Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Ας γινω βαρετος

Νέο μέλος Το avatar του/της TheSinnest

Ας γινω βαρετος

Ηρθε η ώρα λοιπόν να ζητήσω συμβουλές απο έμπειρα άτομα.Οδηγώ 3 χρόνια διάφορα παπάκια και πρόσφατα σκούτερ,ναι ούτε εμένα μου αρέσει γιατι εχω ξεχάσει να οδηγώ και ειναι μπανιέρα με ρόδες όπως μου γράψατε πρόσφατα.Είμαι 24 οπότε σε κάποιες μέρες πάμε για απεριόριστο δίπλωμα με καθαρό μυαλό γιατι μελετώ εδω και μήνες αν θα κάνω την κίνηση ή όχι.
    Εψαξα αρκετά στο φόρουμ για να βρω παρόμοιο θέμα και επειδά δεν βρήκα κατι παίρνω το θάρρος να ρωτήσω.Λοιπόν,ειμαι 1.94 και 95 κιλά(καλα πως οδηγούσες παπάκι?δεν εχω ιδέα απλά εγινε!)λογω λοιπόν αυτής της ιδιαιτερότητας η επιλογές μου για αλλαγή κυβικών ειναι συγκεκριμένες.Η χρήση?Το σκουτεράκι το πήρα τέλη ιουνίου και σήμερα γράφει 4972 χιλιόμετρα,τον μήνα κάνω περίπου 500 για δουλεια μόνο,ορισμένα σε κίνηση,και για να είμαι άνετος προσθέτω και αλλα 200 για βόλτες οποτε υπάρχει η δυνατότητα(το καλοκαιράκι το παράκανα με την παραλια).Να σημειώσω οτι δεν εχω καμια επαφή με συμπλέκτη πέρα απο το διπλωμα που έρχεται και 1-2 βόλτες με suzuki fx.Η μηχανή θα κακοποιείται καθημερινά και την επιλέγω επειδή τα σκουτεροπαπιά καθε μέρα πάνω κάτω στην κηφισίας με κουράζουν λόγω χαμηλής ταχύτητας,οταν εχει αέρα?κλαίω!
    Τι θέλω τελικά?Κατι που να αντέχει την καθημερινότητα,μεταχειρισμένο μέχρι 4χιλ εκτός αν κρατήσω οτι έχω τώρα και πάμε στα 2.5,να είναι στα μέτρα μου,προαιρετικό abs γιατι νιώθω άμπαλος και να μην δίνω πάνω απο 120 ευρώ το μήνα σε βενζίνη με βάση τα χιλιόμετρα που κάνω.
    Τι μου αρέσει?Hornet,fazer,bandit και λοιπά,δεν θα βολευτώ ποτέ και ειναι πολύ η χρήση που κάνω αρα κανένα πρόβλημα που δεν θα πάρω!Εχω ανέβει σε vstrom(καλο ηταν,δεν οδήγησα αλλα το φοβήθηκα και μόνο στην ιδέα να το μετακινήσω.
    Πως φαντάζομαι τις επιλογές μου:Κρατάω το σκουτεράκι για κάποιο διάστημα,παίρνω ένα Transalp και λιώνω στην εξάσκηση ή παίρνω απο την αρχή αυτό που θα μου προτείνετε και θέλω δεν θέλω το μαθαίνω αλλιώς ΜΜΜ.
    Βοηθήστε με γιατι το tmax το παλιό καθε μέρα μου φαίνεται και καλύτερο

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Θες εναν ή δυο κυλινδρους;; Ταξιδι θα κανεις;; Θα πατησεις καθολου χωμα;;
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Τρανσαλπ 650μην παρεις, τα φρενα του είναι χειριστα..αν μιλαμε ομως για το 700αρι τρανσαλπ είναι η ιδανικη σου λυση αλλα και το μπαντιτ είναι μια χαρα..

Γενικα εγω ο χοντακιας παντως σου προτεινω να διαλέξεις από την γκαμα της χοντα γιατι εκτος από την φιλικοτητα, αξιοπιστια, οικονομικοτητα τους και για τον επιπροσθετο λογο ότι όλα σεχδον τα μοντελα της σημερα εχουν το ανυπερβλητο συνδυασμενο συστημα φρενων, που στην ατυχη στιγμη κανουν τη διαφορα και τα βρίσκεις πλεον μεταχειρισμένα σε τιμη ευκαιριας..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Θες εναν ή δυο κυλινδρους;; Ταξιδι θα κανεις;; Θα πατησεις καθολου χωμα;;
    δεν εχω ιδεα απο κυλίνδρους,χωμα μονο αν εχει έργα στην γειτονιά,ενα τον μήνα το πολυ 100 χιλιομετρα για καφε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Τρανσαλπ 650μην παρεις, τα φρενα του είναι χειριστα..αν μιλαμε ομως για το 700αρι τρανσαλπ είναι η ιδανικη σου λυση αλλα και το μπαντιτ είναι μια χαρα..

Γενικα εγω ο χοντακιας παντως σου προτεινω να διαλέξεις από την γκαμα της χοντα γιατι εκτος από την φιλικοτητα, αξιοπιστια, οικονομικοτητα τους και για τον επιπροσθετο λογο ότι όλα σεχδον τα μοντελα της σημερα εχουν το ανυπερβλητο συνδυασμενο συστημα φρενων, που στην ατυχη στιγμη κανουν τη διαφορα και τα βρίσκεις πλεον μεταχειρισμένα σε τιμη ευκαιριας..
    Το cbf 650 μου φαίνεται υπεράριστο αλλα στα χρηματά μου μόνο καρμπ και δεν λέει να είμαι με το χέρι στην τσέπη.Αν δεν το είχα για καθημερινή μετακίνηση ευχαρίστως

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Vstrom. Το transalp πινει πολυ.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ενα ΧΤ660 Χ θα σε καλυπτε πιστευω. Με 3000 βρισκεις πενα..!
    MADE IN JAPAN 日本製

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Εγω παλι βλεπω οτι είσαι μπερδεμένος. Απο τα λεγομενα σου λες οτι κάνεις 500χλμ το μηνα αρα αυτο μας κάνει 20χλμ τη μερα πηγαινε ελα και οχι τυπου commuting απο καποια εθνικη αλλα απο Κηφισιας κλπ. Ενα μεγαλυτερο η ακομα χειροτερα ενα τετρακυλινδρο θα καιει σχεδον σαν αμαξι με το σταματα/ξεκινα στα φαναρια. Καλυτερα μεινε με το παπι ή ενα σκουτερ μεχρι 300-350 κυβικα που θα σε υπερκαλυψει και σε κοντινα βολτακια

Υγ Μην περιμενεις να σου προτεινουν απο εδω μηχανακι. Δες το μπατζετ σου και παρε αυτο που σου κανει κλικ
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Εγω παλι βλεπω οτι είσαι μπερδεμένος. Απο τα λεγομενα σου λες οτι κάνεις 500χλμ το μηνα αρα αυτο μας κάνει 20χλμ τη μερα πηγαινε ελα και οχι τυπου commuting απο καποια εθνικη αλλα απο Κηφισιας κλπ. Ενα μεγαλυτερο η ακομα χειροτερα ενα τετρακυλινδρο θα καιει σχεδον σαν αμαξι με το σταματα/ξεκινα στα φαναρια. Καλυτερα μεινε με το παπι ή ενα σκουτερ μεχρι 300-350 κυβικα που θα σε υπερκαλυψει και σε κοντινα βολτακια

Υγ Μην περιμενεις να σου προτεινουν απο εδω μηχανακι. Δες το μπατζετ σου και παρε αυτο που σου κανει κλικ
    Τετρακύλινδρο σε motard,on off που κοιτάω εγώ δεν γνωρίζω κανένα που να είναι για την χρήση που το θέλω.Αν οι καταναλώσεις είναι ανάμεσα σε 5-6 λίτρα που διαβάζω μου φαίνεται λογικός ο αριθμός.

Πολύ σωστό απλά δεν έχω κανέναν με μηχανή που να είναι γνώστης γι αυτο θέλησα να πάρω καμιά ιδέα απο έμπειρα άτομα και ίσως βοήθεια οταν διαλέξω γιατί γνωστός μάστορας εμπιστοσύνης δεν υπάρχει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Versus 650 (2009 πανω κάτω)
    V-strom 650 (τα ίδια)
    gsr 600
    er6n
    cb 600
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Παρόμοια θέματα

1. Ας εγκαινιάσω λοιπόν αυτή τη θεματολογία
    από DIT στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2007, 17:47