Καλημερα σε όλους και καλό μήνα.
Μετά από χρόνια που παράτησα τα μηχανάκια (R6,, R1 κλπ) έπεσε στα χέρια μου ένα τσοπεράκι. Μάλλον χρεπάκι θα έπρεπε να πω αλλά τεσ'πα.
Ξεκίνησα λοιπόν προχτές με service, αλλαγή δίσκων συμπλέκτη, μπουζί, λαδάκια, κάτι μανέτες και πατάκια οδηγού (είχε χαλιβδοσωλήνα ffs) και έχω προγραμματίσει και αλλαγή τσιμούχες - λάδια στα πιρούνια για σήμερα.
Τώρα 1-2 προβληματάκια που βρήκα.
1. Μερικές φορές και χωρίς σύστημα δεν δίνει ρεύμα σε κάποιο μπουζί. Δεν χάνει το ρελαντί, αλλά δεν έχει καθόλου δύναμη,και το κάνει μόνο εν κινήσει. Αν σταματήσω σε φανάρι οτνα φύγω πάλι δουλεύει κανονικά. Επίσης αν συμπλεκτάρω και το σβήσω εν κινήσει, το ξαναβάζω και μετά είναι πάλι οκ. Μπορεί να το κάνει πάλι, μπορεί και όχι. Τι μπορεί να είναι?
2. Όταν ζεσταθεί καλά, και αφήσω το γκάζι κρατάει στροφές. Όχι όσες είχα στην πορεία αλλά τόσες όσες χρειάζεται για να είναι εκνευριστικό και να ταλαιπωρεί και το κιβώτιο γιατί οι αλλαγές ζορίζονται. Και αυτό όμως πέφτει στο ρελαντί μετά από λίγο που θα το αφήσω. Επίσης η ερώτηση τι μπορεί να είναι παραμένει.
Για το πρώτο δεν έχω ιδέα. Για το δεύτερο αρχίζω να πιστεύω ότι φταίει το καρμπιρατέρ (2πλό).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
ΥΓ. Θα ανεβάσω μερικές φώτο όταν θα το λύσω όλο για γυάλισμα στα μέταλλα, φρεσκάρισμα το χρώμα του σκελετού και βάψιμο.![]()