Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Αφαίρεση πίσω τροχού σε σκούτερ

Νέο μέλος

Αφαίρεση πίσω τροχού σε σκούτερ

Καλησπέρα. Έχω ένα TCB Spark το οποίο το ανακατασκευάζω μετά από ακινησίας 5 χρόνων και τρακαρίσματος. Είμαι στα τελειώματα και θέλω τις συμβουλές σας.

Θέλω να αφαιρέσω και τον πίσω τροχό για να βάψω την ζάντα του δεν ξέρω όμως πως. Την μπροστά την κατάφερα εύκολα.

Επίσης έχω μερικά πλαστικά που έχουν σπάσει και λείπει κομμάτι, ο υγρός πολυεστέρας θα κάνει δουλειά?

Και κάτι ακόμα. Θέλω να "ανοιχτεί" λιγάκι η εξάτμιση και για καλύτερο αέρα και λίγο (λίγο) ήχο, όχι πολλά πράγματα. Μπορώ να το κάνω μόνος μου? ή να το πάω σε ειδικό? συμφέρει ή να πάρω καμιά άλλη κινέζικη? έχετε κάτι να προτείνετε? max 80€.

Νέο μέλος
    Ο πίσω τροχός με αερόκλειδο, αλλίως υπάρχει ένας άλλος τρόπος που εγώ βέβαια και πάλι δεν τα κατάφερα. Βαζεις το κλειδί στο παξιμάδι και πιάνεις την ρόδα και την γυρνάς με φόρα ώστε να χτυπήσει το κλειδί στην εξάτμηση και έτσι να ξεβιδωθεί!!!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    το ενδεχόμενο να μπλοκάρεις τον τροχό με το φρένο και να λύσεις το παξιμάδι δεν παίζει???
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tycho Moon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Angelo_95 Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα. Έχω ένα TCB Spark το οποίο το ανακατασκευάζω μετά από ακινησίας 5 χρόνων και τρακαρίσματος. Είμαι στα τελειώματα και θέλω τις συμβουλές σας.

Θέλω να αφαιρέσω και τον πίσω τροχό για να βάψω την ζάντα του δεν ξέρω όμως πως. Την μπροστά την κατάφερα εύκολα.

Επίσης έχω μερικά πλαστικά που έχουν σπάσει και λείπει κομμάτι, ο υγρός πολυεστέρας θα κάνει δουλειά?

Και κάτι ακόμα. Θέλω να "ανοιχτεί" λιγάκι η εξάτμιση και για καλύτερο αέρα και λίγο (λίγο) ήχο, όχι πολλά πράγματα. Μπορώ να το κάνω μόνος μου? ή να το πάω σε ειδικό? συμφέρει ή να πάρω καμιά άλλη κινέζικη? έχετε κάτι να προτείνετε? max 80€.
    Θα σου πρότεινα να πας σε κάποιο συνεργείο να σου βγάλουν / βάλουν τον πίσω τροχό και να σου σφίξουν σωστά τον εμπρός αν δεν τον έχεις σφίξει με δυναμόκλειδο.

Αν όμως θέλεις να κάνεις την δουλειά μόνο σου, θα σου πρότεινα - πριν ξεσφίξεις το παξιμάδι - να μαρκάρεις τη θέση του, έτσι ώστε όταν ξαναβάλεις τον τροχό στη θέση του, να το ξανασφίξεις στο ίδιο σημείο και λιιιιιγο παραμέσα.
    Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
    ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tycho Moon Προβολή μηνύματος
    Θα σου πρότεινα να πας σε κάποιο συνεργείο να σου βγάλουν / βάλουν τον πίσω τροχό και να σου σφίξουν σωστά τον εμπρός αν δεν τον έχεις σφίξει με δυναμόκλειδο.

Αν όμως θέλεις να κάνεις την δουλειά μόνο σου, θα σου πρότεινα - πριν ξεσφίξεις το παξιμάδι - να μαρκάρεις τη θέση του, έτσι ώστε όταν ξαναβάλεις τον τροχό στη θέση του, να το ξανασφίξεις στο ίδιο σημείο και λιιιιιγο παραμέσα.

Να φανταστώ αυτό είναι τιπάκι για να σφίξει σωστά έτσι??
    Προς πληροφόρησή σου και μόνο, 100 φορές να το κάνεις, το ίδιο σημειο εισαγωγής του παξιμαδιού στον άξονα δεν θα το πετύχεις οπότε και είναι άτοπο αυτό που λες. Η μαγική λέξη είναι δυναμόκλειδο ή αλλιώς μεγάλη εμπειρία

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Angelo_95 Προβολή μηνύματος
    Θέλω να "ανοιχτεί" λιγάκι η εξάτμιση και για καλύτερο αέρα
    Για να βγαλει η εξατμιση "καλυτερο" αέρα πρέπει πρωτα να μπει από καπου..
    (αρχή διατηρησης της μαζας)

Αν βαλεις πιο "ελευθερο" φιλτρο αερα θα πρέπει να ρυθμίσεις αντίστοιχα το καρμπυρατερ..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Προς πληροφόρησή σου και μόνο, 100 φορές να το κάνεις, το ίδιο σημειο εισαγωγής του παξιμαδιού στον άξονα δεν θα το πετύχεις οπότε και είναι άτοπο αυτό που λες. Η μαγική λέξη είναι δυναμόκλειδο ή αλλιώς μεγάλη εμπειρία
    και ομως Βασιλη εχει λογικη. Δεν ξερω για το συγκεκριμενο, αλλα υπαρχουν βιδες τις οποιες τις βιδωνεις μεχρι να πανε στο σημαδι που ειχαν.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex14 Προβολή μηνύματος
    και ομως Βασιλη εχει λογικη. Δεν ξερω για το συγκεκριμενο, αλλα υπαρχουν βιδες τις οποιες τις βιδωνεις μεχρι να πανε στο σημαδι που ειχαν.
    Το είχα επιχειρήσει παλιότερα με βίδα και παξιμάδι ως πείραμα. Τουλάχιστον 20 φορές σημάδεψα σε ποιο σημείο έβγαινε τελείως το παξιμάδι από την βίδα και άλλες τόσες προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να την ξαναβάλω ν' αρχίσει να πιάνει από το ίδιο σημείο. Τι να πω ίσως εγώ έκανα κάτι στραβά και δεν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tycho Moon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος

Aυτό που έγραψα ισχύει για τα σπειρώματα μονής εισόδου. Δεν το διευκρίνησα πριν.

Αυτό που λες, ισχύει για σπειρώματα 2πλης και 3πλης εισόδου που από ότι έχω παρατηρήσει, είναι πιό σπάνια στις μοτοσυκλέτες.

Σε αυτό που συμφωνούμε 100% είναι ότι το δυναμόκλειδο είναι το Α και το Ω για το σφίξιμο.

Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
    ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.

επειδή το νήμα δεν αφορά restoring, μετακινήθηκε. φχαριστώ.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    επειδή το νήμα δεν αφορά restoring, μετακινήθηκε. φχαριστώ.
    Παίρνουμε χαριτωμενες πρωτοβουλίες..???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

ε μη σπαμάρετε παρακαλώ

Παλαιό μέλος
    Ρε παιδιά τι λέτε στον ανθρωπο! Κατ΄αρχάς ο αξονας του πίσω τρόχου περναει μεσα απο ρουλμαν οποτε εχει αποστατικά, οσο και να σφίξει κάποιος το παξιμάδι φτανει μεχρι ενος σημείου, απλα υπαχει και ενα κρόβερ για ασφάλεια. Το δυναμόκλειδο είναι "να παταει " με συγκεκριμένη δυναμη βίδες οπως στο καπακι μηχανής για να πατήσει σωστα η φλάτζα
    Για να ξεβιδώσει λοιπόν το παξιμάδι, κλειδί πολύγωνο, αντισκωριακό, ενα σφυρί για να χτυπήσει το κλειδί , ενα άλλο κλειδί για να δημιουργήσει μοχλό και αν χρειαστεί ζεσταμα με καμινετο υγραερίου (οπως αυτό που εχουν οι υδραυλικοί), εαν μετα απο ολα αυτά το παξιμάδι επιμένει τροχαδάκι με ψιλό δίσκο κοπής, ωστε να κοπεί το παξιμάδι εγκάρσια χωρίς να πειράξει τις βόλτες του αξονα και να το κάνει βέβαια κάποιος με κάποια σχετική εμπειρία
    Μια πεισματάρα βίδα ειναι ρε παιδιά μη τρελαθούμε! ...Αυτά υποτίθεται οτι τα εχουμε ξεπεράσει προ πολλού!

Μιξμιξ αν δεν έδιναν ροπές σύσφιξης οι εταιρίες για τα παξιμάδια εμπρός και πίσω μπορεί και να σε πίστευα. Αλλά δίνουν. Χαζοί, ξέρω...
    Αν είναι να βάλει φουρνέλο για να βγάλει ένα παξιμάδι, ε ας το αφήσει σε ανθρώπους που ξέρουν, καλύτερα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Μιξμιξ αν δεν έδιναν ροπές σύσφιξης οι εταιρίες για τα παξιμάδια εμπρός και πίσω μπορεί και να σε πίστευα. Αλλά δίνουν. Χαζοί, ξέρω...
    Αν είναι να βάλει φουρνέλο για να βγάλει ένα παξιμάδι, ε ας το αφήσει σε ανθρώπους που ξέρουν, καλύτερα.
    Δεν βγαίνουνε ρε αυτά τα παξιμάδια από τα ρημάδια τα σκούτερ λέμε, είναι φιξ από το εργοστάσιο. Σφυριά, σκαρπέλα, φλόγιστρα, μοχλοί δεν κάνουν τπτ.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γλύστριμα πίσω τροχού..
    από motaba στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2006, 13:42
  2. Πισω αμορτισερ σε ΧΧ
    από dimnas στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2006, 11:27
  3. πίσω ανάρτηση σε rr600
    από wild_cat/anima στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2006, 13:24
  4. Βάψιμο πίσω ψαλιδιού σε Honda Supra (παπί)
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2006, 19:35
  5. Αξεσουάρ πίσω τροχού
    από webman στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2005, 18:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας