Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 140

Θέμα: Συζητηση/αναζητηση φωτογραφου (ημιεπαγγελματια-επαγγελματια) στην Θεσ/νικη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Συζητηση/αναζητηση φωτογραφου (ημιεπαγγελματια-επαγγελματια) στην Θεσ/νικη

κανω μια ερευνα αγορας για φωτογραφο λογω της επερχομενης βαφτισης της κορης μου στη Νυφη του Βορρα...
    δεν ξερω...ή καποιοι νομιζουν οτι ζουμε στο 2004 ή δεν εχουν ιδεα περι κοστολογιου ή νομιζουν οτι επειδη βαφτιζεις το παιδι σου, εχεις κερδισει και το τζοκερ ταυτοχρονα...

οπως καταλαβαινετε οι τιμες που εχω ακουσει ειναι εξωφρενικες (τουλαχιστον για τα δικα μου βαλαντια) και ψαχνω εναν ανθρωπο να κανω την δουλεια μου πιο φτηνα..και φυσικα με λιγοτερες απαιτησεις απο μερους μου...

δεν με ενδιαφερει η βιντεοσκοπηση του γεγονοτος...
    (αν ομως υπαρχει 2ο ατομο και επιθυμει να εργαστει, μπορει να παρει και αυτος μια φωτ. μηχανη και να τραβαει αποκλειστικα σε ασπρομαυρο format...)

δεν με ενδιαφερουν ψηφιακα αλμπουμς...
    (το ποιες φωτογραφιες, σε ποσα αντιτυπα και σε τι διαστασεις θα εκτυπωθουν, θα αποφασισθει μετεπειτα...)

δεν με ενδιαφερει επεξεργασια φωτογραφιων για εξαλειψη σημαδιων, σπυρακιων κλπ...
    (αν νομιζει ο φωτογραφος οτι καποιες φωτογραφιες χρειαζονται φωτεινοτητα ή color correction και θελει να το κανει, be my guest αλλα μεχρι εκει...)

οπως καταλαβαινετε οι απαιτησεις ειναι μικρες γι'αυτο και αναζητω ατομο που θα μου κανει την δουλεια χωρις να χρειαστει να του δωσω 200€* και ανω...

αν λοιπον καποιος ξερει καποιον επαγγελματια ή ασχολειται ο ιδιος με την φωτογραφια ημιεπαγγελματικα και θελει να εργαστει για 3-4 ωρες τον Ιουνιο, ας ριξει π.μ.

προσοχη! επαναλαμβανω: μιλαμε αποκλειστικα και μονο για μεροκαματο! οι φωτογραφιες θα παραδοθουν σε ηλεκτρονικη μορφη (dvd). απο εκει και περα ειναι θεμα δικο μου...

*edit: τα 200€ αφορουν 2 ατομα (αν υπαρξουν)... απο 100€ εκαστος...
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 10/04/2014 στις 10:45.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Σταύρο επαγγελματίας να αναλλάβει σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε απευθύνεσαι αποκλειστικά σε ερασιτέχνες. Νομίζω ότι αν ανοίξεις ένα θέμα στο dpgr.gr "ψάχνω φωτογράφο στη Θεσσαλονίκη - τότε" και εξηγήσεις τι ζητάς, θα βρεις κάποιον σίγουρα, το θέμα είναι βέβαια τι φωτογραφίες θα βγουν... οι εκκλησίες θέλουν φώτα (εννοω φωτογραφικά) και μηχανές που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις (μην μπλέξουμε με τεχνικά), οπότε το πιθανότερο είναι να σου σκάσει το πιο θρασύ τυπάκι που έχει αγοράσει μια ερασιτεχνική μηχανή και δεν ξέρει τι του γίνεται, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να μην βλέπονται. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι τζάμπα θα δώσεις τα 100/200 ευρώ, βρες ένα κολλητό σου / καλεσμένο που να σκαμπάζει λίγα πράγματα και πες του να τραβήξει κάποιες αναμνηστικές.

επειδή γράφεις συζήτηση... το συζητώ.

Η δουλειά του φωτογράφου είναι ευκαιριακή, και σε άσχημες μέρες και ώρες. Όταν εμείς διασκεδάζουμε αυτός δουλεύει. Η δουλειά αφορά κυρίως Σαββατοκύριακα και αργίες, ή εορτές, με αποτέλεσμα οι εργάσιμες μέρες και ώρες να περιορίζονται σε 8-10 μέρες 30-40 ώρες το μήνα συν την όποια εργασία κάνει για επεξεργασία των φωτογραφιών. Συν τα παραπάνω είναι η αγορά και συντήρηση ακριβού εξοπλισμού.
    Η τακτική είναι ότι σε ένα μεροκάματο πρέπει να βγουν δύο, διότι η δουλειά δεν είναι στρωτή και σίγουρη και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει δεύτερο μεροκάματο, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
    Επίσης ένας φωτογράφος που μόλις ξεκινά, και δίνει τα διαπιστευτήριά του, σαφώς λόγω λίγης δουλειάς και γνωριμίας με την αγορά θα έχει μικρότερες οικονομικές απαιτήσεις και ενδεχομένως να παίξει σε αρκετά χαμηλή τιμή, αλλά λόγω έλλειψης πείρας είναι λίγο λαχείο το αν θα "κάτσει" καλά η συνεργασία. Χωρίς όμως να σημαίνει και ότι αυτοί που είναι χρόνια στην πιάτσα είναι όλοι "καλλιτέχνες"...
    Τα 200 ευρώ δεν θα κρίνω αν είναι πολλά ή λίγα, εύχομαι πραγματικά να βρεις αυτό που ψάχνεις και να κρατήσεις τις πιο όμορφες φωτογραφικές αναμνήσεις από την βάφτιση, απλά έχε και τα παραπάνω υπόψην σου, που μάλλον όμως πιστεύω θα τα έχεις σκεφτει ήδη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Σταύρο επαγγελματίας να αναλλάβει σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε απευθύνεσαι αποκλειστικά σε ερασιτέχνες. Νομίζω ότι αν ανοίξεις ένα θέμα στο dpgr.gr "ψάχνω φωτογράφο στη Θεσσαλονίκη - τότε" και εξηγήσεις τι ζητάς, θα βρεις κάποιον σίγουρα, το θέμα είναι βέβαια τι φωτογραφίες θα βγουν... οι εκκλησίες θέλουν φώτα (εννοω φωτογραφικά) και μηχανές που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις (μην μπλέξουμε με τεχνικά), οπότε το πιθανότερο είναι να σου σκάσει το πιο θρασύ τυπάκι που έχει αγοράσει μια ερασιτεχνική μηχανή και δεν ξέρει τι του γίνεται, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να μην βλέπονται. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι τζάμπα θα δώσεις τα 100/200 ευρώ, βρες ένα κολλητό σου / καλεσμένο που να σκαμπάζει λίγα πράγματα και πες του να τραβήξει κάποιες αναμνηστικές.

γιατι ρε συ Κωστα ειναι δυσκολο να βρω σ'αυτα τα λεφτα καποιον που να ειναι νεος στον χωρο και να σκαμπαζει 5 πραγματα?
    ή μηπως ειναι τοσο περιπλοκη η δουλεια του φωτογραφου που να ζητανε 500 και 600€ για 5-6 ωρες δουλειας (βαζω μεσα και την επεξεργασια που θα κανει μονος του)...
    αντιλαμβανομαι οτι ειναι μια πολυ μεγαλη και ακριβη βιομηχανια ολο αυτο, αλλα αν αναλογιστεις οτι καποιος δουλευει 8 ωρες και παιρνει 40€...δεν νομιζω οτι ειναι ασχημα τα 100 για 4 ωρες...

θα μου πεις "ειναι freelancers" και θα εχεις δικιο...αλλα δεν γινεται να χρηματοδοτησω εγω ολο το δεκαπενθημερο του επειδη αυτος δεν εχει δουλεια γενικα και κοιταει μεσα απο 10 δουλειες το καλοκαιρι, να ζησει ενα εξαμηνο...
    πρεπει καποια στιγμη να επαναπροσδιορισουμε τα κοστολογια μας σαν κοινωνια...νομιζω...

τελος, γι'αυτο δεν εβαλα στον τιτλο "ερασιτεχνη"...αν ηθελα ερασιτεχνη που να μην εχει ξανακανει κατι παρομοιο και απλα εχει μια dslr και πειραματιζεται, θα εβαζα ακριβως αυτο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    επειδή γράφεις συζήτηση... το συζητώ.

Η δουλειά του φωτογράφου είναι ευκαιριακή, και σε άσχημες μέρες και ώρες. Όταν εμείς διασκεδάζουμε αυτός δουλεύει. Η δουλειά αφορά κυρίως Σαββατοκύριακα και αργίες, ή εορτές, με αποτέλεσμα οι εργάσιμες μέρες και ώρες να περιορίζονται σε 8-10 μέρες 30-40 ώρες το μήνα συν την όποια εργασία κάνει για επεξεργασία των φωτογραφιών. Συν τα παραπάνω είναι η αγορά και συντήρηση ακριβού εξοπλισμού.
    Η τακτική είναι ότι σε ένα μεροκάματο πρέπει να βγουν δύο, διότι η δουλειά δεν είναι στρωτή και σίγουρη και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει δεύτερο μεροκάματο, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
    Επίσης ένας φωτογράφος που μόλις ξεκινά, και δίνει τα διαπιστευτήριά του, σαφώς λόγω λίγης δουλειάς και γνωριμίας με την αγορά θα έχει μικρότερες οικονομικές απαιτήσεις και ενδεχομένως να παίξει σε αρκετά χαμηλή τιμή, αλλά λόγω έλλειψης πείρας είναι λίγο λαχείο το αν θα "κάτσει" καλά η συνεργασία. Χωρίς όμως να σημαίνει και ότι αυτοί που είναι χρόνια στην πιάτσα είναι όλοι "καλλιτέχνες"...
    Τα 200 ευρώ δεν θα κρίνω αν είναι πολλά ή λίγα, εύχομαι πραγματικά να βρεις αυτό που ψάχνεις και να κρατήσεις τις πιο όμορφες φωτογραφικές αναμνήσεις από την βάφτιση, απλά έχε και τα παραπάνω υπόψην σου, που μάλλον όμως πιστεύω θα τα έχεις σκεφτει ήδη.

συμφωνουμε απολυτα με αυτα και τα εχω στο μυαλο μου...και (εν μερει) τα γραφω σαν απαντηση στον Κωστα...
    αλλα σαν αντιλογο μπορω να φερω και τον ανειδικευτο εργατη που επισης εχει δουλεια ευκαιριακη και βρισκει σε οτιδηποτε (οικοδομη, χωραφια, κλπ) και αμοιβεται φυσικα με πολυ λιγοτερα...
    δεν ειπα οτι θα του δωσω οσο δινω στον ανθρωπο που θα μου τσαπισει το χωραφι (περιπου 50€ το 6ωρο)...

νομιζω οτι με λιγη καλη θεληση για ενα μεροκαματο, καποιος θα βρεθει...
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 10/04/2014 στις 11:59.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος

νομιζω οτι με λιγη καλη θεληση για ενα μεροκαματο, καποιος θα βρεθει...
    κι εγώ απλά να είσαι επιφυλακτικός και να ζητήσεις να δεις δουλειές του...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    ή μηπως ειναι τοσο περιπλοκη η δουλεια του φωτογραφου που να ζητανε 500 και 600€ για 5-6 ωρες δουλειας (βαζω μεσα και την επεξεργασια που θα κανει μονος του)...
    αντιλαμβανομαι οτι ειναι μια πολυ μεγαλη και ακριβη βιομηχανια ολο αυτο, αλλα αν αναλογιστεις οτι καποιος δουλευει 8 ωρες και παιρνει 40€...δεν νομιζω οτι ειναι ασχημα τα 100 για 4 ωρες...

θα μου πεις "ειναι freelancers" και θα εχεις δικιο...αλλα δεν γινεται να χρηματοδοτησω εγω ολο το δεκαπενθημερο του επειδη αυτος δεν εχει δουλεια γενικα και κοιταει μεσα απο 10 δουλειες το καλοκαιρι, να ζησει ενα εξαμηνο...
    πρεπει καποια στιγμη να επαναπροσδιορισουμε τα κοστολογια μας σαν κοινωνια...νομιζω...

τελος, γι'αυτο δεν εβαλα στον τιτλο "ερασιτεχνη"...αν ηθελα ερασιτεχνη που να μην εχει ξανακανει κατι παρομοιο και απλα εχει μια dslr και πειραματιζεται, θα εβαζα ακριβως αυτο...

Σηκωνει παρα πολλη κουβεντα αυτο που περιγραφεις.
    Το ποσο κοστολογει ο καθενας το εργο του, το ποια ειναι η αντικειμενική αξια του εργου (αν μπορει να υπαρξει τετοια), το τί μπορείς εσυ να δωσεις κλπ.
    Ειδικα αν μιλαμε για δουλειες που εχουν να κανουν με καλλιτεχνικα. (Οκ δε ζητησες να σου ζωγραφισουν πορτραιτο, αλλα καταλαβαινεις τί εννοώ).

Για να μην ανοιχτει λοιπόν τετοια κουβεντα και χαθει το νοημα του θρεντ σου, αν θες να κλειδωθει για να μεινει απλα το ζουμι που ειναι το πρωτο ποστ "ψαχνω φωτογραφο επικοινωνηστε με πμ" πες το.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Σηκωνει παρα πολλη κουβεντα αυτο που περιγραφεις.
    Το ποσο κοστολογει ο καθενας το εργο του, το ποια ειναι η αντικειμενική αξια του εργου (αν μπορει να υπαρξει τετοια), το τί μπορείς εσυ να δωσεις κλπ.
    Ειδικα αν μιλαμε για δουλειες που εχουν να κανουν με καλλιτεχνικα. (Οκ δε ζητησες να σου ζωγραφισουν πορτραιτο, αλλα καταλαβαινεις τί εννοώ).

Για να μην ανοιχτει λοιπόν τετοια κουβεντα και χαθει το νοημα του θρεντ σου, αν θες να κλειδωθει για να μεινει απλα το ζουμι που ειναι το πρωτο ποστ "ψαχνω φωτογραφο επικοινωνηστε με πμ" πες το.

Πανο, δεν εχω προβλημα να συζητηθει και να υπαρξουν επιχειρηματα απο καποιον επαγγελματια κλπ και να γινει ενας επoικοδομητικος διαλογος...
    απο την αλλη, την δουλεια μου κοιταω να κανω, και δεν προκειται να αλλαξω τον κλαδο και τα κοστολογια τους με μια συζητηση στο moto.gr...

δεν ξερω, κανε οτι θες...
    αν το κλειδωσεις ομως, απλα και μονο για να μπορουν να το βλεπουν περισσοτεροι θα το περασω στην υπογραφη μου σαν λινκ...

αν παλι θες να το αφησεις για συζητηση και προβληματισμο (επειδη υπαρχουν αρκετοι φωτογραφοι εδω μεσα...και επαγγελματιες και ερασιτεχνες), it's fine by me...

Παλαιό μέλος
    Πανο, δεν εχω προβλημα να συζητηθει και να υπαρξουν επιχειρηματα απο καποιον επαγγελματια κλπ και να γινει ενας επoικοδομητικος διαλογος...
    απο την αλλη, την δουλεια μου κοιταω να κανω, και δεν προκειται να αλλαξω τον κλαδο και τα κοστολογια τους με μια συζητηση στο moto.gr...

δεν ξερω, κανε οτι θες...
    αν το κλειδωσεις ομως, απλα και μονο για να μπορουν να το βλεπουν περισσοτεροι θα το περασω στην υπογραφη μου σαν λινκ...

αν παλι θες να το αφησεις για συζητηση και προβληματισμο (επειδη υπαρχουν αρκετοι φωτογραφοι εδω μεσα...και επαγγελματιες και ερασιτεχνες), it's fine by me...
    δεν ειναι ασχημη ιδεα..
    δεν ειναι κακο αυτο που ζητας devil's
    εγω το εχω κανει σε καποιες περιπτωσεις για χαβαλε!
    και δεν πηρα φραγκο!απλα εχω τη λοξα..
    φιλοι που μου το ζητησαν παντως το θεωρησα σαν ενδειξη τιμης..
    και δεν πηρα φραγκο!τωρα αν θελανε τελειες φωτο..να πληρωνανε!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μικe777 Προβολή μηνύματος
    φιλοι που μου το ζητησαν παντως το θεωρησα σαν ενδειξη τιμης..
    και δεν πηρα φραγκο!τωρα αν θελανε τελειες φωτο..να πληρωνανε!!
    γιατι, εχεις την εντυπωση οτι οι επαγγελματιες που πληρωνονται αδρα, βγαζουν και τελειες φωτο?

το ποσο κιτς εχουν δει τα ματια μου με φωτοσουπιες ασχετες μεταξυ τους, δεν λεγεται...
    ενταξει μπορει να μην ειμαι ο ειδικος για να κρινω μια επαγγελματικη δουλεια ενος φωτογραφου, αλλα μια γνωμη για το τι ειναι ομορφο και καλαισθητο μπορω να την εκφρασω, νομιζω...

και η πλακα ειναι οτι οταν τους λες, "ναι, οκ ειδα τις δουλειες σας αλλα τις θεωρω υπερβολικες οσον αφορα την επεξεργασια και το photoshop που εχουν φαει, με αποτελεσμα να βγαινει κατι εξωκοσμο στα δικα μου ματια"...το ριχνουν παντα στον πελατη λεγοντας: "αυτα ζητανε, αυτα κανουμε"...
    δλδ ρε μεγαλε ζητησανε τον ουρανο μωβ και την θαλασσα πΕρτικαλι δλδ??

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ....
    *edit: τα 200€ αφορουν 2 ατομα (αν υπαρξουν)... απο 100€ εκαστος...
    ....

....

Πέραν των αστείων (τα επιχειρήματα, όχι εσύ) επιχειρημάτων σου, περιμένω να το διαβάσει ο Αφρο... και ψάχνω δεύτερο σώβρακο...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος
    γιατι, εχεις την εντυπωση οτι οι επαγγελματιες που πληρωνονται αδρα, βγαζουν και τελειες φωτο?
    εγω σε αυτα που ζητας σου εκανα σουπερ βαφτιση!!!
    αμα ειχες και ωραια νονα!
    αλλα μενω Αθηνα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Εγω φωτογραφος δεν ειμαι, αλλα.....

Ντεβιλς αναρωτιεσαι γιατι ειναι πολλα τα λεφτα που προσφερεις για μια δουλεια και σκεφτεσαι με ορους μισθωτης εργασιας.
    Δεν βαζεις μεσα περα απο την γνωση και την εμπειρια (τα οποια εχουν ενα κοστος) και καποια πραγματα που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κοστιζουν πολυ και κοστιζουν συνεχως.

Ο εξοπλισμος δεν φυτρωνει συνηθως στα δεντρα και ειναι πανακριβος.Επισης συχνα αναβαθμιζεται,φθειρεται,χαλαει,πρεπει να υπαρχει δευτερος για safety,τα φωτα επισης ειναι ακριβο σπορ,και οι οθονες οι εκτυπωτες τα πισια οι σκληροι και τα υπολοιπα δεν ειναι ουτε φθηνα ουτε φυτρωνουν στα δεντρα.Να σας δω να πειτε στον ψυκτικο που θα σας κανει συντηρηση το ερκοντισιον το καλοκαιρι να παρει 20 ευρω για 20-30 λεπτα δουλεια να μου πειτε ποσες φαπες θα μαζεψετε.
    Ο ελευθερος επαγγελματιας,πρεπει απο καπου να βρει τα λεφτα να συντηρησει λοιπον ολα αυτα, να ασφαλισει τον εαυτο του, και να υπολογισει και τις μερες μη εργασιας του στην τιμη.

Με αυτα τα λεφτα το μονο που θα καταφερεις ειναι να βρεις ενα προθυμο κοροιδο που θελει να μπει στον χωρο και ψαχνει να ξεκινησει απο καπου.Δεν κακο.
    Απλα οσο τον εκμεταλλευεσαι εσυ αλλο τοσο σε εκμεταλλευεται και εκεινος.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Ο ελευθερος επαγγελματιας,πρεπει απο καπου να βρει τα λεφτα να συντηρησει λοιπον ολα αυτα, να ασφαλισει τον εαυτο του, και να υπολογισει και τις μερες μη εργασιας του στην τιμη.
    +όσα θες

Αλλά....

Εεεεε ρε μάνα μου τί έχει να γίνειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιι

Και πρέπει να φύγω ρε πούστη μου

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Εγω φωτογραφος δεν ειμαι, αλλα.....

ουτε εγω ειμαι αλλα μου αρεσει να φωτογραφιζω!!

Με αυτα τα λεφτα το μονο που θα καταφερεις ειναι να βρεις ενα προθυμο κοροιδο που θελει να μπει στον χωρο και ψαχνει να ξεκινησει απο καπου.Δεν κακο.
    Απλα οσο τον εκμεταλλευεσαι εσυ αλλο τοσο σε εκμεταλλευεται και εκεινος.
    ο ανθρωπος περιεγραψε τι θελει!
    Εγω με ενα φιλαρακι ευχαριστως το εκανα αφου σε αυτα που περιεγραψε παιζω..
    εκμεταλευση δεν ειναι αφου προσφερει χρηματα!!

Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Renthal τιμόνια στην Θεσ/νίκη
    από std στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2010, 06:36
  2. καλο συνεργιο στην θεσ/νικη για την ρενα μου
    από dimitris_r_ena στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2010, 23:13
  3. v- strom club στην θεσ/νικη
    από valantis8 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2008, 11:30
  4. polini-malossi στην Θεσσ/νικη?
    από voudarxos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2006, 00:23

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα