Mπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς γιορτάζουμε στην ονομαστική εορτή μας κι είμαστε μέσα στη χαρά και "Χρόνια σου πολλά" κι "Ευχαριστώ πολύ";
Mπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς γιορτάζουμε στην ονομαστική εορτή μας κι είμαστε μέσα στη χαρά και "Χρόνια σου πολλά" κι "Ευχαριστώ πολύ";
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αν σε λένε Βασίλη, γιορτάζουμε την πίτα που πλέρωσες!
![]()
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Το πιο fail ειναι οταν ακουω να λενε να χαιρεσαι το ονομα σου...
Δηλαδη τι ακριβως να χαιρομαι απο το ονομα μου; πως να το χαιρομαι;![]()
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Συμβουλή πρώτη:
http://www.preparationh.com/products...th-pain-relief
Από εκεί και πέρα.... (απόσπασμα από εδώ: http://hristospanagia3.blogspot.gr/2...post_2452.html)
Εφ’ όσον φέρουμε κάποιο όνομα Αγίου, γιορτάζουμε μόνο την ονομαστική μας εορτή και όχι τα γενέθλιά μας, τα οποία είναι καθαρώς ειδωλολατρική γιορτή και κατά την διάρκεια τέτοιας αμαρτωλής γιορτής και αμαρτωλού χορού αποκεφαλίστηκε ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Έκτοτε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας απαγόρευσε αυστηρώς τους πανηγυρισμούς, τους χορούς και τις διασκεδάσεις εν ονόματι των γενεθλίων μας, χωρίς όμως να αποτελεί αμαρτία μια κάποια απόδοση απλής ευχής ή επίδοση προσευχής εκείνη την ημέρα για τα αγαπητά μας πρόσωπα.
Πρώτον, γιορτάζει ο Άγιός μας και έπειτα μαζί του, τελευταίοι και εμείς. Κοντά στον βασιλικό, ποτίζονται και οι γλάστρες. Και όντως χωματένιες, πήλινες γλάστρες είμαστε, που φέρουμε το μυρίπνοο άνθος του Αγίου, από τον Κήπο του Παραδείσου της Εκκλησίας μας, από το μέγα νέφος μαρτύρων, αγίων, πατέρων, οσίων και ομολογητών της Αγίας μας Πίστεως. Για αυτόν λοιπόν τον λόγο, ο ορθός, Ορθόδοξος τρόπος που θα γιορτάσουμε τον Άγιό μας, θα είναι ως εξής:
Θα προσπαθήσουμε πάση θυσία, εφ’ όρου ζωής και αδιαλείπτου αγώνα να τον μιμηθούμε. «Εορτή Αγίου, μίμησης Αγίου», τρανώτατα ομολογούν οι ίδιοι οι Άγιοι Πατέρες μας.
Οι Εβραιοι γιορταζουν τα γενεθλια μονο... οι Χριστιανοι γιορταζουν την ονομαστικη...
οι Αγνωστικιστες γιορταζουν την ελευση του Κθουλου........
για να εμβαθυνουμε, πιεστε 1
![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
Ελα ντε....τι γιορταζουμε?
Νομιζω οτι δινουμε περισσοτερο βαρος στα γενεθλια που ειναι πιο προσωπικη γιορτη...
Και οντως το "να χαιρεσαι το ονομα σου" ειναι εντελως ηλιθια ευχη. Αλλα κατι πρεπει να πει ο αλλος...
Οπως και οι θειτσες που λενε το ιδιο πργμα με αλλο τροπο..."χρονια πολλα, πολυχρονος, ετη πολλα"...ποικιλια...
Τωρα για το τι λεει η εκκλησια.....θεμα του καθενος...
Γι' αυτές τις δύσκολες μέρες έχω ακούσει το πονστάν βοηθάει. Αν δεν δείτε προκοπή μαζευτείτε όλες οι φιλενάδες μαζί και μοιραστείτε το.
Εγώ πάντως όταν ένα φιλαράκι που έχουμε βγει για έναν καφέ, μια βόλτα οτιδήποτε, γιορτάζει την ονομαστική του εορτή, θα συνεχίσω να γράφω χρόνια πολλά και πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και πάντα όρθιος κ.ο.κ.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).