Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 56

Θέμα: Προβληματισμός για αγορά πρώτης μηχανής!

Νέο μέλος

Προβληματισμός για αγορά πρώτης μηχανής!

Καλησπέρα σε όλους τους λάτρεις των 2 τροχών!

Πρόσφατα αποφάσισα να μπω και εγώ στον κόσμο της μηχανής και να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή. Ως φοιτητής το budget μου είναι ενοχλητικά χαμηλό (1000-1500 €), ενώ οι δικοί μου ΠΛΗΡΩΣ αρνητικοί στο ζήτημα, με αποτέλεσμα να διστάζω να κοιτάξω μηχανές άνω των 125 κυβικών. Τουλάχιστον όχι ακόμα (σημ. είμαι 21 ετών). Επιπλέον ΔΕΝ μου αρέσουν τα παπιά/σκούτερ, ενώ έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα εντουράκια/on-off/super motard κλπ κλπ.
    Έχοντας ψάξει χιλιάδες αναρτήσεις στο ιντερνετ και ρωτώντας φίλους έχω σχηματίσει μια γνώμη για το τι παίζει πάνω κάτω. Καταρχάς εγώ ενδιαφέρομαι για μετακινήσεις στην πόλη, για διακοπές (να πάμε και σε καμιά παραλιούλα ), αλλά και για μικρά ταξιδάκια (τύπου αθήνα-χαλκίδα). το ξέρω ότι το 125 είναι αδύναμο για τέτοια χρήση, ωστόσο δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις κοιτώντας μεγαλύτερες μηχανές.

Τώρα: τι έχω βρει ως τώρα:
    Κοίταξα καινούρια -αν και μου είπαν να μην πάρω καινούριο γιατί θα το φθείρω ως νέος οδηγός- στα 2000 € υπάρχει το derbi cross city (δώρο και κράνος), δεν άκουσα όμως και τα καλύτερα λόγια (κινητήρας αντίγραφο XR '90, αργό και ελαττωματικό). α και δεν το έχω δει και ποτέ στο δρόμο!
    Κοίταξα το YBR 125, επίσης 2000, αλλά φέρνει σε παπί, και δε μου αρέσει το μικρό ψευτο στρητάκι. το ίδιο ισχύει και για τα cbf-cbr που τα αποκαλούν "σχολεία" για νέο οδηγό. δε με τρελαίνουν.

Έτσι άρχισα να κοιτάζω μεταχειρισμένα και εκεί πελάγωσα.
    Yamaha XT 125X και XT 125R. Όμορφα και τα 2. πάντα είχα μια αγάπη στο ΧΤ. αλλά πολύ ακριβά για αυτό που είναι. με αρκετά χιλιόμετρα, τα βρίσκω σε τιμές 1500+ και φοβούμαι πως δεν αξίζει τόσα.
    Honda XR. σε λογικές τιμές είναι μόνο τα μοντέλα '04, και φαίνονται υπερ φθαρμένα. Είδα και το suzuki dr, αλλά δε με τρέλανε.
    κοίταξα και λίγο πιο μεγάλα. Είδα το ΑΧ-1 που μου άρεσε πολύ αλλά είναι παλιό και φοβάμαι ότι θα μου κοστίσει πολλά και θα μου βγάλει πολλά προβλήματα. Το ίδιο και για το XT 225 serow. καλό αλλά παλιό. αντίστοιχα και το KLX kawa.
    Μετά από πολύ ψάξιμο, νιώθω πως πλέον έχω χάσει τη μπάλα, και απευθύνομαι σε εσάς για μια μικρή βοήθεια. τι προτείνετε εσείς για την περίπτωσή μου; Που να ψάξω για να βρω αυτό που θέλω; γνωρίζετε κάτι εσείς; Που είναι τα φτηνά XT? Βοήθεια!!

ΥΓ. Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος της ανάρτησης!
    ΥΓ 2. εκτός από το κόστος της μηχανής και του εξοπλισμού, τι άλλο έξοδο θα χρειαστεί? (πχ μεταβίβαση-τέλη κυκλοφορίας-ασφάλεια κλπ)

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ.
    Γνώμη μου είναι οτι καλό θα είναι να κοιτάξεις τα 250άρια που θα σε μάθουν να οδηγείς αλλά δεν θα σε τρομάξουν. Ενα CBF 250 πχ θα το έκανε αυτό άνετα. Εχει γκάζι αρκετό για αρχάριο αλλά όχι τρομακτικό, πάει μέσα και εκτός πόλης ανετα, εχει μεγάλο ντεπόζιτο, παει ταξιδάκι, μικρή κατανάλωση, ελαφρύ και ευέλικτο και φτηνή συντήρηση. Είναι πράγματι σχολείο αλλά και κάτι παραπάνω. Και γενικά καλό θα είναι να κοιτάξεις τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια για αυτά που θές.
    Τα εντουράκια καλά και χρυσά αλλά στα 125 είναι αδύναμα και αρκετά ξεσκισμένα απο τους άλλους αρχάριους. Αν μιλάγαμε για παραπάνω κυβικά θα άλλαζε το ζήτημα.
    Πέρα απο τον απαραιτητο εξοπλισμό(σοβαρό κράνος, μπουφαν, γάντια, μπότες) θές και κάπου 150€ - 200€ για μεταβίβαση και ασφάλεια για εξάμηνο. Τέλη αν πας σε μετάχειρο θα είναι πληρωμένα. Αν πας σε καινούργιο νομίζω 25€ είναι στην μικρή κατηγορία.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    D Tracker....στα λεφτα που εχεις ειναι το μονο αξιοπρεπες,που εχει να σου μαθει πραγματα.Κλασεις ανωτερο απο CBF κτλ,τα οποια μονο για να κανουν τη δουλεια σου κανουν.Με αυτο θα μαθεις και θα διασκεδασεις αρκετα.
    Τελευταία τροποποίηση από yiannis172; 07/11/2013 στις 07:13.

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Δε διευκρινησα....το παλιο το 250 εννοω.

+600 για τις επιλογές του trooper

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    +225 και απο μενα!! Το serow einai πολυ καλη επιλογη!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DgSensei
    Κοίτα και το ax-1 !

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ.
    Γνώμη μου είναι οτι καλό θα είναι να κοιτάξεις τα 250άρια που θα σε μάθουν να οδηγείς αλλά δεν θα σε τρομάξουν. Ενα CBF 250 πχ θα το έκανε αυτό άνετα. Εχει γκάζι αρκετό για αρχάριο αλλά όχι τρομακτικό, πάει μέσα και εκτός πόλης ανετα, εχει μεγάλο ντεπόζιτο, παει ταξιδάκι, μικρή κατανάλωση, ελαφρύ και ευέλικτο και φτηνή συντήρηση. Είναι πράγματι σχολείο αλλά και κάτι παραπάνω. Και γενικά καλό θα είναι να κοιτάξεις τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια για αυτά που θές.
    Τα εντουράκια καλά και χρυσά αλλά στα 125 είναι αδύναμα και αρκετά ξεσκισμένα απο τους άλλους αρχάριους. Αν μιλάγαμε για παραπάνω κυβικά θα άλλαζε το ζήτημα.
    Πέρα απο τον απαραιτητο εξοπλισμό(σοβαρό κράνος, μπουφαν, γάντια, μπότες) θές και κάπου 150€ - 200€ για μεταβίβαση και ασφάλεια για εξάμηνο. Τέλη αν πας σε μετάχειρο θα είναι πληρωμένα. Αν πας σε καινούργιο νομίζω 25€ είναι στην μικρή κατηγορία.
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι το στρητάκι σε αυτό το μέγεθος τουλάχιστον δε μου πολυαρέσει, για αυτό έχω στραφεί προς τα εντούρο. όσο για το 125 το κοιτώ διότι δεν θέλω να πάθει καρδιακό η μάνα μου τουλάχιστον σε πρώτη φάση! (όπως είπαμε είμαι και 21). ενθαρρυντικό το 25€ τέλη. θα συνυπολογίσω και το 200άρι για ασφάλεια-μεταβίβαση στο budget! ευχαριστώ!

Νέο μέλος
    TROOPER ευχαριστώ πολύ για τις αναζητήσεις σου, θα τις κοιτάξω προσεκτικά μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον μέσα σε αυτά. είδα μερικά serow, τα οποία είναι 90-98. θεωρείτε πως αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε 1000τοσα? Γενικά ένα τέτοιο μηχανάκι εάν βγάζει συνεχώς προβλήματα θα θέλει προσωπική ενασχόληση με τα μηχανολογικά (που δεν το χω καθόλου, αν και είμαι διατεθειμένος να προσπαθήσω)
    τα ΧΤκια του 2006-7 αξίζουν 1500 που ζητάνε στις αγγελίες?
    Όσο για το ΑΧ-1 προς απάντηση στον DgSensei, τα κοιτάω και μου αρέσει αρκετά ως μοντέλο, αλλά φοβάμαι ότι είναι παλιό και θα έχει ανάλογα προβλήματα με τα serow.
    Τέλος, κανείς δεν έχει κάποια γνώμη για την πιθανότητα ενός καινούριου Cross city ή κάτι ανάλογο? θεωρείτε ότι δεν αξίζουν?

μην μπλεκεις με derbi κ τετοιες ιστοριες αφου δεν το κατεχεις το θεμα...βρες το πιο καλο serrow και παρτο,και σιγα σιγα το μαζευεις.

υ.γ

σε αυτα τα χρηματα ολα παλια ειναι,και θα θελουν τα μαζεματακια τους...μην περιμενεις να ειναι σε αψογη κατασταση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Ισως γινω γραφικος αλλα τα cbf 125 και 250 τα εχεις αποκλεισει εντελως?

τι διπλωμα εχεις? εξοπλισμο ? (κρανος μπουφαν γαντια)

Γενικα συμφωνω με τις επιλογες του trooper , αν και για το sherrow δεν εχω αποψη και μου φαινεται παλιο. Το xr125 το ειχα νοικιασει σε ενα νησι και εβγαλε ολες τις μετακινησεις ευκολα για 2 ατομα, μου αρεσε πολυ. 125αρια βεβαια να ξερεις οτι δεν πας ταξιδι. Εκτος αν το κανεις οπως ο πατερας μου, που παει αθηνα-λειβαδια με 90χλμ/ωρα με cbf125 . Ειναι μαρτυριο, και καποιες φορες επικινδυνο οσο κι αν πιασεις την δεξια λωριδα. Ιδανικα θα λεγα να ανεβασεις το budget σου και να παρεις καποιο μεχρι 250κκ.

αυτα απο μενα
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Ισως γινω γραφικος αλλα τα cbf 125 και 250 τα εχεις αποκλεισει εντελως?

τι διπλωμα εχεις? εξοπλισμο ? (κρανος μπουφαν γαντια)

Γενικα συμφωνω με τις επιλογες του trooper , αν και για το sherrow δεν εχω αποψη και μου φαινεται παλιο. Το xr125 το ειχα νοικιασει σε ενα νησι και εβγαλε ολες τις μετακινησεις ευκολα για 2 ατομα, μου αρεσε πολυ. 125αρια βεβαια να ξερεις οτι δεν πας ταξιδι. Εκτος αν το κανεις οπως ο πατερας μου, που παει αθηνα-λειβαδια με 90χλμ/ωρα με cbf125 . Ειναι μαρτυριο, και καποιες φορες επικινδυνο οσο κι αν πιασεις την δεξια λωριδα. Ιδανικα θα λεγα να ανεβασεις το budget σου και να παρεις καποιο μεχρι 250κκ.

αυτα απο μενα
    Και εμένα θα μου άρεσε το 250, αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση και τα χρήματα είναι πολλά, και οι δικοί μου δε θα χαρούν (έχουμε και ιστορικό με ατυχήματα και καταλαβαίνεις). το cbf δεν το απέκλεισα τελείως, μάλιστα είχα δει και αυτό εδώ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4213662/ που μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά πάλι νομίζω προτιμώ το εντουρο. Όσο για τα ταξίδια το ξέρω ότι θα είναι μαρτύριο, αλλά τι να κάνω θα δω. αναλόγως και πώς θα κάτσει. αν βρω κάποια ευκαιρία στα 250
    και μου αρέσει βέβαια, πιθανότατα θα το τσιμπήσω

btw δίπλωμα είχα το Α1 (35KW), αλλά τώρα με τη νέα νομοθεσία με γάμησαν, διότι αντί να έχω το ίδιο δίπλωμα μετατρέπεται σε 11KW, δηλ 125, και αλλιώς θέλει νέες εξετάσεις για επέκταση. κάτι άκουσα ότι για εμένα που το είχα δύο χρόνια ίσως γίνεται να κάνω επέκταση απλά με ένα παράβολο 40 ευρώ για 250, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το δικαιούμαι.
    όσο για τον εξοπλισμό δεν διαθέτω τίποτα

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από steve_m Προβολή μηνύματος
    Και εμένα θα μου άρεσε το 250, αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση και τα χρήματα είναι πολλά, και οι δικοί μου δε θα χαρούν (έχουμε και ιστορικό με ατυχήματα και καταλαβαίνεις). το cbf δεν το απέκλεισα τελείως, μάλιστα είχα δει και αυτό εδώ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4213662/ που μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά πάλι νομίζω προτιμώ το εντουρο. Όσο για τα ταξίδια το ξέρω ότι θα είναι μαρτύριο, αλλά τι να κάνω θα δω. αναλόγως και πώς θα κάτσει. αν βρω κάποια ευκαιρία στα 250
    και μου αρέσει βέβαια, πιθανότατα θα το τσιμπήσω

btw δίπλωμα είχα το Α1 (35KW), αλλά τώρα με τη νέα νομοθεσία με γάμησαν, διότι αντί να έχω το ίδιο δίπλωμα μετατρέπεται σε 11KW, δηλ 125, και αλλιώς θέλει νέες εξετάσεις για επέκταση. κάτι άκουσα ότι για εμένα που το είχα δύο χρόνια ίσως γίνεται να κάνω επέκταση απλά με ένα παράβολο 40 ευρώ για 250, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το δικαιούμαι.
    όσο για τον εξοπλισμό δεν διαθέτω τίποτα
    ενα απο αυτα που σου προτεινε ο trooper
    θα σου κατσει
    παρε και καποιον εμπειρο μαζι σου
    πανε για τσεκ-ιν και καλωσορισες-με κρανος εννοειται....

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    ενα απο αυτα που σου προτεινε ο trooper
    θα σου κατσει
    παρε και καποιον εμπειρο μαζι σου
    πανε για τσεκ-ιν και καλωσορισες-με κρανος εννοειται....
    κράνος πάντα εννοείται! ότι πάρω θα το βάλω φώτο στο ποστ να το επιδείξω

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βοήθεια για αγορά πρώτης μηχανής
    από madddogg στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2012, 17:51
  2. Προτασεις για αγορα πρωτης μηχανης..
    από boogy_man στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2009, 12:17
  3. Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής στον νέο?
    από pontifikas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2006, 13:57
  4. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  5. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18

Κανόνες δημοσιεύσεων