Για μένα τέλειωσαν οι αναζητήσεις, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί για την αγορά της επόμενης μοτοσυκλέτας. Την πήρα και όσο την οδηγάω τόσο πιο πολύ με κερδίζει. Πρόκειται για ενα ταπεινό R 1150 gs, μονόμπουζο, χωρίς σέρβο, με λίγα χιλιόμετρα και σε άψογη κατάσταση.
Αγόρασα μετα από πολύ σκέψη, την κατάλληλη μοτοσυκλέτα για την χρήση που σκοπεύω να της κάνω. Εχει απ όλα τα καλά εκτός πλαινών βαλιτσών και από συντήρηση για την ώρα δεν χρειάζεται τίποτα άξιο λόγου. Και ναι με εχει κερδίσει απόλυτα.
Είναι η πρώτη φορά που παίρνω Ευρωπαϊκό μεγάλο μηχανάκι πέρα από τα εντούρο ή από τα μικρά ον/οφφ. Εδώ και καιρό, σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την αγορά ενός 1150 ή 1200 και ξεκίνησα την έρευνα, διαβάζοντας από εδώ και από εκεί. Το 1200 γρήγορα το άφησα στην άκρη γιατί τα μοντέλα του 2007 και μετά, που απ' ότι γράφουν στα φόρουμ και απ΄ότι λένε οι κακές γλώσσες, είναι πιο αξιόπιστα, είναι παραλληλα και πανάκριβα σαν μεταχειρισμένα. Για το 1150 θα γράψω παρακάτω.
Το ΚΤΜ 950 το απέκλεισα πρώτον γιατί καίει πολύ αλλά κυρίως γιατί σε αυτή τη φάση της μοτοσυκλετιστικής μου ζωής ήθελα κάτι πιο χαλαρό και όχι ενα πολεμικό εργαλείο που χρειάζεται και την ανάλογη φροντίδα. Ενας αλλος σημαντικός λόγος είναι ότι αποφάσισα να ΜΗΝ ξαναπατήσω χώμα με μεγάλο και βαρύ μηχανάκι. Για αυτή τη χρήση εχω άλλο πιο μικρό και ίσως κάποια στιγμή, όταν παρατήσω το εντούρο, θα πάρω για χαλαρές χωμάτινες βόλτες, ενα μικρό εντουράκι.
Το f800 και το tiger 800 τα απέκλεισα γιατί μου πέφταν κομματάκι ακριβά σαν μεταχειρισμένα.
Εκανα κάποιες σκέψεις για βαραντέρο αλλά μέχρι εκεί. Το καβάλησα λίγο αλλά δεν τα βρήκαμε.