Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Ανερχόμενο τεχνικά Μέλος

Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Χαιρετώ όλο το φόρουμ !Αν και είμαι αρκετό καιρό μέλος δεν έχει τύχει να ποστάρω μέχρι τώρα! Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το τι λάδια να βάλω στο μπροστινό της μοτοσυκλέτας μου τώρα που είναι καιρός να αλλαχθούν! Φοράει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ελατήρια WP και είναι Yamaha Fzs 600 mod. 2003!

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Άν είσαι ευχαριστημένος με το πως δουλεύει (δούλευε) η ανάρτηση τότε βάλε τα ίδια (και ιξώδες αλλά και μάρκα άν ξέρεις)

Αλλιώς ανάλογα αν το θέλεις πιο "μαλακό" ή "σκληρό" βάζεις λάδι με μικρότερο ή μεγαλύτερο ιξώδες αντίστοιχα.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

applied... Το avatar του/της paTman_the

Re: Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagraz
    Χαιρετώ όλο το φόρουμ !Αν και είμαι αρκετό καιρό μέλος δεν έχει τύχει να ποστάρω μέχρι τώρα! Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το τι λάδια να βάλω στο μπροστινό της μοτοσυκλέτας μου τώρα που είναι καιρός να αλλαχθούν! Φοράει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ελατήρια WP και είναι Yamaha Fzs 600 mod. 2003!
    Καλησπέρα φίλε!

Εχω το ίδιο μηχανάκι και ψάχνω να αλλάξω και εγώ τις αναρτήσεις μου. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ρωτάς. Εννοείς μάρκα; Ιξώδες; Ποσότητα;

Από ότι είδα το service manual παίρνει 475ml λάδι (στην κάθε μπουκάλα φαντάζομαι) 10w . Τώρα αν θες να το σκληρύνεις θα μπορούσες να δοκιμάσεις 15w ή αν θες να το μαλακώσεις (καθώς τα wp ελατήρια πρέπει να είναι αρκετά πιο σκληρά από τα μαμά) μπορείς να βάλεις και 5w. Νομίζω ότι αυτά θα επηρεάσουν τις αποσβέσεις της ανάρτησης και φυσικά όχι το ίδιο το ελατήριο.

Εγώ είμαι μεταξύ WP,ohlins kai hyperpro ελατηρίων (ανάλογα τι αμορτισέρ θα βρω για πίσω) αλλά προσανατολίζομαι να βάλω το ιξώδες που λέει η yamaha.

Εχω ακούσει και πατέντες του στυλ" παίρνω λάδι 10w και λάδι 15w και τα αναμιγνύω και βγάζω 12.5w" αλλά μου φαίνεται τεράστια πατατιά οπότε ούτε που το σκέφτομαι. Διαισθητικά το λέω αυτό, μπορεί να είναι κ απολύτως σωστό, δεν ξέρω...

Οι διαφορές ίσως να είναι μηδαμινές, αλλά αν δε θες να δοκιμάζεις αλλά να κάνεις την πιο σίγουρη επιλογή, βάλε ιξώδες και ποσότητα ότι λέει η Yamaha και η WP. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Re: Re: Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
    Από ότι είδα το service manual παίρνει 475ml λάδι (στην κάθε μπουκάλα φαντάζομαι) 10w . Τώρα αν θες να το σκληρύνεις θα μπορούσες να δοκιμάσεις 15w ή αν θες να το μαλακώσεις (καθώς τα wp ελατήρια πρέπει να είναι αρκετά πιο σκληρά από τα μαμά) μπορείς να βάλεις και 5w. Νομίζω ότι αυτά θα επηρεάσουν τις αποσβέσεις της ανάρτησης και φυσικά όχι το ίδιο το ελατήριο.
    Σε πιο βαρβάτο ελατήριο μπορείς να μειώσεις την απόσβεση συμπίεσης και να αυξήσεις την επαναφοράς. Άν βάλει 5άρι λάδι (ενώ έχει 10ράκι) το μεκανάκι θα χορεύει χασαποσέρβιρκο. (βέβαια γούστα είναι αυτά! )

Εχω ακούσει και πατέντες του στυλ" παίρνω λάδι 10w και λάδι 15w και τα αναμιγνύω και βγάζω 12.5w" αλλά μου φαίνεται τεράστια πατατιά οπότε ούτε που το σκέφτομαι. Διαισθητικά το λέω αυτό, μπορεί να είναι κ απολύτως σωστό, δεν ξέρω...
    Ισχύει! Απλά καλό είναι να είναι της ίδιας εταιρίας γιατί 15άρι με 15άρι π.χ. διαφέρει, οπότε δε ξέρεις πιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Οι διαφορές ίσως να είναι μηδαμινές, αλλά αν δε θες να δοκιμάζεις αλλά να κάνεις την πιο σίγουρη επιλογή, βάλε ιξώδες και ποσότητα ότι λέει η Yamaha και η WP. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.
    Άντε το ιξώδες μπορεί να το αφήσει "μαμά" (σε εισαγωγικά, γιατί είπαμε ποτέ δεν είναι τα ίδια) αλλά η στάθμη το πιθανότερο είναι να θέλει αλλαγή, ανάλογα την διαφορά όγκου των ελατηρίων. Το θέμα είναι πως αν το πάει σε σωστό μάστορα αυτός θα ξέρει τί πρέπει να κάνει.

Λάμπρος

applied... Το avatar του/της paTman_the

Re: Re: Re: Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
    Σε πιο βαρβάτο ελατήριο μπορείς να μειώσεις την απόσβεση συμπίεσης και να αυξήσεις την επαναφοράς. Άν βάλει 5άρι λάδι (ενώ έχει 10ράκι) το μεκανάκι θα χορεύει χασαποσέρβιρκο. (βέβαια γούστα είναι αυτά! )

Ισχύει! Απλά καλό είναι να είναι της ίδιας εταιρίας γιατί 15άρι με 15άρι π.χ. διαφέρει, οπότε δε ξέρεις πιο θα είναι το αποτέλεσμα.
    Με το απλοποιημένο μοντέλο που καταλαβαίνω το ιξώδες ενός λαδιού μπροστινής ανάρτησης θα περίμενα να ισχύει, αλλά από την άλλη είμαι αρκετά καχύποπτος για να δεχτώ ότι το κατάλαβα τόσο έυκολα και γρήγορα...
    Επίσηςε το περίμενα ότι το πιο μαλακό δε θα κάνει δουλειά, αλλά χωρίς να το ξέρω. Ακριβώς επειδή από 15 σε 15 έχει διαφορές, για αυτό είπα αν νομίζει ότι το θέλει πιο μαλακό να το δοκιμάσει. Και ακριβώς επειδή μπορεί να μην θέλει να κάνει δοκιμές του πρότεινα ως πιο σίγουρη λύση ότι λένε Yamaha k WP δλδ 10w λάδι της WP. Σωστά;

Άντε το ιξώδες μπορεί να το αφήσει "μαμά" (σε εισαγωγικά, γιατί είπαμε ποτέ δεν είναι τα ίδια) αλλά η στάθμη το πιθανότερο είναι να θέλει αλλαγή, ανάλογα την διαφορά όγκου των ελατηρίων. Το θέμα είναι πως αν το πάει σε σωστό μάστορα αυτός θα ξέρει τί πρέπει να κάνει.
    Εγώ είπα τι λέει το manual της Yamaha... Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είχα μια απορία... Το ζητούμενο είναι το λάδι μαζί με το ελατήριο στην κάθε μπουκάλα να φτάνουν μέχρι ένα σημείο;
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Τα WP που εχει το μηχανάκι σου, εχουν κι ενα βιβλιαράκι οδηγιών, όπου σου λέει τι λάδι (μάλλον 15) και τί στάθμη πρεπει να εχει το λάδι.
    Ψαξε βρεστο και πράξε αναλόγως.
    Στη χειρότερη οταν ανοιχτεί το πηρούνι (κι εφ οσον δεν είχες καμμια διαρροή μέχρι τώρα) μέτρα την στάθμη και βαλε την ίδια.

Το τί λέει η Yamaha για τα δικά της ελατήρια είναι πλέον λίγο άσχετα εφ όσον εχει WP.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    η στάθμη το πιθανότερο είναι να θέλει αλλαγή, ανάλογα την διαφορά όγκου των ελατηρίων.
    Βρόντακα...

Καιρό έχεις να ακούσεις τα μπινελίκια σου και ξύνεσαι ..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Τα WP που εχει το μηχανάκι σου, εχουν κι ενα βιβλιαράκι οδηγιών, όπου σου λέει τι λάδι (μάλλον 15) και τί στάθμη πρεπει να εχει το λάδι.
    Ψαξε βρεστο και πράξε αναλόγως.
    Στη χειρότερη οταν ανοιχτεί το πηρούνι (κι εφ οσον δεν είχες καμμια διαρροή μέχρι τώρα) μέτρα την στάθμη και βαλε την ίδια.

Το τί λέει η Yamaha για τα δικά της ελατήρια είναι πλέον λίγο άσχετα εφ όσον εχει WP.
    εδω ο καταλογος της wp http://www.wpsuspension.co.uk/images...mentlist09.pdf
    RIDE MORE TALK LESS

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Βρόντακα...

Καιρό έχεις να ακούσεις τα μπινελίκια σου και ξύνεσαι ..??
    Γιατί καλέ παππούλη...

Στην ηλικία σου δε πρέπει να καπνίζεις...

Λάμπρος

Re: Re: Re: Re: Ερώτηση για λάδια μπροστινού

Εγώ είπα τι λέει το manual της Yamaha... Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είχα μια απορία... Το ζητούμενο είναι το λάδι μαζί με το ελατήριο στην κάθε μπουκάλα να φτάνουν μέχρι ένα σημείο;
    Το ζητούμενο είναι να μην τερματίζει η ανάρτηση. Ο αέρας λειτουργεί σαν επιπλέον ελατήριο όταν η ανάρτηση συμπιεστεί από ένα σημείο και μετά. Άν αφήσεις την ίδια ίδια ποσότητα λαδιού και βάλεις πιο ογκώδη ελατήρια τότε η στάθμη αυξάνεται, με αποτέλεσμα να έχεις μικρότερη διαδρομή από πριν.

Ουσιαστικά λοιπόν παίζεις με την στάθμη ώστε να πετυχαίνεις την μέγιστη βύθιση αλλά χωρίς "ποτέ" να τερματίζει η ανάρτησή σου.

Λάμπρος

Ανερχόμενο τεχνικά Μέλος
    Σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον φίλο για τον πίνακα! Βρέθηκε η λύση

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Για να μην ανοιγω αλλο θεμα...
    Λαδακια(αναρτησης) απο που αγοραζετε?
    Να εχει 3-4 επιλογες οχι μονο Ohlins ή Hyperpro κλπ κλπ.
    Ride(s) the wind of change...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Για να μην ανοιγω αλλο θεμα...
    Λαδακια(αναρτησης) απο που αγοραζετε?
    Να εχει 3-4 επιλογες οχι μονο Ohlins ή Hyperpro κλπ κλπ.
    Αν ψάχνεις Belray και Castrol έχει ο Λαμπριανίδης.
    Think faster than you ride

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Αν ψάχνεις Belray και Castrol έχει ο Λαμπριανίδης.
    Δεν εχω βαλει ποτε BELRAY η CASTROL να πω την αληθεια μου, αλλα ηθελα να παω σε 7,5 γιατι το 10αρι της Ohlins δεν μου πολυαρεσε.
    Ελεγα για κανα SPECTRO(K-shock) αυτη την φορα...αν και 7,5 εχει κ η hyperpro κ η WP.
    Ride(s) the wind of change...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Η γεωμετρία της μηχανής είναι στοκ, η είναι πχ χαμηλωμενο το μπροστινο;
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ερωτηση για λαδια glx
    από gakias στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2010, 04:54
  2. Ερώτηση για λάδια σε Moulti 1000
    από alximistis στο forum Ducati