Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 50

Θέμα: Αναζήτηση scooter 50cc

Νέο μέλος

Αναζήτηση scooter 50cc

Γεια σας, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα 50ρακι τετράχρονο για να πάω στην δουλεία , 12 χιλιόμετρα την ημέρα(χωρίς ανηφόρες).
    Είμαι 50 κιλά, πιστεύω να τραβάει. Θα είναι το πρώτο μου δίτροχο για αυτό ψάχνω κάτι με μικρό σκάφος, να μην με δυσκολέψει.

Έχω δίπλωμα για 125cc και επίσης έχω ήδη κράνος, μπουφάν και γάντια, μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ποδιά για το κρύο και την βροχή.
    Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες?

Θέλω 50ρι για να είναι οικονομικό από κατανάλωση και συντήρηση (τέλη, ασφάλεια και φυσικά service) Πόσο περίπου κοστίζουν αυτά τον χρόνο?
    Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση και ποία είναι η διαδικασία?

Διαθέτω 600 με 800 ευρό περίπου, και ψάχνω για μεταχειρισμένο λίγων ετών με λίγα χιλιόμετρα.
    Έχω κοιτάξει
    piaggio zip
    peugeot kisbee
    kymco agility
    sym symply

Ποια είναι η γνώμη σας? Τι άλλο αξίζει να δω?

Είμαι στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μηχανικό για να πάω να το ελέγξω πριν κάνω την αγορά?
    Πολλοί μου λένε ότι δεν έχει ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να το πάνε μακριά για να το δω, πρέπει να πάω εκεί που το έχουν,
    Πως όμως θα βρω μηχανικό σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πως θα εμπιστευτώ ότι είναι καλός αν δεν έχω ακούσει ποτέ για την δουλειά του?

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
    Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της angelosxf650
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Αννυ Προβολή μηνύματος
    Γεια σας, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα 50ρακι τετράχρονο για να πάω στην δουλεία , 12 χιλιόμετρα την ημέρα(χωρίς ανηφόρες).
    Είμαι 50 κιλά, πιστεύω να τραβάει. Θα είναι το πρώτο μου δίτροχο για αυτό ψάχνω κάτι με μικρό σκάφος, να μην με δυσκολέψει.

Έχω δίπλωμα για 125cc και επίσης έχω ήδη κράνος, μπουφάν και γάντια, μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ποδιά για το κρύο και την βροχή.
    Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες?

Θέλω 50ρι για να είναι οικονομικό από κατανάλωση και συντήρηση (τέλη, ασφάλεια και φυσικά service) Πόσο περίπου κοστίζουν αυτά τον χρόνο?
    Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση και ποία είναι η διαδικασία?

Διαθέτω 600 με 800 ευρό περίπου, και ψάχνω για μεταχειρισμένο λίγων ετών με λίγα χιλιόμετρα.
    Έχω κοιτάξει
    piaggio zip
    peugeot kisbee
    kymco agility
    sym symply

Ποια είναι η γνώμη σας? Τι άλλο αξίζει να δω?

Είμαι στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μηχανικό για να πάω να το ελέγξω πριν κάνω την αγορά?
    Πολλοί μου λένε ότι δεν έχει ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να το πάνε μακριά για να το δω, πρέπει να πάω εκεί που το έχουν,
    Πως όμως θα βρω μηχανικό σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πως θα εμπιστευτώ ότι είναι καλός αν δεν έχω ακούσει ποτέ για την δουλειά του?

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
    Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.
    θα παρεις παπακι οχι σκουτερ και για οικονομια και σερβις και ολα!!!!τα σκουτερ ειναι βασανο και τα 50αρακια τα τετραχρονα ειναι πολυ αργα πραγματικα....ενα 50αρι παπακι θα σου αντεξει μια ζωη να το δωσεις και στο παιδι σου οχι κινεζικο ομως!!!μπορεις και παραπανω κυβικα kazer astrea innova οτι βρεις ειναι ολα πολυ καλα!!
    δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    peugeot v-click! λενε οτι ειναι κινεζια με σηματα peugeot, αλλα το εχει ενας θειος μου στο χωριο 4 χρονια τωρα, εχει τραβηξει τα πανδεινα και το ρημαδι ειναι ασπαστο! δε χαμπαριαζει ντιπ!! αν δεν κανω λαθος 9 κατοσταρικα εχει καινουριο!

αλλα ρε κοπελια... το 50αρι μη νομιζεις οτι θα ειναι πιο οικονομικο! εχει σχεδον το ιδιο βαρος με ενα 125αρι αρα θα τραβαει μεγαλυτερο ζορι να σε μεταφερει, πραγμα που σημαινει οτι υπο προυποθεσεις μπορει να εισαι και ακριβοτερη στο καυσιμο απο το 125! σερβις δεν θα εχεις διαφορα, ενα κιλο λαδι και ενα μπουζι παιρνουν ολα, οποτε τα λεφτα ειναι τα ιδια! η ασφαλεια ειναι λιιιιιγο ακριβοτερη και τα τελη που στο 125 ειναι 22 ευρω!
    το 50αρι για μενα ειναι πεταμενα λεφτα, εφ'οσον εχεις διπλωμα για παραπανω

Με 50αρι εσυ στην ανηφορα και εγω με τα ποδια παω πιο γρηγορα .

Αφου εχεις διπλωμα για 125 ,παρε 125 .

Ειτε παπι ειτε σκουτερ.

Υπαρχουν και τα 100αρια παπια .

Μπορει το ενα να καιει παραπανω απο τα αλλα ,αλλα μην τρελαθουμε κιολας .σιγα τις μεγαλες διαφορες..

Εκει που θα δεις διαφορα ,θα ειναι αν παρεις σκουτερ με ιντζεκσιον 200αρι ενω ειχες καρμπυραυερατο 125-150αρι .

Οτι και να παρεις ,με προσοχη σιγα σιγα την αρχη και ολα θα πανε καλα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Άμα θες σώνει και καλά 50αρι σκούτερ κοίτα και κανένα δίχρονο Gilera Runner.Δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο άλλα πάει σίγουρα καλύτερά από τα τετραχρονα.

Αλλιώς όπως σου είπαν και τα παιδιά πάρε παπί 100αρι άσπαστο και Σούπερ οικονομικό.

Νέο μέλος

Καλημερα , σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Θελω σιγουρα 50ρι, τουλαχιστον για την αρχη, μετα αν δω οτι δεν με καλύπτει και αγαπησω τους δυο τροχους, μπορω
    να το αλλαξω, αυτος ειναι και ο λογος που ψαχνω μεταχειρισμένο για να μην χασω πολλα από την πώλησει.

Το θέλω μονο για να κανω 6 χιλιομετρα μεχρι την δουλεια και πισω.
    Το scooter καλυπτει τα ποδια απο νερα και κρυο , μαζι με μια ποδια πιστευω οτι θα μπορω να το χρησιμοποιω και τις δυσκολες μερες του χειμώνα.

Με το παπι μονο ο δρομος να ειναι βρεγμένος θα μου σηκωνει νερα στα ποδια. Ακόμα και την ποδια να μην έχω μαζι , καπως σε καλύπτει στα ποδια
    το scooter πιστευω οτι και αυτο το λιγο θα κανει την διαφορα και στο κρυο και στα νερα.

Γενικα αν μπορουσα θα έπαιρνα ενα μικρο αυτοκινητακι (αφου πουλησα ηδη το δικο μου ) αλλα δεν φτανει ο μισθος και για σπιτι και για μεταφορικο μέσο.

Πηγα και είδα ένα Agility, σαν υψος σελας μου φάνηκε μεγαλο , δεν πατουσαν κατω να ποδια μου με άνεση (δεν ειμαι και πρώτο μπόι ).

Έχω οδηγήσει runner, αυτό είναι αρκετά πιο ψιλό απο το agility.

Ανέβηκα σε ένα peugeot kisbee και ηταν ιδανικο, απο την πρώτη βόλτα ένιωσα ανετα πάνω του, αυτο το μεγεθος θέλω τελικα .

Είδα και ένα honda vision και αυτό είναι καλό ύψος αν και φαίνεται πολύ μεγαλύτερο απο το kisbee.
    Ήταν πολυ ωραίο αλλα ήταν καινούργιο και είχε κοντα 2000 , δεν θέλω να δώσω τοσα και να το αλλάξω μετά.
    Το πρώτο μου το θέλω μεταχειρισμένο, να μην το κλαίω αν το καταστρέψω.

Χωρις να το έχω δοκιμάσει, πιστευω και το piaggio zip θα μου είναι καλό.

Γενικα αναφέρω αυτά τα μοντέλα για μόνο αυτά έχω βρει μέχρι στιγμής σε μεταχειρισμένα.

Από 50ακια , ποια αλλα να κοιταξω , ποιες εταιριες θεωρούνται πιο αξιόπιστες?

Για το peugeot kisbee του 2012 , έχετε ακούσει κάτι?
    Τελευταία τροποποίηση από Αννυ; 11/10/2013 στις 08:35.

