Καλησπέρα στην παρέα,
Και εκεί λοιπόν που ήμουν στο αυτοκίνητο εγκλωβισμένος για πολλοστή φορά στην κίνηση μου περνάνε διάφορα από το μυαλό.
α) Να βγω από το αυτοκίνητο, να το παρατήσω στεγνά στη μέση του δρόμου και να πάω με τα πόδια στην δουλειά
β) Να πιάσω κουβέντα με το διπλανό εγκλωβισμένο ωραίο μωρό μπας και περάσει η ώρα
γ) Να μιλήσω με το Θεό (βλέπε ταινία με Jim Carey: Θεός για μία εβδομάδα) και να μου δώσει τις δυνάμεις του για μία ημέρα και να ανοίξω το δρόμο με τη φαντασία μου περνώτας σαν χέλι
δ) Να παρατήσω το αυτοκίνητο έχοντάς το μόνο για καμιά μακρινή εκδρομή και να αγοράω μηχανή στα 34 μου κάνοντας πραγματικότητα ένα όνερο που είχα από παιδί
Όπως καταλαβαίνετε προτίμησα την επιλογή δ. Το πήρα απόφαση και ξεκίνησα μαθήματα, δίνω για δίπλωμα σε μερικές μέρες και δεν κρατιέμαι για να πάω στο κατάστημα και να αγοράσω την πολυπόθητη μοτοσυκλέτα.
Και εδώ είναι που χρειάζομαι τη συμβουλή σας.
Τι παίρνουμε? scooter? με συμπλέκτη? μεγάλου κυβισμού? μικρού?
Πολλές οι απορίες μου θα μου πεις. Για να σας διευκολύνω η μηχανή αρχικά τουλάχιστον προορίζεται για χρήση στην πόλη. Έπειτα στα 34 πια μαλακίες δεν κάνω, προέχει η ασφάλεια. Όχι όμως ότι θέλω κάτι που να μην ευχαριστηθώ. Φοβάμαι π.χ. να πάρω ένα scooter και να το βαρεθώ αμέσως. Δε θα μπορούσα να φανταστώ να οδηγάω π.χ. αυτόματο αυτοκίνητο.
Φίλος μηχανόβιος μου πρότεινε το KTM duke 200 ή 390 το οποίο ομολογώ να πω με τρέλανε εμφανισιακά και διαβάζοντας στα forums έχει καλές κριτικές για αρχάριο οδηγό.
Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ ότι αγοράσω να το πάρω καινούριο.
Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις σας!
Καλησπέρες μάγκες