Το περίσσευμα από καινούργιο κλειστό μπουκάλι με υγρά φρένων το αποθηκεύουμε; είναι υγροσκοπικά;
Αν ναι, με ποιον τρόπο και για πόσο καιρό;
Το περίσσευμα από καινούργιο κλειστό μπουκάλι με υγρά φρένων το αποθηκεύουμε; είναι υγροσκοπικά;
Αν ναι, με ποιον τρόπο και για πόσο καιρό;
Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
Ministry Of Lost Souls
Δεν αξίζει, εκτός κι αν χρησιμοποιηθούν σε σύντομο διάστημα.
Ναι είναι υγροσκοπικά.
νομιζω πως αν κλειστει το μπουκαλι αεροστεγως με χρηση ταινιας στο καπακι δεν θα εχουν προβλημα
αλλωστε και μεσα στο σφραγισμενο μπουκαλι πριν ανοιχτουν υπαρχει αερας απλα λογω της σφραγισης δεν ανανεωνεται οποτε δεν προστιθεται νεα υγρασια
Αν το σφραγίσεις όπως λες ειναι ΟΚ για μερικούς μήνες, όχι παραπανω.
Το εχω δοκιμάσει. Βεβαια κρίνω την καταστασή τους μονο απο την αλλαγή χρώματος, και αν εχουν σκουρήνει εστω και λίγο το πετάω το μπουκαλακι.
Αυτό που κανω εγω οταν ανοίγω μπουκαλι υγρών φρένων, ειναι να το καταναλώνω σχεδόν αμέσως όλο.
Μηχανάκια υπάρχουν, φωναξτε και καναν φίλο σας.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
ΕΓω οσο περισευει το βαζω στο πισω φρενο. Για το μπροστα βαζω παντα καινούργιο.
Ευχαριστώ παιδιά.
Έκανα μλκια στο πίσω και περίσσεψε ελάχιστο. ξεχάστηκα και τρόμπαρα συνέχεια, μέχρι που άδειασε το ρεζερβουάρ
Με την εξαέρωση που χρειάστηκε, το τελέιωσα σχεδόν, οπότε πήρε τον δρόμο του μαζί με τα παλιά.
Σε δυο χρόνια πάλι. Την επόμενη εβδομάδα αλλαγή αντιψυκτικού και καθάρισμα ψυγείου.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
Ministry Of Lost Souls
Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 24/09/2018 στις 13:37.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Υγρά φρένων βάζουμε μόνο καινούργια, αν ανοιχτούν τραβάνε υγρασία από τον χώρο αποθήκευσης και σε ένα κλειστό κύκλωμα όπως τα φρένα της μηχανής η αίσθηση αλλάζει προς το χειρότερο.
Τα παλιά δεν τα πετάμε, τα έχουμε για ώρα ανάγκης για συμπλήρωμα (συμπλήρωμα στα υγρά φρένων για μένα σημαίνει ότι ήρθε καιρός για συντήρηση αλλαγή υγρών, καθάρισμα, γρασσο στης γλιστρες) οπότε συμπληρώνω κάνω την δουλειά μου, και σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξαναμπούν καινούργια.
Επίσης τα έχουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα κάνουμε καθαρισμό δαγκάνας, σωληνάκια, δοχείο υγρού, πριν βάλουμε τα καινούργια.
Πάντα καινούρια , 4-5€ έχουν. ( Μόνο dot 4 και πάνω)
@Ψαροκασελα, τσεκαρε το manual γιατί υπαρχει μια "ασυμβατότητα" μεταξύ DOT4 & DOT5 (τα DOT5.1 ειναι ΟΚ.. - αν θυμαμαι καλα)
(κατι με τα τσιμουχακια και τα o-rings..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ω ρε σεβάσμιε μπάρμπα, τι ασυμβατότητες μας τσαμπουνάς;
DΟΤ4 μόνο λέμε.και απορία αν είν' κοινός τύπος για κάθε όχημα με υδραυλικό κύκλωμα πέδησης.
καθότι όπως δείχνω με το εξζίμπιτ έη παραπάνω, η φερόντο δείχνει να μη μας αγαπάει εμάς τα ορφανά περιστέρια και βάνει μόνο τουτούνια στα ταμπελάκια της.
Εβαλα υγρο φρενων φυλαγμενο περιπου 1μισι χονο σε αποθηκη με οσο πιο σταθερη θερμοκρασια, καλα κλειστο μπουκαλακι, σφραγισμενο, χωρις να το χτυπαει φως γενικοτερα, καλοθρεμενο, καλοζωισμενο, περιποιημενο, με πολλη στοργη και προδερμ.
Ηταν διαφανο οταν το τσεκαρα πριν αποφασισω την αλλαγη, εδω που τα λεμε βαριομουν και με ετρωγε ο κωλος μου να δοκιμασω, αχρωμο, σαν τεκιλα λευκη ενα πραμα. Δεν μυριζε ψαριλα, ειχε αυτη την κλασσικη μυρωδια που εχουν ολα τα υγρα φρενων.
#ΔΕ_ΓΑΜΕΙΣ λοιπον... και επειδη η δικια μου ειχε περιοδο, την εβαλα να ζουπηξει τη μανετα για να γινει μια καλη αλλαγη υγρων.
Ξερει να χειριζεται τη μανεταοποτε η αλλαγη επιτυχης, βασιστηκα πανω της!
Δε θα μπορουσε και εκεινη να κανει αλλιως γιατι ανεβαινει συνεπιβατης, ουτε στην ιδια αρεσουν οι μπαριερες και τα οικοπεδα.
Τα υγρα φρενων λοιπον τα αλλαξα ξανα σε λιγοτερο απο χρονο, σχεδον 8 μηνες, αφου ειχαν γινει συντομα σαν Jose Cuervo, η κιτρινη αυτη τη φορα.
Το χειροτερο φυσικα, ειναι οτι εβρασαν πολυ ευκολα και η μανετα ηταν τελειως σφουγγαρι.
Μπηκαν σφραγισμενα ολοκαινουρια λοιπον Bel Ray και ολα good.
Πρωτη φορα ειπα, οχι να το τσιγκουνευτω, αλλα "ελα μωρε, φυλαγμενα σε αριστες συνθηκες, μια που τα ειχα ανοιξει και μια που εσφιξα το καπακι οσο πιο σφιχτα γινοταν" τι μπορει να συμβει... μεγα λαθος!
pew pew pew pew pew pew !!!
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεν δύναμαι να ξέρω τι τραβάτε οι ευτελείς.
Δε σου κρύβω ότι το παιχνιδάκι "θες βαλτα..." Έτσι οπως το πήγαινες, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα κατέληγε σε σκοτεινή οπή του σώματος, ουχι σε κανόνι με ρόδες
Αλλά Έτσι τζαναμπετηδες είστε οι λεουρες.
Ενώ έχετε την απάντηση σε άνεση, πρέπει να τον σκασετε τον αλλονα με διδάγματα τύπου εγώ στην ηλικία σου ήμουν πιο νέος![]()