδώ αρκετά καλά http://www.extremetech.com/extreme/1...gnition-system έφερε ένα σατανικό χαμόγελο στο πρόσωπό μου.

Σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί που ζουν το όνειρο, facebook, κοινωνικές σχέσεις με την υπογραφή της τελευταίας τάσης της τεχνολογίας, trendy slang με ok, facebook,poke,puke και δε συμμαζεύεται ζουν σε έναν εφιάλτη.
    πολύ απλά όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ξέρει με ποιον μιλάς, τι λες, που είσαι και το κυριότερο με την δική σου βοήθεια(ουσιαστικά αγοράζεις την τεχνολογία και την κουβαλάς πάνω σου) μπορεί να σε χειραγωγήσει χωρίς να το πάρεις καν χαμπάρι.

Δεν θέλω να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα καλό ή κακό, απλά θέλω να δώσω λίγο τροφή για να σκεφτεί κάποιος πώς όλη αυτή η ασυδοσία και η ασέλγεια πάνω στην τεχνολογία σε κάνει σκλάβο."
    Μηχανίστα μου - Riding is a way of thinking...
    Yamaha XT500 '80, Kawasaki Z1R 1000 '81
    BMW R100GS '87, BMW F650 Funduro '94
    BMW R1150GS '99, BMW R1150GS Adv '03
    BMW R1200GS '05, BMW K1200GT SE '08

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από madtank Προβολή μηνύματος
    "καθώς περνάω 1-2 ώρες κάθε μέρα διαβάζοντας για νέα-καινοτομίες στον τομεα της πληροφορικής, ποτέ μα ποτέ δεν πίστευα μέχρι ένα σημείο τις θεωρίες συνωμοσίας περί παρακολουθήσεων από υπηρεσίες ασφάλειας.
    τον τελευταίο μήνα, όμως, έχουν συμβεί μια σειρά γεγονότων τα οποία καθόλου τυχαία δεν είναι.

Πριν κάτι μέρες λοιπόν, διαβάζω ένα άρθρο για ένα exploit στην τελευταία έκδοση της java που δημιουργούσε μιά τεράστια τρύπα στον υπολογιστή κάποιου και μπορούσε να προκαλέσει πολλές ζημιές(για όσους δεν ξέρουν η java είναι γλώσσα η οποία τρέχει σε οποιοδήποτε μηχάνημα, το οποίο βεβαίως έχει το jre/jdk, άρα μιλάμε για μαύρη τρύπα που θα τα καταπιεί όλα)
    http://www.eweek.com/c/a/Security/Sy...xploit-584776/

Στο άρθρο αυτό αλλά και σε πολλά άλλα άρθρα γίνεται αναφορά στην δυνατότητα να βγει κάποιο patch για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά επειδή η oracle σαν oracle δρομολογεί ανάλογα με τις ασχολίες της τις αναβαθμίσεις των προιόντων της, όπως έιναι και η java.

Το patch δεν θυμάμαι αν βγήκε ή όχι, έχει πολύ μικρή σημασία πλέον γιατί....

Κάποιες μέρες μετά από αυτή την ανακοίνωση βγαίνει στη φόρα το εξής άρθρο http://www.bgr.com/2012/09/04/apple-udid-hack-antisec/ που απλά λέει κάποιος μπόρεσε και απέκτησε πρόσβαση σε ένα laptop ενός υπαλλήλου του fbi και έκλεψε μερικά, πολύ λίγα, γύρω στο μύριο UDID, ή αλλιώς αφμ των τηλεφώνων της apple.

Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί προφυλάσσω τον εαυτό μου ειδικά όταν ξέρω ότι κάτι τέτοια συμβαίνουν http://www.theregister.co.uk/2012/05...ack_microsoft/ , οπότε και οι αγορές μου αλλά και οι γενικότερες κινήσεις μου είναι προσεκτικές, και καθώς το έχω αναφέρει και εδώ αυτό το άρθρο παλιότερα δεν πιστεύω ότι κανένας του έδωσε σημασία.

Πάμε στο διαταύτα. το τελευταίο γεγονός που έλαβε χώρα πριν κάτι ώρες και περιγράφεται εδώ αρκετά καλά http://www.extremetech.com/extreme/1...gnition-system έφερε ένα σατανικό χαμόγελο στο πρόσωπό μου.

Σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί που ζουν το όνειρο, facebook, κοινωνικές σχέσεις με την υπογραφή της τελευταίας τάσης της τεχνολογίας, trendy slang με ok, facebook,poke,puke και δε συμμαζεύεται ζουν σε έναν εφιάλτη.
    πολύ απλά όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ξέρει με ποιον μιλάς, τι λες, που είσαι και το κυριότερο με την δική σου βοήθεια(ουσιαστικά αγοράζεις την τεχνολογία και την κουβαλάς πάνω σου) μπορεί να σε χειραγωγήσει χωρίς να το πάρεις καν χαμπάρι.

Δεν θέλω να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα καλό ή κακό, απλά θέλω να δώσω λίγο τροφή για να σκεφτεί κάποιος πώς όλη αυτή η ασυδοσία και η ασέλγεια πάνω στην τεχνολογία σε κάνει σκλάβο."

Το ανησυχητικό δεν είναι τόσο αν θα σε βρει το FBI (και καλά θα κάνει αν έχεις να κρύψεις κάτι) αλλά οι διάφοροι επιτήδειοι ή και τραπεζίτες που θα ξέρουν καλύτερα και από σένα πότε θα καταρρεύσεις οικονομικά ή πότε θα λείπεις να έρθουν να σε ξαφρίσουν....
    Μια ζωή φωνάζω σε όλους: Προσέχετε τι λέτε,τι γράφετε και σε ποιον!
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Νέο μέλος Το avatar του/της Persival
    Επειδή σε μεγάλο βαθμό ασχολούμαι κι εγώ με τους Η/Υ (είναι η δουλειά μου), θα σου πω ότι απλά έχω εμπεδώσει το γεγονός πως ότι κι αν κάνω στο χαζοκούτι (pc), "παρακολουθείται".
    Τις προάλλες έψαχνα τιμές αυτοκινήτων και ως δια μαγείας λαμβάνω στο hotmail προσφορές από αμερικάνικες εταιρίες αυτοκινήτων, ενώ και στο facebook (το οποίο για την ώρα έχω απενεργοποιήσει) οι διαφημίσεις αφορούσαν τι άλλο; Αυτοκίνητα
    Το αυτό συνέβη και πολύ πιο πρόσφατα με μηχανές. Στα car.gr , moto.gr όλη τη μέρα, διαφημίσεις για μηχανές παντού!

Πλέον το θέμα δεν είναι ΑΝ "παρακολουθούμαστε" αλλά από ΠΟΙΟΝ και τι χρήση κάνει στα στοιχεία μας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Δέν έχω facebook ή κάτι τέτοιο.
    Δεν το χρειάζομαι,όπως κανένας,εκτός απο αυτούς που θέλουν να προωθήσουν κάτι είτε αυτό είναι δουλειά είτε ψώνιο..

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Persival Προβολή μηνύματος
    Πλέον το θέμα δεν είναι ΑΝ "παρακολουθούμαστε" αλλά από ΠΟΙΟΝ και τι χρήση κάνει στα στοιχεία μας...
    από cookies;

θα προτιμούσες ίσως διαφημίσεις για σερβιέτες και βρεφικά είδη;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    από cookies;

Σερβιέτες; χμμμ.... ενδιαφέρον....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Ειδικα αυτο με το φβ,μου το ειχε αναφερει και μια φιλη παλια πριν το προσεξω εγω.
    Συζητουσε για ταξιδια και βιβλια και μετα απο μερικες ημερες αρχισαν να σκανε μυτη διαφημισεις για βιβλια και ταξιδια.
    Ειναι δεδομενο πλεον οτι μας παρακολουθουν.
    Ας προσεχουμε λιγο παραπανω,better safe than sorry.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Νέο μέλος Το avatar του/της Persival
    από cookies;

Τα cookies είναι ο γνωστός και εύκολος τρόπος. Υπάρχουν κι άλλοι.

