Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να πάω σε αγορά μοτοσικλέτας. Αυτή τη στιγμή έχω ένα GSF400 Bandit το έχω αρκετά χρονια και μπορώ να πω ότι μου βγήκε καλό με την ανάλογη φροντίδα.
Τώρα σκέφτομαι να πάω σε ένα μεγαλύτερο μηχανάκι ώστε να το κρατήσω κάποια χρόνια.
Η χρήση που το θέλω είναι η ίδια που έχω και με το υπάρχον μηχανάκι δηλ δουλειά (επαρχιακη πολη) και από κανένα ταξιδάκι κυρίως θερινή σεζόν σχετικά μικρό 100-200km.Μ'ενδιαφερει να έχει γκάζι ώστε να ξεδινω μια στο τόσο και ο ήχος και η αύρα που βγάζουν οι μεγάλες μοτοσυκλέτες.
Κοιτάω 2 κατηγορίες 4κυλινρων σε μοντέλα από 2009+ Από τις κλασικές δρόμου το fazer1000 και από την άλλη το Hayabusha και bmw k1200.Ξερω είναι δύο διαφορετικά μηχανάκια ιδιως το fazer με τα αλλα δυο,αλλά μου αρέσουν εξίσου.
Στο bmv κολλάω ότι δεν κυκλοφορούν πολλά και ότι χρειαστεί θα χρειάζεται να τα σκάω δε θα βρίσκω μεταχειρισμενα ανταλλακτικά συν ότι ακούω για πολλές ανακλήσεις.
Ίσως το fazer να είναι πιο εύχρηστο στην πόλη κάνει και τα ταξίδια σχετικά εύκολα λόγω μάσκας σε σχέση με γυμνά αλλά το hayabusha και το bmw έχουν άλλο χαρακτήρα. Σημαντικός παράγοντας είναι και το ετήσιο κόστος συντήρησης, θα ήθελα αν υπάρχουν κάτοχοι να μου πουνε.Περιπου 5000-7000km το χρόνο κάνω με μηχανή λίγα δηλ.
Από την άλλη υπάρχει και η 3η λύση να πάω σε κάτι μικρότερο αλλά γυμνό που στο ταξίδι δεν είναι καλά αλλά σκέφτομαι 2-3 ταξιδια το χρόνο κανω το (80% σε πόλη και επαρχιακό κομμάτι κινούμαι) πχ gsr750,z750-1000.