Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 56

Θέμα: Πρόβλημα με ζελατίνα SUOMY

Νέο μέλος

Πρόβλημα με ζελατίνα SUOMY

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθειά σας.
    Γύρω στα Χριστούγεννα αγόρασα το Spec-1R Extreme της Suomy από ένα μαγαζί στην Καλλιρόης (δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω το όνομα εδώ). Επειτα απο μια βόλτα μέχρι την Χαλκίδα κάτω από δυνατή βροχή, την άλλη μέρα άρχισε να ξεφλουδίζει από μέσα το antifog της ζελατίνας. Απευθύνθηκα στον κύριο που το αγόρασα , μου είπε οτι μάλλον το καθάρισα εγώ με νερό ή το έτριψα, του, είπα ότι όχι. Πήρε την αντιπροσωπεια του ειπαν οτι δεν ειναι στην εγγύηση μέρη του κράνους όπως η ζελατίνα, για κάτι τέτοιο δεν με είχαν ενημερώσει, πήγα μόνη μου στη Μιχαλακοπούλου αλλά και πάλι τα ίδια μου είπαν και ότι αν θελω να αγοράσω καινούρια ζελατίνα. Υπάρχει κάποιος άλλος που μπορώ να απευθυνθώ? Ειλικρινά παιδιά δεν έκανα τίποτα, είναι δυνατόν να δίνεις τόσα λεφτά για ένα κράνος και να μη φταις και να μη σε καλύπτει μετά η εγγύηση?
    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Καλησπέρα.
    1 ημέρας ζελατίνα δε νοείται να παθαίνει κάτι με μια βροχή.
    Για το μόνο που μπορώ να είμαι σίγουρος είναι οτι έχω δει αρκετά γυναικεία προιόντα καλλυντικών ή περιποίησης να κάνουν ζημιά σε οτιδήποτε πλαστικό έρθουν σε επαφή, ακόμα και με τον περιβάλλοντα αέρα αν η απόσταση έκθεσης είναι πολύ μικρή. Λόγω δουλειάς στο λέω, με handsfree κινητών, tabletοειδή κλπ gadget....με φθορές όπως ξεφλούδισμα, ξέβαμμα και άλλα.
    Θέλω να σου πω δηλαδή οτι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιο καλλυντικό προσώπου να έκανε όντως τη ζημιά στην εσωτερική επίστρωση της ζελατίνας.
    Σίγουρη περίπτωση είναι το υγρό καθαρισμού νυχιών που αν πέσει σε οτιδήποτε πλαστικό του προκαλεί ξεφλούδισμα στις μεμβράνες uv (όπως με τα γυαλιά όρασης)

Στείλε ένα email στη Suomy καλύτερα και εξήγησε το περιστατικό αποστέλωντας τους κάποιες φωτογραφίες της ζημιάς ωστέ να σου δώσουν μια πιο εξειδικευμένη απάντηση.

Αν γκουγκλάρεις suomy visor antifog peeling off θα βρεις μερικά αποτελέσματα ακόμα και 10ετίας πίσω, που σημαίνει ότι είναι από τις ζημιές που τις ξέρουν και κάνουν την πάπια. Αφού δεν σε καλύπτει η εγγύηση, μάλλον δεν θα μπορέσεις να βρεις άκρη. Δεν χάνεις και τίποτα να στείλεις ένα email Ιταλία μεριά, αλλά κράτα μικρό καλάθι.

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, καλλυντικά δε φοράω καθόλου όταν είναι να φορέσω το κράνος , ούτε καν κρέμες , άρα δεν είναι ούτε από αυτό, απλά δεν μου είχε διευκρινίσει κάτι αυτός όταν πήρα το κράνος, μου είπε ισχύει κανονικά η εγγύηση της αντιπροσωπείας, με ενα ψαξιμο στο forum και αλλού είδα ότι άλλες αντιπροσωπείες καλύπτουν κανονικά και τις ζελατίνες στην εγγύηση. Θα στείλω ένα email στην Suomy, δεν χάνω κάτι. Πάντως από εξυπηρέτηση και συμπεριφορά και αυτός που πήρα το κράνος αλλά και στην αντιπροσωπεία ,0 θα έβαζα.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Αφού δε φόραγες κάτι που μπορεί να προκάλεσε τη φθορά της antifog επίστρωσης και εφόσον υπάρχουν κι άλλα περιστατικά, καλό είναι να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου ως καναλωτής με τις αντίστοιχες καταγγελίες.
    ΙΝΚΑ
    ΕΚΠΟΙΖΩ
    για αρχή με κοινοποίηση των καταγγελιών και στον τοπικό αντιπρόσωπο της Suomy αλλά και στην Suomy Europe.

επίσης, εφόσον είχες κακη εμπειρια δε βρίσκω λάθος να κατονομάσεις και το κατάστημα με τα κράνη για να μην μένει η υποθετική ρετσινιά σε όλα που γειτονιάζουν.

Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση με AGV Horizon το 2012 μου άλλαξαν 2 κράνη με φθορές λόγω κακής συνομολογημένης ιδιότητας και αυτή τη στιγμή έχω το 3ο ίδιο κράνος με μηδενικά προβλήματα. Έπρεπε να το τρέξω και να τους τρίξω τα δόντια αλλά η αντικατάσταση έγινε και δε τους πέρασε.

Παλαιό μέλος
    Γιατί να μην καλύπτεται η ζελατίνα από εγγύηση; Περίεργο μου φαίνεται. Μέρος του κράνους είναι.

Μπορούν να σου δείξουν κάποιο χαρτί της Suomy (ή το έντυπο εγγύησης του κράνους) όπου αναγράφεται αυτό;

Διότι προφορικά μπορούν να αποκλείουν από την εγγύηση οτιδήποτε, κατά περίπτωση.

Καλά ξεμπερδέματα.

Το τι εξαιρείται κλπ αν εξαιρείται κάτι πιθανότατα το γράφει και στα χαρτιά του κράνους που ήταν μέσα στο κουτί, αν τα κράτησε.

Το καλοκαίρι του 2008 αγόρασα ένα shark rsx hook από το fcmoto.de! Κάποιους μήνες μετά έσκασε το anti fog της ζελατίνας. Αντιπρόσωπος της shark στην Ελλάδα η Μοτοδυναμική. Πηγαίνω λοιπόν στα Τρίκαλα, στη yamaha (hats off στο Νούλα) με την απόδειξη αγοράς από Γερμανία. Την κοιτάει ο άνθρωπος και μου λέει έλα σε μια βδομάδα να πάρεις την καινούρια στα πλαίσια της εγγύησης. Μάλιστα επειδή η αποστολή καθυστέρησε για να μη με τραβάει κάθε τόσο Τρίκαλα έβγαλε καινούρια ζελατίνα από κράνος που είχε για πούλημα.

Πέρσι τέτοιο καιρό πετυχαίνω πάλι στο fcmoto προσφορά για κράνος agv ιδιαίτερα δελεαστική. Παραγγέλνω λοιπόν 2 κράνη για μένα και τη σύζυγο. Με την παραλαβή μαθαίνουμε πως είναι έγκυος οπότε το κράνος της παρέμεινε μέχρι φέτος το Μάη στη θήκη του, εντός του κουτιού, μέσα στη ντουλάπα. Στη δεύτερη εξόρμησή μας (3/5) με το καινούριο της κράνος στο καθάρισμα (μόνο με νερό) παρατήρησα μια κουκίδα σα ράγισμα από πετραδάκι. Ήταν στο εσωτερικό της ζελατίνας, είχε σκάσει το anti fog. Στέλνω email στα κεντρικά της agv στην Ιταλία επισυνάπτοντας φωτογραφίες και απόδειξη αγοράς. Τους ζητάω να μάθω ποιος τους αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα γιατί απ' το google δε βγάζω άκρη. Με παραπέμπουν σε συγκεκριμένη ενότητα στο site τους. Κι εδώ αρχίζει η Οδύσσεια.

Πάω στο μαγαζί που αναγράφεται στο site της agv. Μόλις ακούει ο υπάλληλος πως έχω ψωνίσει από Γερμανία πάει να κάνει τον Κινέζο. Τον ρωτάω "εσείς δεν αντιπροσωπεύεται την agv στην Ελλάδα;". Τρίπλα: "οχι ακριβώς". Τον ενημερώνω πως έχω στείλει mail στα κεντρικά και στο site της agv αναγράφονται ως ο επίσημος dealer τους στη χώρα μας. Κάνει κάποια τηλέφωνα, τραβάει με το κινητό του φωτογραφίες τη ζελατίνα και την απόδειξη πληρωμής. Μου λέει πως θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά και να του προωθήσω τo mail στην agv γράφοντας και το κινητό μου. Προωθώ το mail καθώς και την απάντηση της agv. Με παίρνουν προχθές για να μου πουν πως δε μπορούν να μ' εξυπηρετήσουν γιατί προκύπτει λογιστικό ζήτημα αφού δεν έχω αγοράσει απ' αυτούς το κράνος. Σε ερώτησή μου για το τι πρέπει να κάνω η απάντηση ήταν να επικοινωνήσω με το κατάστημα απ' το οποίο αγοράστηκε. Έχω στείλει εκ νέου mail στην agv σχετικά με το συμβάν ρωτώντας παράλληλα αν αυτή είναι η aftersales πολιτική τους και ζητώντας να μου προτείνουν λύση...Αναμένεται συνέχεια!

Υγ: είχα σκοπό ν' αγοράσω από το συγκεκριμένο μαγαζί διάτρητο μιας και βρήκα δυο επώνυμα σε πολύ καλές τιμές, αλλά μ' όλα αυτά δεν πρόκειται να λάβουν ούτε cent!
    ''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
    It'll find you hiding no matter where you stand.
    It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
    When the blues comes calling with it's calling card.''

R o r y G a l l a g h e r

Νέο μέλος
    Και μένα περίεργο μου φαίνεται το ότι δεν καλύπτεται η ζελατίνα από την εγγύηση, έχω κρατήσει τα χαρτιά όλα μέσα στο κουτί οπότε θα δω και εκεί. Θα επικοινωνήσω πάλι μαζί τους και θα τους πω να μου δείξουν κάτι γραπτό που να αποδεικνύει αυτό που λένε αλλιώς θα προχωρήσω στις καταγγελίες. Από την άρχη μου φάνηκε ότι δεν μου τα ελεγαν καλά,γιατί όταν επικοινώνησε αυτός πρώτα με την αντιπροσωπία μου είπε ότι δεν την αλλάζουν επειδή είναι παλιό το μοντέλο και ήταν προσφορά ,και μετά ότι δεν είναι στην εγγύηση. Γενικώς η συμπεριφορά τους με κάνει να θέλω να το τραβήξω πολύ το θέμα.
    Τελευταία τροποποίηση από Amazona86; 13/05/2015 στις 19:54.

Τα suomy πόσα χρόνια εγγύηση έχουν; Για παράδειγμα η Shark δίνει 5 χρόνια, ενώ η AGV 2. Η απόδειξη αγοράς συνιστά την έναρξη του χρονικού διαστήματος της εγγύησης.
    Τελευταία τροποποίηση από Jo.Da.; 13/05/2015 στις 20:01.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jo.Da. Προβολή μηνύματος

Πάω στο μαγαζί που αναγράφεται στο site της agv. Μόλις ακούει ο υπάλληλος πως έχω ψωνίσει από Γερμανία πάει να κάνει τον Κινέζο. Τον ρωτάω "εσείς δεν αντιπροσωπεύεται την agv στην Ελλάδα;". Τρίπλα: "οχι ακριβώς".
    Πριν από ένα μήνα αγόρασα ένα AGV από αντιπρόσωπο της Honda. Στην κουβέντα πάνω μου είπε μόνος του ότι δεν υπάρχει πλέον αποκλειστικός αντιπρόσωπος Agv αλλά ούτε και Dainese στην Ελλάδα. Αν κατάλαβα καλά παραγγέλνει καθένας μόνος του από Ιταλία την ποσότητα που χρειάζεται.

@spyrval

Πάσο αλλα τότε γιατί η εταιρεία στη σελίδα της αναφέρει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κατάστημα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jo.Da. Προβολή μηνύματος
    @spyrval

Πάσο αλλα τότε γιατί η εταιρεία στη σελίδα της αναφέρει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κατάστημα;
    Δεν το'χω ψάξει να σου πω την αλήθεια. Διάβασα αυτό που έγραψες και θυμήθηκα τί μου είχε πει ο έμπορος γιατί μου είχε κάνει εντύπωση. Μάλιστα τον ρώτησα "καλά, και το γνωστό μαγαζί στη Μιχαλακοπούλου;" "Δεν είναι πλέον αποκλειστικός" μου λέει.Τώρα τί να σου πω...

Κι εγώ αρχικά τη Μιχαλακοπούλου είχα στο μυαλό αλλά δεν είναι αυτοί.

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    συμφωνα με το αρθρο 540 του αστικου κωδικα (γκουγκλαρε και διαβασε) εφ'οσον το προιονβ είναι ελατωματικο, η δεν πραγματοποιει αυτά που υπόσχεται το ιδιο η ο πωλητης, μπορεις εντως 6 μηνων να το επιστρεψεις δηλώνοντας υπαναχωρηση από τη συμβαση και να παρεις πισω τα λεφτα σου.. τριξτους τα δοντια.. αυτά τα "δεν το καλυπτει η εγγυηση" είναι μαλακιες για να μη χρεωθουν αυτοι τη ζημια..

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προβλημα με ζελατινα κρανους.
    από Pan (dvs) στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 22/01/2014, 20:30
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΚΡΑΝΟΥΣ Schuberth S1 Pro
    από Nikos988 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2011, 09:33
  3. πρόβλημα με ζελατίνα
    από nelson στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη