Καλησπέρα σε όλους τους λάτρεις των 2 τροχών!
Πρόσφατα αποφάσισα να μπω και εγώ στον κόσμο της μηχανής και να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή. Ως φοιτητής το budget μου είναι ενοχλητικά χαμηλό (1000-1500 €), ενώ οι δικοί μου ΠΛΗΡΩΣ αρνητικοί στο ζήτημα, με αποτέλεσμα να διστάζω να κοιτάξω μηχανές άνω των 125 κυβικών. Τουλάχιστον όχι ακόμα (σημ. είμαι 21 ετών). Επιπλέον ΔΕΝ μου αρέσουν τα παπιά/σκούτερ, ενώ έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα εντουράκια/on-off/super motard κλπ κλπ.
Έχοντας ψάξει χιλιάδες αναρτήσεις στο ιντερνετ και ρωτώντας φίλους έχω σχηματίσει μια γνώμη για το τι παίζει πάνω κάτω. Καταρχάς εγώ ενδιαφέρομαι για μετακινήσεις στην πόλη, για διακοπές (να πάμε και σε καμιά παραλιούλα), αλλά και για μικρά ταξιδάκια (τύπου αθήνα-χαλκίδα). το ξέρω ότι το 125 είναι αδύναμο για τέτοια χρήση, ωστόσο δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις κοιτώντας μεγαλύτερες μηχανές.
Τώρα: τι έχω βρει ως τώρα:
Κοίταξα καινούρια -αν και μου είπαν να μην πάρω καινούριο γιατί θα το φθείρω ως νέος οδηγός- στα 2000 € υπάρχει το derbi cross city (δώρο και κράνος), δεν άκουσα όμως και τα καλύτερα λόγια (κινητήρας αντίγραφο XR '90, αργό και ελαττωματικό). α και δεν το έχω δει και ποτέ στο δρόμο!
Κοίταξα το YBR 125, επίσης 2000, αλλά φέρνει σε παπί, και δε μου αρέσει το μικρό ψευτο στρητάκι. το ίδιο ισχύει και για τα cbf-cbr που τα αποκαλούν "σχολεία" για νέο οδηγό. δε με τρελαίνουν.
Έτσι άρχισα να κοιτάζω μεταχειρισμένα και εκεί πελάγωσα.
Yamaha XT 125X και XT 125R. Όμορφα και τα 2. πάντα είχα μια αγάπη στο ΧΤ. αλλά πολύ ακριβά για αυτό που είναι. με αρκετά χιλιόμετρα, τα βρίσκω σε τιμές 1500+ και φοβούμαι πως δεν αξίζει τόσα.
Honda XR. σε λογικές τιμές είναι μόνο τα μοντέλα '04, και φαίνονται υπερ φθαρμένα. Είδα και το suzuki dr, αλλά δε με τρέλανε.
κοίταξα και λίγο πιο μεγάλα. Είδα το ΑΧ-1 που μου άρεσε πολύ αλλά είναι παλιό και φοβάμαι ότι θα μου κοστίσει πολλά και θα μου βγάλει πολλά προβλήματα. Το ίδιο και για το XT 225 serow. καλό αλλά παλιό. αντίστοιχα και το KLX kawa.
Μετά από πολύ ψάξιμο, νιώθω πως πλέον έχω χάσει τη μπάλα, και απευθύνομαι σε εσάς για μια μικρή βοήθεια. τι προτείνετε εσείς για την περίπτωσή μου; Που να ψάξω για να βρω αυτό που θέλω; γνωρίζετε κάτι εσείς; Που είναι τα φτηνά XT? Βοήθεια!!
ΥΓ. Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος της ανάρτησης!
ΥΓ 2. εκτός από το κόστος της μηχανής και του εξοπλισμού, τι άλλο έξοδο θα χρειαστεί? (πχ μεταβίβαση-τέλη κυκλοφορίας-ασφάλεια κλπ)