Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Τρύπημα τιμονόπλακας για τοποθέτηση καβαλέτων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi

Τρύπημα τιμονόπλακας για τοποθέτηση καβαλέτων

Καλησπέρα στην παρέα,
    σκέφτομαι μια μετατροπή ss σε streetfighter και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ να τρυπηθεί μια ΟΕΜ τιμονόπλακα ώστε να τοποθετηθούν καβαλέτα και τιμόνι. Εάν ναι, τι θα πρέπει να προσέξω, tips, μάστορες που αναλαμβάνουν κτλ...Τα έτοιμα κιτ είναι πανάκριβα (ABM, LSL κτλ).

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Εγω νομιζω, πως η μαμα τιμονοπλακα δε θα αντεξει. Θα θελει ενισχυση, αν παιρνει.

Μονοκύλινδρο μέλος Το avatar του/της nikosmec
    ίσως ακουστεί λίγο τρολ αλλά...
    παίρνεις τα καβαλέτα. βρίσκεις τρυπάνι στην διάμετρο των βιδών τους (και μερικά μικρότερα τριπάνια για να μην πας μονομιάς με το μεγάλο. μετράς την απόσταση φροντίζοντας να είναι συμμετρικά οι τρύπες και στην σωστή απόσταση τα καβαλέτα για να πιάνουν στο σωστό σημείο το τιμόνι αλλά και για να μην ακουμπάει το τιμόνι στην κορυφή από τα καλάμια και σημαδεύεις. Προσέχεις από την κάτω μεριά της τιμονόπλακας οι τρύπες να μην πέσουν πάνω σε νεύρα ή σε κάποια βάση (πχ διακόπτη) και τρυπάς με διαδοχικά τρυπάνια. Αν έχεις και κολονάτο δράπανο ακόμα καλύτερα. Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα αλλά δεν πρόσεξα όσο έπρεπε και τρύπησα κοντά στην βάση του διακόπτη αλλά μικρό το κακό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Δες εδώ ένα παράδειγμα.
    Κλειδί το σημείο που θα τρυπήσεις. Όχι εκεί που είναι αδύνατη η πλάκα.
    https://www.youtube.com/watch?v=Sh7O8mAb8BQ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lospsi Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα στην παρέα,
    σκέφτομαι μια μετατροπή ss σε streetfighter και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ να τρυπηθεί μια ΟΕΜ τιμονόπλακα ώστε να τοποθετηθούν καβαλέτα και τιμόνι. Εάν ναι, τι θα πρέπει να προσέξω, tips, μάστορες που αναλαμβάνουν κτλ...Τα έτοιμα κιτ είναι πανάκριβα (ABM, LSL κτλ).
    Αναφέρεσαι στην ασφάλεια της τρυπημένης σαν αντοχή, έτσι; Όχι στην ασφάλεια του χειριστή που την τρυπάει...

Αν δεν κόψεις ενισχυτικό νεύρο της πλάκας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Επίσης το δέσιμο των καβαλέτων, πρέπει να γίνει, έτσι ώστε τα παξιμάδια που τα δένουν στην τιμονοπλακα, να ακουμπάνε ισομερώς στην επιφάνεια γύρω από τις τρύπες: Αν η επιφάνεια έχει κλίση ή καμπυλότητα, προφανώς το παξιμάδι αλλού θα γδέρνει και αλλού δεν θα αγγίζει καν.

Γενικά μην ακούς τον πανικό και την παραπληροφόρηση στα φόρουμ, η πάνω πλάκα δέχεται μικρές δυνάμεις, και υπάρχει για την ενίσχυση-ισορροπία δυνάμεων της κάτω πλάκας, η οποία και δέχεται τις μεγαλύτερες δυνάμεις.

Μέτρημα σωστό, κόψιμο με καλό τρυπάνι ώστε να μην κάνει τραυματισμό στο μέταλο και να κόψει όμορφα, και μην κόψεις νεύρο, και θα είναι μια χαρά.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!
    Τα τρυπήματα δεν θα τα κάνω εγώ, θα ψάξω να βρώ κάποιον που να ανακατεύεται με τέτοια πράγματα (έχω έναν στο νου μου που έκανε και δουλειά/ελάφρωμα στην γραναζιέρα μου). Απλά ρώτησα για να ξέρω αν είναι κάτι που γίνεται χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η τιμονόπλακα. Γιατί τα κιτ πάνε στα 400-500Ε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Απλά το κιτ, έχει το καλό, ότι σου μένει η ΟΕΜ πλάκα, και αν θέλεις για όποιον λόγο, αντιστρέφεις την μετατροπή.

Ενώ αν έχεις τρυπήσει την ΟΕΜ, θα μείνει με τις τρύπες, και αν θέλεις να μην φαίνεται, θα πρέπει να πάρεις άλλη.

Εννοείται ότι άμα το κάνω θα πάρω άλλη τιμονόπλακα, και πάλι φθηνότερα βγαίνει από έτοιμο κιτ...
    Για GSXR1000K7 το κιτ της ABM κάνει 525Ε συν μεταφορικά

Μπινια!!!!! Το avatar του/της Dalt0n
    Καλού κακού πάνε σε ένα μηχανουργειο να στην γεμίσουν-ενισχυσουν.ούτε 20 ευρώ δν θα σ πάρουν
    Μπινια!!!!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lospsi Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα στην παρέα,
    Θα χρειαστει ενισχυση, ειτε απο πανω ειτε απο κατω.
    Στην θεση σου θα εβαζα ρυθμιζομενα κλιπον, οπως πχ τα apex
    Θα πρεπει επισης να σκεφτεις πολυ καλα την γεωμετρια της κατασκευης σου. Αναλογα με την αποσταση της ευθειας που ενωνει τα δυο γκριπ, απο τον αξονα του λαιμου, η αισθηση στο τιμονεμα αλλαζει δραματικα.

fupid stother mucker Το avatar του/της 17inchwheeler
    καλημερα ψηλε μου
    αναλογα την πλακα
    θα σου ελεγα πως δεν εχεις προβλημα αλλα εχει να κανει με την πλακα
    εχω βαλει καβαλετα σε cbr,σε bross και σε srx χωρις προβλημα αλλα ειναι πλακες απο παλια μηχανακια με πολυ υλικο και αρκετο παχος και το βασικοτερο,ειναι συμπαγης & επιπεδες στην επανω μερα
    στα νεοτερα ss που στο βωμο της μειωσης του βαρους εχουν χασει υλικο και απο τις πλακες ισως να μην ενδεικνυται
    τι "σκαλιζεις" παλι?!!
    always bet on black

Η τιμονοπλακα του k7 απο πάνω νομίζω κατά 99% είναι επίπεδη και θα παίρνει άνετα γέμισμα
    Μπινια!!!!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_2016-11-21-14-13-02.jpg 
Προβολές:	79 
Μέγεθος:	86,7 KB 
ID:	374320
    Μπινια!!!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Όπως είπαν telegonos & 17"inch. Προφανώς έχει να κάνει με το πάχος της πλάκας, και που θα γίνει για να μην κόψει ενισχύσεις. Οι τρύπες που είχα κάνει σε πάνω πλάκα από TZR250 3XV για να βάλω καβαλέτα, δεν είχε θέμα πάντως.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παρόμοια θέματα

1. Τοποθετηση καβαλετων!!!!
    από stefanos80 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2016, 20:34
  2. Αναζήτηση μαγαζιού για τοποθέτηση Gps αντικλεπτικού
    από mitridi_g στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2009, 10:12
  3. Ζητειται ανθρωπος για τοποθετηση συναγερμου.
    από vaspiou στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2009, 10:28
  4. Εχετε να προτεινετε καποιον για τοποθετηση Pciii;
    από Ληστης στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 21:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας