Μπινια!!!!
Ειναι ο καινουριος δρομος που δωθηκε και το σημείο είναι μεταξύ κασσάνδρειας - καλλιθέας. Πέρασα πριν μια εβδομάδα και λέω τι μλκια που το έκαναν έτσι, αν δεν ξέρεις και έρχεσαι φορτωμένος εύκολο να γίνει στραβή.
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχούλα του κι ας δώσει κουράγιο στους δικούς του.
Κριμα το παλικαρακι...
ειναι τοσο ευκολο να φυγεις....
ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Με αφορμή αυτό να πω δυο κουβέντες.
Προχτες ειχαμε και εδώ ενα νεκρό 20χρονο με μότο.
Ο δεύτερος μέχρι τώρα για φέτος το καλοκαίρι.
Ο πρώτος ηταν πριν λίγο καιρό με ενα<φτιαγμένο>CRYPTON-ξερετε χωρίς εμπρός ελατήρια ελαφρωμενο,υπερκυβισμενο κτλπ
Και ηταν ΜΟΝΟ 16!!!
Ο νεαρός προχτες με ενα aprilia 125 έφυγε ευθεία σε στροφή.
Δεν θα αναλυσω παραπανω τις συνθήκες και διάφορες λεπτομέρειες, καθώς θεωρώ ότι δεν είναι του παρόντος.
Η κοινή συνιστώσα και των δύο θανάτων ηταν απο χτύπημα στο κεφάλι.
Που και στις δυο περιπτώσεις έλειπε το κράνος.
Δυο νεκροί σε μια μικρή περιοχή όπως αυτή που μένω είναι πολύ.
Δεν καταπίνεται εύκολα αυτό.
Εμείς,εγω,οι παλαιότεροι οδηγοί μότο περάσαμε απο αυτή την ηλικία.
Περάσαμε την ηλικία που θεωρούσαμε οτι ήμασταν άτρωτοι,οτι δεν θα μας συμβεί τίποτα.
Εμείς ειχαμε και το μπόνους της δικαιολογίας οτι δεν ξέραμε,δεν ειχαμε κάποιον να μας τα πεί, να μας καθοδηγήσει,να μας δείξει.
Σήμερα με την τόση ενημέρωση είναι αδιανόητο να σπαταλανε ώρες ψάχνοντας πως θα κάνουν ποιο γρήγορο το μηχανάκι τους και να μην κοιτάνε πως θα βελτιώσουν την ασφάλεια τους,ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους.
Γιατί ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.
Ειτε φορώντας πολεμική δερμάτινη φόρμα και σουπερ κράνος.
Είτε σανδάλια, βερμούδα και γυαλί ηλίου.
Απλα στην πρώτη περίπτωση ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος σοβαρής βλάβης απο πτώση, ενώ στην δεύτερη το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές τραγικό.
Τις πταίει λοιπόν.
Οι γονεις που τούς παίρνουν μηχανάκια, που τους βλέπουν να τα σκαλιζουν κάνοντας τα γρηγορότερα-και μόνο αυτό- με λάστιχακια ποδηλάτου?
Οι ίδιοι που θεωρούν οτι όντας άτρωτοι δεν θα πάθουν τίποτα?
Η αστυνομία που δεν κανει ποιο αυστηρούς και συχνούς ελέγχους?
Όλα μαζί?
Τα γεγονότα έδειξαν εδώ στην μικρή περιοχή οτι μετά το πρώτο περιστατικό οι νεαροί φοβήθηκαν.
Για λιγες μέρες έβλεπες κρανωμενους.
Μετα ήρθε και η πανελλήνια και ξεσαλωσαν όλοι μαζί.
Προχτες ενα πιτσιρικι 20 χρονων μπήκε στο χώμα.
Ενα πιτσιρικι απο τα δεκάδες που χάνονται κάθε χρονο στην πατρίδα μάς.
20 χρονών μόνο.
Σε λίγους μήνες κλείνω 20 ολόκληρα χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με μότο.
Είχα συμβάντα αλλά ποτέ κάτι σοβαρό στα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχω γράψει ώς τώρα.
Γιατί?
Είμαι ποιο έξυπνος απ όλους αυτούς?
Ποιο καλός οδηγός?
Δεν ξέρω.
Ποτε δεν έκανα έκπτωση στην ασφάλεια μού.
Ειτε όταν ήμουν μόνος, ειτε τώρα που έχω ενα ασκέρι πίσω μου.
Δεν είπα ποτέ ότι γεννήθηκα έτσι.
Και εγώ πέρασα απο αυτό το στάδιο(όπως φαντάζομαι όλοι η έστω οι περισσότεροι)
Χάσαμε φίλους, γνωστούς, η μάθαμε την είδηση του χαμού ενός διτροχου φίλου.
Δεν τα παρατησαμε αλλάξανε μηχανάκια ποιο δυνατά, ποιο γρήγορα.
Μυαλωθηκαμε και υπάρχουμε ακόμα και μακάρι να υπάρχουμε για πολλά πολλά χρόνια να οδηγαμε.
Αλλά δωστε λίγο χρόνο σε αυτούς.
Δαπανειστε λιγες στιγμές σε ενα απο τα πιτσιρικια που βλέπετε κάθε μέρα στους δρόμους.
Πείτε τούς πεντε πράγματα.
Μπορεί να μη σας ακούσει.
Μπορεί να φύγει βρίζοντας.
Μπορεί και να αλλάξει όμως.
Εστω και ένας να σωθεί απο αυτό θα είναι κέρδος.
Τελευταία τροποποίηση από SHOOTER045; 12/07/2016 στις 10:39.
πρωτα φταινε οι γονεις
πριν 6 μηνες βρεθηκα στην κηδεια 18χρονου ανηψιου μου που χαθηκε με τελειως τσαμπα τροπο σε χωριο 100 μετρα απο το σπιτι του
στην κηδεια ηταν και ενα τσουρμο πιτσιρικια απο τα γυρω χωρια 14-17 χρονων δικαβαλα πανω σε παπια ρημαδια ακομα και χωρις μπροστινα φρενα (για κρανος δεν συζηταω οπως και διπλωμα κλπ)
πως φυγαν αυτα τα παιδια απο τα σπιτια τους ετσι;![]()
Φταίει το ότι ΔΕΝ ξέρουμε να οδηγούμε.
Και δεν ξέρουμε γιατί οι ... "δάσκαλοι οδήγησης" ΔΕΝ μας μαθαίνουν να οδηγούμε αλλά να μεταφέρουμε την μηχανή ή/και το αυτοκίνητο από το σημείο Α στο σημείο Β.
Αν αυτά που διδάσκουν οι σχολές (riding school, css, 0-300 κλπ) δεν γίνουν μέρος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αν δεν αλλάξει ο τρόπος εξετάσεων κάθε μέρα θα συζητάμε τα ίδια.
Ας μην ξεχνάμε πως και παλιά (80'ς) υπήρχαν ΚΑΙ γρήγορα μηχανάκια ΚΑΙ τρελλαμένοι πιτσιρικάδες και δεν βγάζω έξω την αφεντιά μου.Το να πειράξεις όμως τότε ένα 50άρι και από 60-70 κμ να πάει στα 100 είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό με τη σημερινή κατάσταση που από 70 κμ ένα παπί το κάνουν και φτάνει τα 160...και τότε τα 100 ήταν διαγαλαξιακή ταχύτητα,την ένιωθες σε κάθε κραδασμό ή ανωμαλία και (ψίλο)μαζευόσουνα,τώρα απλά μόλις χτυπήσουν την πρώτη 160άρα πάνε βουρ για βελτίωση....τότε υπήρχε ο φόβος/σεβασμός στο μηχάνημα+ την άγνοια και την στοιχειώση γνώση οδήγησης.Σήμερα υπάρχει το ίδιο σκηνικό + άγνοια και ημιμάθεια...Μόνο που οι ταχύτητες είναι οι διπλάσιες,οι άσχετοι οδηγοί εκατονταπλάσιοι με ότι αυτό συνεπάγεται...Είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί η στραβή ακόμα και αν είσαι σούπερ προσεκτικός.Φανταστείτε νάσαι 16χρονος και όλη μέρα να είσαι πάνω στο φτιαγμένο παπί να κυνηγάς την τύχη σου....
υ.γ ας μην ξεχνάμε η τότε 16χρονοι από τα μικρά τους χρόνια γράφαν ατέλειωτα χιλιόμετρα με ποδήλατα,και είχαν φάει και τις απίστευτες σαβούρδες με μηδενικές ταχύτητες συνεπώς ο εγκέφαλος είχε μια υποτυπώδη έννοια της ταχύτητας και των συνεπειών τύπου δε ξέρω να στρίβω μεν αλλά ξέρω τι θα συμβεί αν μπω με πολλά δε....Πιστεύω πως αυτό το ρημάδι το κοντέρ είναι η ΜΕΓΑΛΗ παραμύθα και ο κύριος αίτιος για τα περισσότερα στραβά..Η λαχτάρα "να δούμε" στο κοντέρ όλο και πιο πολλά κμ φέρνει το μοιραίο...
Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 12/07/2016 στις 11:47.
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Δυστυχώς οι δάσκαλοι οδήγησης δεν σε μαθαίνουν οδήγηση,άρα και δε σε κάνουν οδηγό αλλά χρήστη του οχήματος....Ένας οδηγός δεν πρέπει μόνο να ξέρει να κουμαντάρει σωστά το όχημά του αλλά να το συντηρεί.Και το βασικότερο:Να ξέρει ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ που βρίσκεται και που πηγαίνει.Ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών στο δρόμο οδηγούν είτε αφηρημένοι,είτε ψάχνοντας να βρουν στα κουτουρού που να στρίψουν,είτε χαζεύουν/μιλάνε στο κινητό τους,ή απλά κοκκαλώνουν γιατί κάτι τους προξένησε το ενδιαφέρον αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω τους...
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Φταιει,φταιει φταιει....Πολλα φταινε....
Δεν ξερω εαν ειναι σωστο στα το τι φταιει γενικα.. να αναφερομαστε στο θρεντ που με τον τροπο του αναφερετε σε εναν συγκεκριμενο αναβατη .....!
Παίδες....ένα παλικάρι χάθηκε, κουράγιο στους δικούς του.......
Μήπως αντί να να το κάνουμε ΚΑΙ αυτό το θρεντ κ@λος "οτι η σημερινή νεολαία δεν έχει μυαλό" και "εμείς προσέχαμε, βάζαμε κράνος" (εδώ γελάνε)
Να αφήναμε απλά μια ευχή για το παιδί και τα παιδιά που χάθηκαν (και θα χαθούν....)
Και να κάναμε αυτό που είπε ο Shooter45 (Δημήτρης);
Έναν να πείσουμε να βάλει κράνος, να μαζευτεί, κέρδος θα είναι......![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου