Σελίδα 1 από 9 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 122

Θέμα: X και R

X και R

Χαιρετώ την παλιοπαρέα! Πάλι με χρόνια με καιρούς...

Βρίσκομαι σε μια μυστήρια κατάσταση και χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια ειδικών.

Για την ιστορία, βρίσκομαι στη βόρεια Βουλγαρία από το 2011 και έχω γίνει μελισσοκόμος. Βζζζζζζ!!!

Στο θέμα μας τώρα... Η συμβίωση με την XJR1300 είναι υποδειγματική. Καταπληκτική μοτοσυκλέτα, έχω κάνει τα 1100 χλμ απόσταση μέχρι Αθήνα ψωμοτύρι. Άνετη, δυνατή, αλεξίσφαιρη και οικονομική για γερο-σαλιγκαρίσια οδήγηση. Η σύζυγος τη λατρεύει, εγώ το ίδιο. Όμως, εδώ που είμαι, έχω μεγάλο πρόβλημα.
    Η κυρία όπως ανέφερα παραπάνω, υποδειγματική σε όλα. Αλλά είναι Κυρία. Μηχανή δρόμου. Έχει δημιουργηθεί για να οδηγείται σε άσφαλτο.
    Οι δρόμοι στη Βουλγαρία εκτός εθνικής, είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Μιλάμε, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!

Πριν πάμε κάπου, ρωτάμε γνωστούς και φίλους σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος, και κάνουμε παρεκτροπές μέχρι και 100χλμ για να αποφύγουμε τις κWλο-λακκούβες. Δρόμοι που δεν έχουν συντηρηθεί 20-30 χρόνια. Πάμε με παρέα κάπου και σταματάω λίγα χλμ πριν τον προορισμό γιατί είναι χωματόδρομος. Και όχι ότι να'ναι... Με κάτι πέτρες και κάτι λακκουβάρες-λίμνες ΝΑ !!! Όχι ρε φούστη μου, μιλάμε για πολλά χλμ συνεχόμενο σλάλομ με 20-40 χαω για μην αφήσεις τη ζάντα σου και τις Ohlins στο δρόμο...

Με λίγα λόγια, η οδήγηση της Κυρίας στη Βουλγαρία όχι μόνο δεν μου προσφέρει απόλαυση αλλά δεκάδες φορές έχω μετανοιώσει που πήγαμε κάπου με τη μηχανή. Την προσέχω πολύ, την έχω στην ίδια κατάσταση που την πήρα, αλλά δεν μπορώ να τη χρησιμοποιώ μόνο για να κατέβω Αθήνα μια φορά το χρόνο ή να πάω μόνο από εθνική σε Σόφια-Ρούσε που είναι η υπόλοιπη οικογένεια. Σκέφτηκα πολύ, πάρα πολύ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Κυρία δεν κάνει για τη Βουλγαρία. Κλαίω και οδύρομαι αλλά θα την πουλήσω. Και αν κλαίω εγώ μία, η σύζυγος κλαίει πέντε... Η πόρνη η ζωή τα φέρνει άνω κάτω. Αν ήξερα ότι θα έρθουμε εδώ να ζήσουμε δεν θα την πούλαγα την XTR για να πάρω την XJR. Αλλά ότι έγινε, έγινε...

Πληροφοριακά, οι μηχανές μου ήταν:

Πρώτη μηχανή, Honda XR500R του 1984.
    Yamaha XT660R του 2007.
    Yamaha XJR1300 του 2003.

Αφού λοιπόν τα γράμματα X και R με ακολουθούν από την αρχή μέχρι σήμερα, δεν θα σπάσω την παράδοση... Once Hondάκιας - always Hondάκιας.
    Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω μια μηχανή που θα τρώει χωματόδρομους, λακκούβες και τρύπες, που θα με πάει παντού, θα είναι αξιόπιστη, εύκολη στη συντήρηση και θα μπορώ να κάνω και καμιά τσάρκα στα χιόνια (3 περίπου μήνες το χρόνο). Η σύζυγος είναι ελαφριά, θα την κλαίει τη σέλα της XJR αλλά δεν κάνουμε πια τα χιλιόμετρα που κάναμε στην Ελλάδα. Ε, δεν θα τη βάλω και με τα πόδια κρεμασμένα στην XR500 όπως τον παλιό καλό καιρό...

Honda XR600R.

Αυτή τη ΓκάVλα σκοπεύω να πάρω. Με έχει πιάσει πάλι η γεροντο-νοσταλγία μου. Μου λείπει ο μονοκύλινδρος αερόψυκτος. Μου λείπουν οι κραδασμοί. Μου λείπει η αίσθηση του τακουνιού στην άσφαλτο. Μου λείπει το ύψος στο δρόμο. Βαρέθηκα το σλάλομ στις τρύπες. Γουστάρω να τις φάω. Η ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει. Γεροντο-σαλίγκαρος όνομα και πράμα... Αλλά 3 φορές έκανα το Αθήνα-Πλέβεν (1100χλμ) σερί με την XTR. Μετ' επιστροφής βεβαίως βεβαίως. Αλλά XR? Στα γεράματα?

Είμαι άρρωστος? Πάω καλά? Είμαι σαν παππούλης 70 χρονών που ερωτεύεται την όμορφη νεαρή Τσέχα και της γράφει το σπίτι γιατί η γυναίκα του δεν του δίνει "κοκό"?
    Η καρδιά μιλάει. XR λέει... Επιστροφή στις ρίζες. Φέρτε μου λακκούβες να τις πατήσω! Βάλε τακούνια κι έρχομαι !!

Αυτά τα ολίγα μάγκες, κράξτε με την ψυχή σας. Σοβαρές συμβουλές του στυλ "Που πα ρε Καραμήτρο με το XR στα 46?" θα αγνοηθούν καθότι καμένος...
    Πε τε μου τι να προσέξω στην αγορά του Χόνδα για να μην τραβάω τις υπόλοιπες τρίχες που μου' χουν μείνει στην κεφαλή. Ραγισμένη? Ίσως...
    Παίζει τίποτα για να βάζει η σύζυγος τα ποδαράκια της γιατί δεν είμαστε πια για κρεμασμένα πόδια. Φλας και καθρέπτες θα μπορώ να της βάλω ή να αρχίσω ασκήσεις λαιμού και χεριών?

Είμαι λαλάκας ή όχι?

Φιλάκια απ΄τη ρημαδο-ξενιτιά !
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Λαλάκας όχι, αλλά άντε εσύ έχεις φάει πετριά. Η σύζυγος από την μπερζέρα στην σανίδα, τι λέει; Και άντε τα εκεί πέρα, για τα Βουλγαρία-Αθήνα...;

φιλιά από το Αθηνιστάν...

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Κάποιο ενδιάμεσο μηχανάκι δεν σκέφτεσαι;δηλαδή κάποιο ον οφ που θα είναι πιο "μαλακό" απτό xjr σου,αλλα θα μπορεί να ταξιδεύει καλύτερα απτό xr.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Δεν τα σκεφτεσαι σωστα μου φαινεται...
    XR600, μανιβελατο, στα 46, για δικαβαλο και για να καλυπτεις και αποστασεις;;; Ζορικο...

Υπαρχουν πολλα πιο καινουργια, πολιτισμενα on-off (οπως το ΧΤ-R που ειχες) με τα οποια θα εκανες πολυ πιο ανετα την δουλεια σου, στην ιδια τιμη με το XR, που στην Ελλαδα πουλιεται ακομα ακριβα.
    MADE IN JAPAN 日本製

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Απορώ πως κάνεις υπέροχο ταξίδι με γυμνή μηχανή...

Με το xr θα σου φύγουν τα σφραγίσματα! Αν είναι να πηγαινοέρχεσαι Ελλάδα Βουλγαρία πάρε καλύτερα ένα Βρακαντέρο.. Θα αγαπήσει και την σέλα του το κορίτσι σου. και θα παραμείνεις χοντάκιας.

@Amyroukai
    Γεια σου φιλαράκι

Η σύζυγος όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ευτυχισμένη για την αλλαγή. Αλλά επίσης δεν ήταν ευτυχισμένη όταν κάναμε κανά δίωρο να περάσουμε 40 χλμ. 2 ώρες σλάλομ με 20 χαω και τον ήλιο να μας έχει ψήσει με τα δερμάτινα, δεν είναι η ειδυλλιακή βόλτα με μηχανή. Ή όταν γυρίσαμε αρκετές φορές πίσω, χωρίς να καταφέρουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας.
    Απ' ότι θυμάμαι, η XR500 δεν είχε άσχημη σέλα, βολική θα την έλεγα. Όχι σαν κάτι καινούργιες σελίτσες που σου μπαίνουν στον ...
    Απ'ότι ξέρω, τη σέλα μπορείς να τη διαμορφώσεις, με πιο πολύ αφρώδες κλπ.

Βουλγαρία-Αθήνα το ξεχνάμε, τουλάχιστον δικάβαλο.
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Παλαιό μέλος
    Να κρατήσεις το XJR και να πάρεις κάποιο μικρότερο XR (250 ή 400), για δεύτερο, δεν παίζει;

παρε xr με εξατμιση μανισια αν βρεις.....αυτος ο ηχος....γιατι θα πουνε....γιατι ετσι δεν εχει γιατι..παρτο σειρα..
    καλη φαση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    Κάποιο ενδιάμεσο μηχανάκι δεν σκέφτεσαι;δηλαδή κάποιο ον οφ που θα είναι πιο "μαλακό" απτό xjr σου,αλλα θα μπορεί να ταξιδεύει καλύτερα απτό xr.
    Γεια σου Άκη.
    Είχα την XT660R. Της έκανα 60000χλμ σε 3 χρόνια πριν την πουλήσω. Τη συνιστώ, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω σε αυτή.
    Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις.

XR
    XTR
    XJR

Πόσο ακραίες είναι, μήπως υπερβάλλεις;

Σου πρότεινα ένα μηχανάκι για χαλαρό χωματόδρομο και ταξίδι με καλή σέλα, σκύλο, κλπ..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Δεν τα σκεφτεσαι σωστα μου φαινεται...
    XR600, μανιβελατο, στα 46, για δικαβαλο και για να καλυπτεις και αποστασεις;;; Ζορικο...

Υπαρχουν πολλα πιο καινουργια, πολιτισμενα on-off (οπως το ΧΤ-R που ειχες) με τα οποια θα εκανες πολυ πιο ανετα την δουλεια σου, στην ιδια τιμη με το XR, που στην Ελλαδα πουλιεται ακομα ακριβα.
    Μ' έπιασες Bob!

Η μανιβέλα είναι δύσκολη στην αρχή. Όταν τη μάθεις είναι ρουτίνα.
    Έχεις δίκιο για τις πολιτισμένες μηχανές αλλά μία οι κWλόδρομοι, μία η πετριά που είχα φάει από μικρός με τις XR...
    Έλεγα στον συγχωρεμένο τον πατέρα μου: "Μπαμπά, θα μου πάρεις XR? Σιγά μη σου πάρω ΟΧΤΑΡ !!!"

XR
    XTR
    XJR

Tη σελα τη διαμορφωνεις, οκ..
    Τους κραδασμους, που εχει μπολικους, και μετα απο μιση ωρα θα μουδιασει ολοκληρη, η καημενη, δεν τους διαμορφωνεις ομως.
    Ουτε την απουσια χειρολαβων και οποιασδηποτε αλλης προβλεψης για συνεπιβατη σε αυτη τη μηχανη. Ουτε το οτι αμα σβησει στο δρομο, θα πρεπει να κατεβει αυτη για να βαρας μανιβελα εσυ, ουτε την αφυσικη και στον "αερα" θεση του συνεπιβατη κλπ κλπ κλπ.
    Και δεν πιστευω να θελεις να κανεις νυχτα διαδρομες γιατι με τα φωτα του δεν θα σε βλεπουν ουτε τα διερχομενα οχηματα!!
    Γενικοτερα, η παντοφλα θα παει συννεφο!!!!!

Αν θες sony και καλα κατι παλιο και σκληροτραχηλο, μονοκυλινδρο και Honda, πας για Dominator 650 που εχει το μοτερ του XR, με μιζα, μικρο φερινγκ που δεχεται και ζελατινα, ανετοτερη σελα, μαρσπιε με λαστιχο (μπας και κοψουν λιγο απο τους κραδασμους και δεν γινει φραπες η κυρα), χειρολαβες συνεπιβατη, σχαρα, φωτα με νορμαλ ενταση, μεγαλυτερο τεποζιτο (που κλειδωνει κιολας ) κλπ.
    Και αντεχει φουλ χωματα και κοπανηματα, δεν σπαει και δεν χαλαει και επιδιωρθωνεται και μονο με μια πετρα που θα βρεις στο δρομο!
    MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote Z750s Προβολή μηνύματος
    Πόσο ακραίες είναι, μήπως υπερβάλλεις;

Σου πρότεινα ένα μηχανάκι για χαλαρό χωματόδρομο και ταξίδι με καλή σέλα, σκύλο, κλπ..
    Φίλε δεν υπερβάλλω καθόλου. Η κατάσταση που περιέγραψα χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των επαρχιακών δρόμων, χωριών. Από τη μία, εδώ έχει πολύ άσχημο χειμώνα, μήνες δεν βλέπεις άσφαλτο. Σε τέτοιες καταστάσεις ακόμα και ποιοτικά στρωμένοι δρόμοι χαλάνε. Εδώ μιλάμε για δρόμους που δεν έχουν συντήρηση πριν πέσει ο κομμουνισμός.

Το Βαραντέρο είναι εξαιρετική μηχανή, αλλά όχι για μένα.

XR
    XTR
    XJR

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από XJR_Billy Προβολή μηνύματος
    Μ' έπιασες Bob!

Η μανιβέλα είναι δύσκολη στην αρχή. Όταν τη μάθεις είναι ρουτίνα.
    Έχεις δίκιο για τις πολιτισμένες μηχανές αλλά μία οι κWλόδρομοι, μία η πετριά που είχα φάει από μικρός με τις XR...
    Έλεγα στον συγχωρεμένο τον πατέρα μου: "Μπαμπά, θα μου πάρεις XR? Σιγά μη σου πάρω ΟΧΤΑΡ !!!"
    Κοιτα, πουλωντας το XJR (και αναλογα σε τι κατασταση ειναι και ποιας χρονιας) μπορεις να παρεις ενα Transalp πχ για να κινεισαι με τη γυναικα και να κανεις ταξιδακια και ενα ΧR να κανεις την καυλαντα σου στα χωματα και οπου αλλου θες, μονος σου!!
    MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από XJR_Billy Προβολή μηνύματος
    Φίλε δεν υπερβάλλω καθόλου. Η κατάσταση που περιέγραψα χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των επαρχιακών δρόμων, χωριών. Από τη μία, εδώ έχει πολύ άσχημο χειμώνα, μήνες δεν βλέπεις άσφαλτο. Σε τέτοιες καταστάσεις ακόμα και ποιοτικά στρωμένοι δρόμοι χαλάνε. Εδώ μιλάμε για δρόμους που δεν έχουν συντήρηση πριν πέσει ο κομμουνισμός.

Το Βαραντέρο είναι εξαιρετική μηχανή, αλλά όχι για μένα.
    Γιατί όχι;
    Του φοράς παπουτσάκια με τακουνάκια και γίνεται χορεύτρια στο χώμα.

Και εγώ πριν το πάρω αυτά έλεγα... αλλά κάνει τα πάντα. Το μόνο του θέμα είναι το βάρος σταματημένο, αλλά με το xjr θα έχεις συνηθίσει.

Σελίδα 1 από 9 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  2. Kαλημέρα και ευλογημένα MotoGp...
    από BICILINDRICO στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF