Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: Παραμόρφωση ρεζερβουάρ KTM 950 Adventure

Παραμόρφωση ρεζερβουάρ KTM 950 Adventure

Από το πρωί, βρίζω και καταριέμαι το σπίτι, τη μάνα και τον κ@ριόλη το βενζινά που μου την έκανε….. Πως έχει το story…
    Πριν κανένα δίμηνο, είχα πάει τη μηχανή στον Elio γιατί αντιμετώπιζα δυσκολία στο ξεκίνημα το πρωί, περίεργη λειτουργία στην αρχή (λες και δούλευε μονοκύλινδρό και μετά έπαιρνε και ο δεύτερος..), και όταν μετά τον προορισμό μου την έσβηνα και πήγαινα πίσω για τη βαλίτσα, τρελή μπόχα βενζίνης.. Υποπτευόμουν πλούσιο μίγμα, αρρύθμιστα καρμπυρατέρ κτλ και έτσι το πήγα…
    Βγαίνουν τα καρμπυρατέρ και ανακαλύπτουμε στους αυλούς εισαγωγής μια λευκή πούδρα που έφτανε μέχρι τις βαλβίδες.. Λύνει τα καρμπυρατέρ, και μέσα ο χαμός…
    To cut the long story, short, καθαρίσματα, καθαρίσματα και πάλι καθάρισμα (μέχρι και με υπερήχους -ήταν και δύσκολο να φύγει αυτή η άσπρη μ@λ@κία), ρύθμιση στα εργοστασιακά πλαίσια (αν και πριν ήταν στα φυσιολογικά όρια με λίίίγο πιο πλούσιο μίγμα λόγω Acrapovic), τέλος πάντων την συνεφέραμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό… Κατά τον Ηλία, αυτό μάλλον που βρήκαμε ήταν κάποιο πρόσθετο-διογκωτικό στη βενζίνη που έβαλε ο αγαπητός καριολοπουστοβενζινάς!

Το άλλο πρόβλημα το ανακάλυψα χθες... Η μηχανή είχε μείνει ένα εικοσαήμερο ακίνητη και κατέβηκα να της αλλάξω λάδια-φίλτρα μιας και ήταν η ώρα της… Αρχικά παρατηρώ ένα βούλιαγμα κάτω χαμηλά στο δεξί ρεζερβουάρ (εκεί που μπαίνει το προστατευτικό για όσους έχουν)!! Αμάν λέω, ή κλωτσιά έχω φάει, ή το ντεπόζιτο μου το ρουφάει η μηχανή και θα μου το βγάλει από την εξάτμιση!
    Ξεβιδώνω τις βάσεις του, και να μην μπορώ να το βγάλω! Είχε διογκωθεί και πετσικάρει.. Με τα χίλια ζόρια -για να μη γίνει και παραπάνω ζημιά, το έβγαλα τελικά… Το ίδιο αντιμετώπισα και με το αριστερό, χωρίς όμως αυτό να έχει βουλιάξει.. Αυτό όμως αν το δεις από το πλάι, εκεί που κατεβαίνει διαγώνια, η γραμμή του αυτή έχει γίνει σα ραχοκοκαλιά…
    Έψαξα λίγο και είδα ότι στο εξωτερικό είναι συχνό το φαινόμενο, λόγω των πολλών πρόσθετων και προσμίξεων που κάνουν στις βενζίνες τους…
    Απ’ ότι καταλαβαίνω πάω για αλλαγή των ρεζερβουάρ, εκτός αν έχετε κάτι να προτείνετε….
    To talk without thinking is to shoot without aiming...

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Ασχολουμαι με μηχανες-αυτοκινητα-kart- μεχρι και βενζινοκινητα. Αληθεια σου λεω τετοια γκαντεμια δεν εχω ξανα ακουσει. Ελπιζω να βρεις ακρη ρε φιλε. Καλη τυχη.
    Κανε και ενα ξεματιασμα

Άν μπορείς να τα αφήσεις άδεια να στεγνώσουν νομίζω οτι θα έρθουν. Επίσης αν έμειναν στον ήλιο μπορεί επίσης να παραμορφώθηκαν. Άν πάς για αλλαγή, θα πρότεινα να πάρεις τα μεγάλα τεπόζιτα. Από κόστος δε νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά. Από παραμόρφωση πάσχουν και εκείνα αλλά δεν ξέρω σε ποιό βαθμό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    ....
    Κανε και ενα ξεματιασμα

..μη σου πω και εξορκισμό!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Άν μπορείς να τα αφήσεις άδεια να στεγνώσουν νομίζω οτι θα έρθουν. Επίσης αν έμειναν στον ήλιο μπορεί επίσης να παραμορφώθηκαν. Άν πάς για αλλαγή, θα πρότεινα να πάρεις τα μεγάλα τεπόζιτα. Από κόστος δε νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά. Από παραμόρφωση πάσχουν και εκείνα αλλά δεν ξέρω σε ποιό βαθμό.
    Λες να? Έχεις διαβάσει κάτι ανάλογο? Ο ήλιος πάντως αποκλείεται, δεν έχει μείνει ποτέ υπερβολικά η μηχανή.. Τα μεγάλα τη χαλάνε ρε γμτ, δε μου πάνε καθόλου στο μάτι (για να μην πω στην τσέπη!!)
    Αν κανείς φίλος έχει μεταχειρισμένα, ας μιλήσουμε μέσω πμ, μήπως και...

από εδώ
    http://www.moto.gr/forums/showthread...=132877&page=5

κοίτα σε αυτόν που γράφει ο λιουλιος στο ποστ νο 66

Μήπως εαν άδειαζες τη βενζίνη και τα ζεστάνεις με θερμοπίστολο , ίσως τα φέρεις κάπως....
    Χειρότερα δε νομίζω να τα κάνεις...
    Καλή τύχη μάγκα και περαστικά!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ktm.Prestige Προβολή μηνύματος
    Μήπως εαν άδειαζες τη βενζίνη και τα ζεστάνεις με θερμοπίστολο , ίσως τα φέρεις κάπως....
    Το έχεις κάνει και το προτείνεις;
    Γνωρίζεις φυσικά πως οποιαδήποτε εργασία σε ρεζερβουάρ που έχει σχέση με κόλλημα, θέρμανση κλπ απαιτεί τοποθέτηση του ρεζερβουάρ μέσα σε δεξαμενή νερού.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Τρομάζω και μόνο που το ακούω.....θερμοπίστολο σε ντεπόζιτα δεν θα έβαζα με την καμία.

Μπορεί η απάντηση να είναι καμπούουουμ. Τα ντεπόζιτα δεν τα πάνε καλά με εστίες θερμότητας.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Ο Έχων το Γκάζι..... Το avatar του/της ypapadio
    Βάλε αναπτήρα στο δεξι και άμα κάνει μπουμ μην το κανείς στο αριστερό!!!
    Καλοπροαίρετη πλάκα κάνω μη παρεξηγηθώ κιόλας!!!

Αν το φούσκωμα με αέρα δουλεύει στα μεταλλικά ρεζερβουάρ γιατί να μην δουλέψει και στα πλαστικά με την κατάλληλη προσοχή?
    Εννοώ πως αν βάλεις αέρα σιγά σιγά μέσα από το σωληνάκι της βενζίνης (προσοχή γιατί πάλι μπορεί να κάνει μπουμ από την μεγάλη πίεση) και μετά με το θερμοπίστολο που αναφέρες ζεστάνεις την εξωτερική πλευρά ίσως έρθει στα συγκαλά του!

Ελπίζω να βρεις λύση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι...
    XR 600αρι! Μαρσάρ, σπινιάρ, σουζάρ απ'το Κοκάρ στο Μαλαγάρ!!!

Οχι δε το εχω κάνει αλλα εαν το ξεπλύνεις καλά με σαπουνάδες το αφήσεις να στεγνώσει , το ξαναπλύνεις πάλι μέχρι να μη μυρίζει καθόλου βενζίνη , πάλι θα κάνει
    μπαμ που λέτε μερικοί??

Οχι δε το εχω κάνει αλλα εαν το ξεπλύνεις καλά με σαπουνάδες το αφήσεις να στεγνώσει , το ξαναπλύνεις πάλι μέχρι να μη μυρίζει καθόλου βενζίνη , πάλι θα κάνει
    μπαμ που λέτε μερικοί??
    Με τα ''αν'' έχουν καεί άνθρωποι...

Οκ , πάσο.

:shrugs:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Με τα ''αν'' έχουν καεί άνθρωποι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    από εδώ
    http://www.moto.gr/forums/showthread...=132877&page=5

κοίτα σε αυτόν που γράφει ο λιουλιος στο ποστ νο 66
    Ευχαριστώ.. Ο εν λόγο κύριος ήταν στις πρώτες μου ενέργειες, καθώς θυμόμουν την αγγελία του από παλαιότερη μου περιήγηση στο car.gr.. Δυστυχώς έχει δώσει το μαύρο και έχει μόνο το ασημί..

Έχω κολήσει σιδερένιο τεπόζιτο με ηλεκυτοκόληση σε μάστορα. Γίνεται, απλά θέλει καλό πλύσιμο με ζεστό νερό. Και εδώ μιλάμε για ζέστη, όχι για σπινθήρα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2007, 16:08
  2. KTM 990 Adventure vs. KTM 950 Adventure
    από Nik0s στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2006, 02:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία