Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Ελαφρωμα του βολαν!

Παλαιό μέλος

Ελαφρωμα του βολαν!

Καλησπερα!Θελω να ελαφρωσω το βολαν μου στο παπι και θελω να παω σε ενα μαγαζι που το ελαφρωνουν κ να τους πω να το ελαφρωσουν οσο πιο πολυ γινετε!θα εχω προβλημα με τα ρευματα μου(φωτα,φλας,κορνα...κλπ)και εκτος απο αυτο το ελαφρωμα θα θελω μετα τιποτα αλλες αλλαγες πανω σε ρευματα και τετοια ή θα ελαφρωσω βολαν και τελειοσε η υποθεση και θα ειμαι ενταξει??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    θα εχεις προβλημα με τη ζυγοσταθμιση του στροφαλοφορου και καταστροφη του ρουλεμαν του

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν ελαφρωμένα βολάν στο εμπόριο.

Παλαιό μέλος
    Το βολάν, αν εννουμε το ίδιο, είναι το εξάρτημα που παράγει το ρεύμα για τον κινητήρα κ τα ηλεκτρικά κ λόγω της φύσης του δεν ελαφρωνει. Γενικά το ελαφρωμα γίνεται για να αυξήσεις την ευστροφια, αλλά όσο ελαφρωνεις τόσο χάνεις ροπή στα χαμηλά σε σημείο με το υπερελαφρωμα που σκέφτεσαι να μην ξεκινάει το μηχανάκι χωρίς πολύ γκάζι. Ελαφρωμα του βολάν γίνεται στα αυτοκίνητα αλλά εκεί το βολάν είναι αλλο εξάρτημα που δεν έχει σχέση με τα ηλεκτρικά. Επίσης ότι ελαφρώνεις αφαιρώντας του υλικό επηρρεαζεις αφενός την αξιοπιστια του(τα υπερελαφρωμενα βολαν αυτοκινήτων κοβονται κ γίνονται δισκοπριονα φτάνοντας ακόμη κ μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου) αφετέρου την ζυγοσταθμιση του μ αποτέλεσμα να προκαλέσεις ζημιά κ σ αλλά μέρη του κινητήρα. Στο παπί συστηνεται να αλλάζεις το στροφαλο με ελαφρωμενο, τους λεγόμενους τριγωνικους.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από typhoon Προβολή μηνύματος
    Το βολάν, αν εννουμε το ίδιο, είναι το εξάρτημα που παράγει το ρεύμα για τον κινητήρα κ τα ηλεκτρικά κ λόγω της φύσης του δεν ελαφρωνει. Γενικά το ελαφρωμα γίνεται για να αυξήσεις την ευστροφια, αλλά όσο ελαφρωνεις τόσο χάνεις ροπή στα χαμηλά σε σημείο με το υπερελαφρωμα που σκέφτεσαι να μην ξεκινάει το μηχανάκι χωρίς πολύ γκάζι. Ελαφρωμα του βολάν γίνεται στα αυτοκίνητα αλλά εκεί το βολάν είναι αλλο εξάρτημα που δεν έχει σχέση με τα ηλεκτρικά. Επίσης ότι ελαφρώνεις αφαιρώντας του υλικό επηρρεαζεις αφενός την αξιοπιστια του(τα υπερελαφρωμενα βολαν αυτοκινήτων κοβονται κ γίνονται δισκοπριονα φτάνοντας ακόμη κ μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου) αφετέρου την ζυγοσταθμιση του μ αποτέλεσμα να προκαλέσεις ζημιά κ σ αλλά μέρη του κινητήρα. Στο παπί συστηνεται να αλλάζεις το στροφαλο με ελαφρωμενο, τους λεγόμενους τριγωνικους.
    +1

μην ασχολείσαι με τα παπια. Παρε κανονικό μηχανάκι.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Δε χανεις ροπη με το ελαφρωμα, αδρανεια χανεις.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    θα εχεις προβλημα με τη ζυγοσταθμιση του στροφαλοφορου και καταστροφη του ρουλεμαν του
    Εγω φοραω και φυγοκεντρικο για συμπλεκτη στο ποδι ομως φιλε και ειναι τρα απο την μια πιο βαρυ(μερια του βολαν) και απο την αλλη ειναι παναλαφρο(μερια του φυγοκεντρικου) και θελω να το φερω στα ισα περιπου!!

Δηλαδη τι, τραβαει το βαρος απο τη μια;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη τι, τραβαει το βαρος απο τη μια;
    τωρα ετσι οπως ειναι ναι!και θελω να το ελαφρωσω το βολαν απο την αλλη ωστε να ειναι στα ισα περιπου!Και το προβλημα μου ειναι οτι εαν ελαφροσω το βολαν θα θελω και καμια αλλη αλλαγη παλι μετα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Thanasis4 Προβολή μηνύματος
    Καλησπερα!Θελω να ελαφρωσω το βολαν μου στο παπι και θελω να παω σε ενα μαγαζι που το ελαφρωνουν κ να τους πω να το ελαφρωσουν οσο πιο πολυ γινετε!θα εχω προβλημα με τα ρευματα μου(φωτα,φλας,κορνα...κλπ)και εκτος απο αυτο το ελαφρωμα θα θελω μετα τιποτα αλλες αλλαγες πανω σε ρευματα και τετοια ή θα ελαφρωσω βολαν και τελειοσε η υποθεση και θα ειμαι ενταξει??
    Για να "ελαφρώσεις" κάτι που περιστρέφεται πρέπει να μειώσεις την διάμετρό του ή την μάζα που βρίσκεται μακριά από το κέντρο περιστροφής.
    Στην περίπτωση του μαμίσιου αυτό δεν γίνεται αποτελεσματικά λόγω των μαγνητών της γεννήτριας οπότε απλά θα πετάξεις λεφτά.
    Γι αυτό πάς για γεννήτρια άλλου τύπου πχ http://www.stelpet.gr/gr/el/products...no-volan-honda

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Κοτσάρισε πάνω ένα βολάν από FZ1... Με ξεκολλημένους μαγνήτες θα είναι πολύ ελαφρύ και θα βρείς μπόλικα φθηνά διαθέσιμα στην αγορά των μεταχείρω...

Παλαιό μέλος
    Παιδια εγω αλλο ρωταω.Σε περιπτωση που ελαφρωσω αυτο οσο πιο πλ γινετε θα εχω θεμα με φωτα και τετοια!????(πληροφοριακα εχω Honda Supra,και εχω ακουσει πως τα ρευματα ειναι αναποδα,πανω στο καπακι εχει ρευματα...δν πλ καταλαβα)???
    Α και σε περιπτωση που το ελαφρωσω μετα θελω παλι τιποτα αλλαγη μετα απο κει πανω στα ρευματα???

Παλαιό μέλος
    Δυσκολεύτηκα λίγο αλλά σε κατάλαβα απ φωνννη... Μην ανησυχεις κ μην απελπιζεσαι. Κάνε αυτό που σου είπαν-ακουσες έστω κι αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι τα ρευματα, τα καπακια ή ο φυγοκεντρικος που φορας στο πόδι.Τσαμπα γράφουμε εδώ. Καντον υπερελαφρυ να έρθει στα ίσα του το βάρος στο πόδι σου κ βοηθεια σου

Παλαιό μέλος
    Δυσκολεύτηκα λίγο αλλά σε κατάλαβα απ φωνννη... Μην ανησυχεις κ μην απελπιζεσαι. Κάνε αυτό που σου είπαν-ακουσες έστω κι αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι τα ρευματα, τα καπακια ή ο φυγοκεντρικος που φορας στο πόδι.Τσαμπα γράφουμε εδώ. Καντον υπερελαφρυ να έρθει στα ίσα του το βάρος στο πόδι σου κ βοηθεια σου
    Δηλαδη φιλε με ενα εναφρωμα το βολαν θα ειμαι ενταξει?Εαν το ελαφρωσω χρειαζομαι τιποτα αλλες αλλαγες μετα???
    *Βοηθεια μου γιατι λες θα εχω κανενα θεμα μετα??
    Τελευταία τροποποίηση από Thanasis4; 22/11/2015 στις 12:15.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Δε χανεις ροπη με το ελαφρωμα, αδρανεια χανεις.
    Να το κλεισουμε στο "ροπή αδράνειας" ω βασιλευ των Θηβων..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  3. Προέλευση του... fuck!
    από KAS77 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 16:46
  4. Δημοσιογραφοι του κωλου!!!
    από AFTER στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8