Έχω έναν ΜΑΛΑΚΑ γείτονα. Ψέματα. Αρκετούς έχω. Αλλά σήμερα ανέλαβα τα ιδιαίτερα αυτού του ενός, στο μάθημα "Πώς να γίνετε άνθρωπος". Ένας κάθε φορά.
Λοιπόν ο συγκεκριμένος, ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο, πρωί, βάζει μουσική δυνατά, ώστε να ακούει όλη η γειτονιά και αράζει στο μπαλκόνι του, πίνοντας ατάραχος το καφεδάκι του. Καμιά φορά πιάνει συζήτηση με τον απέναντι μαλάκα γείτονα, ο οποίος τον ενθαρρύνει κιόλας. Εννοείται ότι ακόμα και οι "συζητήσεις" γίνονται δυνατά, αφού δε μπορούν να κάνουν αλλιώς, λόγω έντασης μουσικής. Προτιμάει ελληνική μουσική. Παλαιότερων εποχών που, ομολογουμένως, δεν είναι κακή, αλλά θα με ενοχλούσε το ίδιο ακόμα κι αν έπαιζε Chopin. Μιλάμε για ώρες 9, 10, 11 μέχρι 2 το μεσημέρι. Δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας. Ουσιαστικά δε μπορώ να τον κάνω να ΣΚΑΣΕΙ νόμιμα. Σωστά;
Λοιπόν, πολύ καιρό ήθελα να κάνω το παρακάτω, αλλά βαριόμουν να μπω στον κόπο. Χτες, όμως, είχα - μουσική - πρόβα 22.00-00.00 και άργησα να κοιμηθώ. Γενικά κοιμάμαι δύσκολα και ξυπνάω πολύ εύκολα, οπότε ο ύπνος μου είναι ιερός. Πιο ιερός από κάθε θεό. Kαι μόνο ΣΚ μπορώ πραγματικά να ξεκουραστώ. Και αυτός ο ασεβής, άξεστος μαλάκας με σύγχυσε πρωινιάτικα. Πολύ.
Τα συστατικά:
* Το PC μου.
* Ο "φτωχός" Sony ενισχυτάκος μου.
* Τα 2 Bose ηχεία μου.
* Μακρύτερα καλώδια σύνδεσης ηχείων.
* Οι φίλοι μου Gojira, οι οποίοι πάντα με ξελασπώνουν από παρόμοιες καταστάσεις.
Η συνταγή:
Μεταφέρουμε τον ενισχυτή σε ένα τραπεζάκι για να έχουμε άμεση πρόσβαση στο πίσω μέρος του για τα επόμενα βήματα.
Αποσυνδέουμε τα παλιά, κοντά καλώδια μεταξύ ενισχυτή και ηχείων και συνδέουμε τα μακρύτερα.
Μεταφέρουμε τα ηχεία στο μπαλκόνι, στην άκρη του μπαλκονιού, πάνω σε τραπέζι, με κατεύθυνση προς τον μαλάκα γείτονα (βλέπε φωτό 2).
Ανάβουμε PC και ενισχυτή.
Ετοιμάζουμε τη λίστα των mp3 στον media player.
Βάζουμε την ένταση στο 60% (αφού έχει προηγηθεί ένα μικρό "ζέσταμα" εντός δωματίου).
Παίζουμε αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=QqB4YPcacdo
Τα αποτελέσματα:
Απέραντη ησυχία. Δε χρειάστηκε καν να παίξει το 2ο κομμάτι του album.
ΥΓ. Μη δίνετε σημασία στην ακαταστασία. Ήμουν πολύ συγχυσμένος για να συμμαζέψω οτιδήποτε.
ΥΓ2. Από σήμερα, αυτό θα γίνεται κάθε φορά μέχρι να μάθει. Εκπαίδευση. Σαν σκυλί.