μου βάρεσε μπιέλα πρόσφατα, ο ένας μάστορας μου πε καλό είναι να το αφήσω στην άκρη, ο άλλος μου λέει αν το πηγαίνω με προσοχή μου βγάζει κάνα χρόνο ακόμα..
τι λέτε εσείς?
επίσης πόσο πάει περίπου να το φτιάξω; κάνα 250άρι μου παν να υπολογίσω..
μου βάρεσε μπιέλα πρόσφατα, ο ένας μάστορας μου πε καλό είναι να το αφήσω στην άκρη, ο άλλος μου λέει αν το πηγαίνω με προσοχή μου βγάζει κάνα χρόνο ακόμα..
τι λέτε εσείς?
επίσης πόσο πάει περίπου να το φτιάξω; κάνα 250άρι μου παν να υπολογίσω..
Η μπιελα απο τη στιγμη που παρεδωσε πνευμα ειναι θεμα χρονου και ζορισματος που δεχεται,το ποτε θα σε αφησει.250 ειναι καπως τσιμπημενη τιμη,εκτος αν περιλαμβανεται και το ρεκτιφιε κυλινδρου με το πιστονι,οπου με τα εργατικα ειναι σχετικα νορμαλ.
Δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει με σιγουριά
σε μηχανάκι με μπιέλα που είχε φίλος μου έγραψε άλλα 10 χιλιάδες μέχρι να το ανοίξουμε , και ένας άλλος του σκόρπισε μετά από πεντακόσια χλμ ... λόττο είναι
τα λ7 που σου είπαν είναι πολύ λίγα - αν είναι με μαμά πράγματα (μπιέλα - ρουλεμάν - πιστόνι - ελατήρια ) η τιμή δεν υπάρχει , το φτιάχνεις και καθάρισες
υπάρχει περίπτωση να πάω σε μάστορα και να του πω πες μου ακριβώς τι ζημιά έχει το μοτέρ; να φανταστώ χρειάζεται να τ' ανοίξει και να κάνει τη διάγνωση και θα ζητήσει και κάποιο ποσό για τον έλεγχο
ρωτάω να τα βάλω κάτω να δω τι γίνεται, γιατί είμαι άσχετος με μηχανάκια, αν είναι να ξέρω τι ζημιά έχει ακριβώς, να ψάξω ανταλλακτικά μαμά και να πω σε κάνα φίλο μήπως το ανοίξει να μου το φτιάξει.
άλλος μου λέει για λιφάν μοτέρ, άλλος μου λέει για άλλο μοτέρ, κι έχω δύο μάστορες να μου λένε περίπου στα 250, χωρίς κανένα έλεγχο απλά ακούγωντας το
η μπιέλα κάνει χαρακτηριστικό ήχο δεν σε ξεγελάει εύκολα ακόμα και το πιστόνι να "σφαλιαρίζει" που λέμε , αν έχεις αυτί θα τον πιάσεις τον ήχο
αν ο γνωστός κατέχει και το λύσει και το δέσει σωστά καντο ,θα μάθεις και πέντε πράγματα, αλλά προσοχή μη γίνει καμιά μαλακία και ξανανοίγεις μοτέρ
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Στη δουλειά έχουμε Kaze-R και πραγματικά είναι σκυλί...κάναμε πέρυσι γενική μοτέρ μετά από 200.000 + στα 300€ <Δίκαιη τιμή για τόσα χρόνια σκίσιμο πιστεύω.
*Στη τιμή ήταν ρεκτιφιέ,αναλώσιμα και μπιέλα...
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Το πόσα χλμ θα σου βγάλει είναι καθαρά λόττο σε συνδυασμό με την μεταχείρηση που θα έχει αυτό το διάστημα... Σίγουρα όσο το αφήνεις τόσο περισσότερα πράγματα θα χρειάζονται αλλαγή μετά...
Τα λεφτά επισκευής που σου είπαν επίσης είναι λόττο...Αν δεν ανοιχτεί το μοτέρ δεν μπορείς να ξέρεις 100% τι ακριβώς θα χρειαστεί να αλλαχτεί και να έχεις σίγουρο από πριν κοστολόγιο.
Πριν 2 χρονάκια επισκεύασα το Modenas (ίδιο μοτέρ με το Kaze) και τα προγνωστικά ήταν από 250 έως 400 ανάλογα τι θα δείξει η νεκροψία...Τελικά κατά 90% επιβεβαιώθηκε το "κακό" σενάριο και στοίχισε γύρω στα 360... Περαστικά μου (και δικά σου επίσης)...
Πήγα σε μάστορα κι άνοιξε το μοτέρ, μου πε πως η μπιέλα ήταν κομπλέ, όπως και το πιστόνι, άλλαξαμε δίσκους, το φίλτρο λαδιού είχε βουλώσει και δεν πέρναγε λάδι μέσα στη μηχανή κι είχε βουλώσει κάτι τρύπες μέσα, αλλάξαμε ρουλεμάν και τη βάση που μπαίνουν οι δίσκοι (δεν θυμάμαι πως το λένε, είμαι άσχετος από παπιά) και με τα πολλά ο θόρυβος παρέμεινε και μου πε πως θα ελαττώσει με τον καιρό και ο θόρυβος προκαλείται επειδή έχουν δημιουργηθεί κάποια κενά στο στρόφαλο. το μοτέρ μηχανικά είναι κομπλέ μου πε δεν έχω ν' ανησυχώ για κάτι
μάζι με κάτι άλλα πράγματα, ελατήρια καμπάνας γιατί βάραγε κι εκεί όπως μου πε, δίσκους και κάτι άλλα μαζί με την εργασία που μου πήρε 60 ευρώ, στοίχισαν πάνω κάτω 170 ευρώ
μέχρι εδώ κομπλέ, προσωπικά δεν έχω μείνει ικανοποιημένος (αν και πηγαίνει καλύτερα) γιατί βαράει ακόμα, άσχετα αν μου πε θα ελαττώσει με τον καιρό, το θέμα είναι πως επειδή με πήγε γνωστός στον μάστορα και μου έκανε καλή τιμή, μου πε πως με "φτιάχνει" επειδή αν το πήγαινα έξω θα μου έλεγε ν' αλλάξω στρόφαλους μπιέλες κτλ, μπιέλα ν' άλλαζα μπορεί να μην ήταν αυτή τσάμπα λεφτά άμα την πάρω και δεν φταίει αυτό αφού δείχνει κομπλέ κτλ κτλ
θέλω οι πιο έμπειροι να μου πουν λίγο εδώ τι να κάνω, γιατί σκέφτομαι ήδη να το πάω αλλού, αλλά φοβάμαι πως μ' εργασίες κτλ μπορεί να μου βγει κάνα 150+, δλδ 300+ σύνολο, και σκέφτομαι από την άλλη μήπως πάω πάλι στον άλλο που πήγα εξ' αρχής και του πω φίλε κοίτα πάρε το παπί και δεν ξέρω μηχανικός είσαι, πες μου πόσα θες ακόμα για εργασίες και ανταλλακτικά για να πάρω το παπί κομπλέ από εδώ και να σηκωθώ να φύγω.. τι προτείνετε;;
Τελευταία τροποποίηση από takeshy; 08/05/2014 στις 21:22.
Φίλτρο λαδιού που είχε βουλώσει και δεν πέρναγε λάδι αλλά δεν τρέχει τίποτα, θόρυβος που παραμένει μετά την επισκευή αλλά θα ελατωθεί με τον καιρό, κενά που έχουν δημιουργηθεί στον στρόφαλο, πόσο σε "έφτιαξε" ο μάγκας ο μάστορας - δεν μου ακούγονται καθόλου καλά όλα αυτά...
Ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε που λέει και το τραγούδι...
Από την άλλη είναι αδύνατον κάποιος να κάνει "ιντερνετική" διάγνωση θορύβων και να αρχίσει να σου λέει συγκεκριμένα πράγματα. Δυστυχώς στο στάδιο που είσαι δεν έχεις άλλη λύση παρά είτε να εμπιστευτείς τον μηχανικό που το έψαξε, είτε να ψαχτείς από την αρχή με άλλον μηχανικό. Κάθε δρόμος έχει τα ρίσκα του και τα +/- του...
Εσύ θα κρίνεις
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 08/05/2014 στις 21:35.
κενά στο στρόφαλο .... μιλάμε για Nasa ο μάστορας ....
να ελπίζω ότι όταν άνοιξε το μοτέρ τουλάχιστον άλλαξε ελατήρια η μπα ;;
Ακου τι ειπε μάστορης..ο θορυβος θα ελαττωθεί με τον καιρο!Είναι και μετεωρολόγος..![]()
Γινεται πολυ ενδιαφερον. Για πες, ειπε τιποτα ακομα ο θεικος μαστορας; Δε φανταζομαι να πιστευεις πως θα ελλατωθει ο θορυβος δια μαγειας. Τι κυκλοφορει εκει εξω.....