καλημερα σε ολους.
Λοιπον εχω ενα προβλημα με το burgman 200 για το οποιο εχω ποσταρει και σε διπλανο φορουμ αλλα σκεφτηκα πως δεν χανω κατι να ρωτησω κ εσας εδω μηπως και καποιος εχει απαντηση!
Το ιστορικο ξεκιναει με εμενα να αγοραζω το εν λογω σκουτερ ενω ηταν σε ακινησια 3 χρονια περιπου.Γινεται σερβις κλπ κ το περνω στα χερια μου την πρωτη μερα το περνω κανω περι τα 80 χιλιομετρα παρκαρω.παω να βαλω μπρος 1-2 μιζιες μπαταρια τελος μου βγαζει το 5:4 σελ4 λογικα ειχα μεινει απο βενζινη (δεν λειτουργει ο δεικτης βενζινης)βαζω λοιπον κανα 2 λιτρα και το συνδεω με την μπαταρια του αμαξιου βαραω μιζα περνει μπρο παω μαστορα.Εκει μου λεει ειναι καμμενος ο ανορθωτης , περνει καινουριο τον βαζει πανω παπαλα, λεει μαλλον ηταν ελλατωματικος περνει 2ο ανορθωτη τον βαζει πανω το μηχανακι παλι δεν δουλευει και το πηγαινει στον ηλεκτρολογο που συνεργαζεται.
Ο ηλεκτρολογος καταληγει οτι πραγματι ο 1ος ανορθωτης ηταν ελατωματικος αλλα ο δευτερος ειναι οκ και λεει οτι εχουμε θεμα στα πηνια.
Γινεται αλλαγη πηνιων κ περνω παλι το μηχανακι στα χερια μου να μην τα πολυλογω το κρατησα 2 μερες εμεινα παλι απο βενζινηστα μουτρα μου...Βαζω παλι μπρος με τα καλωδια με το αμαξι παω στο μηχανικο μου φορτιζει πληρως την μπαταρια μετραει με το βολτομετρο φορτιζει κανονικα την μπαταρια το μηχανακι.Οι ενδειξεις εδειχναν 13.42 περιπου μαξ με γκαζακι οταν το σβησαμε το μηχανακι η μπαταρια δεν εδειχνε απωλεια κ εμενε στα 13.40.
το περνω ολα ενταξει κανω καμια 40 χιλιομετρα παρκαρω σπιτι το βραδυ και πριν κανα μισαωρο παω να βαλω μπρος δεν εχει μπαταρια καθολου ισα ισα αναβει το καντραν και βγαζει παλι το 5:4 σελ 4....
Ε λοιπον επειδη εχω δωσει γυρω στα 300 ευρω και εχω σκασει πια σας ρωτω.Τι σκατα γινεται???
Υπαρχει περιπτωση να καιω πηνια ανορθωτη επειδη το συνεδω με το αμαξι ???
Ειναι σαπια η μπαταρια ???
Υπαρχει περιπτωση το λαμπακι κατω απο την σελα να μην σβηνει κλεινωντας την σελα και να ξελιγωνει την μπαταρια το βραδυ ????