Και εξηγούμαι.
Διανύω 3η χρονιά με το Versys και η μηχανή είναι με τα service στην ώρα της και με αρκετή παραπάνω φροντίδα-προληπτικούς ελέγχους γιατί έχω σκοπό να περάσω χρόνια μαζί της.
Επίσης όλο αυτό το διάστημα βάζω από ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο Shell δίπλα στο σπίτι (ΠΟΤΕ αλλού) που ξέρω οτι έχει καθαρή βενζίνη και βάζω από την ίδια αντλία και την ίδια 95 V-Power.
Η μέση μου κατανάλωση την 1η χρονιά (που ήμουν και αρκετά επιφυλακτικός με το γκάζι) ήταν εντός πόλης περίπου στο 5 έως 5.5lt/100km και εκτός περίπου στο 4 έως 4.5lt/100km
Τη 2η χρονιά έπαιξε ξανά στα ίδια.
Προς το τέλος της 2ης χρονιάς άνοιξα και στράγγιξα τεπόζιτο, και καθάρισα την αντλία βενζίνης όπου φάνηκε οτι μετά από 25.000χλμ όλα ήταν πεντακάθαρα αν εξαιρέσουμε ελάχιστη ποσότητα νερού που μάλλον ευθυνόμουν εγώ ανοίγοντας την τάπα μετά από πλύσιμο ή βροχή γιατί καμιά φορά δε στραγγίζει σωστά η τρύπα αν βουλώσει από σκουπίδια.
Τη 3η χρονιά και συγκεκριμένα από τον οκτώβριο και ύστερα παρατήρησα η κατανάλωση να ανεβαίνει και έφτασα περίπου 6.5/100 εντός πόλης, 5/100 εκτός και κάποιες φορές είδα και 7-7.5/100 αν έκανα τις διαδρομές μου λίγο πιο γρήγορες.
Τσεκάρωντας τα πάντα κατέληγα οτι μάλλον ξεθάρρεψε το δεξί χέρι.
Μέχρι που αποφάσισα να αλλάξω βενζινάδικο.
Μετά από 2 γεμίσματα τον τελευταίο μήνα έχω πέσει ξανά στα νούμερα τις πρώτης χρονιάς.
Το μόνο που έχω αντιληφθεί είναι η αίσθηση οτι έχω πιο "γεμάτο" γκάζι από χαμηλά και χρειάζεται να ανοίξω με αργότερο ρυθμό τη γκαζιέρα για να επιταχύνω το ίδιο με πριν. (χοντρική περιγραφή)
Αυτά τα λίγα.![]()