Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Διαφορικο Διαφορικο Διαφορικο

Διαφορικο Διαφορικο Διαφορικο

Σιγά μην είναι και περιορισμένης ολίσθησης.

Μετάδοση με άξονα το λένε, διαφορικό είναι άλλο πράγμα, πόσες φορές θα το γράψουμε ακόμα βρε;

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος

Μετάδοση με άξονα το λένε, διαφορικό είναι άλλο πράγμα, πόσες φορές θα το γράψουμε ακόμα βρε;
    Δε βαρέθηκες κάθε φορά να σχολιάζεις και κάθε φορά να το προσπερνάμε?
    Ναι εχεις δίκιο, οχι θα το λέμε διαφορικό

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος

Δεν νομίζω ο Φιντέλ να ρώτησε για την μετάδοση...................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αυτην την ερωτηση επρεπε να την βαλεις εδω

Κοιτάξτε να είσαστε και να λέτε τα πράγματα σωστά, και όχι στο νεοελληνικό ''περίπου'' και αφήστε τι βαριέμαι εγώ.

Όποιος είναι έξυπνος άνθρωπος, κυρίως διαβάζει-ακούει, καταλαβαίνει ένα λάθος και το διορθώνει, και χαίρεται που το διόρθωσε, και παρακαλάει όταν κάνει ένα λάθος, να βρήσκει το σωστό.

Αυτός που ΔΕΝ διορθώνει, και είναι και υπερήφανος για το ''περίπου'' σωστό του....άλλη κατηγορία...

Ελεύθεροι άνθρωποι είστε, διαλέχτε.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    @Πολυμήχανος.
    ΟΚ το έχεις γράψει ξανά. Εχεις βάλει σκοπό να σταματήσει ο κόσμος να το λέει διαφορικό?
    Δεν αλλάζει αυτό, άστο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ναι το έχω σκοπό.

Όπως έχω σκοπό, όπου βλέπω το λάθος και τυχαίνει να ξέρω ότι είναι λάθος το συγκεκριμένο θέμα, να επισημαίνω το σωστό, σαν να εξαρτάται η τύχη του κόσμου όλου από αυτό.

Άν το ψάξεις λίγο, θα δεις και ποιός άλλος το έχει ξαναπεί αυτό.

Εν τέλη, οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ έχουν διαφορικό, διότι δεν έχει νόημα το διαφορικό σε αυτές, εκτός κι αν μιλάμε για μοτοσυκλέτες με ΔΥΟ κινητήριους τροχούς.

Όπως αυτό http://2.bp.blogspot.com/_cqU00SteBg...0/59748547.jpg ΔΕΝ το λέμε αεροπλάνο, αυτό http://www.cyclist.gr/upldx/Image/blog/mercier_old.jpg δεν το λέμε μοτοσυκλέτα, και αυτό http://upload.wikimedia.org/wikipedi...astic-Dart.jpg δεν το λέμε πύραυλο για την σελήνη.

Έχει την σωστή λέξη για την κάθε έννοια η γλώσσα μας.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αντιλαμβάνομαι ότι μόλις έπεσε προειδοποίηση (οπότε σχολιάζοντας τα θέλει ο κ#λος μου) αλλά προτείνω τα ανάλογα σχόλια να πάνε στις αντιπαραθέσεις αντί να κοπούν.

Μπορεί κάποιοι να το βρίσκουν κουραστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δε μας διορθώσει κάποιος ή δυσκολότερα θα βελτιωθούμε, ή καθόλου - ανάλογα πότε θα αντιληφθείς το σωστό και πόσο δεκτικός είσαι.

Τελικά αν έχεις μάνα καθηγήτρια γίνεται κληρονομικό το χούι;.....

To σωστό να λέγεται,διαφορικό δεν είναι.Αλλά και το μετάδοση με άξονα περιγράφει γενικότερα το σύστημα,και όχι συγκεκριμένα το εξάρτημα. Σωστό μεν αυτό που λέει ο Πολυμήχανος,αλλά πρέπει να βρεθεί και ο αντίστοιχος όρος για το εξάρτημα.Εγώ δεν τον έχω υπ'όψιν,όποιος τον έχει,ας τον γράψει!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    To σωστό να λέγεται,διαφορικό δεν είναι.Αλλά και το μετάδοση με άξονα περιγράφει γενικότερα το σύστημα,και όχι συγκεκριμένα το εξάρτημα. Σωστό μεν αυτό που λέει ο Πολυμήχανος,αλλά πρέπει να βρεθεί και ο αντίστοιχος όρος για το εξάρτημα.Εγώ δεν τον έχω υπ'όψιν,όποιος τον έχει,ας τον γράψει!
    μεταδοσηαξοναμεσυγκεκριμενοεξαρτημα εναλλακτικα (αν σου ειναι πιο ευκολο) μπορεις να το λες διαφορικο.

Κατα Μπαμπινιωτη...

Όσο για τον όρο, εμπειρικά το εξωτερικό κουτί, το αποκαλούμε συνήθως καβούκι, τα γρανάζια μέσα γωνιακά, και γενικά η αγορά βρίθει περιγραφικών όρων.

Μια φορά, το πουλί, αεροπλάνο δεν είναι...
    Τελευταία τροποποίηση από Πολυμήχανος; 09/02/2014 στις 02:31.

Πολυμήχανος εχεις λάθος , αυτο το εξάρτημα της μοτο καλός ονομάζετε ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ γιατι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αυτή την δουλειά κάνει διαφοροποιη τις στροφές που παραλαμβάνει απ το κιβώτιο και τις στέλνει στον ΕΝΑΝ τροχό κίνησης .
    Αυτο που υπόνοιες εσυ ως σωστό απλός κάνει μια παραπάνω διεργασία οταν υπάρχουν δυο τροχοι κίνησης , να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗ και τις μεταξύ τους στροφές εκτος απ αυτές που παραλαμβάνει απ το κιβώτιο ταχυτήτων.
    Εκτός εάν διαχωρίζεις τα εξαρτήματα της μοτο σε άξονα και διαφορικο τότε ναι.
    Υπάρχουν και μοτο που δεν έχουν εξωτερικό προστατευτικό του άξονα ( παλαιότερες ) .
    Τελευταία τροποποίηση από sotos 8; 09/02/2014 στις 08:23.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotos 8 Προβολή μηνύματος
    Πολυμήχανος εχεις λάθος , αυτο το εξάρτημα της μοτο καλός ονομάζετε ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ γιατι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αυτή την δουλειά κάνει διαφοροποιη τις στροφές που παραλαμβάνει απ το κιβώτιο και τις στέλνει στον ΕΝΑΝ τροχό κίνησης .
    Αυτο που υπόνοιες εσυ ως σωστό απλός κάνει μια παραπάνω διεργασία οταν υπάρχουν δυο τροχοι κίνησης , να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗ και τις μεταξύ τους στροφές εκτος απ αυτές που παραλαμβάνει απ το κιβώτιο ταχυτήτων.
    Υπάρχουν και μοτο που δεν έχουν εξωτερικό προστατευτικό του άξονα ( παλαιότερες ) .
    Τι λες μωρε?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotos 8 Προβολή μηνύματος
    Εσύ μάλλον το "διαφορετικό" εννοείς

BMW R 1200 GS Adventure. Το avatar του/της felter
    Αυτό ισως βοηθήσει κάποιους
    http://www.3ystra.gr/2012/12/blog-po...l#.Uvdco_YzRJE
    Είναι καλο δείτε το
    Τελευταία τροποποίηση από felter; 09/02/2014 στις 13:01.
    Shoei X-Spirit
    r1200gs@hotmail.gr

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Διαφορικο απο τι μοντελο?
    από fidel_98_99 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2014, 16:12
  2. Διαφορικό yamaha T-50 townmate
    από ad709 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2011, 15:45