γεια σας...
εχω καποιο θεμα με τον μοτο μου και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας για τυχον βοηθεια και αποψεις (θα το εκτιμουσα πολυ) πριν φτασω στον μαστορα...
προσφατα αγορασα ενα cbr 600 f4 του 2000 καρμπυρατερ (εχεις συναγερμο, κρατηστε το μπορει να σημαινει κατι),
σε μια βολτα μου λοιπον σε ενα φαναρι, εκει που παω να ξεκινησω μου σβηνει, ξαφνικα, παω να βαλω μπρος και απο την μιζα βγαινει ενας νεκρος θορυβος που δεν κρατησε ουτε δευτερολεπτο, λες και δεν υπηρχε καν μπαταρια μεσα (φωτα αναβαν κανονικα) σε μια κατηφορα, το αναβω με δευτερα παω καποια αποσταση, και σε φαναρι παλι εκει με την 1η και τον συμπλεκτη τσουπ, ξανασβηνει, σπροχνω αναβει σβηνει κτλ...
με τα πολλα φτανω σπιτι μετραω την μπαταρια και εδινε μολις 10v, (οπ λεω, η μπαταρια φταει) βαζω μπρος, μετραω, και αντι να ανεβαινει αυτη επεφτε ( α! λεω, εχουμε θεμα εδω, μποει να παμε και για ανορθωτη)...
βγαζω την μπαταρια, την φορτιζω, την βαζω στο μηχανακι ξανατσεκαρω, ολα μια χαρα, 12+v, εδινα γκαζι μεγαλωνε αυτο 14+v (βρε λες να φταει ο συναγερμος λεω?) τυχαια...
αποσυνδεω τον συναγερμο και το δουλευα μια χαρα...
2-3-5-10 μερες, λεω δεν βαζω τον συναγερμο να δω τι παιζει γιατι ειναι και περιεργες οι εποχες??? τον ξανασυνδεω, μια χαρα ολα...
ξαφνικα ενα βραδυ μετα απο λιγες μερες, που με επιασε και η βροχη στο δρομο, σε ενα φαναρι (ευτυχως κατω απο το σπιτι μου) παλι τα ιδια... μου ψιλο σκροτσαρει καπως στην 1η και τσουπ, σβηνει.... παω να βαλω μπρος, νεκρη μιζα, ενω τα φωτα αναβαν μια χαρα και παλι... το παρκαρω και τσουπ, ο συναγερμος κλειδωνει μονος του (τι εγινε λεω??) τον ξεκλειδωνω τιποτα αυτος κλειδωνε μονο του, το εκανε 3-4 φορες μεχρι που τον αποσυνδεσα...
δινω μια στην μιζα και καπως νεκρη η μπαταρια με δυσκολια δινει μια και παιρνει (δεν το πηγα βολτα ομως για ηταν βραδυ και εβρεχε)...
απο κουβεντες με φιλους που εκανα το ιδιο βραδυ, αλλοι μου ειπαν για βραχυκυκλωμα με τον συναγερμο, αλλοι μου ειπαν για τεντοτηρες και καδενες, αλλοι για δισκους συμπλεκτη (για το σκροτσαρισμα) αλλοι για μπαταρια και ανορθωτη και αλλοι για μπουκομενα φιλτρα αερα βενζινης μπουζια κτλ...
εσας ποια ειναι η αποψη σας? καποιος με παρομοιο προβλημα σε ιδιο η διαφορετικο μοτο???
οποιαδηποτε πληροφορια-αποψη θα με ενδιεφερε και θα μου ηταν χρησιμη....
ευχαριστω...