Όσο για τις διαφημίσεις, δεν ανέφερα κάπου ότι το είδος της διαφήμισης ήταν ενοχλητικό ή όχι, με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος πούλησε αυτή την πληροφορία και προφανώς κέρδισε χρήμα από αυτό.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    αν και ειμαι ασχετη με το θεμα. Οσον αφορα το φατσοβιβλιο παντως εγω δεν εχω παρατηρησει οτι απο τα γραφομενα μου κατι μου προωθουν... ισως απο τις σελ τυπου γκρουπ που κανω λαικ ναι...
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Όταν μπαίνετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο, κάντε το κόπο να διαβάσετε τους κανόνες του τι αποδέχεστε και μη
    γκρινιάζετε για αυτά που έχετε πατήσει το ΟΚ χωρίς να ξέρετε τι είναι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Persival Προβολή μηνύματος
    Τα cookies είναι ο γνωστός και εύκολος τρόπος. Υπάρχουν κι άλλοι.
    όπως π.χ.;

Όσο για τις διαφημίσεις, δεν ανέφερα κάπου ότι το είδος της διαφήμισης ήταν ενοχλητικό ή όχι, με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος πούλησε αυτή την πληροφορία και προφανώς κέρδισε χρήμα από αυτό.
    αυτά που πωλούνται κατά κόρον και παράγουν πολύ χρήμα, είναι τα valid email addresses. γιαυτό πρέπει να προσέχουμε που το βάζουμε. δεν είναι μόνο το spam mail που θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε, αλλά κάποιος θα πληρωθεί πουλώντας την πληροφορία αυτή σε εταιρείες. και ενδεχομένως θα βγάλει πολλά λεφτά.

η πληροφορία για τα ενδιαφέροντά σου δεν πωλείται, καθότι είναι δωρεάν, μέσω των cookies, τα οποία μπορείς να απενεργοποιήσεις.

αν δεν θέλεις να βλέπεις διαφημίσεις ή να αποστέλλονται αυτές οι πληροφορίες, μπορείς να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. από τη στιγμή που ο καθένας (ή εσύ) δημοσιοποιεί τα στοιχεία του και τις συνήθειές του και δέχεται να χρησιμοποιούνται και να βλέπει ο ίδιος διαφημίσεις, δεν νομίζω ότι πρέπει να παραπονιέται.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από EVI Προβολή μηνύματος
    αν και ειμαι ασχετη με το θεμα. Οσον αφορα το φατσοβιβλιο παντως εγω δεν εχω παρατηρησει οτι απο τα γραφομενα μου κατι μου προωθουν...
    δεν νομίζω να παρακολουθούνται τα γραφόμενα.. στο ίντερνετ μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα, αλλά θα αναζητήσεις (και θα κάνεις like) μόνο αυτά που (σε) ενδιαφέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από madtank Προβολή μηνύματος
    αυτό είναι η χειραγώγηση.. είναι εξ'ορισμού άνευ χαμπαρίου. χειραγώγηση μετά χαμπαρίου δεν υπάρχει. με άλλα λόγια οι χειραγωγήσιμοι εκτός δικτύου είναι και χειραγωγήσιμοι εντός.

δεν μας λες και ποιός είναι ο αφέντης;

αυτό είναι η χειραγώγηση.. είναι εξ'ορισμού άνευ χαμπαρίου. χειραγώγηση μετά χαμπαρίου δεν υπάρχει. με άλλα λόγια οι χειραγωγήσιμοι εκτός δικτύου είναι και χειραγωγήσιμοι εντός.

δεν μας λες και ποιός είναι ο αφέντης;
    Σκλάβοι... αφέντες.... ωραίο θρεντ, κάτι άλλο που βλέπω στο ιντερνετ θυμίζει όμως...

papoy Το avatar του/της Viking
    εμένα μ'έχει πρήξει μ'αυτό το "Κάψτε την μπυροκοιλιά"

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF