Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 77

Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 250

Cool ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 250

Γεια χαρά σε όλους! Μετά από αρκετό καιρό απουσία είπα να περάσω να πω ένα γεια και με την ευκαιρία να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια…

Τελευταία ψάχνω να ανακατασκευάσω μια μηχανή. Μου αρέσει η ιδέα να δώσω ξανά ζωή σε κάτι που πάει για ανακύκλωση και μια και πιάνουν τα χεριά μου και έχω αρκετό χορό, χρόνο είπα να το τρέξω το project.Θέλω να μια μηχανή για χωμάτινες διαδρομές σε βουνά και λαγκάδια…
    Βρήκα λιπών ένα ΧΤ 250 το όποιο τα τελευταία 3 χρόνια είναι σε ακινησία, έχει αρκετές φθορές αλά πιστεύω πως μπορώ άνετα να το κάνω καλά. Το μοτέρ γυρνά και αν τα δω σκούρα το πολύ να το πάω σε ένα μηχανικό μιας και δεν έχω πολλά ιδικά εργαλεία για το αίνιγμα του.
    Συμφώνα με τον ιδιοκτήτη το μηχανάκι έχει κατάθεση πινακίδες και διαγράφτηκε όποτε θα μου δώσει το χαρτί τις διαγραφείς και θα κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση.

Είναι χτ του 1983 με την μάσκα μπροστά, όχι με το στρογγυλό φανάρι και μπορώ μου είπε να πάρω πινακίδες ΦΙΛΠΑ… θέλω να ρωτήσω εάν όντος γίνετε αυτό???

Το μηχανάκι βγάζει 2 σε 1 εξατμίσεις και μου είπε ότι είναι 4valve,το έψαξα λίγο και είδα ότι σε αυτή την χρονολογία βγαίνει με μια εξάτμιση και αυτό + ότι ο ιδιοκτήτης μου τα έλεγε λιγάκι περίεργα με έβαλε σε υποψίες…δεν είχε το χαρτί από την διαγραφή για να δω τους κωδικούς μηχανής, σκελετού είπε ότι θα ψάξει να το βρει…

Το μηχανάκι θέλει καρμπιρατέρ έχουν κλαπεί, θέλει τα πλαστικά, μπαταρία, λάστιχα .και άλλα ψιλοπράγματα και μου το δίνει 100ευρω.

Μπορώ με μια υπεύθυνη δήλωση μονό να αποδείξω ότι το αγόρασα σαν ανταλλακτικά γιατί αν δεν γίνετε να πάρω πινακίδες φιλπα θα το έχω μονό για εκτός δρόμου καταστάσεις ,και αν το κάνει το κεπ???

Θα είμαι καλυμμένος σε μια στραβή???

Ξέρει κάποιος ποτέ έβγαλε η Yamaha XT 250 4valve και πόση ιπποδύναμης βγάζει???

Τι καρμπιρατέρ παίρνει???

Όλες η γνώμες δέκτες και ευχαριστώ προκαταβολικά παΐδια!!!

Banned
    Καλημερα
    Με υπευθυνη δηλωση που θα σου κανει οτι το μηχανακι ειναι με αρ πλαισιου και κινητηρα εχεο διαγραφει οριστικα μπορεις να το αγορασεις ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤ/ΚΑ
    Αν το παρεις το φτιαξεις και κυκλοφορας σε βουνο καμπο η οπουδηποτε και γινει στραβη το μηχανακι παει κατασχεση

Παλαιό μέλος
    Μην μπλέξεις με μηχανή από διαγραφή. Ασε που, όπως γράφεις, ούτε χαρτί διαγραφής υπάρχει, οπότε...........
    Αστο καλύτερα.

Επίσης, μην σε δελεάζουν τα 100€. Σκέψου ότι θα ρίξεις και άλλα χρήματα για να το φτιάξεις, αλλά στο τέλος θα έχεις μία μηχανή που δεν κυκλοφορεί.

Πάρε κάτι με άδεια (ασφάλεια κλπ), να είσαι καλυμένος κανονικά και να το βολτάρεις όπου θέλεις.
    Εχεις πάρει χαμπάρι που έχουν πέσει οι τιμές μεταχειρισμένων και τι παίρνεις με 1000€, για παράδειγμα;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Eκτός των παραπάνω, ακόμα και να παρεις το χαρτί διαγραφή και υπεύθυνη δήλωση και κάνεις αναπαλαίωση και τελικά καταφέρεις και βγάλεις πινακίδες κλασσικού, δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς κανονικά.
    Υπάρχουν πλέον πολλοί περιορισμοί.

Το ΧΤ250Τ του 1983 ήταν το πρώτο 4βαλβιδο, έχει 27 ίππους.
    http://motorcyclespecs.co.za/model/y...t250t%2083.htm
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις…
    Έχετε δίκιο παρασύρθηκα από την χαμηλή τιμή…το να καθίσω να ασχοληθώ και να ρίξω χρήματα για να το φτιάξω και να έχω περιορισμούς μετά με προβληματίζει αρκετά…

Eυχαριστώ sapila είναι το συγκεκριμένο μηχανάκι με τα ιδία χρώματα ακριβός και θα έβγαινε ένα ωραίο και δυνατό αποτέλεσμα αλλά… θα το σκεφτώ και θα κάνω υπομονή για να βρω ένα με χαρτιά…

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lefteris_25 Προβολή μηνύματος
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις…
    Έχετε δίκιο παρασύρθηκα από την χαμηλή τιμή…το να καθίσω να ασχοληθώ και να ρίξω χρήματα για να το φτιάξω και να έχω περιορισμούς μετά με προβληματίζει αρκετά…

Eυχαριστώ sapila είναι το συγκεκριμένο μηχανάκι με τα ιδία χρώματα ακριβός και θα έβγαινε ένα ωραίο και δυνατό αποτέλεσμα αλλά… θα το σκεφτώ και θα κάνω υπομονή για να βρω ένα με χαρτιά…
    Πάρτο για ανταλλακτικά και ψάξε ένα νόμιμο ΧΤ 250 σούργελο και κάνε δωρητή οργάνων το ένα στο άλλο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    εχω ενα ιδιο αλλα νομιζω ειναι 20 αλογα αυτα τα 250.
    KLE 400-XT 250.

Παιδιά τελικά το αγόρασα το xt σε τιμή ξεφτίλα και μαζί μερικά έχτρα ανταλλακτικά με χαρτί διαγράφεις και υπεύθυνη δήλωση. Δεν θα ασχοληθώ να βγάλω πινακίδες κλασσικού απλά θα το μαζέψω λιγάκι προς το παρόν και θα το πάω χωριό που είναι πολύ χαλαρή η κατάσταση και οδήγηση κύριος σε ιδιόκτητα χωράφια.

Όποτε ψάχνω για καρμπιρατέρ αν παίζει κανένα ριχτέ μια φωνή…και θέλω να ρωτήσω από ποια μηχανάκια ταιριάζουν τα πλαστικά???
    Τελευταία τροποποίηση από lefteris_25; 23/04/2014 στις 02:18.

Επισκευή σέλας

Ξεκίνησα να κάνω μερικές εργασίες στην μηχανή και θέλοντας να κρατήσω το κόστος επισκευής χαμηλά σκεφτικά έναν τρόπο για να επιδιορθώσω μόνος μου την σελά με έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο.

Η σελά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση θα χιαστεί επιδιόρθωση του σφουγγαριού και αλλαγή της δερματιΚάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Φωτογραφία0410.jpg 
Προβολές:	561 
Μέγεθος:	85,5 KB 
ID:	314814

Στην συνέχεια με ένα ίσιο κατσαβίδι και ένα τσιμπιδάκι βγάζουμε τα παλιά διχάλα που συγκρατούν την δερμάτινη και καθαρίζουμε την επιφάνεια τις σελάς.Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Φωτογραφία0414.jpg 
Προβολές:	565 
Μέγεθος:	77,0 KB 
ID:	314815

Στην foto φαίνετε ότι έχει κοπεί ένα κομματάκι από το αφρολέξ και πρέπει να το καλύψουμε με ένα κομμάτι σφουγγαράκι η κάτι άλλο αφρώδες για να έχουμε στο τέλος λεία επιφάνια. Το συγκρατούμε με λίγη κόλα η ταινία και καλύπτουμε όλη την σελά με ένα κομμάτι νάιλον για να μην ποτίζει η σελά όταν θα βρέχετε. Το νάιλον θα εξέχει τουλάχιστον 5 πόντου και θα στερεωθεί στο κάτω μέρος μαζί με την δερμάτινη. Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Φωτογραφία0415.jpg 
Προβολές:	567 
Μέγεθος:	81,9 KB 
ID:	314817
    Τελευταία τροποποίηση από lefteris_25; 23/04/2014 στις 02:17.

Περνούμε την δερμάτινη και καλύπτουμε την σελά έτσι ώστε να περισσεύει απ όλες της πλευρές και την γυρνάμε τούμπα στερεώνοντας την προσωρινά και ξεκινάμε και την καρφώνουμε μαζί με το νάιλον. Το μυστικό για να μην μας δυσκολέψει είναι να κάνουμε μερικά καρφώματα περιμετρικά ώστε να μένει τεντωμένη η δερμάτινη και μετά ξεκινάμε από το πίσω μέρος τραβώντας και καρφώνοντας. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και θέλει αρκετό τράβηγμα για να στρώσει ωραία.
    Τις γωνίες της διπλώνουμε και αυτές στο κάτω μέρος και βάζουμε αρκετά διχάλα κόβοντας τα κομματάκια δερμάτινης που περισσεύουν. Θα κάνει ρυτίδες στην αρχή αλά όταν τεντωθεί καλά απ όλες τις πλευρές θα στρώσει ωραία.

Σε αυτό το στάδιο δεν έχω foto όποτε περνάμε στο αποτέλεσμα.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Φωτογραφία0417.jpg 
Προβολές:	558 
Μέγεθος:	64,4 KB 
ID:	314818

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 21:10
  2. Yamaha TT 250 R ή ΧΤ 250?
    από cOzAtS στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2005, 12:04