Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 101

Θέμα: Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Νέο μέλος

Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Καλησπέρα, έχω πρόταση απο εταιρία στην Κηφισιά (κοντά σε έξοδο της ΠΑΘΕ). Μετακίνηση σπίτι-κηφισιά-σπίτι: 50χλμ. Αύξηση μισθού ικανοποιητική αν και είμαι σίγουρος οτι οταν θέσω το ζήτημα θα έχω μια αντίστοιχη αντιπρόταση απο την εταιρία μου. Το μέλανο σημείο: στη δουλεία που είμαι τώρα μένω ακριβώς δίπλα.

Οπότε προσπαθώ να το ζυγίσω και θέλω γνώμη αθηναίων, ιδανικά απο άτομα που έχουν ζήσει το ανέβα-κατέβα του κηφισού, που είναι και ο βασικός μου φόβος. Ξέρω οτι με αμάξι πήζει συχνά.

Δίλημμα 1: απο ότι ξέρω υπάρχουν άτομα εκει που κάνουν το ανέβα-κατέβα με αμάξι για οικονομία. Αλλα μπορώ να παίρνω τη μηχανή, να δίνω κάπου στα 100 το μήνα για βενζίνη και να γλιτώνω πιθανώς αρκετό χρόνο σε κίνηση. Φθορες κλπ δεν υπολογίζω πέρα απο την τυπική συντήρηση γιατι η μηχανή είναι παλιά και εργάτης.

Δίλημμα 2: μήπως τελικά δεν αξίζει καθόλου λόγω απόστασης;

Είμαι απο επαρχία, δεν έχω ζήσει πραγματικό commuting να χάνεις τη μισή σου μέρα στο δρόμο και παρότι σαν ιδέα δε με ψήνει, η θέση είναι ενδιαφέρουσα.

Γνώμες;

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Καλά η κατάσταση είναι τραγική... σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα με την ταυτότητα στο στόμα. Σε μερικούς έχει γίνει συνήθεια και δεν μπορούν να οδηγήσουν σωστά όταν δεν έχει μποτιλιάρισμα.
    Ααααψού!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αν μισθός, συνθήκες, εξέλιξη είναι παρόμοια, δε θα άλλαζα το δίπλα στο σπίτι μου με τίποτα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ότι είπε ο blitzer, δες τα κόστη σε χρόνο, χρήμα αν αξίζουν την μετάβαση... Αν η διαφορά είναι κάτω από 300 ευρώ, μπα όχι διότι θα τα δίνεις σε σέρβις και βενζίνες χώρια τον χρόνο που θα χάνεις δεδομένου ότι ο Κηφισός ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι απλά εφιάλτης για όσους πάνε με αμάξι...

Ούτε εγώ θα άλλαζα, ο χρόνος του πάνε-έλα είναι ανεκτίμητος...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Με αυτοκίνητο αν τρως όλο το ποτάμι και στο ανέβα και στο κατέβα, που για να λες 50χλμ μάλλον από Πειραιά κάπου θα ξεκινάς, είναι συνταγή παρανοιας!!!
    Εγώ προσωπικα, αμέτρητες φορές τους βλέπω με το μηχανάκι και τους λυπάμαι. Όταν δε, χρειάζεται να κινηθώ με το αυτοκίνητο για τη δουλειά, τα νέυρα μου γίνονται κρόσια!
    Δεν ξέρω πως πολλοι καταφέρνουν και το αποδέχονται.
    Μας ζητάς όμως τις γνώμες μας και η δική μου είναι πως όχι. Αρκεί φυσικά να σε καλύπτουν και τα υπόλοιπα στην υπάρχουσα δουλειά.

Δεν μετριονται όλα σε απόλυτα νουμερα και χρήμα.
    Οι ώρες σιχτιρισματος και η φθορά στην ψυχική υγεία, πως κοστολογειται;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος
    Κάθησε καλύτερα στην δουλειά που έχεις τώρα.
    Θα γλιτώσεις 100€ μηνιαίως σε καύσιμα, τις βλάβες στην μοτοσυκλέτα ή το αυτοκίνητο, πιθανά τρακαρίσματα κ το βασικότερο;
    Την ψυχική σου υγεία που είναι το σημαντικότερο πράγμα τις μέρες μας.
    Φαντάσου, εγώ που μένω Παιανία, στην εξοχή της Αττικής, όταν κάποιες σπάνιες φορές χρειαστεί να κατέβω κέντρο, είτε από Εθνική η από τους κεντρικούς δρόμους, με πιάνουν τα νεύρα μου, ακόμη και όταν οδηγώ μηχανάκι

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Το έχω κάνει πολλά χρόνια αντίστροφα: Από βόρεια προς νότια το πρωί και επιστροφή προς βόρεια το απόγευμα. Έχει σημασία η φορά κίνησης συγκεκριμένες ώρες, διότι η κίνηση της Αθήνας είναι κυρίως από τα προάστια (βόρεια ή νότια) προς το κέντρο το πρωί, ενώ το απόγευμα αντιστρέφεται. Εννοείται ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση και στη φορά που θα κινείσαι εσύ, αλλά είσαι σε κάπως καλύτερη μοίρα. Δηλαδή όσο θα κινείσαι προς το κέντρο (π.χ. από Πειραιά μέχρι την Αττική Οδό) θα έχεις πολλή κίνηση, αλλά μετά θα χαλαρώνει.

Υπάρχει τεράστιο χάσμα στον χρόνο μετακίνησης με αμάξι και μοτοσυκλέτα. Με μοτοσυκλέτα θα φθάνεις σχετικά γρήγορα, ενώ με αμάξι θα χάνεις 3 ώρες τη μέρα. Για εμένα τουλάχιστον ήταν πιο κουραστικό το πήγαινε-έλα με αμάξι, από αυτή καθεαυτή την εργασία. Γι' αυτό είχα καταλήξει, όταν πήγαινα με αμάξι, να πηγαίνω μία ώρα νωρίτερα στη δουλειά για να φθάνω πιο χαλαρός. Αλλά ήταν χρόνος της ημέρας που έχανα. Ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που πήρα μοτοσυκλέτα, ώστε μία κουραστική διαδρομή να γίνει ευχάριστη, κάτι που το πέτυχα.

Τα τελευταία χρόνια είμαι πιο κοντά στη δουλειά μου και έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μου. Τόσο λόγω καλύτερου περιβάλλοντος εργασίας, όσο και λόγω της εγγύτητας. Είναι απίστευτο το πόση ενέργεια μάς τρώει η μετακίνηση στον αστικό ιστό, απλά μετά από χρόνια το είχα αποδεχθεί και δεν το συνειδητοποιούσα σε βάθος. Τονίζω την ενέργεια, διότι δεν είναι μόνο ο χρόνος. Φθάνεις δουλειά και σπίτι στρεσαρισμένος και σου τρώει επιπλέον χρόνο για να χαλαρώσεις και να έχεις διάθεση να κάνεις κάτι στις λίγες ώρες που σου μένουν.

Εάν σου κάνουν καλή αντιπρόταση στην τρέχουσα εργασία σου, θα έλεγα να παραμείνεις σε αυτή. Είναι φοβερό πλεονέκτημα η εγγύτητα στον χώρο εργασίας. Η αντιπρόταση πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε προοπτικές εξέλιξης. Διαφορετικά πας στη νέα δουλειά και εξετάζεις πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσεις κοντά σε αυτή. Διότι με 50 χιλιόμετρα τη μέρα, χάνεις άσκοπα πολύ χρόνο από τη ζωή σου, είσαι εκτεθειμένος σε επικίνδυνες συνθήκες (αέναη διήθηση με διάφορες καιρικές συνθήκες), ενώ αυξάνονται και τα έξοδα μετακίνησης, στα οποία πρέπει να λάβεις υπόψη και έξοδα συντήρησης που δεν έχεις υποστεί ακόμα αφού δεν κινείται το όχημα πολύ.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2023 στις 11:45.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Νέο μέλος
    Οι προλαλήσαντες απαντήσατε στην υποψία που είχα και έγινε σιγουριά. Η μετακίνηση (παλαιο φαληρο μεχρι κηφισια-αδαμες) είναι απάλευτη ψυχολογικά. Και εγώ προς τα εκεί έτεινα, ήθελα την εξακρίβωση για την περίπτωση μοτο-σλαλομ. Αλλά όπως λέτε ακόμα και όταν παίρνω τη μηχανή στο κέντρο, ότι γλιτώνω σε χρόνο το χάνω σε εκνευρισμό.

Δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι ή πόση ώρα πρέπει να είσαι στον δρόμο, από τη στιγμή που χρειάζεσαι όχημα για να πας. Είτε για 5 χλμ, είτε για 25, το κόστος είναι μεγάλο. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στο οικονομικό μόνο. Το να μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου με τα πόδια δίνει τεράστια ποιότητα ζωής.

Επίσης είναι κάποιοι που δεν χρειάζεται να βάλουν καν παπούτσια για να πάνε στη δουλειά. Απλά φοράνε τις παντόφλες και πηγαίνουν στο διπλανό δωμάτιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Επίσης είναι κάποιοι που δεν χρειάζεται να βάλουν καν παπούτσια για να πάνε στη δουλειά. Απλά φοράνε τις παντόφλες και πηγαίνουν στο διπλανό δωμάτιο.
    Δεν πηγαίνω στο διπλανό δωμάτιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δεν πηγαίνω στο διπλανό δωμάτιο.
    Γουάου! Breakfast in bed & laptop on bed?

Γραφείο δίπλα στο κρεβάτι.

Πέρα από την πλάκα πάντως, θα ήθελα πολύ η δουλειά μου να ήταν σε απόσταση περπατήματος*. Το έχω ζήσει και είναι μεγάλο πράγμα.

* Για όταν πηγαίνω πλέον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ μένω 10 χλμ απ τη δουλειά μου και την ακούω με την κίνηση
    Πάντως κάνε ένα τεστ ντράιβ μόνος σου να δεις πως είναι

Οι παλιές μηχανές στην κίνηση τα παίζουν γιατί οι φθορές είναι τεράστιες
    Κινητήρες που καίνε αμπραγιάζ γ.... φρένα κλπ
    Ένα μηχανάκι που έχει κάνει 10000 χμλ στη κίνηση έχει περισσότερες φθορές από ένα που έχει 30000 σε ανοιχτούς δρόμους
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Πέρα από την πλάκα πάντως, θα ήθελα πολύ η δουλειά μου να ήταν σε απόσταση περπατήματος*. Το έχω ζήσει και είναι μεγάλο πράγμα.
    Το είχα ζήσει πριν από χρόνια και είναι πράγματι πολύ καλό.

Νομίζω ότι το ιδανικό είναι να πηγαίνεις 3 μέρες την εβδομάδα στη δουλειά με τα πόδια για να βλέπεις κόσμο και να αλλάζεις παραστάσεις και δύο μέρες να εργάζεσαι από το σπίτι. Διότι και το συνέχεια στο σπίτι κουράζει. Γενικά νομίζω ότι το ιδανικό είναι να μπορείς να έχεις αλλαγές στην εργασία σου, ώστε να μην ρουτινιάζεις.

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανικος για Ural στην Κρητη (και οχι μονο)
    από Lioulios στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2019, 18:27
  2. links για να μαθουμε τιποτα και εμεις ....
    από idi στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 19:58
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 21:46
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε