λοιπον φιλος ειτε πας απο εγνατια=σιγουρη-καθαρη-συντομη-με διοδια και αν θες να δεις κατι πρεπει να βγεις ειτε στο υψος της βεροιας,κοζανης,γρεβενων,καστοριας κλπ κλπ κλπ
η ξεκινας απο παλια εθνικη για εδεσσα,συνεχιζεις(αφου περασεις εδεσσα)κοζανη πτολεμαιδα-φλωρινα
συναντας αμπελωνες μνημεια,λιμνες-αγρα βεγοριτιδαεξω απο την εδεσσα-εδεσσα εχεις ερθει ετσι?-εχει μνημειο τσιμενταρισμενο δεντρο που κρεμασαν μακεδονομαχους στο χωριο<ΚΑΡΥΔΙΑ>ο τονος στο δευτερο Α.υπ οψιν αν θες μετα την εδεσσα στο υψος της αρνισσας κανεις δεξια μπαινεις αρνισσα και συνεχιζεις για αμυνταιο μεσω αγ παντελεημωνα και βλεπεις την λιμνη απο διπλα και καταληγεις παλι στον ιδιο δρομο,παντελεημωνα καφεδακι και συνεχιζεις για νυμφαιο αρκτουρο,μετα συνεχιζεις για φλωρινα περνας την φλωρινα,στον δρομο σου θα συναντησεις-πρεσπες αγ γερμανο,αν θες ανεβαινεις να δεις τι παιζει αν οχι συνεχιζεις-αν σε πιασει βραδυ μπορεις να μεινεις η εκει η στο χιονοδρομικο της βιγλας-αυτη την εποχη ειναι ΤΖΑΜΠΑ
περνας πρεσπες συνεχιζεις περνας κρυσταλοπηγη-απο εκει τα ελληνοαλβανικα ειναι μια γκαζια αν εχεις διαθεση περιπετειας
περνωντας κρυσταλοπηγη θα συναντησεις αριστερα πινακιδα για καστορια ειναι μιαμιση γκαζια απο εκει,περνας ενα ξυλινο γεφυρι του β' παγκοσμιου κατεβαινεις σφιχτο στροφιλικι-οπως ειναι το περισοτερο αλλωστε και εφτασες καστορια χαλαρωνεις πινεις καφε και συνεχιζεις,ξαναπιανεις βουνο-οχι εγνατια-αποψη μου αυτη ειναι για φλωρους που πανε με τελικες και λενε<πηγα εκει σε τοσο,ηπια καφε εφαγα γυρισα

>συνεχιζεις για ιωαννινα εχεις πιασει περιπου μεσημερι απογευμα,πηγαινεις σε καστρο,νησακι κλπ κλπ κανεις νανι και την επομενη ξεκινας απο τον ιδιο-non stop η εστω ενα καφε,περιεχει και εναλλακτικη μεσω λεχοβου μετα την καστορια η μπαινεις εγνατια διαλεγεις και παιρνεις
σημ την ιδια διαδρομη την ειχα κανει το 2004 πρωτη καλη με το super tenere μου,τοτε δεν ειχε ανοιξει η εγνατια και τα αλβανοσκοπιανα φορτηγα ηταν δεκαδες,τωρα αντε απο κανενα αραια και που,η διαδρομη ειναι στο μεγαλυτερο διαστημα ορεινη με στροφιλικι και ανηφοριες μεσα στις οξιες-ειδικα μετα την φλωρινα-νερακια και βρυσουλες στην ακρη του δρομου-προσεχε αν πας απο εκει και για καμια αρκουδα-δεν κανω πλακα
πιστευω θα καραγουσταρεις
οτι χρειαστεις πες μου