Τα καλά νέα είναι ότι βρήκα ηλεκτροσυγκόλληση, τα κακά νέα είναι ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσω...
όπερ εστί μεθερμηνευόμενον να βάλω μπροστά το σχέδιο που έχω στο μυαλό μου:
Έστω λοιπόν μια κατασκευή με σιδηροδοκούς, ας πούμε σε διαστάσεις 3 μήκος Χ 2 πλάτος Χ 2 ύψος (μέτρα πάντα), όπως περίπου φαίνεται στο παραπάνω σχήμα.
Οι δοκοί που έχω σημειώσει με κόκκινο χρώμα έχουν την διατομή που φάινεται στο αμέσως επόμενο σχήμα και στο εσωτερικό τους τρέχει συρόμενος φορέας με 4 ροδάκια:
![]()
Στο κάτω μέρος του φορέα πακτώνεται άλλη μικρότερη δοκός κάθετη ως προς την κεντρική. Έστω ότι έχουμε δύο συρόμενους φορείς σε κάθε κύρια δοκό στα αριστέρα και άλους δύο στα δεξιά και στο κάτω μέρος των φορεών έχουμε πακτώσει από μια μικρή δοκό. Δημιουργείται έτσι ένα παραλληλόγραμμο το οποίο ολισθάινει μέσα στις κύριες δοκούς. Αυτό το παραλληλόγραμο θέλω να το κινώ - ελέγχω με ηλεκτρικό μοτέρ και σκέφτηκα αυτό που περιγράφεται στο παρακάτω σχήμα και βαριέμαι να περιγράψω γιατί θέλω 1000 λέξεις, ενώ με την εικόνα καθάρισα:
Η ερώτηση είναι τι μοτέρ χρησιμοποιώ για αυτή την περίπτωση, θέλουμε κάτι γρήγορο αλλά όχι σφαιράτο και οι παροχές ρεύματος μπορεί να είναι μπαταρία αυτιοκινήτου ή γεννήτρια.
υ.γ. Έτσι όπως φαίνεται το τελευταίο σχήμα, το πράμα δεν κινείται, η οδόντωση δεν είναι φυσικά στον αέρα αλλά ενώνεται με την κύριο δοκό, το μοτέρ είναι πάνω στο μικρό παραλληλόγραμμο και με το γρανάζι στην άκρη κινείται κατά μήκος μπροστά & πίσω.