Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Τίτλος Σπουδών

Νέο μέλος Το avatar του/της AntonisZx

Τίτλος Σπουδών

Καλησπέρα Παιδια!! Θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος πως λεγεται ο τιτλος της σπουδης (δεν ξερω αν λεγεται ετσι κιολας) οταν καποιος θελει να γινει μηχανικος οχηματων (π.χ. αυτοκινητα /μηχανακια) αλλα να μπορει να προγραμματιζει και τον εγκεφαλο των οχηματων, να εχει ενα δικο του δυναμομετρο..να ειναι κατι σαν αυτους..( http://www.autocenter-tuning.gr/pager.php?id=4 ) ή αυτους ( http://www.megaspeed.gr/index.php?op...d=1&Itemid=124 ) (αν θεωρηθει διαφημηση το link παρακαλω να διαγραφτει).. Και τελος αν καποιος ξερει πως μπορω να τελειωσω κατι τετοιο σαν σπουδη! Ευχαριστω και συγνωμη αν δεν ειμαι απολυτα κατανοητος αλλα και γω ειμαι πολυ μπερδεμενος με αυτο το θεμα...

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    ΤΕΙ μηχανολογίας και από εκεί και πέρα πολύ ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες με ατελείωτο διάβαμα μέσω internet. Δεν υπάρχει Ελλάδα κάποια σχολή που θα σε μάθει τι είναι τα OBDII πρωτόκολλα, τα flash memory chips και τα eeprom και πως προγραμματίζονται. Τέτοια εξειδίκευση μόνο σε αυτοκινητοβιομηχανία του εξωτερικού αν προσληφθείς στο τεχνικό τμήμα τους και μέσω σεμιναρίων. Αλλιώς Ελλάδα με ιντερνετο-διάβασμα.
    Για ξεκίνημα μετά το ΤΕΙ μηχανολογίας θα σου πρότεινα να πάρεις ένα obdII simulator και να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι σε dummy καταστάσεις. Αν σου αρέσει με το καλό να το ξεκινήσεις και μακάρι να πετύχεις

ευχαριστω γιωργο πολυ για την απαντηση σου! κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι βρισκομαι Ιταλια για σπουδες..ειμαι στον 1ο χρονο στον προγραμματισμο υπολογιστων.. αλλα δεν ξερω αν εχουν καποια σχεση αυτα τα δυο μεταξυ τους.. δηλαδη ο προγραμματισμος υπολογιστων και ο προγραμματισμος οχηματων και αυτο ειναι που με προβληματιζει.. εκατσα τωρα και ψαχτηκα και αποφασισα αν τελικα απο την σχολη που ειμαι τωρα δεν μπορω να τελειωσω κατι τετοιο(προγραμματισμο οχηματων) να παω σε καποια αλλη χωρα ή να συνεχισω στην ιταλια σε καποια αλλη σχολη....κατι αλλο... βρηκα ενα πανεπιστημιο μηπως ξερεις αν σχετιζεται με αυτα? ( http://www.efi101.com/ )
    Κατι που ξεχασα! Το ΤΕΙ Μηχανολογιας μηπως ξερεις αν στα Αγγλικα μεταφραζεται ως Mechanical Engineering?
    Τελευταία τροποποίηση από AntonisZx; 06/12/2014 στις 00:58.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Αφού είσαι ήδη έξω και έχεις ψαχτεί και με το efi101 καλά το πας. Είσαι και στη χώρα των Tifosi με τα μηχανοκίνητα. Μη φοβάσαι τίποτα. Sky is the limit και η όρεξή σου. Ναι από προγραμματισμό υπολογιστών έχει συνέχεια σε προγραμματισμό εγκεφάλων καθώς ο εγκέφαλός είναι στην ουσία ένα κουτάκι με ολοκληρωμένα τσιπ πλήρως προγραμματιζόμενα.

Αυτό που όμως θέλω να σου πω να προσέξεις είναι οτι το να καταφέρεις να ανοίξεις ένα συνεργείο για tuning όπως αυτά που έβαλες δε λέει και τίποτα. Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και οι παίκτες ήδη αρκετοί. Ειδικά Αθήνα αν ανοίξουν μερικοί ακόμα ο κλάδος θα πεινάσει πέραν από τους 1-2 μεγάλους που είναι μέσα στα κόλπα γιατί ξέρουν χρόνια την πιάτσα και έχουν ήδη κάνει τις συνδέσεις τους.
    Για μένα εφόσον είσαί ήδη έξω βάλε μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Άλλο πράγμα να πας αύριο στο τμήμα ηλεκτρονικού ψεκασμού της Ferrari και άλλο να τουρμπίζεις το παπί του πιτσιρικά της γειτονιάς. Ελπίζω να με εννοείς

Αρα απο τον προγραμματισμο υπολογιστων που ειμαι τωρα εγω.. μολις τελειωσω παω για μεταπτυχιακο σε ενα αλλο πανεπιστημιο σχετικα με τον προγραμματισμο εγκεφαλων και εχω τελειωσει?..
    Οντως στο μυαλο μου ειχα οταν τελειωσω να γυρισω στην ελλαδα και να ανοιξω ενα τετοιο μαγαζι...αλλα με αυτα που μου ειπες τωρα και εσυ με εβαλες σε σκεψεις.. ισως τελικα αν καταφερω και μπω σε καποια εταιρεια να μεινω εξω και να το σκεφτω καλα πριν γυρισω στην ελλαδα...
    Μηπως ξερεις περα απο το τει μηχανολογιας πως αλλιως λεγονται αυτες οι ειδικοτητες? πως δηλαδη θα μπορεσω να τις ψαξω.. προς το παρων εχω βρει το Mechanical Engineering αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος αν ειναι σωστο..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Διάβαζε τα προγράμματα σπουδών της κάθε σχολής που κοιτάζεις

Για κάποιο λόγο σε κόβω φρικαρισμένο, δε σου αρέσει η σχολή σου, έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου για επάγγελμα μετά, δεν έχεις πάει καλά το πρώτο εξάμηνο στη σχολή, δε σου αρέσει η χώρα ή πόλη που είσαι ?Κάτι σου συμβαίνει έτσι ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Διάβαζε τα προγράμματα σπουδών της κάθε σχολής που κοιτάζεις

Για κάποιο λόγο σε κόβω φρικαρισμένο, δε σου αρέσει η σχολή σου, έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου για επάγγελμα μετά, δεν έχεις πάει καλά το πρώτο εξάμηνο στη σχολή, δε σου αρέσει η χώρα ή πόλη που είσαι ?Κάτι σου συμβαίνει έτσι ?
    Η αλήθεια είναι ότι έχω αφήσει ήδη 2 χρόνια πίσω τις σπουδές λόγω του ότι έκανα βλακείες αφου τελείωσα το λύκειο και δεν έκατσα να το πάρω στα σοβαρά το θέμα και δεν θέλω να χάσω κι άλλο χρόνο. ...Απλά θέλω τώρα πια να μπω στο σωστό πανεπιστήμιο... Με το πανεπιστήμιο που βρίσκομαι τώρα(προγραμματισμο υπολογιστών) δεν έχω κάποιο θέμα εκτός από την γλώσσα που τώρα την μαθαινω (τα ιταλικά ) ....Ούτε με την πόλη έχω θέμα.. είναι σχετικά μικρη και ήσυχη πόλη (Φερραρα στην Ιταλία) ... Τώρα όσον αφορά το επάγγελμα θα ήθελα να επικεντρωθώ στον προγραμματισμο οχημάτων( αν λέγεται έτσι..) ... μερικες έννοιες που έχω βρει είναι η μηχατρονική και το mechanical engineering...αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    για να προγραμματιζεις κινητηρες πρεπει να ξερεις πολυ καλα και την λειτουργια τους.
    δεν ειναι μονο υπολογιστικο το θεμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andreaspetr Προβολή μηνύματος
    για να προγραμματιζεις κινητηρες πρεπει να ξερεις πολυ καλα και την λειτουργια τους.
    δεν ειναι μονο υπολογιστικο το θεμα.
    Αυτό ακριβώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τώρα.. εάν για να κάνω αυτό που θέλω( να προγραμματιζω κινητήρες ) θα χρειαστεί να αλλάξω πανεπιστήμιο.. και να πάω σε ένα ειδικευμένο στην λειτουργία των κινητήρων...ή εάν αφού τελειώσω τον προγραμματισμο υπολογιστών μπορώ να το κάνω σαν μεταπτυχιακό?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της giannis23
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AntonisZx Προβολή μηνύματος
    Αυτό ακριβώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τώρα.. εάν για να κάνω αυτό που θέλω( να προγραμματιζω κινητήρες ) θα χρειαστεί να αλλάξω πανεπιστήμιο.. και να πάω σε ένα ειδικευμένο στην λειτουργία των κινητήρων...ή εάν αφού τελειώσω τον προγραμματισμο υπολογιστών μπορώ να το κάνω σαν μεταπτυχιακό?
    μην περιμενεις στη μηχανολογια να μαθεις προγραμματισμο εγκεφαλων.. εγω τελειωνω την ιδια σχολη με εσενα... τελειωνεις και εφοσον εχεις παρει τις γνωσεις c-c++-java-c#-ruby-τεχνικη νοημοσυνη-sql κλπ ..πας και κανεις μεταπτυχιακο στον τομεα που θες... προγραμματισμος μηχανοκινητων- προγραμματισμος plc(ladder) κλπ
    hornet 600

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis23 Προβολή μηνύματος
    μην περιμενεις στη μηχανολογια να μαθεις προγραμματισμο εγκεφαλων.. εγω τελειωνω την ιδια σχολη με εσενα... τελειωνεις και εφοσον εχεις παρει τις γνωσεις c-c++-java-c#-ruby-τεχνικη νοημοσυνη-sql κλπ ..πας και κανεις μεταπτυχιακο στον τομεα που θες... προγραμματισμος μηχανοκινητων- προγραμματισμος plc(ladder) κλπ

Καλημέρα σε όλους!
    Άρα για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα... Συνεχίζω την σχολή μου ως έχει τώρα... και αφού τελειώσω πηγαίνω και κάνω μεταπτυχιακό πάνω στον προγραμματισμο οχημάτων?
    Ή χρειάζεται από τώρα να πάω σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο να κάνω μηχανολογία ,και μετά να κάνω μεταπτυχιακό στον προγραμματισμο οχημάτων?

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    δεν υπαρχει προγραμματισμος οχηματων...υπαρχει προγραμματισμος μικροελεκτων...τετοιους εχουν οι εγκεφαλοι στα αυτοκινητα...ο προγραμματισμος ομως ενος μικροελεκτη με τον ''προγραμματισμο'' ενος εγκεφαλου ειναι διαφορετικα πραγματα...γινεται μεσω αλλων προγραμματων που απλα αλλαζουν τις καταλληλες παραμετρους στον εγκεφαλο, συνεπως δε χρειαζεσαι να κανεις κανενα προγραμμα σε c, το κανει μονο του το προγραμμα του εγκεφαλου και φτιαχνει μονο του τον καταλληλο κωδικα που θα φορτωσει στον μικροελεκτη

αρα δε χρειαζεται να βγαλεις κανενα πανεπιστημιο...και αν θες να μαθεις να ελεγχεις μικροελεκτες, για αρχη μαθε c μετα παρε ενα breadboard εναν controller και μαθε να αναβεις λαμπακια
    και αυτο πιο πολυ για χομπυστικους λογους, αμα θες καποια στιγμη να σχεδιασεις δικο σου εγκεφαλο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    δεν υπαρχει προγραμματισμος οχηματων...υπαρχει προγραμματισμος μικροελεκτων...τετοιους εχουν οι εγκεφαλοι στα αυτοκινητα...ο προγραμματισμος ομως ενος μικροελεκτη με τον ''προγραμματισμο'' ενος εγκεφαλου ειναι διαφορετικα πραγματα...γινεται μεσω αλλων προγραμματων που απλα αλλαζουν τις καταλληλες παραμετρους στον εγκεφαλο, συνεπως δε χρειαζεσαι να κανεις κανενα προγραμμα σε c, το κανει μονο του το προγραμμα του εγκεφαλου και φτιαχνει μονο του τον καταλληλο κωδικα που θα φορτωσει στον μικροελεκτη

αρα δε χρειαζεται να βγαλεις κανενα πανεπιστημιο...και αν θες να μαθεις να ελεγχεις μικροελεκτες, για αρχη μαθε c μετα παρε ενα breadboard εναν controller και μαθε να αναβεις λαμπακια
    και αυτο πιο πολυ για χομπυστικους λογους, αμα θες καποια στιγμη να σχεδιασεις δικο σου εγκεφαλο
    ο προγραμματισμος οχηματων..οπως το ανεφερα... εχει και αλλες εφαρμογες και οχι απλα πραγματα οπως αυτοκινητα και μηχανες.. ειδικα τωρα που δουλευουν με forms..
    περιεχει και αυτονομα οχηματα,ρομποτικη κλπ... το παιδι λεει οτι σπουδαζει ιταλια σε πανεπιστημιο... αυτη ειναι η ορθολογικη οδος... αλλιως παει σε ιεκ
    hornet 600

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis23 Προβολή μηνύματος
    ο προγραμματισμος οχηματων..οπως το ανεφερα... εχει και αλλες εφαρμογες και οχι απλα πραγματα οπως αυτοκινητα και μηχανες.. ειδικα τωρα που δουλευουν με forms..
    περιεχει και αυτονομα οχηματα,ρομποτικη κλπ... το παιδι λεει οτι σπουδαζει ιταλια σε πανεπιστημιο... αυτη ειναι η ορθολογικη οδος... αλλιως παει σε ιεκ
    το παιδι στο πρωτο ποστ λεει προγραμματισμο εγκεφαλων και ρυθμισεις σε δυναμομετρα...τα αυτονομα οχηματα και η ρομποτικη τι σχεση εχουν?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    το παιδι στο πρωτο ποστ λεει προγραμματισμο εγκεφαλων και ρυθμισεις σε δυναμομετρα...τα αυτονομα οχηματα και η ρομποτικη τι σχεση εχουν?
    λεω... κανεις μεταπτυχιακο και μαθαινεις και αυτα μαζι που μπορει αν σου χρειαστουν γιατι ειναι σημαντικα η πιο απλα πας σε ενα ιεκ γιατι το θεμα αυτο ειναι απλο η πιο απλα ελλαδα ειμαστε δηλωνεις οτι θες
    hornet 600

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. O τιτλος του Video τα λέει ΟΛΑ.....
    από PortisHead στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2007, 17:13
  2. Τιτλος εφημεριδας μετα την Eurovision
    από Rezeguet στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2005, 15:31
  3. τίτλος ταινίας : Είμαστε για τα μπάζα