Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 72

Θέμα: Eρωτηση για μπαταρια

Μέλος Το avatar του/της fz600

Eρωτηση για μπαταρια

Χαιρετω την παρεα. Εχω ενα fz600 '07 και εμεινα απο μπαταρια, η μανισια ειναι ξηρου τυπου η μηχανη μπορει να δουλεψη μπαταρια με υγρα? ο λογος ειναι ειναι οτι τα οικονομικα μου ειναι χαλια αυτη την περιοδο. Και κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οτι, τη μηχανη την μετρησα με βολτομετρο και ρελαντη εδειχνε 10.50 και με 4000-5000 στροφες εδειχνε 13.80 ειναι οκ?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fz600 Προβολή μηνύματος
    Χαιρετω την παρεα. Εχω ενα fz600 '07 και εμεινα απο μπαταρια, η μανισια ειναι ξηρου τυπου η μηχανη μπορει να δουλεψη μπαταρια με υγρα? ο λογος ειναι ειναι οτι τα οικονομικα μου ειναι χαλια αυτη την περιοδο. Και κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οτι, τη μηχανη την μετρησα με βολτομετρο και ρελαντη εδειχνε 10.50 και με 4000-5000 στροφες εδειχνε 13.80 ειναι οκ?
    Για το πρωτο δεν ειμαι σιγουρος, το δευτερο σημαινει οτι τα ηλεκτρικα σου ειναι οκ, πλην της μπαταριας οφ κορς.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Ξηρου και υγρου τυπου δουλευουνε το ιδιο.Περιπου στα 50 ευρω το κοστος,αν δεν κανω λαθος.

σόρρυ αλλα εμένα κάτι δεν μου πάει καλά γιατί έχεις πολύ χαμηλή τάση στο ρελαντί , αλλά μπορεί να κάνω λάθος .... για μπαταρία κοίτα μια οικονομικότερη after market (υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά και γλιτώνεις αρκετά σε σχέση με μαμα yamaha ) αλλά οπωσδήποτε ξαναμέτρα με την καινούργια μπαταρία το κύκλωμα ...

Ευχαριστω για της απαντησεις παιδες...να πω οτι μπαταρια αγορασα (καινουρια) Υuasa taiwan απο τον Κυριαζη στο Αιγαλεω πριν 3.5 μηνες και την πατησα η μπαταρια τα'φτησε, αυτος ειναι και ο λογος που σας ρωτουσα περι volt, γιατι μου ειπανε μηπως δεν φορτωνη η μηχανη ασε που την πληρωσα ο κουκος αιδονη 65+17 courier 82, τωρα θα την πληρωσο εις διπλουν και σιγουρα θα παρω μαμα ....συμπερασμα οποιος λυπατε το καρφι χανει και το πεταλο..υγ συγνωμη αν εκανα λαθος που ανεφερα το ονομα του μαγαζιου

Ευχαριστω για της απαντησεις παιδες...να πω οτι μπαταρια αγορασα (καινουρια) Υuasa taiwan απο τον Κυριαζη στο Αιγαλεω πριν 3.5 μηνες και την πατησα η μπαταρια τα'φτησε, αυτος ειναι και ο λογος που σας ρωτουσα περι volt, γιατι μου ειπανε μηπως δεν φορτωνη η μηχανη ασε που την πληρωσα ο κουκος αιδονη 65+17 courier 82, τωρα θα την πληρωσο εις διπλουν και σιγουρα θα παρω μαμα ....συμπερασμα οποιος λυπατε το καρφι χανει και το πεταλο..υγ συγνωμη αν εκανα λαθος που ανεφερα το ονομα του μαγαζιου
    η μπαταρία σου μπορεί και να σώνεται (σίγουρα έχει μειωθεί η διάρκεια ζωής της αν άδειασε τελείως αλλά μπορεί να κρατήσει λίγο καιρό πριν μπεις σε έξοδα παλι) ... το κύκλωμα όπως είπα μάλλον έχει προβλημα ...

(δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάτε πρωτα απο ενα μηχανικό να μετρήσει έστω την τάση πριν μπείτε σε έξοδα ανταλλακτικων)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    η μπαταρία σου μπορεί και να σώνεται (σίγουρα έχει μειωθεί η διάρκεια ζωής της αν άδειασε τελείως αλλά μπορεί να κρατήσει λίγο καιρό πριν μπεις σε έξοδα παλι) ... το κύκλωμα όπως είπα μάλλον έχει προβλημα ...

(δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάτε πρωτα απο ενα μηχανικό να μετρήσει έστω την τάση πριν μπείτε σε έξοδα ανταλλακτικων)
    τι μπορει να φταιει ανορθωτης? η ταση στο ρελαντη ποσο επρεπε να εινε? η μπαταρια ειναι 3.5 μηνων οταν την εβαλα επανω η μιζια ηταν ψιλοψοφια, ετσι με πηγε για 3.5 μηνες οσπου παπαλα....την εστηλα πριν 3 εβδομαδες στο μαγαζι για να την τσεκαρουνε και μου ειπανε πως ειναι οκ την παρελαβα πριν 1 βδομαδα και αντεξε 5 μερες.. ακομα και η μηχανη αν εχει προβλημα επρεπε να τα φτησει τοσο γρηγορα?
    Τελευταία τροποποίηση από fz600; 29/10/2013 στις 14:59.

τι μπορει να φταιει ανορθωτης? η ταση στο ρελαντη ποσο επρεπε να εινε?
    πάντα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία .... πρέπει να είναι πάνω από 13 στο ρελαντί και μέχρι 15 στις 5000 σαλ με αναμένα φώτα
    όταν στο ρελαντί είναι η τάση στα 10 volt υποφορτίζει .. που σημαίνει ότι λίγες ώρες σε κίνηση και ρελαντί σταμάτα-ξεκίνα με αναμμένα φώτα και βεντιλατέρ μπορεί να σου αδειάσει τελικά την μπαταρία και να πας να βάλεις μπροστα και να μην έχει ένταση να γυρίσει τη μίζα ...

πάντα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία .... πρέπει να είναι πάνω από 13 στο ρελαντί και μέχρι 15 στις 5000 σαλ με αναμένα φώτα
    όταν στο ρελαντί είναι η τάση στα 10 volt υποφορτίζει .. που σημαίνει ότι λίγες ώρες σε κίνηση και ρελαντί σταμάτα-ξεκίνα με αναμμένα φώτα και βεντιλατέρ μπορεί να σου αδειάσει τελικά την μπαταρία και να πας να βάλεις μπροστα και να μην έχει ένταση να γυρίσει τη μίζα ...
    αδελφε τελικα πρεπει να υποφορτιζει ειχες δικιο, ρωτησα μηχανικο και μου ειπε τα ειδια οτι πρεπει στο ρελαντη να διχνει 13βολτ ειμαι για ανορθωτη

αδελφε τελικα πρεπει να υποφορτιζει ειχες δικιο, ρωτησα μηχανικο και μου ειπε τα ειδια οτι πρεπει στο ρελαντη να διχνει 13βολτ ειμαι για ανορθωτη

μάλλον ... και στην χειρότερη πηνία

πρόσεχε μόνο ... μην ψωνίσεις χωρίς να μετρήσεις (γιατί αν έχεις θέμα πηνίων πάλι εδώ θα είμαστε σε κανα δυο μέρες να τα λέμε)

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    μα αν η μπαταρια ειναι πηδημενη, η εσωτερικη της αντισταση θα ειναι ο,τι ναναι, οποτε τι ταση να δειξει το κυκλωμα στο ρελαντι? Αν εχει μειωθει πολυ, ειναι επομενο να δειχνει 10.5 v ....
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

μάλλον ... και στην χειρότερη πηνία

πρόσεχε μόνο ... μην ψωνίσεις χωρίς να μετρήσεις (γιατί αν έχεις θέμα πηνίων πάλι εδώ θα είμαστε σε κανα δυο μέρες να τα λέμε)

μηχανακη 5νταετιας και να βγαλε πηνια? θα μου πεις η ζημια κοιταει χρονια? τεσπα πριν κανω οτιδηποτε 1ον θα φορτωσω την μπαταρια και 2ον θα παω για μετρημα...οχι δικο μου της μηχανης... σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    μα αν η μπαταρια ειναι πηδημενη, η εσωτερικη της αντισταση θα ειναι ο,τι ναναι, οποτε τι ταση να δειξει το κυκλωμα στο ρελαντι? Αν εχει μειωθει πολυ, ειναι επομενο να δειχνει 10.5 v ....
    σωστός επίσης .... γι' αυτό λέω "μάλλον" και να μετρήσει πριν αγοράσει ...
    (αν και για να δελιχνει τόσο χαμηλή τάση πρέπει να την έχει βράσει μέχρι ανατινάξεως )

δηλαδη αν καταλαβα καλα: φορτωνω την μπαταρια και τοτε μετραω και αν η ταση ειναι 10.5 φταιει η ο ανορθωτης η στη χειροτερη πηνια.....το αλλο σεναριο ειναι αν φταιει η μπαταρια πως θα το καταλαβουμε? δεν θα κραταει το ρευμα? συγνωμη που γινομε κουραστηκος αλλα μενω σε νησι και εδω τα πραγματα ειναι λιγο μπαχαλο

φιλε fz600 αντι να σκας με μετρησεις κ σεναρια για προβλημα στο μηχανακι σου παρε τηλ τον Κυριαζη κ κανονισε να του την στειλεις πακετο!
    ειχα παθει το ιδιο με σενα με μπαταρια (απλη) απο τον εν λογω κυριο κ ειχα λαλησει με τις μετρησεις που μου εδινε...(ο Ακης-Catmstr-ξερει,ειχαμε μιλησει μαζι τοτε)
    πηγα εκει -στον Κυριαζη- κ μου την αλλαξε με μια Yuasa Taiwan αλλα κ παλι οι μετρησεις δεν ειναι οι τελειες,ειναι μεν στα ορια του αποδεκτου αλλα οχι οι απολυτες.
    τεσπα βαρεθηκα να ξαναπαω εχουν περασει κ αρκετοι μηνες απο τοτε οποτε λεω ασε κ οσο βγαλει...

anyway κατι δεν γινεται καλα εκει αλλα αυτο δεν θα μας αφορα... στο μελλον.
    βλεπω οτι εισαι επαρχια οποτε πραξε σωστα κ εξυπνα
    απαιτησε να μην χρεωθεις τπτ,ουτε μεταφορικα κ ζητα αντικατασταση,αλλωστε υπαρχει η εγγυηση προιοντος.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για μπαταρια
    από johnkar στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2008, 16:43
  2. ψαχνω για μπαταρια για βεσπακι....
    από hornet στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2007, 13:40
  3. Eρωτηση για δερματινο
    από Alelos στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη