Γεια χαρά παιδιά , μιας και δεν εχω δει κανεναν άλλο να εχει ανοίξει θέμα για το 1090R ειπα να το κάνω εγω.
Όντας κάτοχος του 1050adv του 2015 , το έδωσα και πήρα το καινούργιο 1090R...
To 1050 ήταν μια πολύ καλή ιδέα αλλά τουλάχιστον για εμενα δεν ηταν στην λογική των 990 και του στησίματος που μας είχε συνηθίσει η KTM.
Το εχω εδώ και μερικες μέρες και δεν μπορεί να φύγει το χαμόγελο από τα χείλη μου, ένα μηχανάκι κανίβαλος, έτσι όπως θυμάμαι τα 990...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος και πίσω νέος κινητήρας και ακτινωτές ζάντες(επιτέλους)!!!
Σαφως έχει off road προσανατολισμο χωρις ωστόσο να υστερεί σε τιποτα σε onroad χρηση σε σχέση με το 1050 ή το 1190 (Το μοντέλο αυτό αντικαταστάθηκε από το 1090R).
Τα μειονεκτήματα μέχρι στιγμής των προηγούμενων μοντέλων της σειράς ήταν το βάρος, αναρτήσεις και η ζέστη του κινητήρα. Όσον αφορά τη ζέστη του κινητήρα μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κατι τέτοιο ( στο 1050 δεν ηθελα να φανταστώ πως θα την πάλευα εάν ήμουν σε μια χώρα με θερμότερο κλίμα).
'Ισως αυτό να οφείλετε σε έναν εξωτερικό ψυγείο λαδιού που είναι το μονο που μπορείς να εντοπίσεις σαν διαφορά εξωτερικά του κινητήρα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
Για τις αναρτήσεις ίσως να μιλήσουνε ειδικότεροι και εμπειρότεροι αναβάτες από εμένα , όμως πραγματικά νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο εχω οδηγήσει ποτε σε adv μοτοσικλέτα, στο δρόμο συμπεριφέρεται σαν αν είναι παπί, ευέλικτο και με αρκετά γρήγορη γεωμετρία.
Εκτος δρόμου η καρδία μου λεει να καρυδώσω το γκάζι η εμπειρία μου όμως φωνάζει να πηγαίνω σαν κότα...ένας ανθρωπος που έχει τα χέρια να το παει όπως πρέπει εκτος δρόμου, θα του πιει αίμα!!! Πρέπει να περάσω μερικά χιλιόμετρα εκτός δρόμου για να αρχιζω να χτίζω εμπειρία.
https://imgur.com/a/U6u6Q
Την ημέρα που την παρέλαβα είχε -4 και χιόνι!