Το μεταχειρισμένο δίχρονο σκουτεράκι που ψάχνεις θα θέλει λεφτά να (ξανα)γίνει μηχανάκι.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αν αυτά τα 6 χλμ δε απαιτουν μέγαλες ταχύτητες για την ασφάλεια σου, τότε χτύπα το 50αρι.
    Μια χαρά πάει (διχρονο) και δε θέλει και τπτ τρομερο απο συντήρηση (ακομα λιγοτερα απο 4χρονο)

Παντως για τα 100αρια που σου λενε παραπανω, μη νομιζεις οτι θα χασεις περισσοτερα αν πεις να το πουλησεις.
    Το 50αρι γενικοτερα εχει μικροτερο κοινό και πουλιεται ή δυσκολοτερα ή φθηνοτερα.

Τα κόστη τελών και ασφάλειας ειναι παρομοια και δεν υπαρχει λόγος να τα συγκρινουμε.

Εν τέλη θα σε καλύψει το 50αρι (εκτος αν χρειαζετε να βγαίνεις στο περιφεριακό) αλλα να προτιμήσεις ενα μεταχειρισμένο 100αρι

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    νομίζω αυτό που πρότεινε ο motomike είναι πολύ καλή λύση

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Το μεταχειρισμένο δίχρονο σκουτεράκι που ψάχνεις θα θέλει λεφτά να (ξανα)γίνει μηχανάκι.
    Βασικά τετράχρονο ψάχνω ..
    Ούτε λόγος για δίχρονο.
    Αν είναι μέχρι 3-4 χρόνων το πολύ με λίγα χιλιόμετρα, τι θα θέλει ?
    Εννοείτε ότι θα το πάω σε μηχανικό μου πει ότι είναι άθικτο μηχανικά.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Αννυ Προβολή μηνύματος
    Βασικά τετράχρονο ψάχνω ..
    Ούτε λόγος για δίχρονο.
    Αν είναι μέχρι 3-4 χρόνων το πολύ με λίγα χιλιόμετρα, τι θα θέλει ?
    Εννοείτε ότι θα το πάω σε μηχανικό μου πει ότι είναι άθικτο μηχανικά.
    4t και 50αρι, πλησιαζει τα όρια του επικινδυνου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Αν αυτά τα 6 χλμ δε απαιτουν μέγαλες ταχύτητες για την ασφάλεια σου, τότε χτύπα το 50αρι.

Εν τέλη θα σε καλύψει το 50αρι (εκτος αν χρειαζετε να βγαίνεις στο περιφεριακό) αλλα να προτιμήσεις ενα μεταχειρισμένο 100αρι
    Φυσικά και ο δρόμος δεν απαιτεί μεγαλές ταχύτητες , και δεν γίνεται καν λόγος για περιφερειακό.

Από δυτικά θα πηγαίνω μέχρι το κέντρο. Μόνο για λίγο θα βγαίνω στην Μοναστηρίου και για λίγο στην Εγνατία,
    ούτε 2 χιλιόμετρα , και δεν είναι και πολύ γρήγοροι δρόμοι , από φανάρι σε φανάρι πάει.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    νομίζω αυτό που πρότεινε ο motomike είναι πολύ καλή λύση

Το peugeot v-click το έχω δει από μακριά , πρέπει να είναι σαν το peugeot kisbee σε μέγεθος , αλλα δεν έχω βρεί κανένα μεταχειρισμένο.
    Άκουσα ότι τα τελευταία χρόνια η peugeot βάζει κινητήρες piaggio , ισχύει κατι τέτοιο και αν ναι από πότε γίνετε , ποια μοντέλα να κοιτάω?

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    800 κάτι κάνει καινούριο...
    τώρα για μοτέρ κτλ δε ξέρω να σου πω

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    4t και 50αρι, πλησιαζει τα όρια του επικινδυνου

Γιατί επικίνδυνο? Αν μιλάμε για νορμάλ δρόμους χωρις μεγάλες ταχύτητες ? Από φανάρι σε φανάρι θα πάω.Και ας μην είμαι και η πρώτη στην εκκίνηση, τι έγινε ?

Αυτή την διαδρομή σχεδόν τη κάνω τακτικά με το ποδήλατο για βόλτα, εκτός από το τελευταίο κομμάτι που μπαίνω στην Εγνατία.

Γιατι το 50αρι τετράχρονο να είναι χειρότερο απο την μυική δύναμη μιας κοπέλας?

Όταν λέω το κάνω με το ποδήλατο, εννοώ χωρίς κίνδυνο.

Και είναι και ποδήλατο , δεν σε βλέπουν και να σε δουν δεν σε υπολογίζουν. Δεν έχεις θέση στην άσφαλτο.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. scooter 50cc
    από papaki 2007 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2007, 12:59
  2. Scooter 50cc
    από GiKiZaS στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2006, 17:26
  3. scooter 50cc ???
    από monstermind στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2004, 21:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •