Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Μεταφορα Μηχανης με Καράβι (θα υποστουν ζημιά;)

Banned

Μεταφορα Μηχανης με Καράβι (θα υποστουν ζημιά;)

Γεια σας φιλοι μου. Ειμαι νεος εδω στο Forum με πολλα αξιολογα θεματα, και σαν αρχη θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
    Ακομα δεν εχω μηχανη, ομως θελω να αγορασω (GSXR 1000 ή R1 1000). Το θέμα είναι οτι καποια στιγμη θελω να παω Κρήτη (Ηρακλειο) με την μηχανη παρεα. Δεν ξερω το κοστος εισιτηριου της μηχανης, ομως αυτο που με προβληματιζει, ειναι οτι ΟΚ παρκαρες την μηχανη στο καραβι και ανεβηκες στο πλοιο επανω στο σαλονι.
    Τις μηχανες με τι της δενουν; Πως τις δενουν; Προκαλουν ζημιές πχ οι τριχιές-οι ιμάντες-τα λουριά ή δεν ξερω και εγω με τι αλλο τις δενουν; Και απο που τις δενουν; Απο τις ρόδες; Απο το ντεποζιτο; Απο την σελα; Απο το πηρουνι; Απο που;
    Εχει καποιος μεταφερει μηχανη με το καραβι απο Πειραια για Κρήτη και εχει μεινει απείραχτη ή εχει υποστεί καποιες γρατζουνιές ή σημαδια κλπ; Γιατι ειναι κριμα να εχω καινουργια ή μεταχειρισμενη εστω μηχανη και να την μεταφερω καπου και μετα να διαπιστωσω οτι της εχουν κανει ζημια οι εργατες του πλοιου, γιατι και στο κατω-κατω θα πουν: "Δικη μου ειναι; χεστηκα"
    --------------------------------
    Αν μπορει καποιος και εχει χρόνο, και εχει ιστορικό με αυτην την υποθεση, ας μου απαντήσει. Δεν το ειχα ψαξει ποτε το θεμα για μεταφορα μηχανης με καραβι, ομως αυτα που μου λενε καποιοι οτι στανταρ όλο και κατι της κανουν της μηχανης, με εχει προβληματισει....
    --------------------------------
    Να σας πω και το αλλο:
    Τις προαλλες μετεφερε καποιος την μηχανη του με ενα καραβι, ολα και ολα ωραια, και μολις αναχωρησε το καραβι, την μηχανη την ειχε παρκαρει (χωρις να το γνωριζει) σε ενα σημειο υδραυλικο της πορτας του πλοιου. Εκει σε ενα υδραυλικο σημειο, εχανε λαδι το συστημα και εσταζε καυτό λαδι στην μηχανή, με αποτελεσμα καποια σημεια της μηχανης να αλλοιωθουν τα χρωματα της μηχανης, και καποια πλαστικα (μαλλον). Τωρα τι εκανε, αν κινηθηκε νομικά, δεν γνωριζω, μαλλον δεν μπορουσε να κανει τιποτε, του εμεινε η πικρα, λογικα θα την πηγε για ολικο βαψιμο της μηχανής...

Νέο μέλος Το avatar του/της Άναξ
    22 € ειναι η μηχανη πανω απο 250 κ.ε ο ναυλος με τις Μινωικες
    18 € με την ΑΝΕΚ

τωρα για το πως μεταφέρεται η μηχανη δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν ετυχε ακομη να ταξιδεψω, αλλα το συμβαν με το οποιο καταληγεις το ποστ σου μαλλον ειναι μεμονωμενο, στην θεση του ιδιοκτητη που του επεσε το λαδι στην μηχανη του, θα επεβλεπα οσο μου ηταν επιτρεπτο την διασφαλιση του οχηματος, για να ειναι και αυτος ησυχος ολο το βραδυ στο deck, περιουσια του ειναι, κανεις δεν θα μπορεσει να το αρνηθει φανταζομαι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Στην ΑΝΕΚ που γνωρίζω το σημείο που μπαίνουν οι μηχανες είναι συγκεκρινένο και δεν έχει πρόβλημα,, Αυτό που αναφέρεις μεμονομένο περιστατικό όντως,
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Παλαιό μέλος Το avatar του/της calmen
    εχω τα ταξιδεψει πρα πολλες φορες με καραβι,δεν εχει γινει ποτε τιποτα..αλλα στον περιεργο συμβαινουν να ξερεις..
    αλλες φορεσ την δενουν με απλο σχοινι αλλεσ φορεσ με ιμαντες..καποτε ειχα δει εναν τυπο που εφαιρνε τον δικο του ιμαντα..σκεψου και αυτο..
    οτι και ναναι με το καλο να την παρεις..και παντα κρανος

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν είναι πρόβλημα το ταξίδι με το καράβι, αν θέλεις την δένεις και μόνος σου.
    Ομως εφ όσον δεν είχες ποτέ μηχανή, το να παρεις για πρώτη μηχανή GSXR1000 η R1 είναι μεγάλο λάθος.
    Ξανασκέψου το.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Συνήθως στα καράβια,στο μέρος που διαθέτουν για τα μηχανάκια, υπάρχουν πολλά σχοινιά στα κάγκελα γι αυτό το λόγο.Μερικές όμως φορές αφήνουν κάτι κάβους χοντρούς που δεν βολεύουν για δέσιμο.Καλύτερα έχε μαζί σου κανέναν ιμάντα ή 2-3 χταπόδια,κάνουν δουλειά.
    Το καλό δέσιμο γίνεται από τη μεριά του στάντ με αυτό κατεβασμένο.

Banned
    τα σημεια που δενουν μοτο ειναι συγκεκριμενα.ειτε μονος ειτε επιβλεποντας αυτους
    με το σταν κατεβασμενο και ταχυτητα στο κιβωτιο
    αυτο που επαθε ο δικος σου
    δεν το εχω ξανακουσει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Αντίστοιχο περιστατικό έχει συμβεί σε εμένα στο αυτοκίνητο. Πάρκαρα κάτω από την ράμπα και έσταζε λάδι υδραυλικό. Το χρώμα δεν έπαθε τίποτα αλλά όταν το είδα λίγο έλειψε να μου έρθει το εγκεφαλικό.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ γενικά ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να βάζω μηχανές σε καράβΓια.
    Κάποτε μου σπάσανε μια ΒΕΤΑ 50, και δεν ήξερε κανένας τίποτα.
    Ακόμα δε γουστάρω και τα νησιά.
    Δεν μ αρέσει ούτε να πηγαίνω, ούτε να οδηγάω, ούτε να εξαρτάται το πότε θα φύγω
    από το Γκάθε μαλακοπίτουρα.
    Θεωρώ και τα Εισιτήρια ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
    Όπου με παέι η ρόδα μου.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι πρόβλημα το ταξίδι με το καράβι, αν θέλεις την δένεις και μόνος σου.
    Ομως εφ όσον δεν είχες ποτέ μηχανή, το να παρεις για πρώτη μηχανή GSXR1000 η R1 είναι μεγάλο λάθος.
    Ξανασκέψου το.
    Θα συμφωνησω με τον "Στρογγυλοφάναρο".Αν ΘΑ παρεις για πρωτη μηχανη μια απο τις παραπανω το δεσιμο της μηχανης στο καραβι θα ειναι σιγουρα το μικροτερο σου προβλημα.

Εγω εχω παντα δικους μου ιμαντες και την δενω ο ιδιος.Την σηκωνω στο διπλο σταντ και απο κατω βαζω ξυλινο τακο για να κοπει και το παλατζο.Την δενω και απο δεξια και απο αριστερα.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Θα συμφωνησω με τον "Στρογγυλοφάναρο".Αν ΘΑ παρεις για πρωτη μηχανη μια απο τις παραπανω το δεσιμο της μηχανης στο καραβι θα ειναι σιγουρα το μικροτερο σου προβλημα.

Εγω εχω παντα δικους μου ιμαντες και την δενω ο ιδιος.Την σηκωνω στο διπλο σταντ και απο κατω βαζω ξυλινο τακο για να κοπει και το παλατζο.Την δενω και απο δεξια και απο αριστερα.
    Ευχαριστω για τις αποψεις/απαντησεις σας παιδια. Να ειστε καλά. Βασικα η 1η μου 1000αρα μηχανη σαν μηχανη δεν θα ειναι η 1η. Στο παρελθον ειχα χτυπησει ενα HONDA VFR 400R (η 1η μου μηχανη) και στο καπακι την εδωσα ανταλλαγη με ενα SUZUKI RGV 250Γ (οχι το Banana) αυτο με την μια εξατμιση απο δεξια και μια απο αριστερα. Νομιζω μοντελο του 1990. Ετσι δεν ειμαι απειρος/ασχετος, εχω και εγω τις εμπειριες μου, ξερω δηλαδη πως να ξεκινω και οδηγω μηχανη, αλλοιμονο.
    Τωρα στο δεσιμο που λεει ο φίλος "Pan DVS" εγω θελω να ρωτησω:

"...δηλαδη επιτρεπεται να φερω πχ μαζι μου ιμάντα και να δεσω στα καγκελα μονος μου την μηχανή; ή θα μου φωναξει κανας εργατης ψωνισμενος και θα μου πει πχ ΑΣΕ ΜΕΓΑΛΕ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" kαι κατι τετοια.
    Σου επιτρεπουν δηλαδη να την παρκαρεις εκεινη την στιγμή και να την δεσεις μονος σου εκεινη την στιγμη επιτοπου; ή θα φωναξει κανεις και θα ξενερωσω και θα πλακωθουμε στις παρεξηγησεις;

Παλαιό μέλος
    Αν χρειαστει,εξηγησε του με ωραιο τροπο.Απο τη στιγμη που αυτος δεν θα σε αφηνε να δεσεις τη δικη του γκομενα ,ετσι και εσυ δεν θα του επιτρεψεις να δεσει τη δικη σου.Θα καταλαβει.

Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ταξιδεύω μια δεκαετία με καράβια στην Ελλάδα μαζί με τη μοτοσυκλέτα και αυτό μιας και έμενα σχεδόν πάντα σε νησιά. Να είσαι μπροστά όταν τη δένουν ή να τη δέσεις μόνος. Ειδικά στις Μινωικές Γραμμές οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα γκαράζ, προσέχουν αρκετά τις μοτοσυκλέτες, συν ότι οι μοτοσυκλέτες παρκάρουν σε συγκεκριμένο σημείο.

Μη κάνουμε σα γκόμενες..

edit : Δε θα σε αφήσουν με δικούς σου ιμάντες και σκέψου ότι αν πας με αυτή τη νοοτροπία και σκέψη μάλλον θα τσακωθείς μαζί τους.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Εγώ γενικά ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να βάζω μηχανές σε καράβΓια.
    Κάποτε μου σπάσανε μια ΒΕΤΑ 50, και δεν ήξερε κανένας τίποτα.
    Ακόμα δε γουστάρω και τα νησιά.
    Δεν μ αρέσει ούτε να πηγαίνω, ούτε να οδηγάω, ούτε να εξαρτάται το πότε θα φύγω
    από το Γκάθε μαλακοπίτουρα.
    Θεωρώ και τα Εισιτήρια ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
    Όπου με παέι η ρόδα μου.

Κτίνε κάποιοι μένουμε σε νησιά. Όπως τα λες είναι πλήρως παρεξηγήσιμα. Ξαναδιάβασε τι έγραψες προσπαθώντας να το δεις πιο λογικά, αν θέλεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Αν θεωρείς ότι μπορείς να την δέσεις σωστά και αν σε αφήσουν να το κάνεις, τότε κάντο.

Προσωπικά, επειδή ΔΕΝ ξέρω να το κάνω σωστά, τους εμπιστεύομαι να το κάνουν αυτοί.
    Δεν θα ήθελα να γίνω αιτία για ζημιά στην δική μου μηχανή ή στις μηχανές των διπλανών λόγω ασχετοσύνης.

Καταλαβαίνω απόλυτα το τί σημαίνει κάποιος άλλος να σου πασπατεύει την μηχανή αλλά κάνω κουράγιο και κρατάω το χέρι μου που έχει την τάση να πεταχτεί μόνο του στο στιλ "τί κάνετε εκεί ρε!".
    I will take the mountains!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεταφορά μηχανής
    από tolkmt-03 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2015, 14:08
  2. μεταφορα μοτο με τραινο?
    από 675 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2008, 15:18
  3. Απαντήσεις: 12