Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 65

Θέμα: σωφρονισμός οδηγών

NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Γιατι τιποτα δεν εφαρμοζεται στην ψωροκωσταινα,γι αυτο και λεγεται ψωροκωσταινα.Και πολυ συντομα θα αντικατασταθει το -Ρ απο το Λ
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

παναρχαιο μελος Το avatar του/της Dennis-
    Ξερω γω ισως το παρακανε στο τελος ισως και οχι. Βλεπω καθημερινα παππουδες να μην βλεπουν καν οτι υπαρχει φαναρι, βλεπω μηχανακια να περνανε τα κοκκινα αερα βλακες.. ο επομενος δρομος που πας εχει πρασινο γι αυτο εσυ εχεις κοκκινο βλακες... Σιγουρα το πιο μεγαλο ποσοστο που περναει κοκκινα ειναι μηχανακια.. Προσοχη διπλο τσεκ πριν το περασμα και βοηθεια μας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας

εδώ δεν καταδικάζονται οι κλέφτες, τι λέμε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος

εδώ δεν καταδικάζονται οι κλέφτες, τι λέμε;
    μα εδώ μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας.....
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    μονο δικιο εχει;Αλλα τπτ δεν εφαρμοζεται στην Ελλαδα γιατι ο ελληνας στηριζεται στις γνωριμιες,την αθλια δικαιοσυνη,τα παραδικαστικα κυκλωματα κτλ.Η αστυνομια δεν ασχολειται και η κατασταση χειροτερευει καθημερινα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    Αποπειρα ειναι ,δεν εγινε και τιποτε.Ασε που και να γινει κατι και παλι δεν εγινε και τιποτε.

Σιγα μην κατσουνε να ασχοληθουνε με τον Ιαβερη,εδω εχουνε σοβαροτερα προβληματα.Καθε χρονο χανεται μια μικρη πολη απο ατυχηματα,αλλα ειπαμε ,εμεις εχουμε αλλα σοβαροτερα πραγματα για να ασχοληθουμε.

Ας πουμε για το αν ξαναδιοριστουνε οι καθαριστριες πεσανε ολα τα καναλια επανω.Βουλευτες,υπουργοι....η σαρα και η μαρα.Εδω ισχυει αυτο που λενε "εδω καραβια χανονται,βαρκουλες ανεμιζουν".

Πρεπει να το εχω ξαναγραψει,αλλα δεν βαριεσαι.

Οδηγουσα το αυτοκινητο σε σχετικα μεγαλο δρομο με καλουτσικη ταχυτητα.Σε καποια διασταυρωση με πολυ μικροτερο δρομο ειχα stop,το οποιο και παραβιασα.Καποιος ηλιθιος το ειχε βαλει αναποδα,η κατι τετοιο.Οπως και να εχει το παραβιασα και κοντεψαμε να γινουμε κ@λος.Η δικη μου ψυχραιμια και η προνοητικοτητα των αλλων δυο οδηγων μας γλυτωσε απο τα χειροτερα.

Σταματησα,επεστρεψα στη διασταυρωση ζητησα χιλια συγνωμη απο τους ανθρωπους,οι οποιοι ευτυχως δειξανε κατανοηση αναγνωριζοντας οτι ειχα ελαφρυντικα και συνεχισα τον δρομο μου.

Ποιο ειναι ομως το θεμα.
    Απο τοτε αυτο δεν φευγει απο το μυαλο μου.Θα μπορουσα να κλεισω τρια σπιτια σε λιγα δευτερολεπτα.Καθε φορα που φτανω σε stop η σε φαναρι εχω το νου μου εκει.Ειναι εγκλημα και ετσι πρεπει να το αντιμετωπιζει ο νομος.Το ελα μωρε ,εδω δεν ισχυει.

τα εχουμε ξαναπει ο τροπος προσεγγησης του ιαβερη δεν ειναι αποτελεσματικος, μπορει σε αλλα κρατη οπως λεει να εχει αποτελεσμα εδω οχι.
    ειμαστε ανατολιτικη και ανατολικη χωρα με την αναλλογη παιδεια. πρεπει αλλου να πονταρει και οχι στον φοβο, η επικληση σε αυτο το συναισθημα ειναι μη αποδοτικος τροπος πειθους για τα μυαλα μας.
    δεν λεω να σταματησει αυτο που κανει αλλα θα πρεπει να αλλαξει τον τροπο προσεγγισης.
    για να καταλαβετε τι περιπου λεω σκεφτητε πως ειναι οι οδηγοι στο πρωην ανατολικο μπλοκ τυπου Γεωργια, Ρουμανια αυτοι με τα λαντ ροβερ με τα φιμε τζαμια...

και στα δικα μας "χωραφια" τωρα, στην δουλεια μου εχω δει παρα πολλα τροχαια με μοτο, απο απλα δαστρεματα, ανοιχτα καταγματα μεχρι και ακρωτηριασμου ακρων, στα οποια οι περισσοτεροι τραυματισμοι θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει εαν φορουσαν ολοι τον σωστο εξοπλισμο...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Πανο το σκηνικο που περιεγραψες με το στοπ παιζει πολυ και παντου. χρησιμοποιειται για ανασχεση ταχυτητας αυτο το "παραλογο" και φυσικα ειναι η καλυτερη συνταγη για τροχαια η για ευκολη εισπραξη με ενα μικρο μπλοκο μετα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Πανο το σκηνικο που περιεγραψες με το στοπ παιζει πολυ και παντου. χρησιμοποιειται για ανασχεση ταχυτητας αυτο το "παραλογο" και φυσικα ειναι η καλυτερη συνταγη για τροχαια η για ευκολη εισπραξη με ενα μικρο μπλοκο μετα.
    Στο μερος που ειναι δεν παιζει τιποτε απο τα παραπανω.Πιθανοτατα ο υπαλληλος δεν καταλαβε και το φυτεψε σε λαθος μερια.

Δεν ειναι ομως εκει η ουσια.Η ουσια ειναι οτι ωφειλα να το εχω δει,γιατι σε περιπτωση ατυχηματος ολη η ευθυνη θα ητανε δικη μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Αν περνάει λεωφορείο από τον άλλο δρόμο βρήκες το γιατί υπάρχει εκεί το stop.

Το να περάσεις ένα stop ή ένα φανάρι από αφηρημάδα είναι μεγάλη Μ@Λ@ΚΙΑ αλλά μέχρι εκεί. Το να το περάσεις επιτηδευμένα ακόμα και με προσοχή είναι για εμένα ακόμα χειρότερο. Όπως όμως επίσης είναι χειρότερο να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα εντός αλλά και εκτός πόλης. Γιατί εκεί γνωρίζεις πως ίσως να προκαλέσεις σοβαρό ατύχημα. Θέλετε να δούμε πόσοι τηρούν τα όρια ταχύτητας και πόσοι τα παραβιάζουν? Και δε μιλάω για παραβίαση της τάξεως του 20 - 30% αλλά για 80,100,200% παραπάνω! Πόσοι όμως δε την έχουμε κάνει τη μ@λ@κία αυτή ?

δεν είναι δολοφονία.

να δεχτώ απόπειρα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. δηλαδή αρχίδια.

Εδώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι πλημμέλημα και δεν πας φυλακή τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
    η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ ελαστική.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    πείτε μου που έχει άδικο......
    Γιώργο τα έχουμε ξαναπεί.

Άδικο με όλη τη σημασία της λέξης δεν έχει.

Απλά η προσέγγισή του είτε όσον αφορά την τιμωρία του παραβάτη είτε την οδηγική παιδεία είτε πολλά και διάφορα είναι κατά τη γνώμη μου (και το λέω γιατί βαριέμαι να επιχειρηματολογώ επί μακρόν και να ψάχνω για μελέτες κλπ) απαράδεκτη και μη αποδοτική (για να είμαι ευγενικός).

Αν στραγγίξεις όλα όσα λέει και βγάλεις μια σούμα, είναι λες και θέλει το μέσο οδηγό να κρατάει το τιμόνι τρέμοντας από το φόβο του μην του πεταχτούν παιδάκια από δεξιά αριστερά πάνω κάτω φυτρώσουν μπροστά του ξαφνικά, να πηγαίνει παντού με 20χλμ/ώρα και να ανανεώνει τη διαθήκη του κάθε φορά που γυρνάει στο σπίτι του ζωντανός και να χαίρεται που έζησε για να οδηγήσει άλλη μια μέρα.

Σε ένα παλιό μου ποστ ήμουν λίγο πιο επιεικής επειδή σέβομαι τον κόπο του και τη δουλειά που κάνει, γιατί τουλάχιστον έστω κι έτσι κάτι κάνει.
    Αλλά όσο περνάει ο καιρός και βλέπω ότι δεν αλλάζει τροπάρι αρχίζω και απογοητεύομαι όλο και περισσότερο.

Όταν είχα μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πιτσιρικάς για να πάω στη σχολή του να παρακολουθήσω το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης κλπ, θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι που μου είχε πει και μου είχε καθήσει "στραβά".
    -Με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω το σεμινάριο γιατί θέλω να γίνω καλύτερος οδηγός.
    -Εδώ δε θα γίνεις καλύτερος οδηγός. Θα γίνεις ασφαλέστερος για σένα και τους άλλους.
    -Ναι αυτό εννοώ καλύτερος, δεν εννοώ πιο γρήγορος. Να μάθω να οδηγάω με μεγαλύτερη ασφάλεια.
    -Όχι. Δε θα μάθεις να οδηγάς με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα γίνεις ασφαλέστερος είπα.
    -Δηλαδή, τί εννοείτε?
    -Θα αντιληφθείς ότι δεν ξέρεις να οδηγάς όπως δεν ξέρει και κανένας και γι'αυτό θα προσαρμόσεις την οδήγησή σου στις ανύπαρκτες ικανότητές σου.
    -Μάλιστα. Κι αν θέλω να γίνω καλύτερος οδηγός και να βελτιώσω τις ικανότητές μου τί πρέπει να κάνω?
    -Πήγαινε πάρε ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για αγώνες/πίστες/ράλι κλπ και γράψου σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης.

Αυτή η λογική "είστε όλοι καταδικασμένοι να πεθάνετε, οπότε αφού δεν κάθεστε σπίτια σας και θέλετε να οδηγάτε, ελάτε δείτε βιντεάκια με κομμένα χέρια πόδια, ανοιγμένα κεφάλια, παιδάκια σε αναπηρικά καροτσάκια και δε συμμαζεύεται, να χεστείτε πάνω σας και να πηγαίνετε με 20 μπας και γλιτώσει κανένας" εμένα προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο.

Ας επαναφέρουμε τη θανατική ποινή και να εφαρμόζεται σε όποιον περνάει με κόκκινο, όποιον παραβιάζει στοπ, όποιον πηγαίνει με ταχύτητες +30 από το όριο και να αφαιρέσουμε και τις ζώνες ασφαλείας, ABS, ESP και λοιπά, όπως και αντί για αερόσακους, όταν κάποιος στουκάρει να του πετάγεται ένα μαδέρι με καρφιά στα μούτρα σαν αυτό που ξαπλώνουν οι φακίρηδες.

Το λύσαμε το πρόβλημα των αυτοκινητιστικών σε μια μέρα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Εδώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι πλημμέλημα και δεν πας φυλακή τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
    η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ ελαστική.
    Ξέρω 2 ανθρώπους που έχουν σκοτώσει άνθρωπο με αυτοκίνητο.

Ο ένας ήταν στη δεξιά λωρίδα και πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, κι ένας παππούς αποφάσισε να περάσει το δρόμο (λεωφόρος, όχι στενάκι) "μέσα" από το αυτοκίνητο λες και ήταν φάντασμα και θα πέρναγε χωρίς να ακουμπήσει.
    Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσει ελάχιστα με τον καθρέφτη στο χέρι, ο παππούς έχασε την ισορροπία του έπεσε και χτύπησε το σβέρκο του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο.

Ο δεύτερος ήταν αν θυμάμαι καλά νύχτα στη Βουλιαγμένης και ξαφνικά προσγειώθηκε μπροστά του "κάτι" που όχι να φρενάρει δεν πρόλαβε, ούτε καν να δει τί ήταν πριν το χτυπήσει με όσα πήγαινε.
    Τελικά αυτό το "κάτι" ήταν κάποιος ο οποίος είχε πηδήξει από τη γέφυρα θέλοντας να αυτοκτονήσει και προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που ερχόταν, χωρίς να τον έχει σκοτώσει η πτώση τον σκότωσε το αυτοκίνητο.
    Σιγουρεύτηκαν ότι δεν ήταν ατύχημα κιόλας γιατί βρήκαν σπίτι του σημείωμα που έλεγε ότι θα πήγαινε να πηδήξει από τη γέφυρα κλπ.

Από τους 2 αυτούς ανθρώπους, μετά από δικαστήρια επί δικαστηρίων και αγωνία για το πού θα βρεθούν, ο ένας έφαγε ή 2 ή 5 χρόνια με αναστολή (αυτός με τον παππού) και τα κουβαλάει μαζί του έκτοτε κάθε φορά που του ζητάνε ποινικό μητρώο, κι ο άλλος δε θυμάμαι, νομίζω κάτι παραπλήσιο.

Τραβηγμένα παραδείγματα θα μου πεις.
    Δεν αντιλέγω, ίσως.

Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι άξιζαν να κάνουν φυλακή.

Μεθυσμένος οδηγός φεύγει από το δρόμο, ανεβαίνει πεζοδρόμιο,
    παρασέρνει για δεκάδες μέτρα 2 ανθρώπους, τους σκοτ'ωνει και τους εγκαταλείπει.

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας, 7 μηνάκια φυλακή

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σχολες οδηγων....
    από evvou στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2006, 21:05
  2. Συμπεριφορά οδηγών αυτοκινήτων
    από angels_gr στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2005, 22:02
  3. CBF-600S σε σχολή οδηγών;