Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Απορία Για Αγορά Κράνους

Νέο μέλος

Απορία Για Αγορά Κράνους

Καλησπέρα. Σήμερα έκανα την πρώτη μου αγορά ενός scooter Kymco 16+ 125. Επειδή από βδομάδα θα το έχω στα χέρια μου και είναι απαραίτητη η αγορά κράνους έχω την εξής απορία.
    Χρειάζομαι ένα κράνος το οποίο να χωράει οπωσδήποτε κάτω απ' την σέλα, στα χαρακτηριστικά του kymco είδα ότι χωράει κράνοι τύπου jet μέγεθος 3/4.
    Θα προτιμούσα την αγορά ενός flip-up κράνους σαν κι αυτό π.χ. http://www.stelpet.gr/gr/el/products...-nova-xfree-ii απλά δεν ξέρω αν θα χωράει κάτω απ' την σέλα.
    Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Οποιοδηποτε αλλο κρανος που δεν ειναι τζετ δεν θα χοραει κατω απο τη σελα. Καλυτερα θα ηταν να προτιμησεις ενα full face και να παρεις και μια μπαγαζιερα.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Νέο μέλος
    Η μπαγαζιέρα θα είναι η επόμενη αγορά μου. Γιατί όμως να προτιμήσω full face κράνος? Οι αποστάσεις που θα κινούμαι είναι μικρές, μέσα σε μικρή πόλη.
    Θα προτιμούσα flip-up λόγω καλοκαιριού κτλ. για να σηκώνω το μπροστά μέρος. Παίζει τίποτα με αυτό το είδος κράνους που δεν θα μου το πρότεινες?
    Είμαι πραγματικά άσχετος με αυτό το θέμα οπότε οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον γνώστη μόνο καλό θα μου κάνει.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Οποιοδηποτε αλλο κρανος που δεν ειναι τζετ δεν θα χοραει κατω απο τη σελα. Καλυτερα θα ηταν να προτιμησεις ενα full face και να παρεις και μια μπαγαζιερα.
    Αν και καθήμενος
    Μιλάς ορθα

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dim Alex Προβολή μηνύματος
    Η μπαγαζιέρα θα είναι η επόμενη αγορά μου. Γιατί όμως να προτιμήσω full face κράνος? Οι αποστάσεις που θα κινούμαι είναι μικρές, μέσα σε μικρή πόλη.
    Θα προτιμούσα flip-up λόγω καλοκαιριού κτλ. για να σηκώνω το μπροστά μέρος. Παίζει τίποτα με αυτό το είδος κράνους που δεν θα μου το πρότεινες?
    Είμαι πραγματικά άσχετος με αυτό το θέμα οπότε οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον γνώστη μόνο καλό θα μου κάνει.
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=94543

διαβασε
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Βασικά ας ξεκινήσουμε με το γεγονός οτι μόνο ενα full-face κράνος θα σε σώσει αν πέσεις έστω και με λίγα. Όλα τα άλλα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σου προκαλέσουν χτυπήματα διαφόρου είδους στο προσωπικό κρανίο τα οποία είναι από επίπονα(πολύ όμως) έως θανατηφόρα ακόμα και με μικρή ταχύτητα. Έχω εμπειρία λόγω επαγγέλματος.
    Έπειτα τα φτηνά κράνη ναι μεν θα σε σώσουν σε κάποιες περιπτώσεις αλλά μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε άλλα πράγματα(Αυχένας, ακοή κλπ). Εφόσον υπάρχει μικρό budget καλύτερα να πας σε κάτι μετάχειρο και καλό όμως ή σε ένα φτηνό αλλά Full-face κράνος. Σκέψου ότι καλύτερα να ζεσταίνεσαι πάνω στην μηχανή(εντάξει δεν ζεσταίνεσαι και τόσο απλά δικαιολογία είναι) για 10-20 λεπτά παρά σε έναν θάλαμο νοσοκομείο με 5-6 παππούδια να κλάνουν όλο το βράδυ και εσύ να σκέφτεσαι μέσα στον πόνο σου "Αν είχα full-face κράνος θα ήμουν με τα γκομενάκια στην παραλία τώρα...."
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dim Alex Προβολή μηνύματος
    Ελπιζω να γνωριζεις οτι τα περισσοτερα ατυχηματα γινοντε μεσα στην πολη και οχι σε εθνικες. Επειδη ενα τζετ κρανος προστετευει το μισο κεφαλι και επειδη αν γινει καμια στραβη δεν μπορεις να ελεγξεις την πτωση, ειναι πολυ πιθανον να χτυπησεις με το προσωπο το οποιο δεν προστατευεται απο ενα τζετ κρανος και αρα θα χαλασει και η μοστρα.

Τα φλιπ απ ειναι οντως πιο ασφαλη απο τα τζετ αλλα οχι τοσο οσο τα φουλφεις και επειδη το πιθανοτερο ειναι αν εχεις φλιπ απ να το εχεις παντα ανοιχτο, θα σου παρεχει την ιδια προστασια με το τζετ αλλα θα ειναι πολυ πιο βαρυ και αρα κουραστικο. Αν η δουλεια σου εχει να κανει με κουριερ ντελιβερι κλπ, που σημαινει οτι θα εισαι ολη μερα στο δρομο με το μηχανακι, για να αποφφυγεις το βαλε - βγαλε παρε ενα φλιπ απ, διαφορετικα μην προτιμησεις κατι αλλο περα του φουλφεις.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Παλαιό μέλος
    Κατι που μας διαφευγει ειναι και το πως θα συμπεριφερθει ενα κρανος κατα τη στιγμη της πτωση αν ειναι ανοιγμενο.Ολες οι δοκιμες γινονται με το ανοιγομενο μερος κλειστο.

Παρόμοια θέματα

1. γνωμες για αγορα κρανους "ixs Hx 330
    από kopa1956 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2007, 22:59
  2. Συμβουλές για αγορά κράνους!
    από suzuki_k5 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 18:14
  3. Απορια για αγορα V-Strom
    από suzukimaniac στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6