Σήμερα όπως πάω το Fazer για λαδάκια στον μηχανικό μου, βλέπω να έχει έξω από το συνεργείο ένα άλλο Fazer ίδιο με το δικό μου, και όταν τον ρωτάω τι έπαθε η απάντηση ήταν τρόμπα βενζίνης. Ωχχχ λέω μέσα μου. Μαθαίνω αργότερα πως Fazer αυτό είχε λιγότερα χιλιόμετρα από μένα και τα ωχχ μου διπλασιάστηκαν. Όταν το ρώτησα πως μπορώ να αποτρέψω τοίχων πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης; ο μηχανικός μου απάντησε πως δεν υπάρχει τρόπος συντήρησης της τρόμπας παρά μόνο να προσέχεις τι βενζίνης βάζεις. Τότε θυμήθηκα μια καταραμένη μέρα πριν τρία χρόνια όταν ανέβαινα την Πεντέλη με το Bandit (και με την κοπελιά πάνω) και όταν έχω φτάσει πάνω στο βουνό νεκρώνει η μηχανή. Ούτε με δευτέρα στην κατηφόρα δεν έπαιρνε μπρος. Μας πιάνει και μια δυνατή βροχή και γινόμαστε χάλια. Λίγες μέρες μετά που κατάφερα να πάω τον Bandit σε συνεργείο, όταν ο μηχανικός άνοιξε τα ποτήρια των καρμπιρατέρ τότε έτρεχε από μέσα βενζίνη με νερό και βρομιές.
Αυτό που θέλω λοιπόν να ρωτήσω είναι:
1) Αν με την εμπειρία σας έχετε ξεχωρίσει κάποια καλή εταιρία υγρών καυσίμων και αντίθετα εταιρία με κακής ποιότητας βενζίνης. Ή ακόμα κάποια μεμονωμένα βενζινάδικα που να έχουν κακή φήμη για την βενζίνης τους (στην Αθήνα).
2) Αν υπάρχει τρόποι συντήρησης ή καθαρισμού της τρόμπας βενζίνης (στους κινητήρες ψεκασμού).