Από το πρωί, βρίζω και καταριέμαι το σπίτι, τη μάνα και τον κ@ριόλη το βενζινά που μου την έκανε….. Πως έχει το story…
Πριν κανένα δίμηνο, είχα πάει τη μηχανή στον Elio γιατί αντιμετώπιζα δυσκολία στο ξεκίνημα το πρωί, περίεργη λειτουργία στην αρχή (λες και δούλευε μονοκύλινδρό και μετά έπαιρνε και ο δεύτερος..), και όταν μετά τον προορισμό μου την έσβηνα και πήγαινα πίσω για τη βαλίτσα, τρελή μπόχα βενζίνης.. Υποπτευόμουν πλούσιο μίγμα, αρρύθμιστα καρμπυρατέρ κτλ και έτσι το πήγα…
Βγαίνουν τα καρμπυρατέρ και ανακαλύπτουμε στους αυλούς εισαγωγής μια λευκή πούδρα που έφτανε μέχρι τις βαλβίδες.. Λύνει τα καρμπυρατέρ, και μέσα ο χαμός…
To cut the long story, short, καθαρίσματα, καθαρίσματα και πάλι καθάρισμα (μέχρι και με υπερήχους -ήταν και δύσκολο να φύγει αυτή η άσπρη μ@λ@κία), ρύθμιση στα εργοστασιακά πλαίσια (αν και πριν ήταν στα φυσιολογικά όρια με λίίίγο πιο πλούσιο μίγμα λόγω Acrapovic), τέλος πάντων την συνεφέραμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό… Κατά τον Ηλία, αυτό μάλλον που βρήκαμε ήταν κάποιο πρόσθετο-διογκωτικό στη βενζίνη που έβαλε ο αγαπητός καριολοπουστοβενζινάς!
Το άλλο πρόβλημα το ανακάλυψα χθες... Η μηχανή είχε μείνει ένα εικοσαήμερο ακίνητη και κατέβηκα να της αλλάξω λάδια-φίλτρα μιας και ήταν η ώρα της… Αρχικά παρατηρώ ένα βούλιαγμα κάτω χαμηλά στο δεξί ρεζερβουάρ (εκεί που μπαίνει το προστατευτικό για όσους έχουν)!! Αμάν λέω, ή κλωτσιά έχω φάει, ή το ντεπόζιτο μου το ρουφάει η μηχανή και θα μου το βγάλει από την εξάτμιση!
Ξεβιδώνω τις βάσεις του, και να μην μπορώ να το βγάλω! Είχε διογκωθεί και πετσικάρει.. Με τα χίλια ζόρια -για να μη γίνει και παραπάνω ζημιά, το έβγαλα τελικά… Το ίδιο αντιμετώπισα και με το αριστερό, χωρίς όμως αυτό να έχει βουλιάξει.. Αυτό όμως αν το δεις από το πλάι, εκεί που κατεβαίνει διαγώνια, η γραμμή του αυτή έχει γίνει σα ραχοκοκαλιά…
Έψαξα λίγο και είδα ότι στο εξωτερικό είναι συχνό το φαινόμενο, λόγω των πολλών πρόσθετων και προσμίξεων που κάνουν στις βενζίνες τους…
Απ’ ότι καταλαβαίνω πάω για αλλαγή των ρεζερβουάρ, εκτός αν έχετε κάτι να προτείνετε….