Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 44

Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ

Post ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.. ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 125cc NA ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΑΥΤΑ.. ΕΓΩ ΑΝ ΘΕΛΩ Π.Χ. ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ 50cc ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΩΣ 50ΑΡΑΚΙ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΜΝΜ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Θ Τ ΔΩ ΣΤ ΦΟΡΟΥΜ

Banned
    νομιμα αυτο λεγεται υποκιβισμος
    και δικαιολογει αλλαγη μοτερ λιγο κατω απο το 25% των κυβικων
    ισχυει για αυτοκινητα για μοτο δεν ξερω
    μην ψαχνεσαι και μπερδευεσαι
    μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως
    αν δεν φτανει το διπλωμα σου για 125
    υπαρχουν τοσα και τοσα 50αρια με χαρτια παιρνεις ενα τετοιο και το ανεβαζεις οσο μπορεις και αντεχει η τσεπη σου
    αλλιως κανε υπομονη να μεγαλωσεις

υ.γ αυτο το παιδια μου αρεσε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    μεγαλε αν δεν εχεις διπλωμα για 125 μην παρεις 125 και προσπαθησεις να κανεις μαϊμουδιες με τις αδειες!

ετσι και σε πιασουν και αποκαλυφθει τι εχεις κανει κυνηγαν εσενα ή τους γονεις σου αν δεν εισαι 18!

Παρε οσα κυβικα καλυπτει το διπλωμα σου και κανε λιγο υπομονη να μεγαλωσεις για να παρεις μεγαλυτερο!
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

οκ μαγκες σωστα αυτα π λετε αλλα αυτο π ρωτησα γινεται.. δν ειναι μαιμουδια.. πες οτι βαζεις 50 cc μηχανι και ανεβαζεις αυτην μπορεις?

Δε μας ειπες τι διπλωμα εχεις.

Ολοι εδω μεσα θα σε αποτρεψουν να κανεις κατι τετοιο, τυπου μαιμουδια.

Αν εχεις διπλωμα για 50αρι αγοραζεις 50αρι και τελος. Οταν βγαλεις διπλωμα (στα 18) για 125 πας σε 125, μετα σε 50 αλογα και μετα απεριοριστο. Τελικα χαιρομαι που τα καναν ετσι τα διπλωματα. Ποσα φυντανια εχουν σκοτωθει ή εχουν μεινει αναπηροι απο τετοιες βλακειες... Ας μην ειμστε τοσο μαγκες...
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

δεν εχω διπλωμα ακομα.. το καλοκαιρι βγαζω γ 50.. απλα ρωταω γιατι βρηκα ενα μηχανακι φθηνο και ρωταω αν μπορω να το μετατρεψω στ κυβικα του διπλωματος ωστες ν μν εχω προβλημα!

Η μετατροπη θα κοστισει ετσι? Αρα στο κοστος της αγορας υπολογισε και το κοστος της μετατροπης. Ασε που μετα θα ειναι πιο δυσκολο να το πουλησεις.

Ποσα μπορεις να δωσεις? Κρανος εχεις? Υπολογισε στην αγορα και καποιο εξτρα κοστος για την ασφαλεια και καποιο μικρο σερβις, λαδια-φιλτρο-μπουζι.

Επισης παρε πρωτα κρανος που ειμαι σιγουορς οτι δεν εχεις. Στο δικο σου κεφαλι να ταιριαζει, οχι καποιο XL που βρηκες απο το θειο του κολλητου της μαμας του φιλου της αδερφης του μπατζανακη του πατερα σου.

Επισης φτασε πρωτα 16, βγαλε πρωτα το διπλωμα και μετα παιρνιες μηχανακι μαζι με το κρανος.

Μην ξεχασεις να πρεις κρανος!

Και να το φορας!

Το καλοκαιρι μπαινω 17 διπλωμα και με δικα μ λεφτα μηχανακι και κρανος.. εννοειται πως θα το φοραω επειδη θ τ χω μεσα στν πολη.. οσον αφορα τν μετατροπη ναι θα κοστισει με τις αδειες θα χω προβλημα δλδ θ δηλωθει ως 50αρι?

Για να καταλαβαινομαστε, ποσα χρηματα διαθετεις? και ποσο φτηνο ειναι πια αυτο το μηχανακι που βρηκες?

οι μετατροπες και τα διαδικαστικο κοστιζουν, πως να τοκανουμε? Επισης αν το μηχανακι που θες βγηκε μονο 125 δεν μπορεις να το δηλωσεις 50. Μονο αν εβγαινε σε εκδοσεις 50 και 125 αλλα και παλι εμ επιφυλαξη. Και φυσικα η διαδικασια απαιτει χρονο και κυριως χρημα, χωρια το σπασιμο νευρων καποιες φορες.

Ποιο βρηκες και ποσο? Αντιλαμβανεσαι οτι το καλοκαιρι αργει ετσι? Οταν εχεις βγαλει το διπλωμα ελα να τα συζητησουμε καλυτερα, σε αλλη βαση

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Δε μας ειπες τι διπλωμα εχεις.

Ολοι εδω μεσα θα σε αποτρεψουν να κανεις κατι τετοιο, τυπου μαιμουδια.

Αν εχεις διπλωμα για 50αρι αγοραζεις 50αρι και τελος. Οταν βγαλεις διπλωμα (στα 18) για 125 πας σε 125, μετα σε 50 αλογα και μετα απεριοριστο. Τελικα χαιρομαι που τα καναν ετσι τα διπλωματα. Ποσα φυντανια εχουν σκοτωθει ή εχουν μεινει αναπηροι απο τετοιες βλακειες... Ας μην ειμστε τοσο μαγκες...
    Και με το 50άρι μια χαρά σκοτώνεσαι και μια χαρά μένεις ανάπηρος. Όλα είναι θέμα παιδείας και όχι κυβικών. Μην το παίρνετε από τα μούτρα το παλικάρι, απλά συστήστε του το σωστό. Έτσι δημιουργείς παιδεία.

Χθες πήγα με την 9χρονη κόρη μου 300 χλμ βόλτα. Στο ξεκίνημα μας είδε μια θεία μου την οποία και χαιρετήσαμε. Της έκανε εντύπωση το ότι παίρνω ακριβά πράγματα στην μικρή (κράνος μπουφάν), συνηθισμένη από τα ρούχα για τα παιδιά που δεν προλαβαίνουν να τα φορέσουν, αφού αλλάζουν γρήγορα νούμερα. Όταν της είπα ότι είναι θέμα ασφάλειας η ποιότητα του εξοπλισμού , δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει και να παραδεχτεί ότι έβλεπε λάθος το θέμα.

Με απλά λόγια και με παραδείγματα μιλώντας, κερδίζεις την κουβέντα και ίσως γλυτώσεις κανένα κεφάλι που έτυχε να είναι μπροστά και ν' ακούει.

@ petrinho1997

Με τα μηχανάκια να είσαι μετρημένος και ειδικά τώρα που είσαι στο ξεκίνημα, ν' αποφύγεις τις καγκουριές και τις βόλτες - μαγκιές (προς εντυπωσιασμό του γυναικείου φύλλου) ακράνωτος. Μην κάνεις μαϊμουδιές με τα χαρτιά, πιο πολύ το μπλέξιμο σε άσχημη παρά το καλό που θα σου προσφέρουν. Η άσχημη είναι στην γωνία και καραδοκεί για όλους μας. Ο εξοπλισμός λοιπόν και η συνετή χρήση του δεξιού γκριπ θα σου δώσουν διάρκεια και ασφάλεια στους 2 τροχούς.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    ρε παιδια λεω εγω τωρα:
    την αδεια για 125 την εκδιδει το υπουργειο!
    την αδεια για 50 την εκδιδει η τροχαια
    εφοσον μιλαμε για νομιμη αγορα και κατοχη, με ολα τα απαραιτητα εγραφα, υπευθυνες δηλωσεις κτλ, αμα καταθεσει πινακιδα στο υπουργειο και κανει διαγραφη λογο μηχανικη βλαβης, και μετα του ριξει πανω ενα μοτερ 50αρι δεν μπορει να εκδωσει νεα αδεια απο την τροχαια? ποσο δε μαλλον οταν το συγκεκριμενο μοντελο εχει κυκλοφορησει και σαν 50αρι?

αν και κατα τη γνωμη μου αυτη η διαδικασια ειναι εντελως ασυμφορη! οσα λεφτα δωσεις να παρεις ενα μεταχειρισμενο 125αρι, να αγορασεις μοτερ 50αρι, να πληρωσεις εργατικα αλλαγης, και οποια εξοδα για εκ νεου ταξινομηση, αγοραζεις 50αρι ολοκαινουργιο!

Παλαιό μέλος
    Δεν μπορείς να το κάνεις.
    Ακόμα και αν το ίδιο μηχανάκι βγαίνει σε 50αρι ο αριθμός πλαισίου και η έγκριση τύπου θα λένε 125.
    Εφόσον έχει βγάλει πινακιδες στη Ελλάδα δεν μπορεί να αποχαρακτηριστει.
    Ξέχνα το και ψάξε για πενηντάρι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Για να καταλαβαινομαστε, ποσα χρηματα διαθετεις? και ποσο φτηνο ειναι πια αυτο το μηχανακι που βρηκες?

οι μετατροπες και τα διαδικαστικο κοστιζουν, πως να τοκανουμε? Επισης αν το μηχανακι που θες βγηκε μονο 125 δεν μπορεις να το δηλωσεις 50. Μονο αν εβγαινε σε εκδοσεις 50 και 125 αλλα και παλι εμ επιφυλαξη. Και φυσικα η διαδικασια απαιτει χρονο και κυριως χρημα, χωρια το σπασιμο νευρων καποιες φορες.

Ποιο βρηκες και ποσο? Αντιλαμβανεσαι οτι το καλοκαιρι αργει ετσι? Οταν εχεις βγαλει το διπλωμα ελα να τα συζητησουμε καλυτερα, σε αλλη βαση
    βρηκα 125 με 300 ευρω.. το παιδι ειναι φιλαρακι και τ ειπα ας το κρατησει και πιο μετα βλεπουμε τι θα κανουμε.. γ αυτο εψαξα να βρω τι γινεται με τα χαρτια και αυτα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kapnias Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορείς να το κάνεις.
    Ακόμα και αν το ίδιο μηχανάκι βγαίνει σε 50αρι ο αριθμός πλαισίου και η έγκριση τύπου θα λένε 125.
    Εφόσον έχει βγάλει πινακιδες στη Ελλάδα δεν μπορεί να αποχαρακτηριστει.
    Ξέχνα το και ψάξε για πενηντάρι.
    σε περιπτωση π βγαλεις νεες πινακιδες? για οποιδηποτε λογω(π.χ. κλεψιματος ή σπασιματο ή καταλαβες τελος παντων!)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petrinho1997 Προβολή μηνύματος
    βρηκα 125 με 300 ευρω.. το παιδι ειναι φιλαρακι και τ ειπα ας το κρατησει και πιο μετα βλεπουμε τι θα κανουμε.. γ αυτο εψαξα να βρω τι γινεται με τα χαρτια και αυτα..
    χωρις παρεξηγηση, αλλα με τα 500€ που εχεις στην ακρη φανταζομαι και κανεις ονειρα , δε θα βγει.

Σωστο 125αρι με 300€ δεν νομιζω πως υπαρχει. Κατι θα θελει, λιγο η αλυσιδα, λιγο ο σκελετος, λιγο τα φρενα, λιγο η μηχανη που καιει-δεν παει, λιγο το φαναρι και το πλαστικο που λειπει..

Φανταζομαι πως το μινιμουν κοστος για να ξεκινησει καποιος απο το μηδεν ειναι 1000€, και στα 1000€ περιλαμβανεται η αγορα μεταχειρισμενης μηχανης, το κοστος μεταβιβασης, καποιο μικρο σερβις της, κρανος τουλαχιστον, και η ασφαλεια για τους πρωτους 6 μηνες, χωρις να περιλαμβανω το κοστος του διπλωματος για το οποιο δεν εχω ιδεα ποσο κοστιζει.

vaska εχεις δικιο. αλλα εχω κουραστει να βλεπω ξεκρανωτα ανηλικα παλικαρακια να οδηγουν απο παπακι μεχρι οτι βρουν μπροστα τους.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
    από KOSTIS1976 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2010, 11:44
  2. Ερωτηση Για Λαστιχα Και Τι Χαρακτηριστικα Εχουν
    από Jimskeet2002 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2007, 08:26
  3. ερώτηση για λαστιχα και εξατμιση
    από sakismip στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2007, 09:25
  4. Ερώτηση για χωμάτινους και κατόχους Kle 500
    από Desperado στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2006, 09:26
  5. Ερώτηση για πλαστικά και βαψίματα
    από Julius στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2005, 21:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •