Γεια χαρα σε ολα τα μελη,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για τους λιγακι πιο ψαγμενους μιας και οσο και αν προσπαθω να βγαλω ακρη δεν μπορω οσο και αν το σκεφτομαι με τη λογικη μου.Ειναι μια γενικη ερωτηση που αφορα την καμπανα σε ενα μονοκυλινδρο κινητηρα.Ψαχνω σε ξενα φορουμς απο δω απο κει αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα ξεκαθαρη απαντηση και οι λεξεις που χρησιμοποιουνε ειναι αρκετα δυσκολες-ψαγμενες(μηχανικοι οροι) για να τις καταλαβω(και η μεταφραση δεν βοηθαει και πολυ).Για να μη τα πολυλογω,θα ηθελα να μαθω ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και τα μειωνεκτηματα μιας ελαφρια και μιας βαριας καμπανας σε εναν μονοκυλινδρο κινητηρα.Διαβασα κατι πραγματακια για καλυτερη αποκριση,πιο γρηγορο ''πιασιμο'' των μεγιστων στροφων,πιο δυνατο αλλαγμα ταχυτητας με μια ελαφρυτερη ενω με μια βαρυτερη τα αντιστροφα αλλα μιλαει για περισσοτερη παραγωμενη ενεργεια που μαζευεται στην καμπανα,πιο πολυ δυναμη στα χαμηλα, και λιγοτερη αδρανεια τα οποια θα ηθελα αν γινεται καποιος που τα κατεχει να μου τα εξηγησει αν ειναι αυτο εφικτο(συν φυσικα οτι μπορει να εχω ξεχασει να γραψω).Και γενικα ειδα μεχρι και ψηφοφοριες οπου αλλοι τασοντουσαν υπερ μιας βαρυτερης και αλλοι υπερ μιας ελαφρυτερης.Θα ηθελα τη γνωμη απο ατομα που γνωριζουν καθως το γνωριζω οτι η απαντηση ειναι αρκετα ψαγμενη(γι αυτο και δεν εχω πολλες ελπιδες οτι θα λαβω απαντηση).Επισης να τονισω οτι δεν μιλαω για μια καμπανα σε σχεση με καποια αλλη που θα εχει διαφορετικο σχημα, απλα υποθετωντας οτι εχουμε δυο ολοιδες καμπανες η οποια η μια ειναι πιο βαρια απο την αλλη.Επισης να πω οτι η ερωτηση μου αφορα μια μοτοσυκλετα δρομου καθημερινης χρησης και οχι μια για -δυο-δεκα κοντρες και τετοια.Σας ευχαριστω πολυ και να στε καλα!