Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Πρόβλημα μη δήλωσης σκελετού στο υπουργείο

Motorradfahrer Το avatar του/της Mits-fz6

Πρόβλημα μη δήλωσης σκελετού στο υπουργείο

Καλησπέρα παιδιά! Παρακάτω μου έτυχε μια αναποδιά που με έχει μπλέξει άσχημα. Αν κάποιος είχε εμπειρία ή γνώση, θα με βοηθούσε πολύ η συμβουλή του.
    Εδώ και δύο μήνες είμαι κάτοχος ενός fz6 και το έχω λατρέψει. Όμως το μάτιασα και ένας τύπος μου το έριξε κάτω όντας σταματημένη κάνοντας όπισθεν με το αμάξι του. Ήταν καλός άνθρωπος και με περίμενε να έρθω και κάναμε μια φιλική δήλωση, ήρθε ο άνθρωπος από την ασφάλεια, φωτογράφησε και όλα οκ. Τρεις βδομάδες μετά με παίρνει η ασφάλεια και λέει δεν μπορούμε να σας αποζημιώσουμε διότι δεν έχετε χαραγμένο αριθμό πλαισίου. Τρελαίνομαι, πάω βλέπω την μηχανή και στο σημείο που θα έπρεπε να είναι χαραγμένα τα νούμερα στον σκελετό, είναι λείο και αχάρακτο. Πηγαίνω στο υπουργείο και βρίσκω πως η μηχανή έχει αλλάξει τέσσερα χέρια. Πιάνω τον προηγούμενο κάτοχο της και δεν γνώριζε τίποτα, ενώ οι δύο προηγούμενοι ήταν μαγαζάτορες. Εν τέλη μετά από πολύ τρέξιμο βρίσκω τον αρχικό ιδιοκτήτη και μου λέει πως όντως η μηχανή έχει αλλάξει σκελετό σε μια σοβαρή ζημιά από ατύχημα. Ο άνθρωπος αυτός δεν ζούσε Αθήνα και με έφερε σε επαφή με το συνεργείο που έκανε το σέρβις της ζημιάς αυτής. Ο μηχανικός που έφτιαξε την μηχανή θυμόταν την κατάσταση αλλά δεν είχε τα πρακτικά. Παρόλα αυτά βρίσκουμε στα κεντρικά της Yamaha πως όντως έχει αγοραστεί ο σκελετός αυτός το 2006. Στο μεταξύ ρωτάω εγώ στο Υπουργείο τι χρειάζεται για να γίνει η δήλωση του σκελετού και η απάντηση τους ήταν πως απαιτείται τιμολόγιο αγοράς σκελετού και η παρουσίαση του παλιού σκελετού και πως η δήλωση έπρεπε να γινόταν τότε (το 2006) και ότι τώρα είναι αδύνατον.
    Έτσι λοιπόν περιγράφεται η ατυχία μου. Υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν πρακτικά αγοράς του σκελετού αλλά είναι αδύνατη η εύρεση του παλιού καθώς έγινε κομμάτια στο ατύχημα και πετάχτηκε από τον τότε ιδιώτη. Αλλά και πάλι το υπουργείο μου λέει δεν μπορεί να γίνει τώρα δήλωση.
    Στην κατάσταση που είναι η μηχανή τώρα μπορεί άνετα να μου κατασχέσει την μηχανή η αστυνομία, η ασφάλεια δεν με καλύπτει για τίποτα και δεν μπορώ να βγω από την χώρα με την μηχανή (μέρος της δουλειάς μου).
    Υπάρχει κάποια λύση που μπορεί να μου προτείνει κάποιος?

Την ασφάλιση την ξεχνάς, πάει πέταξε.

Για το πλαίσιο, απευθύνσου στην αντιπροσωπεία, να στο χαράξουνε με τον αριθμό της άδειας, ή να σου προτείνουνε συνεργάτη να στο χαράξει, και στο μέλλον θα είσαι ΟΚ.

Μπορεί να στο κάνει ΚΑΙ ιδιώτης αυτό ή και εσύ ο ίδιος, αλλά υπάρχει μια μυστικοπάθεια στο θέμα, λες και θα πουλήσεις πλουτώνιο σε άραβες και δεν το κάνουν αν δεν σε ξέρουν.

Απ΄την στιγμή που υπάρχει στα αρχεία της αντιπροσωπείας η αγορά, άρα δεν υπάρχει κάτι το κλεμένο στην μηχανή σου, κάτι άτιμο, κάτι παράνομο. Χτύπα τον παλιό αριθμό στο νέο πλαίσιο και είσαι εντάξει.

Μου κάνει πάντως εντύπωση, πως τόσοι άνθρωποι αγόρασαν μια μοτοσυκλέτα και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κοίταξε τον αριθμό πλαισίου, το Νο1 Πράγμα που κοιτάμε σε μια μοτοσυκλέτα πριν κοιτάξουμε οτιδήποτε άλλο.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω εσένα ή τους προηγούμενους, τρομερή ανευθυνότητα απέναντι στους ευατούς σας.

Δεν πειράζει στο μέλλον θα ξέρεις τουλάχιστον εσύ.

ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΜΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ. ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΚΤΟ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Πας σε δικηγόρο και κάνει αγωγές ζητώντας τα λεφτά σου πίσω και μιλώντας για απάτη.
    Θα στα πει ο χασοδίκης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Πας σε δικηγόρο και κάνει αγωγές ζητώντας τα λεφτά σου πίσω και μιλώντας για απάτη.
    Θα στα πει ο χασοδίκης.
    Σε πόσα χρόνια θα ξεμπλέξει, αν ξεμπλέξει;
    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, κτύπα τα νούμερα της άδειας να ξεμπερδεύεις.
    Υπόψην πως μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αν το πας δικαστικά, η μηχανή δεν πρέπει να κυκλοφορεί.

Motorradfahrer Το avatar του/της Mits-fz6
    Όλες αυτές τις μέρες με το υπουργείο να αλλάζω γραφεία να ρωτάω, να βρίσκω διευθυντές και διεκπεραιωτές για κάποιο παραθυράκι ή κάποιος να κάνει τα στραβά μάτια.... άκρη δεν βρήκα. Άρα μου μένει μόνο να χτυπήσω χτυπήσω τα νούμερα μόνος μου. Τα ζητήματα που τίθονται τώρα είναι: α) θα βρω άνθρωπο να χαράξει τα νούμερα τόσο καλά ώστε να μην τα πάρει χαμπάρι κάθε μπάτσος που θα με ελέγξει και β) η ασφαλιστική μου με έχει φακελώσει ως πελάτης με αχάρακτη μηχανή. Άν αλλάξω ασφαλιστική εταιρία μπορούν να δουν πως στην προηγούμενη εταιρία δεν είχε αριθμό πλαισίου και ξαφνικά απέκτησε, και μένω χωρίς κανένα έγγραφο να πιστοποιεί την δήλωση του αριθμού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Ελπίζω να είναι κατανοητό πως κινείσαι στα όρια της παρανομίας κι έχω την αίσθηση πως τα έχεις αφήσει και λίγο πίσω σου...

Το 2006, εξ όσων γνωρίζω, ΔΕΝ επιτρεπόταν η αντικατάσταση πλαισίου μοτοσικλετών.
    Η σχετική τροποποίηση του νόμου έγινε, το Μάιο του 2007.
    http://www.yme.gr/imagebank/categori...1182762459.pdf

Η διαδικασία δε για την αντικατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένη και αυστηρή.

Προσωπικά συνιστώ μεγάλη προσοχή τόσο σε αυτά που πας να κάνεις όσο και σε αυτά που γράφονται εν δήμω.

Νέο μέλος Το avatar του/της Antonis SP
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mits-gsf Προβολή μηνύματος
    Όλες αυτές τις μέρες με το υπουργείο να αλλάζω γραφεία να ρωτάω, να βρίσκω διευθυντές και διεκπεραιωτές για κάποιο παραθυράκι ή κάποιος να κάνει τα στραβά μάτια.... άκρη δεν βρήκα. Άρα μου μένει μόνο να χτυπήσω χτυπήσω τα νούμερα μόνος μου. Τα ζητήματα που τίθονται τώρα είναι: α) θα βρω άνθρωπο να χαράξει τα νούμερα τόσο καλά ώστε να μην τα πάρει χαμπάρι κάθε μπάτσος που θα με ελέγξει και β) η ασφαλιστική μου με έχει φακελώσει ως πελάτης με αχάρακτη μηχανή. Άν αλλάξω ασφαλιστική εταιρία μπορούν να δουν πως στην προηγούμενη εταιρία δεν είχε αριθμό πλαισίου και ξαφνικά απέκτησε, και μένω χωρίς κανένα έγγραφο να πιστοποιεί την δήλωση του αριθμού.
    τι νουμερα να χτυπησεις και πως να ξεμπλεξεις τωρα που γνωριζουν στο υπουργειο το πως εχει η κατασταση, η ασφαλιστικη σου εταιρεια σ'εχει καταχωρησει ως πελατη με αχαρακτη μηχανη.
    μη χτυπησεις νουμερα γιατι μαλλον θα μπλεξεις περισσοτερο τα πραγματα.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Η ακριβή λύση. Αγόρασε ενα πλαίσιο ακόμη, με τα νούμερα σου και δήλωσέ το από την αρχή!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Η ακριβή λύση. Αγόρασε ενα πλαίσιο ακόμη, με τα νούμερα σου και δήλωσέ το από την αρχή!
    Δε γίνεται τόσο απλά...

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Δε γίνεται τόσο απλά...
    Κανένας δεν είπε πως είναι τόσο απλά! Από όσο μπορώ να καταλάβω, μπορεί να βοηθάμε τον κ...... να νομιμοποιήσει το κλεμμένο!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    αν υπάρχουν τα παραστατικά στην αντιπροσωπεία, και φαίνεται και η αλληλουχία αγοραπωλησιών, τότε φαντάζομαι αποδεικνύεται ότι το όλο σκηνικό είναι σύννομο

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    αν υπάρχουν τα παραστατικά στην αντιπροσωπεία, και φαίνεται και η αλληλουχία αγοραπωλησιών, τότε φαντάζομαι αποδεικνύεται ότι το όλο σκηνικό είναι σύννομο
    ΑΝ έχει αναδρομική ισχύ ο νέος νόμος που επιτρέπει αλλαγή πλαισίου.

Αν δεν έχει, παραμένει παράνομο.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος

Well said...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος

ορθόν

edit:
    με πρόκαμε ο αποπάνου

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. προβλημα σε bros 400 στο κιβωτιο ταχυτητων.
    από GiannisBlessed στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2008, 15:53
  2. Προβλημα με τις ενδειξεις στο ταχυμετρο
    από pavlaras1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2007, 20:57
  3. Πρόβλημα με το SV650S στο ξεκάρφωτο...
    από Tropeas στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2006, 05:17
  4. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2006, 15:00
  5. Προβλημα με τα καλωδια στο FZ6n
    από +FoniaS+ στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2006, 17:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε