Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Κρέμα για προστασία χρώματος & γυαλιστική κρέμα

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Κρέμα για προστασία χρώματος & γυαλιστική κρέμα

Κάθε αρχή καλοκαιριού συνηθίζω να περνάω και τις 2 κρέμες στην μηχανή μου.
    Η προστατευτική κρέμα δεν γυαλίζει.. βασικά δεν δείχνει ιδιαίτερη διαφορά πρίν και μετά.
    Συνήθως βάζω την γυαλιστική κρέμα 1 βδομάδα αργότερα με το σκεπτικό πως αφήνω την προστατευτική κρέμα να "εργαστεί" στο χρώμα.
    Οι γυαλιστικές κρέμες έχουν κάποιο συντελεστή προστασίας στο χρώμα, αλλά πιστεύω είναι περισσότερο για να δίνουν μια γυαλάδα στο χρώμα παρά προστασία.. μπορεί να είμαι και λάθος..
    Στο ερώτημα..
    Ενδείκνυται να τοποθετώ τις κρέμες αυτές ανα χρόνο στην μηχανή, η θα "γεράσει/θαμπώσει" το χρώμα λόγω των χημικών που περιέχουν?
    Τα φώτα σας..
    Τελευταία τροποποίηση από menos; 26/12/2012 στις 18:05.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Εγώ εδώ και 7 χρόνια που έχω τη μηχανή βάζω για γυάλισμα ένα σπρέϋ της Motorax το οποίο δίνει γυαλάδα, αλλά λέει ότι προστατεύει κιόλας το χρώμα. Δεν έχω δει θόλωμα και τα πλαστικά λαμποκοπάνε!!!

Δεν χρησιμοποιώ σπρέυ (οχι πως είναι κακό) και τα πλαστικά σίγουρα λαμποκοπάνε... απλά σκέφτομαι αν η ετήσια χρήση κάνει στην τελική καλό η κακό.. μήπως η "αναζωογόνηση του χρώματος" προκαλεί ζημιά στο χρώμα με τα χρόνια..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Φαντάζομαι πως οι κρέμες που λες είναι απείρως καλύτερες από το σπρέϋ γυαλίσματος που χρησιμοποιώ εγώ. Η προσωπική μου συλλογιστική λέει πως η ετήσια χρήση που λες δε νομίζω να βλάπτει... η εμπειρία μου λέει ότι εάν κάποιο αντικείμενο το συντηρείς και το προστατεύεις θα κρατήσει περισσότερο χρόνο από το να το άφηνες έτσι. Το δερμάτινο τζάκετ π.χ. φροντίζω τακτικά να το καθαρίζω με το ειδικό σέτ καθαρισμού και μετά να το "ενυδατώνω" με την ανάλογη κρέμα και είναι ακόμα όπως το αγόρασα την πρώτη μέρα. To manual ας πούμε της μοτοσυκλέτας μου αναφέρει στο κεφάλαιο για τη συντήρηση πως είναι καλό να χρησιμοποιείται σετ φροντίδας των πλαστικών μερών σαν αυτά που λες για τη συντήρησή τους. Εφόσον λοιπόν το αναφέρει και το manual και χρησιμοποιείται ένα προϊόν ενδεδειγμένο και εξειδικευμένο για τη χρήση αυτή, δεν θα έβλεπα για ποιό λόγο η μακροχρόνια χρήση θα απέβαινε τελικώς εις βάρος της εμφάνισης και θα προκαλούσε ζημιά. Απλά η γνώμη μου πάντα.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν ξέρω τι κρέμες χρησιμοποιείς, αλλά οι γυαλιστικές κρέμες γενικά αφαιρούν ενα λεπτό στρώμα χρώματος/βερνικιού για να επαναφέρουν την χαμένη γυαλάδα.
    Ετσι μετα απο πολλές επαναλήψεις θα εχει φθορά το φινίρισμα, αλλά για μια φορά το χρόνο μια χαρά είναι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Το χρώμα της μηχανής είναι πλέον 11 ετών..
    Το καλοκαίρι που μας πέρασε πέρασα τις κρέμες, η αίσθηση στην αφή ήταν μοναδική.. αλλά μου φάνηκε πως η μηχανή δεν είχε την γυαλάδα που περίμενα..
    Ίσως να άρχισα να καταντάω και ψείρας.. δεν ξέρω..
    Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!

Παρόμοια θέματα

1. Τα φώτα σας για αλλαγή χρώματος!
    από ilias s.m. στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2013, 01:09
  2. Μπουφάν για προστασία
    από lefterr στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2011, 13:40
  3. Μάσκες για προστασία από τα καυσαέρια;
    από kaps στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη