Καλησπέρα παιδιά,
Περιγράφω συμβάν που μου συνέβη την Τρίτη. Γυρνάω σπίτι με το μηχανάκι μετά από κάτι τελευταία ψώνια που έκανα πριν φύγω για το νησί που σπουδάζω και είναι μπροστά μου ένας παππούς με αυτοκίνητο και έχει μέσα την γυναίκα του και 2 μικρά στο πίσω κάθισμα. Φτάνουμε σε κεντρικό δρόμο, παίρνει το τιμόνι όλο δεξιά ο παππούς, θέλοντας να πάω ευθεία πάω να περάσω από αριστερά και τελευταία στιγμή μου βγάζει αριστερό φλας και όλη του την μούρη μπροστά μου. Ευτυχώς δεν πήγαινα με πολλά χιλιόμετρα και απλά έπεσα κάτω με σχεδόν μηδενική ταχύτητα. Σηκώνω την μηχανή, βλέπω έχει σπάσει δεξί φλας.
Ο τύπος ούτε που βλεφάρισε για το εάν έπαθα τίποτα και δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο.
Πηγαίνω δίπλα και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
"Βγάλε ένα φλας ρε άνθρωπε, άμα πήγαινα λίγο παραπάνω πετώντας θα είχα φύγει"
(Με τσαμπουκά ο παππούς) "Ήσουν πίσω μου;"
"Τι πίσω σου ρε άνθρωπε; Κόβεις το τιμόνι δεξιά και μου βγαίνεις τελευταία στιγμή αριστερά;"
"Ήσουν πίσω μου; Τι πας να χωθείς τότε ρε κολόπαιδο;"
(Τσαντίζομαι με το υφάκι) "Οκ λοιπόν επειδή από την εποχή της λάσπης που πήρες το δίπλωμα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όταν πηγαίνεις να στρίψεις, επιτρέπετε να σε προσπεράσω από την άλλη πλευρά!"
Αρχίζει η κλασσική αντίδραση του ελληναρά οδηγού να με βρίζει και μόλις σηκώνω το τηλέφωνο να καλέσω τροχαία τα παίρνει ο παππούς και πάει να φύγει, μου ξαναρίχνει κάτω το μηχανάκι και τον παίρνω στο κυνήγι για να μου κάνει δήλωση. Καταλήγουμε τελικά ο παππούς να βρίσκει χίλιες δύο δικαιολογίες για να εξαφανιστεί ενώ τον έχω βρει ξανά και έχουμε καλέσει τροχαία και τελικά δεν είχε καν δίπλωμα γιατί του το είδαν πάρει παλιότερα για επικίνδυνη οδήγηση.
Ευτυχώς πέρα από το φλας δεν έγινε καμία άλλη ζημιά και εγώ σώος και αβλαβής οπότε δεν έψαξα καν εάν με καλύπτει η ασφάλεια ή κάτι τέτοιο επειδή είχα κανονίσει ήδη να πάω για αλλαγή.
Παίδες, προσοχή στους παππούδες!