Τι λέει ο γ@μημ€νο$ ο μερφυ όταν δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις την μηχανή σου για 20 μέρες ?
Θα σου κάτσουν όλες οι ανάγκες για αστικές και περαστικές μετακινήσεις μαζί…
Κέντρο , Πειραιάς , Μοσχάτο , Κηφισιά , Αγ.Στεφανος κ.λ.π….
Ευτυχώς , η αλληλεγγύη είναι το όπλο των μοτοσικλετιστών (και των συγγενών)…
Εγώ : ρε ξαδερφε να πάρω ένα από τα δυο μοτοσακό που έχεις για καμιά 20ρια μέρες?
Ξάδελφος : και το ρωτάς ρε … έλα το απόγευμα..
Εγώ : ευχαριστώ ρε ξάδελφε …. Την βέσπα δώσε μου να μην σου πάρω το μεγάλο μήπως το θες….
Ξάδελφος : μην το συζητάς … 2 μετρα παλληκάρι και θα σου δώσω την βέσπα… α-πα-πα..
Άλλωστε , δεν θα πάω πουθενά το επόμενο 20ημερο…
Κι έτσι….
Ο ληστής ο χιλιαδακοσιαπενηντα με αβς ,γιοσι, μπαγκαζιερες , κάγκελα, ζελατινες , κερατα κ.λ.π
Οι εντυπώσεις (και όχι η σύγκριση με άλλη μηχανή) αυτή την εβδομάδα που το έχω είναι :
Μέσα στην πόλη κατάλαβα αμέσως γιατί ο ξάδελφος δεν έδινε την βεσπα….
Εντάξει , η μηχανή δεν είναι για μέσα στην πόλη … είναι βαριά και ογκώδης …
Όμως δεν είναι και απαλευτη ….
Κόβει σχετικά καλά το (ψηλο) τιμόνι της και δεν βγάζει και τρελή ζέστη από τον κινητήρα ..
Περνά μέσα από τα αυτοκίνητα , αν συνηθίσεις λίγο τους καθρέπτες της που μου θύμισαν Οpel Cortina ταξί το 70…
Η θέση οδήγησης δεν με προβλημάτισε παρ ολο το ύψος μου , εκτός το κάπως ενοχλητικο κόψιμο στο ντεπόζιτο …
Φυσικά , μες την πόλη πίνει σαν Ουκρανός ανθρακωρύχος ….
Η σελαρα της είναι πολύ αρχοντική και αναπαυτική και σε πολλά χλμ πρέπει να κατεβαίνεις ξεκούραστος κι εσύ και ο συνεπιβάτης…
Στην εθνική βέβαια είναι στα νερά της ..
Καλή κάλυψη από αέρα (λόγο της τεράστιας αφτερμαρκετ ζελατίνας που έχει) , ανετη και προβλεψιμη…
Ο κινητηρας … μαλλον , δεν βάζει φωτιά (σε σχεση με αλλα 1000++) ΑΛΛΑ..
ΡΟΠΗ – ΡΟΠΗ –ΡΟΠΗ !!!
Με οποιοδήποτε ταχύτητα σε οποιεσδήποτε στροφές ανέβαζε γλυκά και σταθερά σαν ηλεκτρικο… Ήρεμη και μπόλικη δύναμη….
Τον λάτρεψα τον κινητήρα της…
Τα φρένα της από την άλλη… μου φάνηκαν κάπως σαν …λιγα… ίσως είναι θέμα συνήθειας ή να χρειάζονται service…
Με λίγα λογια ,πρέπει να είναι από τις πιο τίμιες μηχανές για ταξίδια…
Μου λείπει το τενερε μου …. (αν και είναι ποοοολυ ψόφιο )![]()